Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sveiki, reikia jusu patarimo . Auginu lėliuka. Pries tai nedirbau tad gaunu tik pašalpa vaikui 30 € na ir tėte isleidau atostogų antrus metus. Tėtės atostogos baigsis birzeli.as bunu su maze namie. Suzinojau kad pastojau. Gimdyti spalio vidury, tad i dekreta rugpjuti ar rugseji. Stazo ner. Kaip man geriau pasielgti , kad nors kiek pinigeliu gaučiau . Gimdymo atostogu negausiu nieko kiek suprantu , okad gauciau vpa kaip eigtis? Iš kokių laikotarpių skaičiuos? Galvoju jei eiti dirbtinuo kito menesio ar individualia veikla tvarkytis ar moket mokescius savanoriškai? Ar tėtipradzioj leist i atostogas , susirinkti staza ir apsikeisti vietomis.tėtė ims menesi atostogų kur 100 % tada lapkricio viduri i vpa .tai kiek suprantu tada skaičiuos 2015 rugsrjis 2016 rugsėjis? Patarkit, nes sedžiu su pakirstom kojom, nežinau uz ko griebtis.
Atsakyti
QUOTE(mirkse6 @ 2016 01 29, 21:13)
Sveiki, reikia jusu patarimo . Auginu lėliuka. Pries tai nedirbau tad gaunu tik pašalpa vaikui 30 € na ir tėte isleidau atostogų antrus metus.  Tėtės atostogos baigsis birzeli.as bunu su maze namie.                                                Suzinojau kad pastojau. Gimdyti spalio vidury, tad i dekreta rugpjuti ar rugseji. Stazo ner. Kaip man geriau pasielgti , kad nors kiek pinigeliu gaučiau . Gimdymo atostogu negausiu nieko kiek suprantu , okad gauciau vpa kaip eigtis? Iš kokių laikotarpių skaičiuos? Galvoju jei eiti dirbtinuo kito menesio ar individualia veikla tvarkytis ar moket mokescius savanoriškai? Ar tėtipradzioj leist i atostogas , susirinkti staza ir apsikeisti vietomis.tėtė ims menesi atostogų kur 100 % tada lapkricio viduri i vpa .tai kiek suprantu tada skaičiuos 2015 rugsrjis 2016 rugsėjis? Patarkit, nes sedžiu su pakirstom kojom, nežinau uz ko griebtis.

O tėtis negali vėl VPA eiti?
Jums tai nematau kito var. kaip tik susirinkti reikiamą stažą (12 mėn.) - tik tada gautumėt pašalpą 4u.gif

Atsakyti
Jei isleidziu vyra antriems vaiko auginimo metams pvz nuo 2016 02 15 d. Jam ismoka bus skaiciuojama pagal 2015 01 01-2015 12 31?

Ir dar klausimas, jei pvz vyras dirba ir mes samdome aukle, tai tokiu atveju, jei mazylis suserga nedarbingumo jam neduoda?

Del kitu vaiku ligos atveju as galeciau paimti nedarbinguma? Seimoje yra 2 didesni ir 1 kudikelis.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2016 02 01, 16:19)
1. Jei isleidziu vyra antriems vaiko auginimo metams pvz nuo 2016 02 15 d. Jam ismoka bus skaiciuojama pagal 2015 01 01-2015 12 31?

2. Ir dar klausimas, jei pvz vyras dirba ir mes samdome aukle, tai tokiu atveju, jei mazylis suserga nedarbingumo jam neduoda?

Del kitu vaiku ligos atveju as galeciau paimti nedarbinguma? Seimoje yra 2 didesni ir 1 kudikelis.

1. Taip.
2. Duoda.
Atsakyti
Labas smile.gif Jei isleidziu vyra antriems vaiko auginimo metams, samdome aukle mazyliui. Seimoje dar yra 3 nedideli vaikai. As einu dirbt, tad galesiu imti nedarbinguma uz visus vaikus? Ir uz pati maziausia vaikeli?
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2016 02 02, 09:05)
Labas smile.gif Jei isleidziu vyra antriems vaiko auginimo metams, samdome aukle mazyliui. Seimoje dar yra 3 nedideli vaikai. As einu dirbt, tad galesiu imti nedarbinguma uz visus vaikus? Ir uz pati maziausia vaikeli?

Vyras tik pasalpa gaudines, nebus jis vaiko auginimo atostogose, tad nedarbinguma vaiku slaugai galesit imti arba jus, jeigu dirbsit, arba vyras. Arba abudu, skirtingu vaiku slaugai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2016 - 09:25
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 02 02, 09:25)
Vyras tik pasalpa gaudines, nebus jis vaiko auginimo atostogose, tad nedarbinguma vaiku slaugai galesit imti arba jus, jeigu dirbsit, arba vyras. Arba abudu, skirtingu vaiku slaugai.

Dekui. smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
yra tokia situacija.. esu dirbanti, turiu stažą, gimdymo terminas 08.27, tai į dekretą galėčiau išeiti birželio 17d. (30sav.) tačiau, įmonė kurioje dirbu nori nutraukti savo veiklą taip pat birželio mėn. realiai jie mane dar išleistų į dekretines, bet poto užsidarytų. Tai kaip dabar su manim būtų? suprantu, kad NGA pinigėlius gaučiau, bet kaip su VPA? ar man būnant NGA, darbdavys galėtų mane atleisti? VPA imčiau dvejus metus ir antrus užrašytume ant tėvelio.

Iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandruskaaa @ 2016 02 02, 19:41)
Labas vakaras 4u.gif
yra tokia situacija.. esu dirbanti, turiu stažą, gimdymo terminas 08.27, tai į dekretą galėčiau išeiti birželio 17d. (30sav.) tačiau, įmonė kurioje dirbu nori nutraukti savo veiklą taip pat birželio mėn. realiai jie mane dar išleistų į dekretines, bet poto užsidarytų. Tai kaip dabar su manim būtų? suprantu, kad NGA pinigėlius gaučiau, bet kaip su VPA? ar man būnant NGA, darbdavys galėtų mane atleisti? VPA imčiau dvejus metus ir antrus užrašytume ant tėvelio.

Galetu, viska gausit kaip ir priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Sandruskaaa @ 2016 02 02, 18:41)
Labas vakaras 4u.gif

Jums svarbu tik iseit i dekreta.Ir viska gausit 2 metus.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2016 02 02, 21:33)
Jums svarbu tik iseit i dekreta.Ir viska gausit 2 metus.

Dabar jau svarbu tik stazo tureti, darbdavio nereikia iseinat i NGA ir i VPA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2016 - 20:40
Sveikos 4u.gif kadangi siaučia gripas, tai labai nenorim visi važiuoti į SODRĄ. Norim perrašyt VPA antrus metus vyrui, bet internetu..

Gal kas pildėt ir galit pasakyti kokie turėtų būti žingniai, tekstas ir pan..? ax.gif

ačiū..
Atsakyti