QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 22, 11:39)
Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui, tik prasyme pazymekit, kad skaiciuotu palankesni vidurki.
ar tikrai? ką tik skambinau į sodrą, sakė kad galėčiau gauti tokia pat pašalpą kaip r su pirmu vaiku, per 12 mėnėsiu turiu bent kelis menesius gauti pašalpą, pavyzdžiui jei aš trečiaus vaiko auginimo metais negaunu pašalpos, tik piemais ir antrais, ir išeinu į dekretą su antru vaiku, prieš išduodant neštumo pažymėjima per 13 mėnėsių atgal turi būti kad bent du mėnesius gaučiau VP pašalpą, tai jei jus anttrais metais nieko negavote, tai manau jums neišeis pasirinkti kad skaičiuotų palankesnį vidurkį. bet gal klystu, gal ne taip supratau.
mano situacija tokia, šiuo metu esu vsaiko priežiuros atostuogose, rugpjučio mėnėsį bus 2 metai vaikui, planuoju VPA prasitęsti iki 3 metų. vasarą planuojame antrą vaiką, tai mazdaug sausio vasario kovo mėn kitais metais, eičiu į nėštumo ir gimdymo atostogas. man pasakė kad man turbut bus galimybė pasirinkti palankesnį laikotatrpį, ir pašalpą būtų beveik tokia pat kaip ir už pirmą vaiką. bet aš galvojau kad būtinai turiu negrįžti į darbą ir dekreto metu išeiti į dekretą, o pasirodo galiu išeiti į darbą ir vistiek jei papuls keli mėnėsiai kai gavau VPA išmokas, galiu pasirinkti kad skaičiuotų nuo DU iki pirmo vaiko? į darbą grižti nelabai apsimoka, per du metus pasikeitė valdžia valstybinej institucijos, ir nežinia, kokį atlyginimą paskirs, o prieš du metus buvo dar nieko