Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 19, 11:10)
Taip, tikrai.
Jums geriau i dekreta eiti nuo 04.29, tada nereikes sukti galvos ir nieko neprarasit.

O kodėl į dekretą geriau vėliau eit? Juk tą pusę mėn galėčiau gauti daugiau pinigėlių nes dekretinių pašalpa kur kas didesnė nei vpa. Ar net ir išėjus 04.29 gaučiau dekretinių pašalpą už 126 dienas?
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2016 01 20, 23:20)
O kodėl į dekretą geriau vėliau eit? Juk tą pusę mėn galėčiau gauti daugiau pinigėlių nes dekretinių pašalpa kur kas didesnė nei vpa. Ar net ir išėjus 04.29 gaučiau dekretinių pašalpą už 126 dienas?

Neprarasit tada 40% pasalpos uz pirma vaika ir dar gausit visa motinystes pasalpa uz visa NGA laikotarpi.
Atsakyti
Sveikos, reikia informacijos.
Kaip skaiciuos naujas vaiko prieziuros ismokas, jei buvau vaiko prieziuros atostogose, antrais metais negavau pajamu, nes skaiciavo nuo vyro, gryztu i darba 4 menesiams ir vel i dekreta? Ismoka skaiciuos nuo tu nauju 4 menesiu isdirbtu, nuo praeitu metu be pajamu ar pagal buvusias vaiko prieziuros ismokas?

Labai ačiū už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigi @ 2016 01 22, 12:06)
Sveikos, reikia informacijos.
Kaip skaiciuos naujas vaiko prieziuros ismokas, jei buvau vaiko prieziuros atostogose, antrais metais negavau pajamu, nes skaiciavo nuo vyro, gryztu i darba 4 menesiams ir vel i dekreta? Ismoka skaiciuos nuo tu nauju 4 menesiu isdirbtu, nuo praeitu metu be pajamu ar pagal buvusias vaiko prieziuros ismokas?

Labai ačiū už atsakymą.  4u.gif

Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui, tik prasyme pazymekit, kad skaiciuotu palankesni vidurki.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 22, 11:39)
Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui, tik prasyme pazymekit, kad skaiciuotu palankesni vidurki.

ar tikrai? ką tik skambinau į sodrą, sakė kad galėčiau gauti tokia pat pašalpą kaip r su pirmu vaiku, per 12 mėnėsiu turiu bent kelis menesius gauti pašalpą, pavyzdžiui jei aš trečiaus vaiko auginimo metais negaunu pašalpos, tik piemais ir antrais, ir išeinu į dekretą su antru vaiku, prieš išduodant neštumo pažymėjima per 13 mėnėsių atgal turi būti kad bent du mėnesius gaučiau VP pašalpą, tai jei jus anttrais metais nieko negavote, tai manau jums neišeis pasirinkti kad skaičiuotų palankesnį vidurkį. bet gal klystu, gal ne taip supratau.
mano situacija tokia, šiuo metu esu vsaiko priežiuros atostuogose, rugpjučio mėnėsį bus 2 metai vaikui, planuoju VPA prasitęsti iki 3 metų. vasarą planuojame antrą vaiką, tai mazdaug sausio vasario kovo mėn kitais metais, eičiu į nėštumo ir gimdymo atostogas. man pasakė kad man turbut bus galimybė pasirinkti palankesnį laikotatrpį, ir pašalpą būtų beveik tokia pat kaip ir už pirmą vaiką. bet aš galvojau kad būtinai turiu negrįžti į darbą ir dekreto metu išeiti į dekretą, o pasirodo galiu išeiti į darbą ir vistiek jei papuls keli mėnėsiai kai gavau VPA išmokas, galiu pasirinkti kad skaičiuotų nuo DU iki pirmo vaiko? į darbą grižti nelabai apsimoka, per du metus pasikeitė valdžia valstybinej institucijos, ir nežinia, kokį atlyginimą paskirs, o prieš du metus buvo dar nieko
Atsakyti
QUOTE(marina30 @ 2016 01 22, 16:20)
ar tikrai? ką tik skambinau į sodrą, sakė kad galėčiau gauti tokia pat pašalpą kaip r su pirmu vaiku, per 12 mėnėsiu turiu bent kelis menesius gauti pašalpą, pavyzdžiui jei aš trečiaus vaiko auginimo metais negaunu pašalpos, tik piemais ir antrais, ir išeinu į dekretą su antru vaiku, prieš išduodant neštumo pažymėjima per 13 mėnėsių atgal turi būti kad bent du mėnesius gaučiau VP pašalpą, tai jei jus anttrais metais nieko negavote, tai manau jums neišeis pasirinkti kad skaičiuotų palankesnį vidurkį. bet gal klystu, gal ne taip supratau.
mano situacija tokia, šiuo metu esu vsaiko priežiuros atostuogose, rugpjučio mėnėsį bus 2 metai vaikui, planuoju VPA prasitęsti iki 3 metų. vasarą planuojame antrą vaiką, tai mazdaug sausio vasario kovo mėn kitais metais, eičiu į nėštumo ir gimdymo atostogas. man pasakė kad man turbut bus galimybė pasirinkti palankesnį laikotatrpį, ir pašalpą būtų beveik tokia pat kaip ir už pirmą vaiką. bet aš galvojau kad būtinai turiu negrįžti į darbą ir dekreto metu išeiti į dekretą, o pasirodo galiu išeiti į darbą ir vistiek jei papuls keli mėnėsiai kai gavau VPA išmokas, galiu pasirinkti kad skaičiuotų nuo DU iki pirmo vaiko? į darbą grižti nelabai apsimoka, per du metus pasikeitė valdžia valstybinej institucijos, ir nežinia, kokį atlyginimą paskirs, o prieš du metus buvo dar nieko

Tikrai, is tos pacios sodros puslapio.
"Nauja motinystės pašalpa jūsų prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota ankstesnė motinystės pašalpa, jei bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, gavote motinystės (tėvystės) pašalpą už anksčiau gimusį vaiką arba buvote anksčiau gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo arba vaiko priežiūros atostogose. "
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 22, 15:44)
Tikrai, is tos pacios sodros puslapio.
"Nauja motinystės pašalpa jūsų prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota ankstesnė motinystės pašalpa, jei bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, gavote motinystės (tėvystės) pašalpą už anksčiau gimusį vaiką arba buvote anksčiau gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo arba vaiko priežiūros atostogose. "

thumbup.gif thumbup.gif aišku, reiškia galima man grižti į darbą smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal galit mane apšviesti.Vykdau IV.Pastojau. Pradirbus esu 5mėn.Plius dirbsiu dar 7 mėn. Tuomet, kai išeisiu gimdymo atostogų, paskutinių 12mėn pajamų vidurkis tarkim bus 1000eu ant popieriaus. Kaip skaičiuosis gimdymo atostogų pinigai ir dekretinės?
Atsakyti
Matyt į mano klausimą nelabai kas atsakys smile.gif
O gal tuomet žinote, kas yra "draudžiamosios pajamos" vykdant IV, nuo kurių ir skaičiuosis išmokos? Tai puse pelno?Ta suma, nuo kurios moku sodrai 28,5%?
Atsakyti
Ir į šį klausimą atsakymą sužinojau lotuliukas.gif Va,pasikalbėjau pati su savimi biggrin.gif
Bet gal į šį klausimą atsakymą žinosit.Jei į NGA įšeinu nuo rugpjūčio pirmos,iš kurių mėnesių skaičiuos NGA išmokas ir VPA išmokas?Gimdymas spalio pradžioje.
NGA 2015.07-2016.06
VPA 2015.10-2016.09
Ar neteisingai suprantu?
Ačiū jei kas atsakysit 4u.gif
Atsakyti
Tai taip suprantu kad jei einant į pabaigą antriems vpa metams išeinu į dekretą tai ir dekretines ir vpa išmoką skaičiuos iš to pačio laiktorpio kaip skaičiavo pirmam vaikui. Ir nesvarbu kad pirmus metus išmokas gavau aš, o antrais metais vyras, nes svarbu tiesiog BŪTI vpa. Ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglytelyte: 27 sausio 2016 - 21:37
QUOTE(Adelė0724 @ 2016 01 26, 10:53)
Ir į šį klausimą atsakymą sužinojau lotuliukas.gif  Va,pasikalbėjau pati su savimi  biggrin.gif
Bet gal į šį klausimą atsakymą žinosit.Jei į NGA įšeinu nuo rugpjūčio pirmos,iš kurių mėnesių skaičiuos NGA išmokas ir VPA išmokas?Gimdymas spalio pradžioje.
NGA 2015.07-2016.06
VPA 2015.10-2016.09
Ar neteisingai suprantu?
Ačiū jei kas atsakysit 4u.gif

Teisingai 4u.gif

QUOTE(eglytelyte @ 2016 01 27, 21:35)
Tai taip suprantu kad jei einant į pabaigą antriems vpa metams išeinu į dekretą  tai ir dekretines ir vpa išmoką skaičiuos iš to pačio laiktorpio kaip skaičiavo pirmam vaikui. Ir nesvarbu kad pirmus metus išmokas gavau aš, o antrais metais vyras, nes svarbu tiesiog BŪTI vpa. Ar ne?

Taip smile.gif
Atsakyti