QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 12 16, 19:47)
Ziurint kaip darbdavys iformins ta premija, ka parasys uz kokius ji metus, jeigu parasys, kad uz 2015 metus, tai viskas bus gerai, sodra ziuri ne kada ismokami pinigai, o uz koki menesi (laikotarpi) ismokami.
Ačiū
pasiskambinau dar į Sodrą, tai paaiškino, kad darbdavys turi pildyti atitinkamą formą, kurioje pažymėti, kad pinigai už praeitus metus.
Tik tada dar klausimas lieka kaip su pinigais, darbdavio mokamais už vaiko gimimą (tokia premiją turim numatytą). Juk jie jau bus gauti po gimimo, kai būsiu arba NGA, arba jau VPA, tai dėl jų man mažins ko gero pašalpos dydį
Ir dar klausimas - ar verta išeiti į NGA pvz. nuo vasario 8 d. (t.y. ne nuo mėnesio pradžios)? Klausiu dėl to, ar nesumažės NGA išmoka, jei už tą pirmą vasario savaitę gausiu atlyginimą (nes dar dirbsiu). Logiškai mąstant, tai turėčiau gauti už 1 sav. atlyginimą, o už likusias 3 savaites - NGA pašalpą, bet NGA pašalpa turi lubas ir jei tas mano atlyginimas už savaitę bus vos ne pusės NGA už mėnesį dydžio, tai gal man neapsimoka tą savaitę dirbti ir geriau eiti anksčiau į NGA (pvz. nuo vasario 1 d.), nes piniginiu atžvilgiu neapsimoka
Tarkim, NGA yra max 1000 EUR rankas, o pvz. per vasario 8 dienas uždirbsiu 500 EUR, tai už likusias vasario dienas NGA gausiu ne daugiau kaip 500 EUR, nes mėnesio lubos 1000 EUR?