Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(ViGaMa @ 2016 04 02, 14:20)
Sveiki,

Jei i dekreta iseinu rugsejo 26 tai skaiciuos ismokas is siu men?
2015 08 31-2016 07 31
2015 12 31-2016 11 31

Ar taip?
Mano situacija tokia kad nuo 2014 09 iki 2015 09 dirbau poto isejau savo noru, buvau isvykusi i anglija ten niekur nedirbau ir dabar gryzusi nuo 2016 04 istojau i birza gausiu pasalpa puse metu ar as galiu tiketis kokiu tai pasalpu?  4u.gif
Jei reikia tureti 12men staza per 24men ar tas stazas turi buti nepertraukiamas?

Lauksiu jusu atsakymo, es skambinausi i sodra ten niekas man nieko nepaaiskina  verysad.gif

Skaičiuos iš
2015 08 01-2016 07 31
2015 12 01-2016 11 31
Per tuos 24 mėn. 12-os mėnesių stažas nebūtinai turi būti nepertraukiamas.
Laikas, kurio metu gaudinėsit bedarbio pašalpą įsiskaičiuos į stažą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 07 balandžio 2016 - 20:32
ar galima pačiam pasirinkti laikotarpį, iš kurio skaičiuoja NGA ir VPA?
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2016 04 07, 21:43)
ar galima pačiam pasirinkti laikotarpį, iš kurio skaičiuoja NGA ir VPA?

Turite omeny laikotarpį, kurio pajamas ima pašalpos apskaičiavimui? Kiek žinau, jeigu į NGA, VPA einate su antru ar trečiu vaiku ir į būsimų atostogų pašalpos apskaičiavimo laikotarpį patenka, nors viena diena iš ankstesnių VPA, tada galite rinktis ar kompensuojamą darbo užmokestį apskaičiuoti iš dabartinio periodo, ar iš to pačio kaip skaičiavo su pirmuoju vaiku.
Jeigu į NGA, VPA einate su pirmuoju vaiku, tai pašalpas apskaičiuos pagal paskutinių 12 mėn. neskaitant einamojo ir vieno mėnesio prieš atostogas, gautą uždarbį.
Atsakyti
Sveikos mamytes, turiu tokį klausimelį, esu VPA (antrus metus), bet pinigėlius gauna vyras 40% iki rugpjūčio mėn, dabar netiketai pastojau i dekreta tureciau išeiti ar tai spalį ar lapkritį , ar gausiu as pinigelius už kitą vaikiuką? ar reikia įsidarbinti keliems mėnesiams? 4u.gif gal suprasit apie ka aš blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zazzle @ 2016 04 12, 09:57)
Sveikos mamytes, turiu tokį klausimelį, esu VPA (antrus metus), bet pinigėlius gauna vyras 40% iki rugpjūčio mėn, dabar netiketai pastojau i dekreta tureciau išeiti ar tai spalį ar  lapkritį , ar gausiu as pinigelius už kitą vaikiuką? ar reikia įsidarbinti keliems mėnesiams? 4u.gif  gal suprasit apie ka aš blush2.gif

Gausit viską kaip su pirmu, darbintis nereikia. Pusė temos apie tai wink.gif
Atsakyti
4u.gif gal galit atsakyti 4u.gif
"Turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, iki pirmosios nėštumo ir gimdymo atostogų dienos."
kad gauti dekreto pinigus,darbo stažas 12-24mėn turi būti iki pastojimo ar iki dienos kai išeisiu į dekretą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2016 04 26, 19:56)
4u.gif gal galit atsakyti  4u.gif
"Turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, iki pirmosios nėštumo ir gimdymo atostogų dienos."
kad gauti dekreto pinigus,darbo stažas 12-24mėn turi būti iki pastojimo ar iki dienos kai  išeisiu į dekretą  4u.gif

Išėjimo į NGA, VPA dieną turite turėti reikalaujamą stažą.
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2016 04 26, 20:53)
Išėjimo į NGA, VPA dieną turite turėti reikalaujamą stažą.

darpasitikslinsiu 4u.gif jei gerai suprantu tai iki to laiko kai bus likę 70d iki gimdymo 4u.gif
"Dekretas – tai 126 kalendorinių dienų atostogos besilaukiančiai ir pagimdžiusiai mamytei, t.y. 70 dienų iki gimdymo datos ir 56 dienos po gimdymo. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 26 balandžio 2016 - 20:01
QUOTE(*MONAMI* @ 2016 04 26, 20:57)
darpasitikslinsiu  4u.gif jei gerai suprantu tai iki to laiko kai bus likę 70d iki gimdymo  4u.gif
"Dekretas – tai 126 kalendorinių dienų atostogos besilaukiančiai ir pagimdžiusiai mamytei, t.y. 70 dienų iki gimdymo datos ir 56 dienos po gimdymo. "

Taip, bet i NGA galima iseiti ir veliau, nebutina 70 dienu iki numatytos gimdymo datos, tik aisku spet iseit dar nepagimdzius.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 04 26, 21:10)
Taip, bet i NGA galima iseiti ir veliau, nebutina 70 dienu iki numatytos gimdymo datos, tik aisku spet iseit dar nepagimdzius.

ačiū,laiko užtenka ir dar lieka thumbup.gif
Atsakyti
Pasirašykim peticiją 4u.gif
http://www.peticijos...leisti_dl_ntumo
Atsakyti
Sveiki,
Isejau i nestumo ir gimdymo atostogas, gavau laiska is sodros kad priskaiciuota .... euru nuo 04.18 iki 08.21, o sumokejo ant 170 euru maziau nei buvo parasyta. Kodel taip?
Ir dar klausimas: sodroje man pakiso pasirasyti prasyma del NPD taikymo. Klausimas kas tai per daiktas ir ar reikejo (vertejo) man ji pasirasineti kai as dirbau IV ir buvau valstybes lesomis drausta, nes turiu dar viena sunu?
Aciu labai 4u.gif
Atsakyti