Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(triusyte1990 @ 2015 07 01, 22:26)
Labas vakaras. Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis 2 metai. (siuo metu 7,5 men). Nuo rugsejo menesio gavau darbo pasiulyma kitoje imoneje:
1. Ar isejus dirbti, man moketu vaiko prieziuros pinigus, nes iseiciau dirbt kol dar nera 1 metu vaikui?
2. Ar is senojo darbo, kuriame esu vpa tureciau iseiti, jei noreciau isidarbinti kitoje darbovieteje?
Aciu

1. Gautumėte tik skirtumą tarp algos ir pašalpos. Jeigu alga būtų didesnė nei priklausanti pašalpa, tai pašalpos negautumėte visai.
2. Iš senojo darbo išeiti nereikia.
Atsakyti
Jeigu trūksta 4 mėn. stažo ar skaičiuosis NGA kaip stažas (už jį nieko nemoka), kai reiks eiti vaiko auginimo atostogų? Ar gal galima VSD sodrai sumokėti avansu, kad gauti stažą?
Atsakyti
QUOTE(stafisss @ 2015 07 02, 11:26)
Jeigu trūksta 4 mėn. stažo ar skaičiuosis NGA kaip stažas (už jį nieko nemoka), kai reiks eiti vaiko auginimo atostogų? Ar gal galima VSD sodrai sumokėti avansu, kad gauti stažą?

Nesiskaiciuoja, geriau dirbti iki gimdymo ir po jo, kol susidarys stazas, o tada i VPA.
Del antro klausimo nezinau, bet abejuoju, kad taip galima.
Atsakyti
Sveiki,
norėjau pasiteirauti,
ar į VPA galima išeiti bet kada per tuos pirmus tris metus? ar būtinai turi bent vienas iš tėvų būti VPA nuo NGA baigimosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paukštukėlis: 06 liepos 2015 - 18:20
QUOTE(paukštukėlis @ 2015 07 06, 18:18)
Sveiki,
norėjau pasiteirauti,
ar į VPA galima išeiti bet kada per tuos pirmus tris metus? ar būtinai turi bent vienas iš tėvų būti VPA nuo NGA baigimosi?

Galima bet kada išeiti.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2015 07 06, 21:17)
Galima bet kada išeiti.

Aš dar pasitikslinsiu blush2.gif
Tai, jei nė vienas iš tėvų neina VPA pirmais metais, tai 2 metais gali vyras išeiti ir gauti 40 %?

O jei aš po NGA baigimosi (lapkričio mėn.) neinu VPA , o sugalvoju, kad išeisiu nuo 2016 sausio mėn, tai man mokės už visus metus VPA ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Išmanioji: 07 liepos 2015 - 10:24
QUOTE(Išmanioji @ 2015 07 07, 11:22)
Aš dar pasitikslinsiu  blush2.gif
Tai, jei nė vienas iš tėvų neina VPA pirmais metais, tai 2 metais gali vyras išeiti ir gauti 40 %?

O jei aš po NGA baigimosi (lapkričio mėn.) neinu VPA , o sugalvoju, kad išeisiu nuo 2016 sausio mėn, tai man mokės už visus metus VPA ar ne?

Gali vyras paprašyti pašalpos antrais metais (eiti į VPA jam nebūtina), jeigu ir nebuvo nė vienas iš tėvų VPA pirmais metais.
Mokės nuo tos dienos, kai išeisit, skaičiuos atitinkamai iš 12 mėnesių atgal nuo išėjimo mėnesio atmetus vieną.
Atsakyti
Vykdau individualią veiklą pagal pažymą. Gal žinote, jei išėjus į dekretą noriu sumokėti už šį pusmetį VSD mokesčius, kad skaičiuotų stažą, ar taip galima? Nes iš pradžių sakė kitų metų pradžioje deklaruosiu ir viskas bus gerai, o dabar gaunasi, kad trūksta stažo, nes nemato šių metų pajamų doh.gif ir kaip jau supratau NGA negausiu, bet ir neaišku ar VPA gausiu...nebežinau ką daryti...
Atsakyti
Dirbant ant popieriaus gaudavau 1300 dar litais. Jei sodra mokes vpa 1 metus kokia suma gauciau I rankas? Ar tokia pacia kuria gaudavau dirbant atskaicius mokescius?

Atsakyti
Sveikos. Sakykit, ar galima darbovieteje isejus antriems-tretiems metams vaiko prieziuros atostogu dirbti kitame darbe? Noreciau keisti darba, taciau apsidraudimui tureti galimybe grizti i dabartini. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Jinafire @ 2015 07 14, 23:16)
Sveikos. Sakykit, ar galima darbovieteje isejus antriems-tretiems metams vaiko prieziuros atostogu dirbti kitame darbe? Noreciau keisti darba, taciau apsidraudimui tureti galimybe grizti i dabartini. Aciu

Galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aida Marija @ 2015 07 10, 11:20)
Dirbant ant popieriaus gaudavau 1300 dar litais. Jei sodra mokes vpa 1 metus kokia suma gauciau I rankas? Ar tokia pacia kuria gaudavau dirbant atskaicius mokescius?

Taip, labai panašią kelių litų skirtumu.
Atsakyti