Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Netika @ 2015 10 12, 12:35)
Labai aciu uz atsakyma, dar turiu viena klausima, jeigu vaikui 2 m. bus 2015 10 30, as galiu iseiti koki 2015 10 15 ir gauti pilna pasalpa is sodros iki 2015 10 30, as dirbu dabar kitame darbe?

Taip.
Atsakyti
Sveiki, ir aš turiu klausimą. Esu vaiko priežiūros atostogose pirmus metus. Darbe ir sodroje užsipildžiau, kad būsiu atostogose 2 metus. Ar aš galiu prašyti grįžti į darbą po metų ir ar darbdavys turi mane priimti ar gali ir nepriimti, jei nenori? Ar turėtų išmokėti man kompensaciją jei aš noriu grįšti, o manęs nepriima, ar jie gali man liepti būti 2 metus?
Atsakyti
Sveiki, norejau suzinoti, kaip elgtis. Esu vpa 2-us metus. Pasalpa skaiciuojama nuo vyro du. Norejau dalinai grizti i darba, bent po 2 val per diena iki vaikui sueis 2 metai, o po to grizti dirbti pilnu etatu. Bet pasimeciau, nes nezinau kaip susitvarkyti reikalus su sutartimi, kad po to nebutu taip, kad suejus 2 metams darbdavys nebenores manes priimti dirbti pilnu etatu. Ar galiu su tuo paciu darbdaviu pasirasyti dar viena terminuota sutarti, tik kitoms pareigoms, iki vaikui sueis du metai, kurioje butu, tarkim, numatyta 0,2 etato? O tos sutarties, pagal kuria esu vpa, neliesti ir nieko joje nekeisti, kad suejus vaikui 2 metams, galeciau grizti ir dirbti pilnu etatu ir tose pareigose, kuriose buvau pries iseidama i dekreta?
Atsakyti
QUOTE(Tornadziukas @ 2015 10 15, 19:21)
Sveiki, ir aš turiu klausimą. Esu vaiko priežiūros atostogose pirmus metus. Darbe ir sodroje užsipildžiau, kad būsiu atostogose 2 metus.  Ar aš galiu prašyti grįžti į darbą po metų ir ar darbdavys turi mane priimti ar gali ir nepriimti, jei nenori? Ar turėtų išmokėti man kompensaciją jei aš noriu grįšti, o manęs nepriima, ar jie gali man liepti būti 2 metus?

Darbdavys turi priimti, reikia tik ji raštiškai įspėti pries kazkiek laiko, kad nutraukiat VPA (numatyta darbo kodekse).
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 10 16, 08:48)
Darbdavys turi priimti, reikia tik ji raštiškai įspėti pries kazkiek laiko, kad nutraukiat VPA (numatyta darbo kodekse).

Supratau, ačiū labai smile.gif Bet jei darbdavys nenori priimti, nes vyksta masiniai atleidimai? Ar jis turi teisę nepriimti?
Atsakyti
Laba diena.i nga iseinu lapkricio 2d,o antro vaiko mokejimas baigesi lapkricio 20d. tai isejus i nga.man prapuola pinigeliai uz 20d antro vaiko? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 14:47)
Laba diena.i nga iseinu lapkricio 2d,o antro vaiko mokejimas baigesi lapkricio 20d. tai isejus i nga.man prapuola pinigeliai uz 20d antro vaiko? smile.gif

Taip, nuo 2 iki 20.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 10 16, 15:43)
Taip, nuo 2 iki 20.

O tai gal geriau iseiti lapkricio 20 i nga?ar neapsimoka?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 14:57)
O tai gal geriau iseiti lapkricio 20 i nga?ar neapsimoka?

Aišku apsimoka, iseikit 21 d.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 10 16, 17:20)
Aišku apsimoka, iseikit 21 d.

Lapkricio 20 bus penktadienis,tai turbut geriau tada eiti pirmadieni 23d,ar neturi reiksmes?ir poto as prarasiu tas 2 sav is vpa?ar gerai suprantu?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 17:42)
Lapkricio 20 bus penktadienis,tai turbut geriau tada eiti pirmadieni 23d,ar neturi reiksmes?ir poto as prarasiu tas 2 sav is vpa?ar gerai suprantu?

VPA bet kokiu atveju bus iki vaikučio gimtadienio dienos mirksiukas.gif bet pasiskaičiuokit kaip Jums geriau išeina su skaičiavimu pinigėlių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 10 16, 16:42)

Tai taip prarasit, bet manau geriau prarast 70% negu 100%
Atsakyti