Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Carpe diem @ 2016 01 13, 13:40)
Mano supratimu, tokiu atveju reikia forminti vis tiek 2 metus, nors jūs pati būsit dekrete tik vienus, tuomet už pirmus moka 70% kompensuojamojo atlyginimo, o antrais - 40% jau vyro atlyginimo (kompensuojamojo).

o darbe rašyti irgi tuomet du? aš maniau rašysiu vienus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lioniukė @ 2016 01 13, 12:39)
Laba diena, preliminari mano gimdymo data 08.20, planuoju būti dekrete 1 metus, mano alga į rankas 747 eur, jeigu pirmus metus būnu aš, kitus eina vyras, kiek procentų aš galiu už pirmus metus gauti? ir kiek vyra būdamas antrus?
norisi iš anksto žinoti, dekrete buvusi prieš 8 metus, jau viskas gerokai pasikeitę ax.gif dėkoju, kas atsakysite 4u.gif

Sodroi pasalpa pasirenkat gaudineti 2 metus (70%/40%), darbe imat VPA iki kol vaikui sueis metai, kai vaikui sueina metai jus atsisakot sodroi pasalpos ir perleidziat jos gavima teciui, einat i darba, gaunat alga, tetis gauna pasalpa ir gauna alga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 sausio 2016 - 14:05
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 13, 15:04)
Sodroi pasalpa pasirenkat gaudineti 2 metus (70%/40%), darbe imat VPA iki kol vaikui sueis metai, kai vaikui sueina metai jus atsisakot sodroi pasalpos ir perleidziat jos gavima teciui, einat i darba, gaunat alga, tetis gauna pasalpa ir gauna alga.

4u.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 13, 14:04)

Tik noriu pasitikslinti, ar įmanomas tokioj situacijoj ir variantas, kad mama darbe ima VPA, kol vaikui sueis 2 metai, bet po metų rašo prašymą, kad būtų priimta į darbą, atsisako Sodroj pašalpos ir perleidžia jos gavimą tėčiui antrais metais?

Kas būtų tokiu atveju, kaip jūsų parašytas, jeigu po tų metų VPA mama pvz norėtų dar 2 mėn. pabūti su vaiku? negalėtų?
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 01 14, 00:04)
Tik noriu pasitikslinti, ar įmanomas tokioj situacijoj ir variantas, kad mama darbe ima VPA, kol vaikui sueis 2 metai, bet po metų rašo prašymą, kad būtų priimta į darbą, atsisako Sodroj pašalpos ir perleidžia jos gavimą tėčiui antrais metais?

Kas būtų tokiu atveju, kaip jūsų parašytas, jeigu po tų metų VPA mama pvz norėtų dar 2 mėn. pabūti su vaiku? negalėtų?

1. Įmanomas.
2. Galėtų, paprasčiausiai reiktų rašyt prašymą, kad priimti nuo datos x atgal į darbą, galit būti namie ir kol sueis 2 m. Perrasius tik pašalpą, nebūtina eiti iškart į darbą.
Atsakyti
Labas vakaras,
Patvirtinkite prašau ar teisingai suprantu įstatymą.
2014.04.28 išėjau į VPA kurios baigsis 2016.04.28. Dabar laukiuos kito vaiko ir į dekretą galėčiau išeiti jau 2016.04.15, t.y. dar nesibaigus pirmo vaiko VPA. Sodroje mane patikino kad galėsiu pasirinkti jog dekreto ir VPA pinigėlius galima bus skaičiuoti iš to paties laikotarpio pagal kurį skaičiavo pašalpas pirmam vaikui. Ar tikrai?
Kitas klausimas. Kaip suprantu tą pusę balandžio mėnesio man skaičiuos ir dekreto ir vpa pašalpas, bet tas išsireiškimas kad "neturi viršyti 100 proc kompensuojamo uždarbio" reiškia kad tiesiog gausiu tik dekretinių pašalpą, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2016 01 18, 22:12)
Labas vakaras,
Patvirtinkite prašau ar teisingai suprantu įstatymą.
2014.04.28 išėjau į VPA kurios baigsis 2016.04.28. Dabar laukiuos kito vaiko ir į dekretą galėčiau išeiti jau 2016.04.15, t.y. dar nesibaigus pirmo vaiko VPA. Sodroje mane patikino kad galėsiu pasirinkti jog dekreto ir VPA pinigėlius galima bus skaičiuoti iš to paties laikotarpio pagal kurį skaičiavo pašalpas pirmam vaikui. Ar tikrai?
Kitas klausimas. Kaip suprantu tą pusę balandžio mėnesio man skaičiuos ir dekreto ir vpa pašalpas, bet tas išsireiškimas kad "neturi viršyti 100 proc kompensuojamo uždarbio" reiškia kad tiesiog gausiu tik dekretinių pašalpą, ar ne?

Taip, tikrai.
Jums geriau i dekreta eiti nuo 04.29, tada nereikes sukti galvos ir nieko neprarasit.
Atsakyti
I VPA isejau 11.30, o darbdavys 12.30 dar ismokejo premija uz puse metu, kuriuos dirbau iki NGA. Sodra atskaiciavo ta suma is pasalpos. Cia kaip suprantu prarasti pinigai jau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitro @ 2016 01 20, 15:41)
I VPA isejau 11.30, o darbdavys 12.30 dar ismokejo premija uz puse metu, kuriuos dirbau iki NGA. Sodra atskaiciavo ta suma is pasalpos. Cia kaip suprantu prarasti pinigai jau? g.gif

Manau ne uz tai atskaiciavo, jus mazesne ismoka gavot? Tai paaiskinimas kodel yra cia
http://sodra.lt/lt/n...s-buna-mazesnes
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 20, 15:29)
Manau ne uz tai atskaiciavo, jus mazesne ismoka gavot? Tai paaiskinimas kodel yra cia
http://sodra.lt/lt/n...s-buna-mazesnes

abejoju ar pusmetinė premija yra panašus dydis su 15 proc., nuo NPD.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 20, 16:39)
abejoju ar pusmetinė premija yra panašus dydis su 15 proc., nuo NPD.

O kaip ivardinta ta premija? Uz koki laikotarpi parasyta?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 01 20, 17:42)
O kaip ivardinta ta premija? Uz koki laikotarpi parasyta?

Banko pavedime buvo parasyta " atlyginimas", o gruodzio menesio lapelyje jos isvis nebuvo g.gif Atskaiciuota is pasalpos buvo lygiai tokia suma, kuria gavau is darbovietes. Bet siandien is sodros gavau perskaiciavima, ir turetu grazint ta premija. Uzklausiau per internetinius pokalbius sodros darbuotojos, tai sako tipo darbdavys patikslino duomenis ir skirtuma gausiu artimiausiu metu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitro: 20 sausio 2016 - 22:11