Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(priklausomybe @ 2015 08 12, 14:52)
Gaus, jeigu tai neviršys lubų. Jei viršys - gaus lubas ir tiek.
Nors dabar galvoju, kad esant tėvystės atostogose negalima jokių kitų pajamų turėt  g.gif
O į sodrą nebandėt pasiskambint?

Ne, nebandem skambinti.
Atsakyti
atsakymas is sodros psl. http://sodra.lt/lt/s...evystes-pasalpa

Ar gausiu tėvystės pašalpą, jei man mokama motinystės (tėvystės) pašalpa už anksčiau gimusį vaiką?

Taip, jeigu tėvystės pašalpos gavimo laikotarpiu Jums bus nutrauktas motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimas (reikia kreiptis į SoDros skyrių). Tėvystės atostogų metu tėvui, gaunančiam tėvystės pašalpą, motinystės (tėvystės) pašalpa nemokama.
Atsakyti
Sveikos, gal padesit susigaudyti:

Laukiuosi dvynuku, ar neturetu man NGA buti ilgesnis laikotarpis nei 126 dienos? g.gif nes daktare man isdave pazymejima 126 dienoms, o kazkur skaiciau kad turetu buti 140 dienu 4u.gif
Taip pat uzpildziau forma gauti NGA ismokas (pasalpas, nzn kaip tiksliai ten vadinasi) ir nurodziau, kad netaikytu man NPD. Gal gali kas nors paaaiskinti kas manes laukia norint deklaruoti pajamas? biggrin.gif kodel as pazymejau kad neskaiciuotu NPD tai net negaliu atsakyti, matyt menulio faze taip sviete, bet siaip mano atlyginimas vistiek aukstesnis ir nuo jo neskaiciuoja to NPD tai gal teisingai pasielgiau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 08 13, 12:13)
Sveikos, gal padesit susigaudyti:

Laukiuosi dvynuku, ar neturetu man NGA buti ilgesnis laikotarpis nei 126 dienos?  g.gif nes daktare man isdave pazymejima 126 dienoms, o kazkur skaiciau kad turetu buti 140 dienu  4u.gif
Taip pat uzpildziau forma gauti NGA ismokas (pasalpas, nzn kaip tiksliai ten vadinasi) ir nurodziau, kad netaikytu man NPD. Gal gali kas nors paaaiskinti kas manes laukia norint deklaruoti pajamas?  biggrin.gif kodel as pazymejau kad neskaiciuotu NPD tai net negaliu atsakyti, matyt menulio faze taip sviete, bet siaip mano atlyginimas vistiek aukstesnis ir nuo jo neskaiciuoja to NPD tai gal teisingai pasielgiau?  4u.gif

NGA 14 dienu prates ligoninei, kai pagimdysit.
Atgausit kazkiek nepritaikyto NPD, jeigu pagal pajamas jums priklausys.
Manau teisingai.
Atsakyti
Merginos , esu isejusi VPA iki vaikui sueis 3 metai. Siuo metu laukiuosi antro vaikucio, NGA planuoju iseit lapkriti, pirmam leliui tada bus 2 metai ir 3 menesiai. Kaip man skaiciuos ismokas? Kaip as pirma vaikuti? Ar turi reiksmes, kad 3 menesius busiu negavus jokiu pajamu, nes vaikui bus jau virs 2 metu?
Atsakyti
QUOTE(ugnyte @ 2015 08 13, 23:52)
Merginos , esu isejusi VPA iki vaikui sueis 3 metai.  Siuo metu laukiuosi antro vaikucio,  NGA planuoju iseit lapkriti,  pirmam leliui tada bus 2 metai ir 3 menesiai.  Kaip man skaiciuos ismokas? Kaip as pirma vaikuti? Ar turi reiksmes, kad  3 menesius busiu negavus jokiu pajamu, nes vaikui bus jau virs 2 metu?

Skaičiuos kaip pirmam, nesvarbu, kad nebuvo pajamų, bet tai vis tiek VPA.
Atsakyti
Sveiki,jei gimdymas numatomas 2016 kovo men,kuri laikotarpi ims skaiciuoti stazui? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal padėsit man susigaudyti ax.gif Is darbo isejau savu noru 2014 11 01, niekur nedirbau. Pastojau ir nuo liepos pabaigos atsistojau darbo biržoje. Į dekretą man lapkričio pabaigoje. Darbe po pirmo dekreto pradirbau 1 m. Ir 10 mėn. . Ar man priklausys iš Sodros kokios tai išmokos?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 08 20, 18:44)
Sveiki,jei gimdymas numatomas 2016 kovo men,kuri laikotarpi ims skaiciuoti stazui? 4u.gif

Ziurint ar eisit i NGA ir kada ar nuo vaiko gimimo eisit iskart i VPA?
Papildyta:
QUOTE(agotas @ 2015 08 20, 22:29)
Sveikos,  gal padėsit man susigaudyti  ax.gif  Is darbo isejau savu noru 2014 11 01, niekur nedirbau. Pastojau ir nuo liepos pabaigos atsistojau darbo biržoje.  Į dekretą man lapkričio pabaigoje.  Darbe po pirmo dekreto pradirbau 1 m. Ir 10 mėn. . Ar man priklausys iš Sodros kokios tai išmokos? 
Aciu

Motinystes pasalpa nepriklausys, o mot(tev) pasalpa priklausys, jeigu turesit 12 men. stazo per paskutinius 2 metus kai gims vaikas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 08 21, 11:08)
Ziurint ar eisit i NGA ir kada ar nuo vaiko gimimo eisit iskart i VPA?

zodziu situacija tokia,mano broliene suzinojo kad laukiasi,ir gimdymas numatomas 2016 kovo men.siais metais ji baige universiteta,nuo snd ji dirba,ir ji yra dirbusi 2014metais vasara 2 menesius,2015 vasara 2,5 men,ir noretumeme paskaiciuoti ar jai uzteks stazo su dabartiniu darbu,ar jai dirbti iki 7 men ar iki galo nestumo,na gal supratote ko norejau suzinoti? smile.gif 4u.gif kaip pasielgti,kad dauti nors kazkokias ismokas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2015 08 21, 12:44)
zodziu situacija tokia,mano broliene suzinojo kad laukiasi,ir gimdymas numatomas 2016 kovo men.siais metais ji baige universiteta,nuo snd ji dirba,ir ji yra dirbusi 2014metais vasara 2 menesius,2015 vasara 2,5 men,ir noretumeme paskaiciuoti ar jai uzteks stazo su dabartiniu darbu,ar jai dirbti iki 7 men ar iki galo nestumo,na gal supratote ko norejau suzinoti?  smile.gif  4u.gif kaip pasielgti,kad dauti nors kazkokias ismokas? 4u.gif

Jeigu jai nera 26 metu, tai jai stazo nereikalaus.Tik tegul pasiskambina i sodra pasiteirauja ar isimtis taikoma kai mokslus baigi pirmam darbui ar nesvarbu, kad anksciau dirbo jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 21 rugpjūčio 2015 - 12:48
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 08 21, 13:43)
Jeigu jai nera 26 metu, tai jai stazo nereikalaus.Tik tegul pasiskambina i sodra pasiteirauja ar isimtis taikoma kai mokslus baigi pirmam darbui ar nesvarbu, kad anksciau dirbo jau.

nera jai 26 metu dar smile.gif tai tada lepsiu kad skambintu i sodra 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti