Sveiki. Iki 2015 m. Sausio 07 d. buvau motinystes atostogose iki kol vaikui sueis 3 metai. Nuo sausio 7 d. Iki kovo 12 d. Buvau bedarbe. kovo 12 isidarbinau. Siuo metu laukiuosi. Vaikas turetu gimti 2016 m. Vasario 17 d.,i dekreta tureciau iseiti gruodzio 17d.Klausimas ar as gausiu motinystes pasalpa? Nes 12 men stazo neturesiu.
QUOTE(daivunia @ 2015 06 13, 07:18)
Sveiki. Iki 2015 m. Sausio 07 d. buvau motinystes atostogose iki kol vaikui sueis 3 metai. Nuo sausio 7 d. Iki kovo 12 d. Buvau bedarbe. kovo 12 isidarbinau. Siuo metu laukiuosi. Vaikas turetu gimti 2016 m. Vasario 17 d.,i dekreta tureciau iseiti gruodzio 17d.Klausimas ar as gausiu motinystes pasalpa? Nes 12 men stazo neturesiu.
Su NGA išėjimu tai jums viskas gerai, nes į apskaičiavimo laikotarpį įeis laikas iš buvusių VPA.
O dėl VPA - stažo jums užteks (per paskutinius 2 m. - 12 mėn., nes VPA irgi skaičiuojasi į tą stažą, o stovint biržoj taip pat, jei gaunama pašalpa - ar jūs ten stovėjot ir gavot pašalpą tuos pora mėn.?). Jei ir negavot pajamų tuos porą mėn, tai juos skaičiuos kaip 0, nukentės kažkiek bendras vidurkis.
Darbo biržoje nebuvau užsiregistravus. Buvau jau nusiminusi, jog negausiu visai motinystės pašalpos. Ačiū išsamų atsakymą.
Kokie pliusai ir minusai išeiti dar prieš NGA kasmetinių atostogų?
QUOTE(žvilgsnė @ 2015 06 15, 18:47)
Kokie pliusai ir minusai išeiti dar prieš NGA kasmetinių atostogų?
Na prisireikia kartais tų atostogų pasibaigus vaiko priežiūros atostogom, tarkim reikia grįžt į darbą, o į darželį priims tik po mėnesio, galima tada išsinaudot susikaupusias atostogas.
QUOTE(dok2266 @ 2015 06 15, 21:50)
Na prisireikia kartais tų atostogų pasibaigus vaiko priežiūros atostogom, tarkim reikia grįžt į darbą, o į darželį priims tik po mėnesio, galima tada išsinaudot susikaupusias atostogas.
Na iki gruodžio 1 reik pasilikti tik tam tikrą kiekį atostogų,o aš turiu jų daugiau,tad ir mąstau,kad nedingtų dar išeiti kasmetinių,bet ar pliusas ar minusas bus kad einu prie NGA:)
QUOTE(žvilgsnė @ 2015 06 16, 13:00)
Na iki gruodžio 1 reik pasilikti tik tam tikrą kiekį atostogų,o aš turiu jų daugiau,tad ir mąstau,kad nedingtų dar išeiti kasmetinių,bet ar pliusas ar minusas bus kad einu prie NGA:)
Tai jei alga pastovi, tikrai jokio skirtumo.
QUOTE(žvilgsnė @ 2015 06 16, 14:00)
atostogos niekur nedings, tiesiog negausite už jas išmokos ;)Atostogas turimas iki 2012-12-01 reikia išsinaudoti iki 2015-12-01
QUOTE(Šokoladė @ 2015 06 17, 09:17)
atostogos niekur nedings, tiesiog negausite už jas išmokos ;)Atostogas turimas iki 2012-12-01 reikia išsinaudoti iki 2015-12-01
Turit omeny išmokos būtent už praatostogautą laiką ar išmokos už nepanaudotas atostogas, jei sugalvotų išeit iš darbo?
QUOTE(priklausomybe @ 2015 06 17, 10:24)
Turit omeny išmokos būtent už praatostogautą laiką ar išmokos už nepanaudotas atostogas, jei sugalvotų išeit iš darbo?
išmokos už nepanaudotas atostogas, jei sugalvotų išeiti iš darbo
QUOTE(Šokoladė @ 2015 06 17, 10:30)
išmokos už nepanaudotas atostogas, jei sugalvotų išeiti iš darbo
Visko galo būti,kad kol būsiu NGA ir VGA darbe įvyks daug pertvarkų, tai dėl to ir aktualu man išnaudoti tas atostogas kurios virš normos:)
Nuo liepos 1 didina minimumą ir draudžiamąsias pajamas, tai, jei į dekretą išeinu iki to laiko ar bus skaičuojama pagal tas didesnes draudžiamąsias pajamas? Aišku suma 3 eur/mėn, bet jei yra galimybė kelias dienas pakoreguoti, tai kodėl gi ne Ar vis dėl to reikia išeiti nuo liepos 1? Ir jei didins nuo sausio 1 vėl, tai mums taikys pagal seną sumą, ar jau pagal naują (sausio 1)