Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(dymka @ 2015 08 02, 08:25)
Sveiki. Man kova gimdyt. Jei 2014 birzelį isejau is darbo ten staza turiu, stojau i birza, nuo rugsejo stojau mokintis i dienini, suzinojau db kad laukiuosi nuo rugpjucio galo isidarbinsiu. Ar gausiu vpa

Jeigu jums reikiamo stažo užtenka, tai gausit visas pašalpas. Čia mokslai nieko neįtakoja.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 08 01, 15:39)
Kad kažką pildyt ar patvirtint - tai faktas, kad reikia, kitaip negausit nieko už tas 14 d.
Eikit per savo bankininkystę ir žūrėkit, matysit, kad šduotas papildomas buletenis ir paspausit, ką reikės, konkrečiai ką spaust tai negaliu pasakyt, bet nemanau, kad turėtų būt neaišku ar nesuprantama, gi pildėt už NGA jau, tai mokėsit ir dabar.

Dėkui 4u.gif Nesimato ten nieko, ką reiktų patvirtinti... tai musėt reiks pildyti naują prašymą už tas dienas..
Atsakyti
QUOTE(Shviesele @ 2015 08 04, 13:38)
Dėkui  4u.gif  Nesimato ten nieko, ką reiktų patvirtinti... tai musėt reiks pildyti naują prašymą už tas dienas..

Ligoninei turejo pratesti jums ir sitas pratesimas turi matytis sodroi. Kaip ir sake kai prisijungsit turi buti prie NGA pratesimas, ji pazymit ir pildot prasyma.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Liepos pradzioj isejau i vaiko auginimo atostogas 2m. Ismokos dar negavau, bet gavau is sodros laiskus apie paskaiciavimus. Parase laikotarpi, pagal kuri bus skaiciuojami pinigai, ir pagal ji iseina, kad as mazai ten dirbau, bet tuo metu auginau vaika, kurio VPA buvo vyras, o pries isejima i dekreta as isejau i VPA iki kol jam sueis 3m. I ta laikotarpi, pagal kuri skaiciuos man ismoka, patenka atostogos, iki kol vaikui sueis 3m, bet man nepaskaiciavo palankesnio varianto, paskaiciavimuose imtas faktas uz praejusius metus, o ten pajamu labai mazai. Ar tureciau kreiptis i sodra, ar dar jie ten kazka svarstys? 20d au tureciau gauti pirma ismoka. Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2015 08 11, 10:01)
Sveiki  4u.gif  Liepos pradzioj isejau i vaiko auginimo atostogas 2m. Ismokos dar negavau, bet gavau is sodros laiskus apie paskaiciavimus. Parase laikotarpi, pagal kuri bus skaiciuojami pinigai, ir pagal ji iseina, kad as mazai ten dirbau, bet tuo metu auginau vaika, kurio VPA buvo vyras, o pries isejima i dekreta as isejau i VPA iki kol jam sueis 3m. I ta laikotarpi, pagal kuri skaiciuos man ismoka, patenka atostogos, iki kol vaikui sueis 3m, bet man nepaskaiciavo palankesnio varianto, paskaiciavimuose imtas faktas uz praejusius metus, o ten pajamu labai mazai. Ar tureciau kreiptis i sodra, ar dar jie ten kazka svarstys? 20d au tureciau gauti pirma ismoka. Aciu labai  4u.gif

Nelabai aišku. O vyras buvo VPA ar jam tik pašalpą perrašet?
Jeigu vaikų gimimo datos jūsų profily gerai surašytos ir tikrai jūs pati buvot VPA iki 3 m., tikrai turėtumėte gauti kaip su 3 vaikučiu.
Atsakyti
sveikos norejau paklaus gimdimas 12-21d, kaip skaiciuojasi NGA ir VPA,
Atsakyti
QUOTE(Žana B @ 2015 08 11, 10:53)
sveikos norejau paklaus gimdimas 12-21d, kaip skaiciuojasi NGA ir VPA,

Gimdymo data nieko neįtakoja, parašykit kada planuojat išeiti į dekreta.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 08 11, 15:50)
Gimdymo data nieko neįtakoja, parašykit kada planuojat išeiti į dekreta.

spalio 12-19d
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žana B: 11 rugpjūčio 2015 - 14:57
Sveikos, mamos,
gal kuri susidūrė su tokia situacija, ar galės pakomentuoti...
2012 m. isejau VPA 2 metams. Antrus metus, 40proc. pasalpa buvo mokama nuo vyro algos. 2014 m. vasara grįzau į darbą, isdirbau beveik metus ir dabar vel laukiuosi ir isejau NGA. Deja, gavau atsakyma is sodros, kad man nepriklauso NGA pasalpa, nes truksta stazo iki 12 men. (10 dienų) per paskutinius 24 men. Stažas niekada nebuvo nutrūkęs, bedarbė nebuvau niekada, o vyras nebuvo išėjęs VPA, jose ir antrus metus buvau aš. Ar gali taip būti???? Mačiau, prieš tai kažkuri mama klausė, būtų įdomu sužinot, ar vistik jai buvo skirta pašalpa, jei antus metus VPA pašalpa buvo mokama nuo vyro altos, o atseit, mama negavo jokių pajamų...
Būsiu labai dėkinga už paaiškinimą ir pagalbą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žana B @ 2015 08 11, 14:56)
spalio 12-19d

NGA 2014 09 01 - 2015 08 31
VPA 2015 01 01 - 2015 12 31
Atsakyti
Esu VPA uz pirma vaika iki lapkricio 3 d., 40proc pasalpa gauna vyras. Dabar rugpjucio 3 d. isejau i NGA. gimdyti tureciau spali. Vyras ketina imti menesi gimdymo atostogu. Kaip tokiu atveju jam bus mokama pasalpos? Ar jis gaus ir tuos 40proc uz pirma vaika, ir 100proc uz menesi gimdymo atostogu?
Atsakyti
QUOTE(Freija* @ 2015 08 12, 13:43)
Esu VPA uz pirma vaika iki lapkricio 3 d., 40proc pasalpa gauna vyras. Dabar rugpjucio 3 d. isejau i NGA. gimdyti tureciau spali. Vyras ketina imti menesi gimdymo atostogu. Kaip tokiu atveju jam bus mokama pasalpos? Ar jis gaus ir tuos 40proc uz pirma vaika, ir 100proc uz menesi gimdymo atostogu?

Gaus, jeigu tai neviršys lubų. Jei viršys - gaus lubas ir tiek.
Nors dabar galvoju, kad esant tėvystės atostogose negalima jokių kitų pajamų turėt g.gif
O į sodrą nebandėt pasiskambint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo priklausomybe: 12 rugpjūčio 2015 - 13:54