Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(priklausomybe @ 2015 10 16, 19:05)
Tai taip prarasit, bet manau geriau prarast 70% negu 100%

Bet gimus sausi 3leliui as tureciau gauti 60%iki metuku uz ji ir 40% uz antra vaiko jo antrus metus.tai gaunasi kad jei iseisiu lapkricio 2d, o sunui lapkricio 20d sueis metukai tai prarasiu jo 70% uz 20dienu?pasiklydau pati jau lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
Su pirma dukra esu VPA iki 2016.01.29 kol jai sueis du meukai, nuo 2015.11.15 iseisiu vel i VPA su antru vaiku, norejau paklausi kadangi i darba neplanuoju gryzti ar apsimoka man dabar parasyti prasyyma atleisti is darbo? ar nenukentes mano ismokos isejus i VPA? ir kaip su atostoginiais jiems priklauso ismoketi uz nepanaudotas atostogas? gal ir kvaili klausimai bet norisi issiaiskinti viska:)
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 19:37)
Bet gimus sausi 3leliui as tureciau gauti 60%iki  metuku uz ji ir 40% uz antra vaiko jo antrus metus.tai gaunasi kad jei iseisiu lapkricio 2d, o sunui lapkricio 20d sueis  metukai tai prarasiu jo 70% uz 20dienu?pasiklydau pati jau lotuliukas.gif

Tai ir aš pasimečiau, nes jūs rašėt, kad gausit 40% iki 11.20, ta iš kur čia sausis atsirado g.gif ?

Papildyta:
QUOTE(g.gum @ 2015 10 17, 06:04)
Sveiki,
Su pirma dukra esu VPA iki 2016.01.29 kol jai sueis du meukai, nuo 2015.11.15 iseisiu vel i VPA su antru vaiku, norejau paklausi kadangi i darba neplanuoju gryzti ar apsimoka man dabar parasyti prasyyma atleisti is darbo? ar nenukentes mano ismokos isejus i VPA? ir kaip su atostoginiais jiems priklauso ismoketi uz nepanaudotas atostogas? gal ir kvaili klausimai bet norisi issiaiskinti viska:)

O kam jums išeiti? Išmokos tai nenukentės, bet aš jūsų vietoj neišeičiau, maža kas, paskui koks trečias iškart.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 10 17, 10:24)
Tai ir aš pasimečiau, nes jūs rašėt, kad gausit 40% iki 11.20, ta iš kur čia sausis atsirado  g.gif ?

Zodziu😊antram vaikui sueina lapkricio 20d bus metukai,i dekreta daktare isleis lapkricio 2d su 3vaiku.o jis gims sausi,sausis ne prie ko cia doh.gif tai man isejus lapkricio 20d i dekreta as gausiu dekreta uz 4men ir plius antro vaikiuko uz 20d?ir poto gausiu pinigelius balandi?gaunu uz antra vaika dar 70%,nes metukai bus tik lapkricio 20d
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 10 17, 10:01)
Zodziu😊antram vaikui sueina lapkricio 20d bus metukai,i dekreta daktare isleis lapkricio 2d su 3vaiku.o jis gims sausi,sausis ne prie ko cia doh.gif tai man isejus lapkricio 20d i dekreta as gausiu dekreta uz 4men ir plius antro vaikiuko uz 20d?ir poto gausiu pinigelius balandi?gaunu uz antra vaika dar 70%,nes metukai bus tik lapkricio 20d

Nu čia aišku ne mano reikalas, bet jei trečią planavot, jums reikėjo už antrą vaiką pasiimt 100% vienus metus ir nebūtų reikėję galvos sukt.
O dabar tai taip, kai išeisit į NGA 11.20 - gausit už 126 d. dekreto. O už antrą vaiką kaip priklauso tuos 70% už 20 dienų. O kada jau už VPA gausit, tai reik pasiskaičiuot, kada jums dekretas baigsis, gali būt, kad balandį.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif turiu klausimėlį.Dirbu pagal terminuotą darbo sutartį,dar jei nepasibaigus išeinu į dekretą, kaip bus su išmokom, ar gausiu viską kaip ir dirbanti,ar viskas nutrūks kai darbo sutartis pasibaigs?
Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2015 10 21, 11:32)
Sveikutės 4u.gif turiu klausimėlį.Dirbu pagal terminuotą darbo sutartį,dar jei nepasibaigus išeinu į dekretą, kaip bus su išmokom, ar gausiu viską kaip ir dirbanti,ar viskas nutrūks kai darbo sutartis pasibaigs?

Viska gausit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 10 21, 11:36)
Viska gausit.

Ačiū 4u.gif jau galvojau,kad nei darbo, nei pinigų nebus
Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2015 10 21, 12:42)
Ačiū 4u.gif jau galvojau,kad nei darbo, nei pinigų nebus

Atrodo dar darbo kodeksas nepasikeite, tai terminas pratesiamas kol grisit is VPA.
Atsakyti
Sveiki.
Kiek žinau galima pirmus metus eiti vyrui tėvystės atostogų, tačiau kaip suprantu dirbti jis tuos metus negalės, o antrus metus galės ir gauti pašalpą ir dirbti, tiesa?
Dar vienas klausimas, o jei jis turi dar ir individualia veikla (elektroninę parduotuvę), ar jos pajamos netrukdys ar geriau perrašyti ją mano vardu?
Atsakyti
QUOTE(caramelcandy @ 2015 10 23, 10:40)
Sveiki.
Kiek žinau galima pirmus metus eiti vyrui tėvystės atostogų, tačiau kaip suprantu dirbti jis tuos metus negalės, o antrus metus galės ir gauti pašalpą ir dirbti, tiesa?
Dar vienas klausimas, o jei jis turi dar ir individualia veikla (elektroninę parduotuvę), ar jos pajamos netrukdys ar geriau perrašyti ją mano vardu?

Taip.
Geriau nevykdyt veikla tada, nes kai deklaruos pajamas, gali buti, kad teks grazinti sodrai nemazai pinigu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 10 23, 13:18)
Taip.
Geriau nevykdyt veikla tada, nes kai deklaruos pajamas, gali buti, kad teks grazinti sodrai nemazai pinigu.

Bet jei pirmus metus skaičiuoja pagal vyro pajamas, tai jam tuos metus dirbti negalima, tiesa?
Aš pati esu nedirbanti, tačiau neturiu 26metų išeidama į motinystės atostogas ir vis dar studijuoju dieniniame magistrantūros skyriuje. Tai man priklausytų minimali išmoka, ~144 eur?
Atsakyti