Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(BurmeSS @ 2015 05 12, 16:28)
Sveikos, gal žinote, kokios yra pajamų lubos antrais metais? Nuo kokios algos jau mažės mano 40 procentų?  g.gif

Maksimali motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį yra 1379,20 Eur (3,2 einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio). Jei pasirinkote pašalpą gauti dvejus metus, pirmaisiais metais maksimalus jos dydis yra 965,44 Eur, antraisiais – 551,68 Eur.
Atsakyti
Sveikos! Gal kuri galesit man pagelbet ir pakomentuot wink.gif
2012 02 14 m.pagimdziau pirmaji vaika,kadangi pries nestuma dirbau,gavau uz NGA pinigelius ir 2metus uz vaika,taciau antrus metus perasem vyrui,kad nuo jo skaiciuotu,o as toliau likau VPA. Kaip suejo vaikui 2metai(2014 02 14)darbovietej parasiau,kad iseinu is darbo. 2014 03 men istojau i darbo birza,puse metu mokejo bedarbio pasalpa. Paskui suzinojau,kad laukiuosi,gimdyti liepa,,isidarbinau,nes ir i sodra skambinausi,sake isidarbinkit,nesvarbu kuriam laikui,ir nesvarbu is darbo atleis,ar iseisit savo noru turetu priklausyti NGA.Tai dar apie 2men padirbau ir isejau. Na zodziu,2015 05 08 daktare isdave NGA pazymejima,nuejau i sodra,tai vel kitaip sneka,paziurejo,sako 7men staza turite tik.tai kol su pirmu vaiku buvau VPA tai i staza neisiskaiciuoja? Kazka tokio sake,kadangi antrus metus perasem ant vyro,tai mane draude kazkokiu pensijos draudimu.. Tai kaip suprantu stazo as neturiu tada? Ir uz NGA nieko negausiu? O tai jei negauni NGA,tai negausiu ir VPA? Aciu kas atsakys! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 12, 15:45)
Maksimali motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį yra 1379,20 Eur (3,2 einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio). Jei pasirinkote pašalpą gauti dvejus metus, pirmaisiais metais maksimalus jos dydis yra 965,44 Eur, antraisiais – 551,68 Eur.

Cia atskaicius mokescius ar ne?
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 12, 15:45)

ok, gaunu mažesnę pašalpą, bet stipriai kils alga, dėl to man nesumažins tos išmokos?
Atsakyti
QUOTE(BurmeSS @ 2015 05 12, 21:23)
ok, gaunu mažesnę pašalpą, bet stipriai kils alga, dėl to man nesumažins tos išmokos?

Pašalpą sumažins tiek, kiek apskritai gausit algos pirmais metais, o antrais metais neturėtų daryti įtakos, kiek viršaus gaunat. Gautumėt maksimalius 40 % + savo algą.
Atsakyti
QUOTE(miskutee @ 2015 05 12, 18:14)
Sveikos! Gal kuri galesit man pagelbet ir pakomentuot wink.gif
2012 02 14 m.pagimdziau pirmaji vaika,kadangi pries nestuma dirbau,gavau uz NGA pinigelius ir 2metus uz vaika,taciau antrus metus perasem vyrui,kad nuo jo skaiciuotu,o as toliau likau VPA. Kaip suejo vaikui 2metai(2014 02 14)darbovietej parasiau,kad iseinu is darbo.  2014 03 men istojau i darbo birza,puse metu mokejo bedarbio pasalpa. Paskui suzinojau,kad laukiuosi,gimdyti liepa,,isidarbinau,nes ir i sodra skambinausi,sake isidarbinkit,nesvarbu kuriam laikui,ir nesvarbu is darbo atleis,ar iseisit savo noru turetu priklausyti NGA.Tai dar apie 2men padirbau ir isejau. Na zodziu,2015 05 08 daktare isdave NGA pazymejima,nuejau i sodra,tai vel kitaip sneka,paziurejo,sako 7men staza turite tik.tai kol su pirmu vaiku buvau VPA tai i staza neisiskaiciuoja? Kazka tokio sake,kadangi antrus metus perasem ant vyro,tai mane draude kazkokiu pensijos draudimu.. Tai kaip suprantu stazo as neturiu tada? Ir uz NGA nieko negausiu? O tai jei negauni NGA,tai negausiu ir VPA? Aciu kas atsakys! smile.gif

Atsakyti
QUOTE(GintareM @ 2015 05 12, 19:37)
Cia atskaicius mokescius ar ne?

Čia prieš mokesčius, į rankas išeina 21% mažiau. Pirmais metais maksimum 763 EUR (2633 Lt), o antrais 436 EUR (1505 Lt).

Atsakyti
http://www.sodra.lt/...pos_skaiciuokle - skaičiuoklė, padedanti susigaudyti.
Beje, jei antrais metais nedirbama, 40% maksimali išmoka yra 451 EUR (1556 Lt), o jei dirbama - 436 EUR (1505 Lt).
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 12, 20:30)
Pašalpą sumažins tiek, kiek apskritai gausit algos pirmais metais, o antrais metais neturėtų daryti įtakos, kiek viršaus gaunat. Gautumėt maksimalius 40 % + savo algą.

man jau antri metai, tai žodžiu, galiu būti rami, kiek algos begaučiau, mano 40 proc nemažės.
Ačiū
Atsakyti
Laba diena,papasokokit,koks bus mano mokejimas uz vaikus,dabar esu VPA iki 2016-11-20,bet laukiosi 3 vaikelio,kuris turi gimti sausio pradzioje,tai kaip mokes man kai esu su vienu vpa ir gomdau kita? Dekreta irgi moka? Papasokokit kaip cia viskas vyksta?
Atsakyti
Iškilo klausimas: jei dabar išeinu iš darbo ir atsistoju į darbo biržą, ar gausiu dekretą? Stažo turiu pakankamai. Į dekretą turiu išeiti liepos viduryje.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif noriu paklausti,ar i antrus vpa gali iseiti tik tetis? o mama mano ar anyta?o kokio stazo reikia,kad gautu tos 40 % kad galetu iseiti i vpa? smile.gif
Atsakyti