QUOTE(laiminga pora @ 2015 11 21, 15:50)
Mamos patarkit, kaip yra: as noriu paimti trecius metus VPA, vien del to kad planuojam antra leliuka ir kad man taikytu palankesni skaiciavima. Tai ta prasyma del treciu metu as turiu darbe parasyti ar sodroj? o ka daryt,jei as dirbti noriu (kiek zinau ir galiu) tai man vel reikia rasyt kazkoki prasyma kad leistu dirbti,nors esu pasiemus trecius metus VPA? Aciu!
Taip, turit rasyti, kad pratestu VPA iki 3-ju metu tik darbe, jie jau patys viska i sodra perduos.Jeigu pratesiat VPA, o tada norit gristi, tai reikes prasyma rasyti, kad nutrauktu VPA ir jus griztat i darba.
Papildyta:
QUOTE(kinkle23 @ 2015 11 21, 19:48)
Sveikos mamytes, situacija tokia jog auginau pirmaji vaikeli be jokiu pinigeliu,neuzteko stazo. 2014m. Kai vaikui buvo pusantru metuku isidarbinau dirbau nuo 2014m.08.01 iki 2014.11.21 teko isseiti. Toliau priziurejau vaika. Is siemet nuo 2015.09.23 isidarbinau vel. Pries kelias dienas suzinojau kad laukiuosi. Preleminariai skaiciuojant 30sav. Gautusi geguzes 23d. Iki to laiko isdirbta gautusi 11men.21diena. Ar butu galima iseiti i dekretines 2sav.veliau ir gauti dekretiniu pinigelius? Ar man nieko cia nesigaus?
Taip, i dekreta eikit tada kai susidarys stazas.