Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

Šiandien tam pirmam ligoniui, kuriam leidau vaistus, lyg ranka nuėmė viską. Kvėpuoja be garso, šokinėja, ėda. Kitas toks prisilpęs, bet nedūsta. Veterinaras paklausė abiejų plaučius, sakė nebesigirdi pirmo plaučiuose švilpimo, o pas antrą yra, bet ne jokia katastrofa. Gavau trims dienoms po dvi ampules abiems ir penktadienį važiuosiu vėl su jais. O jei kvėpuos be garso ir jokių priepuolių, sakė, kad galiu ir nebevažiuot  :bis Tikiuosi, kad pasveiks. Reikės svorio priaugt.

Ačiū už informaciją ir nuraminimą. Aš visad prirašau paklodes, o viskas išsisprendžia lengviau, nei galvojau (tfu tfu tfu).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 21 gegužės 2018 - 20:55
Laugh_Cry,

Labai džiaugiuosi kad abu berniukai sėkmingai sveiksta thumbup.gif
Tik būtinai paklauskite pas Igną kokius antibiotikus jis davė, nes net jei nebesimatys/nebesigirdės jokių simptomų būtina užbaigti pilną kursą antibiotikų (jei tai enroksilis tai jūsų atveju turėtų būti bent 14 dienų)
Atsakyti

Su nekokiom naujienom šiandien. Vieno (pirmo ligonio) nebėra. Nemačiau, kas, kaip, bet buvo žvalus, guvus, gėrė, valgė, lakstė. Dabar grįžau ir jau radau.

Dabar kitą slaugysiu. Gal labai nesudepresuos be brolio... Taip tai atrodo sveikas ir guvus.

Atsakyti
Sveiki, 4u.gif

Gal galit pasakyti, kur Vilniuje kreiptis pas veterinarą, kuris užsiima su žiurkėmis?

Jeruzalėje atostogauja iki pirmadienio, Vaidos klinikoje veterinarė dekretinėse.... Užrašiau pirmadieniui Jeruzalėje, bet dar tiek laiko nenoriu, kad kankintųsi.

Mano žiurkiukas 2.5 metų... Vakar vakare radau visą sieną ir narvelį krauju aptaškytą.

Galvojau, gal kokį nagą nusilaužė, nes labai ilgi (aš juo bandau patrumpinti dildindama nagų dilde, nes žirklėmis bijau nukirpti per daug). Tą esu darius paskutinį kartą prieš kokį mėnesį. Viskas buvo gerai. Rankytes, kojytes, uodegą nuploviau ir padėjau į narvelį. Viskas gerai buvo. Šiandien vakare vėl tą pati situacija. Narvelis kraujuotas, net sienos ir ir grindys kraujuotos...

O gal jam koks plaučių uždegimas? Žiurkiukas nuotaikoje, valgo....

Gal su nagais per stipriai ausytę pasikasė? Bet tokia srovė kraujo nebūtų...

Kaip aš jam galėčiau padėti?... verysad.gif

Žiurkiukas senukas, gyvena vienas...
Atsakyti
Su degučiais esu lankiusis Koko klinikoje, bet tai buvo prieš 4 metus, nežinau ar dar ta veterinarė tebedirba...
O kraujas gal gali būti nuo viduriavimo?..

QUOTE(~agnė~ @ 2018 05 22, 21:16)
Sveiki,  4u.gif

Gal galit pasakyti, kur Vilniuje kreiptis pas veterinarą, kuris užsiima su žiurkėmis?

Jeruzalėje atostogauja iki pirmadienio, Vaidos klinikoje veterinarė dekretinėse.... Užrašiau pirmadieniui Jeruzalėje, bet dar tiek laiko nenoriu, kad kankintųsi.
Mano žiurkiukas 2.5 metų... Vakar vakare radau visą sieną ir narvelį krauju aptaškytą.

Galvojau, gal kokį nagą nusilaužė, nes labai ilgi (aš juo bandau patrumpinti dildindama nagų dilde, nes žirklėmis bijau nukirpti per daug).  Tą esu darius paskutinį kartą prieš kokį mėnesį. Viskas buvo gerai. Rankytes, kojytes, uodegą nuploviau ir padėjau į narvelį. Viskas gerai buvo. Šiandien vakare vėl tą pati situacija. Narvelis kraujuotas, net sienos ir ir grindys kraujuotos...

O gal jam koks plaučių uždegimas? Žiurkiukas nuotaikoje, valgo....

Gal su nagais per stipriai ausytę pasikasė? Bet tokia srovė kraujo nebūtų...

Kaip aš jam galėčiau padėti?... verysad.gif

Žiurkiukas senukas, gyvena vienas...

Atsakyti

Laugh_Cry, labai užjaučiu... o kaip jaučiasi kitas?

Agne, žiurkių forume iš rekomenduojamų klinikų yra Vido Kavaliauskio Justiniškių vet.centras, kaip suprantu eiti būtent pas jį. 

Gal kvailas klausimas, bet ar jūs įsitikinus, kad ten kraujas, o ne porfirinas? 

Atsakyti
QUOTE(Marcia @ 2018 05 24, 08:38)
<p>Laugh_Cry, labai užjaučiu... o kaip jaučiasi kitas?

Ačiū 4u.gif Kitam viskas puiku, visiškai sveikas ir gūvus atrodo smile.gif

Dėl Agnės žiurkiuko: ar negalėjo jam trūkti kokia kraujagyslė nosy (nuo pakitusio spaudimo, pvz.)? Jei tikrai ten ne porfirinas. Jeigu aptaškyta, tai turbūt, kad iščiaudėja jis? Nulūžęs nagas turbūt būtų matęsis, kai prausėte jį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 24 gegužės 2018 - 13:56

VšĮ “SOS gyvūnai” turi žiurkiukų, jei kam reikia, jei dar jie turi.

https://m.facebook.c...156398863413767

Atsakyti

Kaip galvojate. Jei žiurkė ~6men. Ir prieš dvi dienas liko viena. Ar yra bent teorine galimybė kad ziurkiukus priims lengvai.(~2men) Ar mano rankose pauosciusi ziurkyte jau būtų iškart kandusi? Ar agresija pasirodys į vonią ikelus? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta Mineikyte-Mickiene: 03 birželio 2018 - 14:49
QUOTE(Asta Mineikyte-Mickiene @ 2018 06 03, 15:48)
<p>Kaip galvojate. Jei žiurkė ~6men. Ir prieš dvi dienas liko viena. Ar yra bent teorine galimybė kad ziurkiukus priims lengvai.(~2men) Ar mano rankose pauosciusi ziurkyte jau būtų iškart kandusi? Ar agresija pasirodys į vonią ikelus? </p>

Žiurkių atveju viskas labai individualu, niekada negali nuspėti kaip viskas baigsis, bet tikrai nesėkmingo pažindinimo ir nesugyvenimo atveju yra labai mažai. Įprastai viskas priklauso nuo šeimininko kantrybės ir jautrumo biggrin.gif 6 mėn yra pakankamai jaunas amžius, todėl tikimybė kad viskas baigsis gerai yra tikrai didelė (juo labiau pas merginas nebūna kelis mėnesius trunkančių hormoninių audrų)
Jūsų atveju geriau imti ne vieną, o du žiurkiukus - jiems bus drąsiau, galės tarpusavyje žaisti, o senbuvei bus daugiau darbo abi auklėti. Pasistenkite pirmą pažindinimą nutaikyti per senbuvės rują ("ausyčių krutinimo dienas"), jos tada buna geresnio charakterio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 04 birželio 2018 - 20:51

Sveikos, gal patartumet kur ieskoti narvelio ziurkiukams?Kad kainos nebutu kaip kikoj  :unsure:  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2018 07 27, 12:07)
<p>Sveikos, gal patartumet kur ieskoti narvelio ziurkiukams?Kad kainos nebutu kaip kikoj  unsure.gif  biggrin.gif​ </p>

O kokio dydžio narvo norėtumėte (kelioms žiurkėms) ir kiek maždaug galite mokėti?
Jei finansai labai riboti tada siūlau ieškoti skelbiu.lt - už normalią kainą galima nusipirkti naudotą pakankamai didelį narvą (pvz. per paskutinius metus pirkau du Ferplasto Furet pliusus už 35-40 eur) Lenkišką Šinšilą 70 galima nupirkti už 15-25 eurus. Vienintelis minusas jei narvo reikia skubiai, geri narvai būna pakankamai retai ir juos greitai nuperka, kai aš ieškau narvo kasdien peržiūriu skelbimus.
Naujus narvus galima pirkti užsienio internetinėse parduotuvėse (bet ten tik belgiški Savic ir itališki Ferplast)
Jei esate kaunietė tai galite pasižvalgyti savaitgaliais Aleksoto turguje - savo pirmus narvus pirkau būtent ten, bet dabar nebežinau situacijos.
Akvazoo yra keli lenkiški narvai https://www.akvazoo....dai-grauzikams#
Jei nebijote mažų durelių ir gyvenate Vilniuje, Klaipėdoje ar Panevėžyje nuvažiuokite į Depo - ten prekiauja itališkais IMAC narvais (o gal ir kitų firmų yra tiksliai nežinau)
Atsakyti