Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Amelita @ 2015 12 28, 13:35)
Sveiki. Pagal ka skaiciuoja antru metu vaiko prieziuros atostogas, jei pirmais metais buvo pvz. mama, antrais eina tetis. Tai kokius ziuri menesius, jei eina tetis antru metu atostogu?

Pvz. vaikui sukanka 1 metukai, vasario 14 d.

Aciu.

Tik patikslinu, kad tėtis niekur neina mirksiukas.gif Jis tik pašalpą persirašo ir toliau dirba, o mama toliau būna VPA.

Ir kuri čia dar bijojo, kad nutrūko stažas ir negaus paskaičiavimų pagal pirmą, tai viską gaus, nes mama VPA nenusitraukė, tik pašalpos atsisakė.
Atsakyti
Sveikutės, perskaičiau visą temą ir man pasidarė neramu dėl mano NGA ir VPA išmokų.

Situacija tokia: dirbu darbe pagal neterminuotą darbo sutartį, čia kaip ir būtų viskas aišku, tačiau dar vykdau veiklą pagal pažymą, kurios deja negalėsiu nutraukti, nes yra sutartys ir pajamas š veikos gaunu (ir gausiu) kas mėnesį. Iškilo klausimas, kiek aš gausiu išmokų ir ar išviso pirmaisiais metais gausiu? Kaip suprantu išmokas skaičiuos kartu sudėjus pajamas gautas dirbant pagal darbo sutartį + pajamas už veiklą. Kai būsiu išėjusi NGA ir VPA Sodra mano pajamų iš veikos nematys, nes pajamas deklaruosiu tik kitų metų pavasarį. Darau tokią išvadą, kad po pajamų deklaravimo man reikės Sodrai grąžinti dalį (o gal net visas išmokas, kadangi pajamos iš veiklos yra kintamos)...
Kaip "protingiau" pasiskaičiuoti, ką aš galiu tikėtis gauti? Ar gerai suprantu, kad turėsiu grąžinti tą sumą, kurią gausiu iš veiklos? Tarkim mano pajamos per metus bus (jei eisiu VPA 2 metams ) :
70 % (metų darbo užmokestis + metų pajamos iš veiklos (atskaičius mokesčius)) - metų (kuriais busiu VPA) pajamos iš veiklos. Ar gerai suprantu, kad jei pajamos iš veiklos bus daug maž panašios, tai mano pašalpa būtų 70% darbo užmokesčio ? O antraisiais metais galiu tikėtis gauti 40% (darbo užmokesčio + pajamų iš veiklos)= pašalpa iš Sodros + pajamos iš veiklos? Ar teisingai supratau?

Atsakyti
Laba diena,
Antradieni bus dvi savaites, kai sodrai pateikiau prasyma del motinystes (tevystes) pasalpos (dekreto), bet mano darbdavys niekaip nesugeba sodrai pateikti NP-SD, bandau ieskoti, bet nesekmingai, gal yra terminai per kiek laiko darbdavys turi pateikti sodrai NP-SD? g.gif
Atsakyti
QUOTE(waiduke @ 2016 01 09, 10:39)
Laba diena,
Antradieni bus dvi savaites, kai sodrai pateikiau prasyma del motinystes (tevystes) pasalpos (dekreto), bet mano darbdavys niekaip nesugeba sodrai pateikti NP-SD, bandau ieskoti, bet nesekmingai, gal yra terminai per kiek laiko darbdavys turi pateikti sodrai NP-SD?  g.gif

Nežinau ar nepasenus informacija
"Primename, kad darbdavys ligos pašalpą iš darbdavio lėšų privalo apskaičiuoti ir pateikti formą NP-SD ne vėliau kaip per 10 darbo dienų, o nėštumo ir gimdymo atostogų atveju – ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo asmens kreipimosi."

šaltinis
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Turiu toki klausimeli: jeigu vyras iseina i tevystes atostogas, o as irgi sedziu namuose tai man reikes moketi uz save ta PSD mokesti? Ar stotis i birza? Nes dabar esu apdrausta valstybes lesomis, kol viresneliui nesukako 6 metai. Gimus antram vaikui, kiek zinau tas draudymas prasitesia automatiskai. O kaip tada vyrui pasielgti, ar ji reikes kas menesi drausti nors jis ir tevystes atostogose?
Zodziu nieko nesuprantu g.gif
Atsakyti
Merginos, iskilo toks klausimas. Jeigu po gimdymo atostogų, as neiseinu i VPA, bet pasiimu darbe sukauptas atostogas ir kai jos baigiasi tada parasau prašymą iseiti i VPA, ar taip įmanoma, pasalpa nenukentės?
Atsakyti
QUOTE(lituka @ 2016 01 10, 21:20)
Sveiki,
Turiu toki klausimeli: jeigu vyras iseina i tevystes atostogas, o as irgi sedziu namuose tai man reikes moketi uz save ta PSD mokesti? Ar stotis i birza? Nes dabar esu apdrausta valstybes lesomis, kol viresneliui nesukako 6 metai. Gimus antram vaikui, kiek zinau tas draudymas prasitesia automatiskai. O kaip tada vyrui pasielgti, ar ji reikes kas menesi drausti nors jis ir tevystes atostogose? 
Zodziu nieko nesuprantu  g.gif

Abudu busit drausti, jus valstybes lesomis, jis kaip dirbantis.
Papildyta:
QUOTE(ugnyte @ 2016 01 12, 18:23)
Merginos, iskilo toks klausimas.  Jeigu po gimdymo atostogų, as neiseinu i VPA, bet pasiimu darbe sukauptas atostogas ir kai jos baigiasi tada parasau prašymą iseiti i VPA,  ar taip įmanoma, pasalpa nenukentės?

Imanoma. Nenukentes.
Atsakyti
Sveikos. Turiu ir aš vieną klausimėlį, tai į VPA skaičiavimą įeina NGA pinigai?
Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2016 01 13, 10:15)
Sveikos. Turiu ir aš vieną klausimėlį, tai į VPA skaičiavimą įeina NGA pinigai?

Taip, bet ne pilna suma, o tik kazkur 3 menesiai.
Atsakyti
Laba diena, preliminari mano gimdymo data 08.20, planuoju būti dekrete 1 metus, mano alga į rankas 747 eur, jeigu pirmus metus būnu aš, kitus eina vyras, kiek procentų aš galiu už pirmus metus gauti? ir kiek vyra būdamas antrus?
norisi iš anksto žinoti, dekrete buvusi prieš 8 metus, jau viskas gerokai pasikeitę ax.gif dėkoju, kas atsakysite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lioniukė @ 2016 01 13, 11:39)
Laba diena, preliminari mano gimdymo data 08.20, planuoju būti dekrete 1 metus, mano alga į rankas 747 eur, jeigu pirmus metus būnu aš, kitus eina vyras, kiek procentų aš galiu už pirmus metus gauti? ir kiek vyra būdamas antrus?
norisi iš anksto žinoti, dekrete buvusi prieš 8 metus, jau viskas gerokai pasikeitę ax.gif dėkoju, kas atsakysite 4u.gif

Mano supratimu, tokiu atveju reikia forminti vis tiek 2 metus, nors jūs pati būsit dekrete tik vienus, tuomet už pirmus moka 70% kompensuojamojo atlyginimo, o antrais - 40% jau vyro atlyginimo (kompensuojamojo).
Atsakyti