Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

ORNELLA, Labai dėkoju dar kartą :clap: Pas mus pagaliau jau ramiau, nebėra agresijos priepolių :karsta: Žiūrėsim, kaip seksis toliau. :4u:

Atsakyti

Neparašiau, bet buvom vet klinikoj. Tik pas Donatą nepataikiau, nors skambinausi. Priėmė vyrukas (Ignas, jei gerai pamenu), bet labai malonus. Mano žiurkinui ir plaučiai nelabai, ir širdis. Svoris mažas, staigiai krenta (virš 300 g. tesveria, kaulai jaučiasi paėmus). Paskutiniu metu jam tas dusulys (kvėpavimas per burną) staigiai padažnėjo. Gavo vaistų, vitaminų, dabar ir pati dvi dienas leisiu, tada vėl važiuosim. Sakė panašu, kad dariniai vidiniai, nors skysčių nesigirdi plaučiuose, tai nors tiek gerai. Bet taip nuteikė, kad tokie dalykai linkę tik blogėti. Svarbu nesikankintų, nes vieną tokį jo priepuolį mačiau, kad daugiau nenorėčiau, kad jis taip blaškytųsi. Nuo vaistų tai jam geriau, per burną nebekvėpuoja, nebedūsta, bet su garsu kvėpuoja.

Atsakyti
Zodziu, speju, kad cia kazkokia infekcija. Nes mano kitas ziurkinas siandien pradejo keistai kvepuot ir neatrodo toks sveikai apvalus kaip pries tai. Nesuprantu, kaip taip staigiai pas juos vyksta viskas. Dabar ar atskirt man juos, ar ne? Jau pasimeciau galutinai. Tik tas kitas nedusta, bet nosis uzsikisus ir kvepuoja sunkiau. Pastebejau tik siandien. Vakar viskas su juo dar buvo gerai, tik svorio nepaatebejau pokycio. Nors stambesnis uz ta serganti, bet irgi nebera toks apvalus, kaip budavo. Arba man vaidenasi. Bet su kvepavimu jam kazkas atstiko. Dabar du ligonius vesiu pas gydytojus. Galbut tada galima atmest auglius, jei vienas kita uzkrete. Nepgalvojau atskirt, o ir veterinaras sake neatskirt, jei sveikas sergancio nepuola.
Atsakyti
Laugh_Cry,
sveikatos jūsų berniukui, tegu sveiksta
Labai pesimištiškai nenusiteikite - su žiurkėmis niekada nežinai kiek kam skirta. Pas mane kai kurie blogai kvėpuojantys chronikai gyvena po metus ir ilgiau. Kartais vakare atrodo kad jau viskas ir žiurkė iki ryto neišgyvensnes dūsta ir blaškosi, arba guli kaip lapas, o ryte ji tave pasitinka linksma ir normaliai kvėpuojanti.
Kai prasideda priepuoliai galima išnešti į balkoną ar prie atviro lango. Dar labai padeda pakvėpuoti deguonimi, bet Lietuvoje nusipirkti jo aerozoliniu pavidalu aš nesugebu. Dar žiurkininkai tokiais atvejais dažnai naudoja inhaliatorių (nebulaizerį), galima kasdien sodinti pakvėpuoti kad ir fiziologiniu tirpalu.
Atsakyti
ORNELLA, nezinau as apie tokius inhaliacinius dalykus ziurkems. Dabar suzinojau ir pasidomesiu. As tiesiog nenoriu, kad kankintusi. Mano ziurkinas duso, priduso, atsigule, akis primerke, ir jau galvojau, kad viskas. Nedrisau ranku kist prie jo, nes noras glostyt atsiranda, bet jam nuo to tik tonusas sukiltu ir padaznetu kvepavimas. Galvojau jau laidosiu, o jis po minutes atsigaves grauze maista. Siandien sedejau prie abieju, is rankos jogurtu maitinau ir pastebejau, kad ir kitam kazkas jau. Tai jei infekcija ir vienas nuo kito uzsikrete, save guodziu, kad isgydysim. Zinokit nezinau apie ta Igna “Ernista” klinikoj daug, bet pasirode viska zinantis, visus variantus isdeste, apie echoskopa papasakojo, pasvere mano ziurkina. Suruose man visus svirkstus namo issivezt. Vaistus as leist moku, bet gyvunui nebuvo teke smile.gif Ir jis taip staigiai suleido, oda paemes, tai ir man drasiau pasidare paciai suleist vaistus. Pirmadieni pas ji vaziuoju vel. Nuvesiu abu, kad paklausytu. Gal atkris vidiniu dariniu versija.
Atsakyti
Kai dūsta glostyti nereikia. Pas mane dažniau būna kai žiurkė pradeda dūsti tai ji neguli, o atvirkščiai - pasidaro labai nerami, bėga ir lipa kažkur aukščiau, kelia galvą į viršų.
Aš stiprių dusulio priepuolių metu leidžiu vaistų kokteilį (furosemidas arba lazeksas plus eufilinas plus deksametazonas arba prednizolonas).
Kartais padeda žmonių-astmatikų naudojamas purkštukas su salbutamolu ar beroteku (1-2 purkštelėjimai į snukį maždaug iš 10 cm atstumo, tik akis reikia uždengti)
Dėl antro žiurkinio diagnozės - kažkur pasigauti infekciją jis negalėjo, juk kontaktų su kitomis žiurkėmis neturėjo, naujų žiurkiukų jūs neįsigijote. Reiškia arba peršalimas/plaučių uždegimas, arba yra kažkokios įgimtos infekcijos nešiotojas (bet šiuo atveju jis jau seniai būtų "chronikas").
Čia kelios temos rusų kalba apie nebulaizerio naudojimą žiurkėms, gal bus įdomu
http://uarat.3bb.ru/...id=3018#p179958
http://ratplace.com....start=70#p51786
http://rat.ru/forum/...3538#msg1723538

Čia tema apie deguonies naudojimą http://rat.ru/forum/...0355#msg1730355

Paklauskite pas Igną dėl palaikymo preparatų širdžiai pirmam žiurkinui (Enapo, Riboksino)
Atsakyti

Suleidau šiandien paskutines dozes, ryt važiuosiu pas vet. gydytoją. Vakar suleidau normaliai, o šiandien gal tonusas labiau jam sukilo, bet pradėjo kvėpuoti vėl sunkiau (tik nebedūsta tiek, kad vien per burną kvėpuotų), tai purkštelėjau salbutamolo vieną ir palikau, nes jis mane kai pamato, pradeda greičiau kvėpuoti. Kitam tai viskas normaliai kol kas, tik valgo mažiau. Iš rankų pamaitinu, kad tikrai būtų pavalgę kažko.

Atsakyti
Po salbutamolo ir adatu kvepuoja lengviau, bet vis tiek su garsu. Tik tas garsas toks “skystesnis” pasidare. Matyt, gleivine praskystejo. Pamaitinau is ranku naturaliu jogurtu abu. Atrodo, kad abu butu koks sudas uzpuoles, abu be jegu. Ant grotu uzsikaria kartais, bet kieto maisto vengia valgyt, letesni, sedi pakampiais. ORNELLA, gal kokiu vitaminu kompleksu ar papildu parekomenduotumet? Kreidos turi, bet nelabai grauzia.

Ir is “veido iseje” atrodo, akys ne tokios dideles. Atorodo, kad jaustusi taip kaip as, kai sinusai “uzsidega”.

Per ta “strioka”, nepadekojau, kad padedat, ORNELLA. Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 20 gegužės 2018 - 20:26
Garsas taip greitai nedingsta, svarbiausia kad nebebūtų dusulio priepuolių ir pakankamai valgytų.
Kai pas žiurkes problemos su kvėpavimu visada atsiranda problemos su valgymu (nes tenka rinktis - valgyti ar kvėpuoti) Dažniausiai valgo dažnai bet lėtai ir mažomis porcijomis, kai aš namie tai maitinu 5-6 kartus natūraliu maistu, kai darbe tai palieku 3-4 skirtingus dubenėlius. Dar būtinai stebėkite ar pakankamai geria (ar nėra dehidratacijos). Kartais per sunku gerti iš girdyklos todėl aš sergančioms žiurkėms dar būtinai statau negilų dubenėlį su vandeniu.
Dėl vitaminų/papildų nelabai žinau ką parekomenduoti, aš nei vitaminų, nei papildų jokių niekada neduodu, nebent kažką rudens-žiemos laikotarpiu savo chronikėms imunitetui ar senukams inkstų/kepenų veiklai pagerinti.

Gyventumėte Vilniuje siūlyčiau abiems padaryti plaučių nuotraukas, bet Kaune šiuo metu net nežinau kas be migdymo gali padaryti kokybišką skaitmeninį rentgeną (anksčiau gerai darydavo vyrukas Partizanų gatvėje, bet paskutinius du kartus darė moteris ir gavosi tik pinigų išmetimas).
Atsakyti
Nebegaliu vel redaguot, tai nauja rasau. Gal neisbanins niekas smile.gif

As dabar leidau svirkstus, kuriuos man suruose veterinaras (3 skirtingi per diena). Jeigu reiketu leist toliau ir paprasyciau pavadinimu (nes nepaklausiau kol kas, nes i galva neatejo) ir paskui pati nusipirkus tuos vaistus leisciau, ar nebutu geriau? Kvailas klausimas, kai nezinai, kokie tiksliai vaistai ir kiek jie kainuoja vaistinese. Minejo, kad sitie svirksciami jei padetu, tai duos kapsuliu, tableciu - kazko per burna vartojamo. Gal is karto klaust, kad pati nusipirkciau? Zinau, kad durni klausimai. Tiesiog nesugalvojau paklaust pavadinimu, nes klausinejau kitu dalyku. Zinau, kad vieni kvepavima lengvinantys, kiti vitaminai. Tik jeigu jau pati galiu suleist vaistus, tai gal ir pirkt butu geriau paciai?

Dar ryt kai nuvesiu abu, paziuresim, ar tikrai jau cia taip tik paliatyvinio gydymo reikia, ar isgydyt galima, nes man tai cia kazkoks brudas pas abu isiveises atrodo, o ne augliai. Tik vienas labai nusilpes.

Del rentgeno: Ignas sake taip, kad reiketu jam daryt is bent dvieju pusiu, viena nuotrauka - 16 eur, o padarius pamatytu, kad augliai, ir vis tiek nieko del to nepadarytu, tik taikytu palaikomaji gydyma ir galiausiai migdytu. Jis paeme mano ziurke i rankas, pamate, kad kudas, kad kvepuoja sunkiai, ir is karto pasake, kad gero nenusimato. Jei leidziami vaistai nepagerins, tada migdyt. Bet kai pamaciau, kad ir kitam, tai turiu vilties. Nes to vieno priepuoliai tikrai negrazus buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 20 gegužės 2018 - 21:01
Dabar po tu doziu is vis gerai, vienas (kudesnis, pirmas ligonis) laipioja, ateina, lipa ant manes, jegu igaves atrodo, garsas kvepavimo sumazejes (is ranku maitinau, atsidarius dureles narvo sonines). Tik kad kudas, tai labai matosi tas kvepavimas. Vel pamaitinau abu. Kitas sedi pomidoro gabaliuka apsikabines ir eda. Vandeni tas (sveikesnis) geria tikrai. O tas kudas, kad ir perkares, bet net vaistus leidziant, suemus oda, ta oda nesustingsta vienoj vietoj. Neatrodo dehidrataves. Nezinau, ko tiketis, bet nemanau, kad augliai.
Atsakyti
Dėl vaistų:
Vieni iš vaistų yra antibiotikas, greičiausiai enroksilis (būtent jis yra ir leidžiamas, ir tablečių forma). Tai veterinarinis vaistas, jį nusipirkti galite tik vet.vaistinėse ar vet. klinikose, vaistinėse dažnai reikalauja recepto, vet. klinikose jeigu jūsų nepažįsta ne visada nori parduoti be gyvūno apžiūros. Kai žiurkei blogai su kvėpavimu geriau leidžiama forma, leidžiamas enroksilis sufasuotas pakankamai dideliais buteliukais, turint tik dvi žiurkes jį pirkti tikrai neapsimoka, juo labiau kad pagerėjus kvėpavimui galima pereiti prie tablečių.
Gali būti kad vienas iš vaistų yra hormonas deksametazonas, be recepto jo nenusipirksite.
Pirkti vaistus pačiai gal ir išeitų pigau (problema tik tame kad didžioji dauguma žmoniškų dabar yra griežtai pagal receptus, man net gliukozės ir ringerio po šiųmetinio sugriežtinimo nebenori parduoti, veterinariniai vaistai irgi arba su receptais, arba su licenzija tiesiogiai iš tiekėjų) Bet juk esmė tame, kad vet. gydytojas seka kaip vyksta pats gydymas, ar organizmas reaguoja į vaistus, galbūt efektas bus ne toks, kokio laukiama ir tada vaistus teks keisti, būtent dėl to vaistai yra duodami tik kelioms dienoms.
Aš berods tik kartą ar du buvau užtaikiusi pas Igną. Jei jis būtų matęs visas mano kūdas (tiesiogine prasme "vieni griaučiai ir skūra") ir blogai kvėpuojančias "klipatas" turbūt būtų pasiūlęs iš karto migdyti "kad nesikankintų" biggrin.gif o jos laimingai sau gyvendavo po kelis mėnesius. Gydant žiurkes, deja, niekada negali būti tikras kaip seksis, todėl aš jau seniai nebeleidžiu sau daryti jokių prognozių, nei teigiamų, nei neigiamų, o tiesiog gydau ir džiaugiuosi kiekviena pragyventa diena. Kol žiurkė valgo, prausiasi, reaguoja į aplinką, kol jai neskauda nematau tikslo jos migdyti.
Dėl rentgeno spręsti tik jums. Vienu metu staiga atsiradę "augliai" iš karto pas abu berniukus kurie reaguoja į gydymą antibiotikais skamba keistokai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 21 gegužės 2018 - 09:02