Sveikos as su gan kebliu (bent jau man) klausimu
Nuo 2012 metu auginau dukryte negavau jokiu motinystes ismoku nes mergaite gime vos tik pabaigus studijas buvau niekur nedirbanti. 2013m. Rugseji isvykome I Danija isidarbinau legaliai dirbau iki siu metu birzelio 1d. Gryzome I lietuva nes noriu gimdyti auginti vaika cia.Dirbu jau lietuvoje puse menesio mano skaiciavimais tureciau iseiti I dekreta lapkricio-gruodzio men. Taigi iki isejimo i dekreta mano stazas danijoj 1 metai 9 men. Lietuvoje apie 5-6 men. TAIGI mane ir domina ar EU (t.y danijoje) igyta staza man I skaiciuos prie motinystes stazo? Ir uzteks stazo isvis? ar gausiu NGA?
Sveikos mamytes, gal kas atsakys i klausimuka? Esu vaiko prieziuros atostogose. Sodra paskaiciavo tam tikra ismoka,tacia is tos sumos ji nurode kiek bus atskaiciuojama pajamu mokescio ir sveikatos draudimo mokesciui. As maniau,kad mama yra draudziama valstybes kol vaikui sueina 8 metai,tai kodel man dar is pasalpos atskaiciuoja sveikatos draudima? Ar as kazko nesuprantu ir nezinau?
QUOTE(deluxe @ 2015 06 22, 10:16)
Sveikos mamytes, gal kas atsakys i klausimuka? Esu vaiko prieziuros atostogose. Sodra paskaiciavo tam tikra ismoka,tacia is tos sumos ji nurode kiek bus atskaiciuojama pajamu mokescio ir sveikatos draudimo mokesciui. As maniau,kad mama yra draudziama valstybes kol vaikui sueina 8 metai,tai kodel man dar is pasalpos atskaiciuoja sveikatos draudima? Ar as kazko nesuprantu ir nezinau?
Matyt nesuprantat, mama draudima del vaiko gali susitvarkyti tada, kai yra nedirbanti, nestovinti birzoi, jus gaunat motinystes ismokas, jus nesat drausta del vaiko, o esat kaip dirbanti, todel nuo pasalpu atima visus mokescius ( tik sodrai maziau), kaip ir nuo algos.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 06 22, 09:34)
Matyt nesuprantat, mama draudima del vaiko gali susitvarkyti tada, kai yra nedirbanti, nestovinti birzoi, jus gaunat motinystes ismokas, jus nesat drausta del vaiko, o esat kaip dirbanti, todel nuo pasalpu atima visus mokescius ( tik sodrai maziau), kaip ir nuo algos.
Supratau,aciu uz atsakyma
Sveikos merginos. Aš su tokiu klausimu pas jus. Atsakymą beveik žinau, bet pasitikslinti noriu. Esu vaiko priežiūros atostogose iki 2 metų, i darbą grįžti prašymą parašius nuo 2015-08-18. Pinigus pirmais metais gavau aš, o antrais metais vyras, kadangi jo alga didesnė. Iškilo klausimas, jei vyras norėtų išeiti motinystės atostogų šiuo metu, tai aš turiu grįžti į darbą, neskaitant kad parašius pršymą į darbą grįžti kai vaikui sueis du metai t.y nuo 2015-08-18? Dėkui už atsakymą.
QUOTE(hifi @ 2015 06 22, 15:36)
Sveikos merginos. Aš su tokiu klausimu pas jus. Atsakymą beveik žinau, bet pasitikslinti noriu. Esu vaiko priežiūros atostogose iki 2 metų, i darbą grįžti prašymą parašius nuo 2015-08-18. Pinigus pirmais metais gavau aš, o antrais metais vyras, kadangi jo alga didesnė. Iškilo klausimas, jei vyras norėtų išeiti motinystės atostogų šiuo metu, tai aš turiu grįžti į darbą, neskaitant kad parašius pršymą į darbą grįžti kai vaikui sueis du metai t.y nuo 2015-08-18? Dėkui už atsakymą.
Taip, jums tektu tada nutraukti savo VPA ir grizt i darba, o vyrui darbe rasyt prasyma, kad isleistu i VPA.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 06 22, 16:29)
Taip, jums tektu tada nutraukti savo VPA ir grizt i darba, o vyrui darbe rasyt prasyma, kad isleistu i VPA.
Aciu uz atsakyma.
Sveiki, kokia procedura yra su antrus metus perasymu pinigus vyrui? Kokie prasymai teikiami? Ka man reik pateikt ir ka vyrui?
QUOTE(peliukeee @ 2015 06 23, 08:24)
Sveiki, kokia procedura yra su antrus metus perasymu pinigus vyrui? Kokie prasymai teikiami? Ka man reik pateikt ir ka vyrui?
Turiu išsisaugojus kažkieno post'ą:
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Jums : Naujas prašymas- Kiti-GPK1.2, Prašymas (laisva forma, ka butent rasyti tyksliai nezinau, bet manau, kad noriu atsisakyti motinystes(tevystes) pasalpos nuo nurodysit data)
Vyrui : Naujas prašymas-Skirti pašalpą/išmoką-GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą
QUOTE(Aida Marija @ 2015 06 25, 10:43)
Pasimeciau! Isejus savo noru is darbo ta pati men pastojau,buvau isdirbus 19 men ar man priklausytu is sodros dekretiniai pinigai? Esu skaicius kad nepriklausys,nes ne nestumo metu isejau is darbo. Ar kaip?
Nepriklausys motinystes pasalpa, nes reikia arba jau nesciai is darbo iseit arba but dirbanciai, gales priklausyti mot(tev) pasalpa, jeigu vis dar kai pagimdysit vaika turesit 12 men. stazo per paskutinius 2 metus.
Labas vakaras. Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis 2 metai. (siuo metu 7,5 men). Nuo rugsejo menesio gavau darbo pasiulyma kitoje imoneje:
1. Ar isejus dirbti, man moketu vaiko prieziuros pinigus, nes iseiciau dirbt kol dar nera 1 metu vaikui?
2. Ar is senojo darbo, kuriame esu vpa tureciau iseiti, jei noreciau isidarbinti kitoje darbovieteje?
Aciu
1. Ar isejus dirbti, man moketu vaiko prieziuros pinigus, nes iseiciau dirbt kol dar nera 1 metu vaikui?
2. Ar is senojo darbo, kuriame esu vpa tureciau iseiti, jei noreciau isidarbinti kitoje darbovieteje?
Aciu