Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Baltute2 @ 2015 06 01, 11:06)
Sveikos, gal man padetumet. Iki spalio buvau nestumo ir gimdymo atsotogose, bet i VPA isejo vyras, alga geresne vistik. Panasu pasigavom netyciuka, tad iskilo klausimas ar galeciau pretenduoti vel i dekreto pinigus kuriuos gavau su antruoju nestumu, vistik bus praeje tik ~metai nuo antro dekreto. Klausiu, nes dirbu su IV, o uz antra nestuma mokejo pagal pirmo vaiko paskaiciavimus, nebuvo praeje 2 m po VPA pabaigos. Nezinau ar kas supras mano klausima  blush2.gif , bet lauksiu komentaru

Jeigu kai eisit i NGA pateiks i jos apskaiciavima nors viena diena is ankstesniu NGA, tai galesit rinktis, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, jeigu nepateks nei dienos, tai antram vaikui pasalpa skaiciuos is paskutiniu 12 men. pajamu praleidus 1 menesi iki NGA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 06 01, 14:18)
Jeigu kai eisit i NGA pateiks i jos apskaiciavima nors viena diena is ankstesniu NGA, tai galesit rinktis, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, jeigu nepateks nei dienos, tai antram vaikui pasalpa skaiciuos is paskutiniu 12 men. pajamu praleidus 1 menesi iki NGA.

Pagal viska 30sav man bus lapkricio viduryje. O su antruoju vaiku paskutine dekreto diena 2014 10 01. Tai jei gerai supreantu bus skaiciuojama is 2014 10 - 2015 09, ar teisingai?
Atsakyti
Sveikos moterytes, pakonsultuokite prasau del paprastos situacijos:
Dirbu be pertraukos daugiau nei 5 metus, siuo metu laukiuos, NGA nusimato nuo rugsejo 14 d.
Kaip suprantu NGA skaiciuos uz 2014-09-01 - 2015-08-31? Atlyginimas per ta laika buvo pastovus tik gruodi 3 savaites turejau biuleteni, o vasari premija. Kaip suprantu premija isiskaiciuoja, o kaip su gruodziu? Turiu sudeti kiek gavau is darbdavio uz isdirbta savaite ir tiek kiek sumokejo sodra uz biuleteni?
Uz koki laikotarpi skaiciuojasi VPA? Yra tikimybe kad pries NGA gausiu biuleteni, tai bandau apsiskaiciuoti kiek tai itakos VPA ismokas.
Aciu is anksto!
Atsakyti
QUOTE(Kavala @ 2015 06 01, 21:06)
Sveikos moterytes, pakonsultuokite prasau del paprastos situacijos:
Dirbu be pertraukos daugiau nei 5 metus, siuo metu laukiuos, NGA nusimato nuo rugsejo 14 d.
Kaip suprantu NGA skaiciuos uz 2014-09-01 - 2015-08-31? Atlyginimas per ta laika buvo pastovus tik gruodi 3 savaites turejau biuleteni, o vasari premija. Kaip suprantu premija isiskaiciuoja, o kaip su gruodziu? Turiu sudeti kiek gavau is darbdavio uz isdirbta savaite ir tiek kiek sumokejo sodra uz biuleteni?
Uz koki laikotarpi skaiciuojasi VPA? Yra tikimybe kad pries NGA gausiu biuleteni, tai bandau apsiskaiciuoti kiek tai itakos VPA ismokas.
Aciu is anksto!

NGA skaiciuos is 2014.08.01-2015.07.31 laikotarpio. Kiek sumokejo sodra ligos pasalpos.
VPA skaiciuos is 2014.12.01-2015.11.31 laikotarpio.
Atsakyti
Aciu! Tai i VPA skaiciavimus ieina NGA sumos??!
Atsakyti
QUOTE(Kavala @ 2015 06 02, 10:46)
Aciu! Tai i VPA skaiciavimus ieina NGA sumos??!

Taip.
Atsakyti
Laba diena geguzes 25 isejau i NGA, jos baigsis rugsejo 27. Tai nuo kurios dienos skaitosi iseinu i VPA? Kada perves pinigus uz VPA spali, ar tik lapkriti?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akušeryte @ 2015 06 04, 17:36)
Laba diena geguzes 25 isejau i NGA, jos baigsis rugsejo 27. Tai nuo kurios dienos skaitosi iseinu i VPA? Kada perves pinigus uz VPA spali, ar tik lapkriti?
Aciu 4u.gif

Tai į VPA išeinat nuo 09 28. Pinigus gausit spalio 20 d. už tas kelias likusias rugsėjo dieneles, o pilną išmoka gausit 11 20 d už visą spalį.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 06 01, 14:18)

tai ne ankstenių NGA, o ankstesnių VPA, nes gimdyti kas 4 mėnesius tai jau čia fiziškai neįmanoma biggrin.gif

Gal žinote ar į NGA išleisti gali tik tą nurodytą dieną knygelėje kuri parašyta? ar galima ir pora dienų anksčiau kad sutvarkytų kaip nors? Mano gyd išėjo atostogų, sako šeimos gyd išleis, bet tą dieną aš negaliu nueiti niekaip, tai galvoju ar galima čia kažkaip anksčiau ar vėliau nueiti, ar nebus bėdų kokių g.gif
Atsakyti
Sveiki
Sodros tinklalapije nelabai man suprantamai pateikta info.
Planoju gimdyti vaikeli. Kol kas ne dirbu. Suprantu kad reikia turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių stažą.
Ne labai suprantu iki kada reiketu tureti tas 12 men iki 30 nestumo savaites arba galiu dirbti iki gimdimo?
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2015 06 05, 09:36)
tai ne ankstenių NGA, o ankstesnių VPA, nes gimdyti kas 4 mėnesius tai jau čia fiziškai neįmanoma biggrin.gif
Gal žinote ar į NGA išleisti gali tik tą nurodytą dieną knygelėje kuri parašyta? ar galima ir pora dienų anksčiau kad sutvarkytų kaip nors? Mano gyd išėjo atostogų, sako šeimos gyd išleis, bet tą dieną aš negaliu nueiti niekaip, tai galvoju ar galima čia kažkaip anksčiau ar vėliau nueiti, ar nebus bėdų kokių  g.gif

Taigi mama nebuvo VPA, VPA ejo tetis. smile.gif

Galit veliau, anksciau nezinau ar israsys.
Papildyta:
QUOTE(Vetta. @ 2015 06 05, 10:10)
Sveiki
Sodros tinklalapije nelabai man suprantamai pateikta info.
Planoju gimdyti vaikeli. Kol kas ne dirbu. Suprantu kad reikia turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių stažą.
Ne labai suprantu iki kada reiketu tureti tas 12 men iki 30 nestumo savaites arba galiu dirbti iki gimdimo?

Iki isejimo i dekreta, o i dekreta galima eiti nuo 30 sav. ir veliau. Aisku galit dirbt kol pagimdysit, bet tada prarandat dali pasalpos uz NGA, nes jeigu pagimdot nespejusi iseiti i NGA, tai pasalpa mokes ne uz 126 dienas, o tik uz 56 dienas po gimdymo arba galesit nuo vaiko gimimo dienos, jeigu neeisit arba nespesit iseit i NGA, eiti i VPA.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Esu vaiko priežiūros atostogose, laikotarpį pasirinkau 2 m., tuoj sūnui sukaks metukai, tai antrus metus galvoju perleisti pašalpos gavimą vyrui, nes jo atlyginimas didesnis. Gal kas žinote, ką aš prarasiu, taip pasielgdama? Skaičiau forume, kad nebūsiu socialiai drausta, gal galite paaiškinti plačiau, ką tai reiškia?
Atsakyti