Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

smile.gif+2015 09 28, 20:26-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2015 09 28, 20:26)
Nee nėr labai svarbu, tik norisi pasiskaičiuot pasižiūrinėt kas čia kaip su tom išmokom:)) o kokius pinigus ima kai skaičiuoja VPA už tuos 4mėn kai būni NGA? doh.gif

Tai NGA pinigus ir ima, tik aišku ne visus, o už tuos mėnesius, kurie įeina į VPA skaičiavimus.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 09 28, 18:18)
Tai jūs parašykit, kada į dekretą išeinat, kada jums bus 30 sav., tada parašysim, nes gimdymo data nieko nereiškia.
Geriausia būtų, kad ir antrais metais jūs būtumėt VPA, o tėčiui perrašytumėt tik pašalpos gavimą. Ir trečiais eikit VPA. Pagimdyt būtų gerai, kol pirmajam bus max 3 m. 7 mėn., tada viskas pavyktų pagal senesnius skaičiavimus.

Ačiū. Net nežinojau, kad perrašius pašalpos gavimą pačiai galima skaitytis VPA nedirbant doh.gif nes trečiais metais kažkaip automatiškai rodydavo, kad aš vpa sodroj, nors jokio prašymo nerašydavau. pasirodo galima ir antrais, parašius prašymą, taip? smile.gif
bet kodėl max 3m ir 7 mėn, nesusigaudau, jei skaičiuojama iš 24mėn atgal laikotarpio? tai ar ne iš šio laikotarpio turėtų bent viena diena pakliūt?o jei trečiais metais esi vpa, tai tada išvis juk turėtų būti plius maždaug 2m., tai 5m išeina? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maumė: 29 rugsėjo 2015 - 10:35
SVeiki,

norejau pasiteirauti ar butu imami skirtingi menesiai skaiciuoti dekreto ismokoms jei iseiciau tarkim 11 30 arba gruodzio 1? kiek zinau jei lapkriti tai paskutini menesi imtu rugseji, ar pakeistu viena diena skaiciavimus? ar imtu spali jei iseiciau gruodzio 1 diena? aciu
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2015 09 29, 10:34)
Ačiū. Net nežinojau, kad perrašius pašalpos gavimą pačiai galima skaitytis VPA nedirbant doh.gif nes trečiais metais kažkaip automatiškai rodydavo, kad aš vpa sodroj, nors jokio prašymo nerašydavau. 1. pasirodo galima ir antrais, parašius prašymą, taip? smile.gif
2. bet kodėl max 3m ir 7 mėn, nesusigaudau, jei skaičiuojama iš 24mėn atgal laikotarpio? tai ar ne iš šio laikotarpio turėtų bent viena diena pakliūt?o jei trečiais metais esi vpa, tai tada išvis juk turėtų būti plius maždaug 2m., tai 5m išeina? blink.gif  biggrin.gif

1. Galima.
2. Skaičiuojama iš 12 mėn., aš gi jums rašiau wink.gif. O kadangi ne tk į NGA turi ta 1 diena įeiti, bet ir VPA, tai užtai taip ir gaunasi.

QUOTE(merginuke @ 2015 09 29, 11:05)
SVeiki,

norejau pasiteirauti ar butu imami skirtingi menesiai skaiciuoti dekreto ismokoms jei iseiciau tarkim 11 30 arba gruodzio 1?  kiek zinau jei lapkriti tai paskutini menesi imtu rugseji, ar pakeistu viena diena skaiciavimus? ar imtu spali jei iseiciau gruodzio 1 diena? aciu

Pakeistų aišku ta 1 diena skaičiavimus, nes jau gaunasi kitas mėnuo. Turiu minty tik NGA skaičiavimą pakeistų, o VPA turbūt liktų tas pats.
Jei išeinat gruodį - ima 2014 11 01 - 2015 10 31
Atsakyti
sveikos, esu VPA ir laukiuosi. gimdyti tureciau kai mazyliui bus metai ir 10 menesiu tai kaip bus su ismokom?
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2015 10 02, 11:58)
sveikos, esu VPA ir laukiuosi. gimdyti tureciau kai mazyliui bus metai ir 10 menesiu tai kaip bus su ismokom?

Tai gausit tą patį, ką ir su pirmu. Tik VPA senos+NGA naujos negalės viršyti lubų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 02 spalio 2015 - 12:07
QUOTE(priklausomybe @ 2015 10 02, 13:06)
Tai gausit tą patį, ką ir su pirmu. Tik VPA senos+NGA naujos negalės viršyti lubų.

tai gausiu ta 40%?
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2015 10 02, 13:09)
tai gausiu ta 40%?

Negausit, kai iseisit i NGA, nes abi pasalpos negali virsiti 100%, o motinystes pasalpa ir yra 100%, tad mot(tev) pasalpos negausit.
Nebent pasalpos gavima 40% perleiskit vyrui, jeigu jis turi stazo, kai jums reikes eiti i dekreta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 10 02, 14:14)
Negausit, kai iseisit i NGA, nes abi pasalpos negali virsiti 100%, o motinystes pasalpa ir yra 100%, tad mot(tev) pasalpos negausit.
Nebent pasalpos gavima 40% perleiskit vyrui, jeigu jis turi stazo, kai jums reikes eiti i dekreta.

tai visai nieko negausiu? nebesuprantu. dabar gaunu 40% uz pirmaji vaikiuka tai taip iseina kai iseisiu i NGA nieko negausiu uz pirmaji vaikiuka? juk man uz ji iki 2 metu priklauso 40%, o jam 2 sueis liepos 31d. antraji gimdyt tureciau geguze tai man tada geriau neit i NGA, tikslaiu eit kuo veliau, nes lyg galima rnktis ar nelabai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo domiliuk: 05 spalio 2015 - 09:09
QUOTE(domiliuk @ 2015 10 05, 10:07)
tai visai nieko negausiu? nebesuprantu. dabar gaunu 40% uz pirmaji vaikiuka tai taip iseina kai iseisiu i NGA nieko negausiu uz pirmaji vaikiuka? juk man uz ji iki 2 metu priklauso 40%, o jam 2 sueis liepos 31d. antraji gimdyt tureciau geguze tai man tada geriau neit i NGA, tikslaiu eit kuo veliau, nes lyg galima rnktis ar nelabai?

Kol būsit NGA, negausit tų 40 proc., nes ir taip gausit 100 proc. savo buvusios algos. Kai NGA baigsis (nežinau tikslių datų, tai maždaug) bus dar kelios dienos likę arba jau bus suėję pirmam vaikui dveji, tai jau ir nebebus tų papildomų pinigėlių, skaičiuos tik 70 proc. už antro vaiko VPA. Norint maksimaliai išnaudoti valstybės paramą, reikėtų perrašyti pašalpą vyrui (jeigu jam užtenka stažo, kaip minėta, iki perrašymo dienos). Tuomet ir jūs gausit NGA pašalpą - 100 proc. algos, ir dar vyras gaus 40 proc., nuo savo algos papildomai.
Atsakyti
kaip įdomu.... o kodėl aš dirbama ir gaudama 100 % algos gaunu ir 40 % iš valstybės? g.gif

klausimas: NGA baigias spalio 15d. VPA prašyme rašyt nuo spalio 16 d? iki kol vaikui sueis pvz 2 metai. Taip? Susibalamutinau

Aj ir dar, susiginčyjom nuo kada galima jau rašyt prašyma darbe dėl VPA? yra kas sako, kad turi likt 14 dienų iki VPA. o su pirmu sūnum tikrai rašiau kelios dienos prieš NGA pabaigą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AguonuLaukas: 05 spalio 2015 - 15:35
QUOTE(AguonuLaukas @ 2015 10 05, 16:33)
kaip įdomu.... o kodėl aš dirbama ir gaudama 100 % algos gaunu ir 40 % iš valstybės? g.gif
klausimas: NGA baigias spalio 15d. VPA prašyme rašyt nuo spalio 16 d? iki kol vaikui sueis pvz 2 metai. Taip? Susibalamutinau

Aj ir dar, susiginčyjom nuo kada galima jau rašyt prašyma darbe dėl VPA? yra kas sako, kad turi likt 14 dienų iki VPA. o su pirmu sūnum tikrai rašiau kelios dienos prieš NGA pabaigą.

Nes jus dirbot smile.gif
Taip, VPA prasides nuo spalio 16 d. iki kol vaikuis sueis pvz. 2 metai.
Rasykit tada kada jums patogu, cia tik formalumas tas terminas, as is vis rasiau ta diena kai beigesi NGA.
Papildyta:
QUOTE(domiliuk @ 2015 10 05, 10:07)

Gausit uz antra vaika visas ismokas, prarasit tik tuos 40% uz pirma, bet manau 100% geriau gaudineti, nei 40%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 spalio 2015 - 16:17