Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(linan @ 2016 03 18, 11:34)
sakydama, kad šiai dienai nėra kompensavimo mechanizmo, turiu omenyje būtent motinystės išmokas. Dėl sumažintų valstybės tarnautojų atlyginimo situacija buvo kitokia: darbo užmokestis yra nuosavybė, todėl per nuosavybės teisės gynimo prizmę ir buvo priimtas KT išaiškinimas, be to jame KT nurodė, kad "įstatymų leidėjas turi nustatyti asmenų, kuriems už darbą apmokama iš valstybės ar savivaldybės biudžeto lėšų, patirtų praradimų kompensavimo mechanizmą, t. y. tvarką, kuria valstybė per protingą laikotarpį juos kompensuos." Su motinystės pašalpomis to nebuvo padaryta, tiesiog konstatuota, kad po 2017-01-02 "lubos' negali būti taikomos. O bandyti juk visada galima, aš taip pat ėjau "va bank" keliu  4u.gif

jus tikra saunuole smile.gif manau padarete labai daug , ir is esmes gal cia ir bus tas pirmas lemtingas zingsnis po kuriuo situacija prades keistis I geraja ( sazininga) puse. O as gyvensiu su viltim , kad ir as galesiu sulaukti teigiamo ( sazinigo) sprendimo .
Atsakyti
gal jus pasakysit, buvau sodroj, tai jos ten patikino, kad viskas bus gerai, bet...

zodziu siuo metu esu motinystes atostogose ir tuoj gims antras vaikelis, i dekreta turejau iseiti 30sav, bet manydama, kad finansiskai bus geriau, isejau tik 37sav. Dekretas paskaiciuotas nuo kovo 18iki liepos 21d, tai kada pradesiu gauti sekancius pinigelius?? sodroj buvo pasakyta, kad kai vaikuciai sueis menuo, tada vel reikes rasyti prasyma del motinystes atostogu ir tie kiti pinigeliai kazkur po 2men nuo gimimo pareina, Tai kas man pasakys, kaip bus dabar?????

i sodra gal pasiskambinti, bet ar telefonu ten jos supras ko noriu paklausti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2016 03 18, 13:07)
gal jus pasakysit, buvau sodroj, tai jos ten patikino, kad viskas bus gerai, bet...

zodziu siuo metu esu motinystes atostogose ir tuoj gims antras vaikelis, i dekreta turejau iseiti 30sav, bet manydama, kad finansiskai bus geriau, isejau tik 37sav. Dekretas paskaiciuotas nuo kovo 18iki liepos 21d, tai kada pradesiu gauti sekancius pinigelius?? sodroj buvo pasakyta, kad kai vaikuciai sueis menuo, tada vel reikes rasyti prasyma del motinystes atostogu ir tie kiti pinigeliai kazkur po 2men nuo gimimo pareina, Tai kas man pasakys, kaip bus dabar?????

i sodra gal pasiskambinti, bet ar telefonu ten jos supras ko noriu paklausti  doh.gif

jums sumokejo nga uz 126 dienas , kai sueis 126 tada prades skaiciuoti uz vpa. tai pvz jei sueina 126 kovo pirma , uz kovo menesi jus gausite balandzio 20 diena , plius minus
Atsakyti
QUOTE(Virtualnaja @ 2016 03 18, 16:02)
jums sumokejo nga uz 126 dienas , kai sueis 126 tada prades skaiciuoti uz vpa. tai pvz jei sueina 126 kovo pirma , uz kovo menesi jus gausite balandzio 20 diena , plius minus

bet ar tos 126d man neuseis liepos 21d, jei i dektreta isleido tik siandien? nors gimdymo data 04.11.

sudetingi tie skaiciavimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2016 03 18, 15:11)
bet ar tos 126d man neuseis liepos 21d, jei i dektreta isleido tik siandien? nors gimdymo data 04.11.

sudetingi tie skaiciavimai  doh.gif

Jus veliau isejot i dekreta, tad veliau eisit ir i VPA, jeigu NGA pas jus iki liepos 21 d., tai VPA prasides liepos 22 d. ir pirmus pinigus uz VPA jus gausit rugpjucio 20 d. uz nepilna liepos menesi.
Atsakyti
Gal kas patarsite, nes pasiskaičiau čia apie vėliau išėjusią mamytę į dekretą, aš irgi planavau, man į dekretą birželio 6 d.,tačiau maniau padirbėti iki 30 dienos, bet paskambinus į sodrą paaiškino, kad viskas bus skaičiuojama mėnesiu vėliau? dabar galvoju, jeigu iki spalio mėn. pinigėliai buvo didesni, tai turbūt neapsimoka finansiškai eiti į darbuką ir dar vėliau gauti mažesnis pinigėlius g.gif
Ir dar is kurio laikotarpio skaičiuos NGA ir VPA 4u.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lioniukė: 18 kovo 2016 - 16:17
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 03 18, 17:41)
Jus veliau isejot i dekreta, tad veliau eisit ir i VPA, jeigu NGA pas jus iki liepos 21 d., tai VPA prasides liepos 22 d. ir pirmus pinigus uz VPA jus gausit rugpjucio 20 d. uz nepilna liepos menesi.

tai ir vpa tesis ne iki vaiko gimimo, o iki liepos 21d, taip suprantu g.gif

galejau manau eiti tada geriau 30sav, cia zmones moka aiskiau paaiskinti, nei nuejus ten doh.gif
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2016 03 18, 17:34)
tai ir vpa tesis ne iki vaiko gimimo, o iki liepos 21d, taip suprantu  g.gif

galejau manau eiti tada geriau 30sav, cia zmones moka aiskiau paaiskinti, nei nuejus ten  doh.gif

taip, justeisi. Paprastai moteris iseinancios pagal termina gauna 2 men pries gimdyma ir 2 men po gimdymo NGA , ir 10 menesiu VPA 70 procentu , ar 100 proc , jusu atveju , jei jus isejote 7 savaitem veliau , kas yra apie pusantro menesio , jus gausite ne 10 menesiu 70/100 proc, o 8,5 menesio. Nepamirskite , kad gimus vaikui galite gauti vienkartine ismoka apie 1400 lt , turint gimimo liudijima reikes kreiptis I seniunija, ar ( nezinau kur jus gyvenate ) kitur.
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2016 03 18, 17:34)
tai ir vpa tesis ne iki vaiko gimimo, o iki liepos 21d, taip suprantu  g.gif

galejau manau eiti tada geriau 30sav, cia zmones moka aiskiau paaiskinti, nei nuejus ten  doh.gif

Pirmųjų metų VPA tęsis iki vaiko pirmojo gimtadienio, o ne tada, kada jums baigsis VPA. Anrtųjų metų VPA - atitinkamai iki vaiko antrojo gimtadienio dienos.
Atsakyti
jau supratau, aciu visoms, matau, kad reikejo iskart cia parasyti, o ne eiti i sodra ir ten klausti ...
Atsakyti
QUOTE(Virtualnaja @ 2016 03 18, 11:45)
jus tikra saunuole smile.gif manau padarete labai  daug , ir is esmes gal cia ir bus tas pirmas lemtingas zingsnis po kuriuo situacija prades keistis I geraja ( sazininga) puse. O as gyvensiu su viltim , kad ir as galesiu sulaukti teigiamo ( sazinigo) sprendimo .

Ką nusprendėt daryti ar laukti valstybės kokio tai sprendimo ?
Atsakyti
QUOTE(linan @ 2016 03 19, 23:09)
Ką nusprendėt daryti ar laukti valstybės kokio tai sprendimo ?

kol kas laukiu, ieskau info, taip pat forumuose, gal but bus organizuojama grupe, aktyviu mamu , kaip buvo man atrodo 2011 metais. zodziu kol kas surenku informacija. Bet jei nieko nerasiu iki 2017 sausio 2 , tada reikes bandyti kazka paciai kreiptis , palikti sito taip nepaliksiu , nes prarasti nieko neprarasiu, o laimeti galiu daug. Bet mano nuojata man sako , kad atsiras tikrai ne viena mama , kuri kreipsis del kompensavimo, tai lauksiu koks bus sprendimas.
Atsakyti