Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Carpe diem @ 2015 12 16, 17:58)
Dar tokiu klausimu - ar nieko tokio, kad už šiuos metus (2015 m.) gausiu premiją tik 2016 m. balandį, o tuo metu jau būsiu NGA (einu nuo 2016-02-08)  g.gif Ar nebus taip, kad negausiu NGA, kai gausiu tą premiją?

Ziurint kaip darbdavys iformins ta premija, ka parasys uz kokius ji metus, jeigu parasys, kad uz 2015 metus, tai viskas bus gerai, sodra ziuri ne kada ismokami pinigai, o uz koki menesi (laikotarpi) ismokami.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 12 16, 19:47)
Ziurint kaip darbdavys iformins ta premija, ka parasys uz kokius ji metus, jeigu parasys, kad uz 2015 metus, tai viskas bus gerai, sodra ziuri ne kada ismokami pinigai, o uz koki menesi (laikotarpi) ismokami.

Ačiū 4u.gif pasiskambinau dar į Sodrą, tai paaiškino, kad darbdavys turi pildyti atitinkamą formą, kurioje pažymėti, kad pinigai už praeitus metus.
Tik tada dar klausimas lieka kaip su pinigais, darbdavio mokamais už vaiko gimimą (tokia premiją turim numatytą). Juk jie jau bus gauti po gimimo, kai būsiu arba NGA, arba jau VPA, tai dėl jų man mažins ko gero pašalpos dydį doh.gif

Ir dar klausimas - ar verta išeiti į NGA pvz. nuo vasario 8 d. (t.y. ne nuo mėnesio pradžios)? Klausiu dėl to, ar nesumažės NGA išmoka, jei už tą pirmą vasario savaitę gausiu atlyginimą (nes dar dirbsiu). Logiškai mąstant, tai turėčiau gauti už 1 sav. atlyginimą, o už likusias 3 savaites - NGA pašalpą, bet NGA pašalpa turi lubas ir jei tas mano atlyginimas už savaitę bus vos ne pusės NGA už mėnesį dydžio, tai gal man neapsimoka tą savaitę dirbti ir geriau eiti anksčiau į NGA (pvz. nuo vasario 1 d.), nes piniginiu atžvilgiu neapsimoka g.gif
Tarkim, NGA yra max 1000 EUR rankas, o pvz. per vasario 8 dienas uždirbsiu 500 EUR, tai už likusias vasario dienas NGA gausiu ne daugiau kaip 500 EUR, nes mėnesio lubos 1000 EUR?
Atsakyti
Sveiki,

padėkit prašau susigaudyti vaiko priežiūros atostogų išmokose. Esu atostogose pirmus iš dviejų metų, prieš tai ilgą laiką verčiausi individualia veikla.

Sodros tinklapyje nurodoma, jog pašalpa mokama 70% draudžiamųjų pajamų. Draudžiamosios pajamos yra visos pajamos, nuo kurių mokami mokesčiai.
5% GPM moku nuo viso pelno, tarkime 2000 EUR, tuo tarpu VSD bei PSD moku nuo 50% pelno sumos.

tai mano draudžiamosios pajamos pašalpai paskaičiuoti bus EUR 2000 ar EUR 1000?

Dėkoju už pagalbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karramba: 20 gruodžio 2015 - 23:56
Sveikos. Gal galit kas apsviest? Kaip yra su motinystes ismoka, kai iseini i vpa,pirmosioms dar nesibaigus? Ar priklauso ta pasalpa ar ne? Dabar esu vpa 3 metus, o antrus metus ismoka buvau perrasiusi vyrui. Pries tai mano zinios buvo tokios,kad jei antras gimsta,,kol pirmam sueina 3 metai,ismoka skaiciuojasi, kaip pirmam vaikui, dabar isgirdau, kad jei perrasyta buvo antri metai vyrui,tai nutruksta stazas ir ismoka gali nebepriklausyti. Wtf? Antras vaikas turi gimti po menesio,o pirmajam dabar 2,5. Pirmojo vaiko vpa baigiasi birzeli, o antrojo vaiko vpa prasideda balandi. Bet as turbut nebesiskaitau vpa, nes lapkriti isejau i nga su antruoju. Pasimeciau visiskai, o paskambinus i sodra nepasake nieko, tik, kad paaiskes tada, kai pateiksiu prasyma balandzio men del vpa ismokos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 21 gruodžio 2015 - 15:50
QUOTE(Ragany @ 2015 12 21, 16:48)
Sveikos. Gal galit kas apsviest? Kaip yra su motinystes ismoka, kai iseini i vpa,pirmosioms dar nesibaigus? Ar priklauso ta pasalpa ar ne? Dabar esu vpa 3 metus, o antrus metus ismoka buvau perrasiusi vyrui. Pries tai mano zinios buvo tokios,kad jei antras gimsta,,kol pirmam sueina 3 metai,ismoka skaiciuojasi, kaip pirmam vaikui, dabar isgirdau, kad jei perrasyta buvo antri metai vyrui,tai nutruksta stazas ir ismoka gali nebepriklausyti. Wtf? Antras vaikas turi gimti po menesio,o pirmajam dabar 2,5. Pirmojo vaiko vpa baigiasi birzeli, o antrojo vaiko vpa prasideda balandi. Bet as turbut nebesiskaitau vpa, nes lapkriti isejau i nga su antruoju. Pasimeciau visiskai, o paskambinus i sodra nepasake nieko, tik, kad paaiskes tada, kai pateiksiu prasyma balandzio men del vpa ismokos..

Viska gausit, nepergyvenkit, tik zymekit prasyme, kad skaiciuotu pagal palankesni vidurki.
Papildyta:
QUOTE(karramba @ 2015 12 21, 00:55)
Sveiki,

padėkit prašau susigaudyti vaiko priežiūros atostogų išmokose. Esu atostogose pirmus iš dviejų metų, prieš tai ilgą laiką verčiausi individualia veikla.

Sodros tinklapyje nurodoma, jog pašalpa mokama 70% draudžiamųjų pajamų. Draudžiamosios pajamos yra visos pajamos, nuo kurių mokami mokesčiai.
5% GPM moku nuo viso pelno, tarkime 2000 EUR, tuo tarpu VSD bei PSD moku nuo 50% pelno sumos.

tai mano draudžiamosios pajamos pašalpai paskaičiuoti bus EUR 2000 ar EUR 1000?

Dėkoju už pagalbą.

1000
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 12 21, 16:37)
Viska gausit, nepergyvenkit, tik zymekit prasyme, kad skaiciuotu pagal palankesni vidurki.

O tai kodel tada kalbama apie stazo trukuma? Kad gaut ismoka reikia 12 men stazo per 2 metus. O kai perrasai ismoka vyrui, ans nutruksta..as pasimeciau isvis
Atsakyti
Sveiki. Pagal ka skaiciuoja antru metu vaiko prieziuros atostogas, jei pirmais metais buvo pvz. mama, antrais eina tetis. Tai kokius ziuri menesius, jei eina tetis antru metu atostogu?

Pvz. vaikui sukanka 1 metukai, vasario 14 d.

Aciu.

Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2015 12 28, 13:35)
Sveiki. Pagal ka skaiciuoja antru metu vaiko prieziuros atostogas, jei pirmais metais buvo pvz. mama, antrais eina tetis. Tai kokius ziuri menesius, jei eina tetis antru metu atostogu?

Pvz. vaikui sukanka 1 metukai, vasario 14 d.

Aciu.

Is paskutiniu 12 menesiu praleidus 1 menesi iki perleidimo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 12 28, 12:38)
Is paskutiniu 12 menesiu praleidus 1 menesi iki perleidimo.

Kokios lubos dabar tu pasalpu? Pvz. jei zmogus gauna alga, kiek jis maksimaliai gali gauti tos pasalpos?

Tai gaunas, kad zmogus gauni alga + 40 proc pasalpa.

Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2015 12 28, 13:44)
Kokios lubos dabar tu pasalpu? Pvz. jei zmogus gauna alga, kiek jis maksimaliai gali gauti tos pasalpos?

Tai gaunas, kad zmogus gauni alga + 40 proc pasalpa.

Pasalpos lubos 2-ais metais 555.49-mokesciai.
Atsakyti
Sveiki,
Rasiau kitoje temoje, tai niekas man ten neatsake, o man neramu unsure.gif
Noriu pasitikslinti ar visko man uztenka smile.gif
Dirbu pagal Individualia Veikla nuo 2014.04.01 deklaruota pajamu uz sios metus buvo ne daug ( 7600 lt) Nuo 2015 m. gaunu daugiau apie 400 euru i men.( atskaiciavus mokescius). Ruosiosi iseiti i dekreta nuo 2016.04.18
Ar uztenka man darbo stazo ir pajamu, kad moketu pasalpa?
Aciu!
Atsakyti
sveikos,
padekit paskaičiuot rolleyes.gif

į dekretą išeinu 01.15d kaip ten toliau kas skaičiuojasi?

ir prieš išeinant į VPA , kada eit prašymą darbe rašyt?
Atsakyti