Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(...sara... @ 2015 05 22, 16:13)
Labukas,

Norėčiau pasitikslint ar gerai suprantu, jei NGA išeičiau 2015-07-01 tai išmoką NGA skaičiuotų iš laiktarpio nuo 2014-06-01 iki 2015-05-31?
O VPA jei vaikas gimtų 08 mėn. tai VPA išmoką iš 2014-08-01 iki 2015-07-31?  ax.gif o jei gimtų 09 mėn. tada iš laikotarpio 2014-09-01 iki 2015-08-31?  blush2.gif

Gimdymo data nesvarbi. Svarbu kads išeinate NGA. Jei tai 07 01, dekreto pinigėlius skaičiuos kaip ir jūs parašėt.
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2015 05 22, 17:13)
Labukas,

Norėčiau pasitikslint ar gerai suprantu, jei NGA išeičiau 2015-07-01 tai išmoką NGA skaičiuotų iš laiktarpio nuo 2014-06-01 iki 2015-05-31?
O VPA jei vaikas gimtų 08 mėn. tai VPA išmoką iš 2014-08-01 iki 2015-07-31?  ax.gif o jei gimtų 09 mėn. tada iš laikotarpio 2014-09-01 iki 2015-08-31?  blush2.gif

NGA teisingas laikotarpis, o VPA skaiciuotu is 2014.10.01-2015.09.31, nepriklausomai kada vaikas gims.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 gegužės 2015 - 09:42
QUOTE(Carpe diem @ 2015 05 22, 16:40)
Aš rašiau gal 05.06, gavau el. paštu skanuotą oficialų atsakymą, manau, kad kol nuoroda veikia, tol galima siūlymus rašyti, nes įstatymas iki šiol nėra priimtas.

O kada jie ta įstatymą svarstis Kiek atsimenu per žinęs kažkada minėjo, kad gegužės mėn.
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2015 05 24, 21:48)
O kada jie ta įstatymą svarstis Kiek atsimenu per žinęs kažkada minėjo, kad gegužės mėn.

Seime jau svarstė, gavo Socialinės apsaugos ministerijos nepritarimą, kaip suprantu dar svarstymai komitetuose laukia ir vėl grąžins į Seimą, klausimas, kada galutinai nuspręs.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2015 05 25, 00:05)
Seime jau svarstė, gavo Socialinės apsaugos ministerijos nepritarimą, kaip suprantu dar svarstymai komitetuose laukia ir vėl grąžins į Seimą, klausimas, kada galutinai nuspręs.

O turi spėti i šia sesija ar gali nukelti i rudeni?
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 25, 12:30)
O turi spėti i šia sesija ar gali nukelti i rudeni?

Ne5sivaizduoju biggrin.gif gal ir gali nukelti, bet jeigu derina su naujo socialinio modelio patvirtinimu, tai ko gero nenukels, o gal kaip tik nukels... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 25 gegužės 2015 - 16:42
Sveikos 4u.gif Gal kas nors turės atsakymą į mano klausimą. Birželio mėnesį išeisiu į VPA, tuo pačiu su vyru turim mintį mano vardu kurti mažąją bendriją. Ar tai kaip nors paveiktų mano VPA išmokas? Nes jei taip, tuomet šios minties atsisakysim unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Sodros puslapyje prie aprašymo apie NGA atostogas rašo, kad pašalpa mokama tik už darbo dienas. Ka tai reiškia žmoniu kalba? kaip tai veikia skaičiavimus, kiek gausiu pašalpos? Ačiū už pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2015 05 27, 21:16)
Labas vakaras. Sodros puslapyje prie aprašymo apie NGA atostogas rašo, kad pašalpa mokama tik už darbo dienas. Ka tai reiškia žmoniu kalba? kaip tai veikia skaičiavimus, kiek gausiu pašalpos? Ačiū už pagalba.

NGA tai biuletenis ir skaičiuojamas kaip biuletenis. Iš jūsų pajamu paskaičiuoja kiek viena darbo diena '"kainuoja"' ir paskaičiuoja kiek per jūsų NGA bus ne kalendoriniu dienų, bet darbo dienų ir padaugins iš tos dienos kainuos Aš NGA ėjau nuo spalio mėnesio tai man gruodis papuolė o ten gi vien šventės tai už gruodi gavau daug mažiau nei už sausi.
Atsakyti
Ačiū. Viskas čia taip sudėtingai apskaičiuojama, suskaičiuojama.

QUOTE(ingulite @ 2015 05 28, 14:32)
NGA tai biuletenis ir skaičiuojamas kaip biuletenis. Iš jūsų pajamu paskaičiuoja kiek viena darbo diena '"kainuoja"' ir paskaičiuoja kiek per jūsų NGA bus ne kalendoriniu dienų, bet darbo dienų ir padaugins iš tos dienos kainuos Aš NGA ėjau nuo spalio mėnesio tai man gruodis papuolė o ten gi vien šventės tai už gruodi gavau daug mažiau nei už sausi.

Atsakyti
QUOTE(Venice89 @ 2015 05 26, 13:03)
Sveikos  4u.gif Gal kas nors turės atsakymą į mano klausimą. Birželio mėnesį išeisiu į VPA, tuo pačiu su vyru turim mintį mano vardu kurti mažąją bendriją. Ar tai kaip nors paveiktų mano VPA išmokas? Nes jei taip, tuomet šios minties atsisakysim  unsure.gif

Taip, paveiktu, nes reiketu sodrai atsiskaitinet apie papildomas pajamas, tada arba pasalpa nutrauks arba mokes tik skirtuma.
Atsakyti
Sveikos, gal man padetumet. Iki spalio buvau nestumo ir gimdymo atsotogose, bet i VPA isejo vyras, alga geresne vistik. Panasu pasigavom netyciuka, tad iskilo klausimas ar galeciau pretenduoti vel i dekreto pinigus kuriuos gavau su antruoju nestumu, vistik bus praeje tik ~metai nuo antro dekreto. Klausiu, nes dirbu su IV, o uz antra nestuma mokejo pagal pirmo vaiko paskaiciavimus, nebuvo praeje 2 m po VPA pabaigos. Nezinau ar kas supras mano klausima blush2.gif , bet lauksiu komentaru
Atsakyti