Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

Laugh_Cry,

Jeigu jūsų naudojamas kraikas pilnai jus tenkina kainos ir kokybės atžvilgiu tai ar verta jį keisti?
Su savo gyvūnų kiekiu ir "pramoniniais mąstais" aš tiesiog šiuo metu esu priversta nuolat ieškoti būdu kaip kuo įmanoma daugiau sutaupyti nemažinant gyvūnų gyvenimo/sveikatos kokybės lygio, todėl ir ieškau įvairių prekių kuo pigesne kaina. Jei iš gyvūnų turėčiau tik vieną narvą su keleta žiurkių tai viską pirkčiau artimiausioje Kikoje ar bet kokioje kitoje zooparduotuvėje ir nesukčiau sau galvos biggrin.gif

Iš lenkų internetinės parduotuvės perku vokišką kukurūzinį kraiką Chipsi Mais (tik per akcijas, kitaip neapsimoka)
http://www.zoofast.l...s-pg-15511.html
Truputį brangiau jį galima nusipirkti čia https://www.1a.lt/zo...chipsi_mais_10l

Bet žiurkėms dabar pagrinde naudoju vokišką bukų gabaliukų kraiką (medium), perku didelį maišą 15 kg už 18 eurų
http://www.zoochic-e...olniteli/208329
Atsakyti
Atsikėlėm po nakties, ir ką matom, mūsų pelytė iškeliavo į žiurkiukų rojų!
cray.gif cray.gif cray.gif
Pas mus buvo tik nuo gegužės. Iš viso amžiaus buvo gal tik 10 mėn.
Kokios gali būti priežastys tokios staigios mirties? Kaip netikėta ir liūdna!!! Nebūčiau pagalvojusi, kad taip įvyks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teisybes_ieskotoja: 18 lapkričio 2017 - 09:09

Dideliausia uzuojauta!!!!

Atsakyti
Teisybes_ieskotoja, labai užjaučiu cray.gif sunku kai taip netikėtai tokia jauna žiurkė numiršta
Priežastys gali būti įvairios, aš linkusi manyti kad tai kokia nors įgimta liga ar kokio organo funkcijos sutrikimas. Žiurkės sveikatos požiūriu didelės "slapukės", dažnai labai sunku suprasti kad su žiurke kažkas rimtai ne taip jei neturi didesnės praktikos jų auginime.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 11 18, 21:38)
Teisybes_ieskotoja, labai užjaučiu cray.gif  sunku kai taip netikėtai tokia jauna žiurkė numiršta
Priežastys gali būti įvairios, aš linkusi manyti kad tai kokia nors įgimta liga ar kokio organo funkcijos sutrikimas. Žiurkės sveikatos požiūriu didelės "slapukės", dažnai labai sunku suprasti kad su žiurke kažkas rimtai ne taip jei neturi didesnės praktikos jų auginime.

Kad svarbiausia jokių požymių nepastebėjome, buvo guvi pelytė, energijos netrūko, apetitas nedingo. Tik vyras sakė tą naktį labai daug gėrė vandens.
Iš tikro labai netikėta, buvau nusiteikusi, kad ilgai negyvena, bet kad taip nutiks, visiškai netikėta ir liūdna. Per neilgą laiką, kol buvo pas mus, vis tiek susidraugavom, nors ir nebuvo linkusi būti ant rankų, bet buvo gana draugiška verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teisybes_ieskotoja: 19 lapkričio 2017 - 15:59
QUOTE(ORNELLA @ 2017 11 18, 21:38)
Teisybes_ieskotoja, labai užjaučiu cray.gif  sunku kai taip netikėtai tokia jauna žiurkė numiršta

Ar jums pačiai yra buvę tokių netikėtų atvejų? Arba kad jauna žiurkė nugaišo?
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 11 20, 14:26)
Ar jums pačiai yra buvę tokių netikėtų atvejų? Arba kad  jauna žiurkė nugaišo?

Kad numirtų jauna žiurkė pas mane asmeniškai per 8 metus tokių atvejų nėra buvę, jauniausios žiurkės buvo 16-18 mėnesių, bet jos prieš tai sirgdavo arba mirdavo per operacijas.
Kalbant apie staigumą, tai turėjau vieną tokį atvejį, kad vaikinas iš vakaro gerai jautėsi, o ryte radau jau atšalusi, bet jam buvo virš 2 metų, jis turėjo viršsvorį, mirė per miegus staiga (tai rodė jo kūno poza ir naktį nebuvo jokių garsų, reiškia prieš mirtį po narvą nesiblaškė, dusulio priepuolių nebuvo), taigi manau pas jį buvo arba infarktas, arba insultas, arba trombas.
Lietuviškame žiurkių forume kartais rašydavo apie atvejus kai staiga be jokių ligos simptomų mirdavo labai jaunos žiurkės (net 6-7 mėnesių).
Nustatyti tikslią mirties priežastį padeda tik skrodimas (Rusijoje tai pakankamai dažna praktika, padeda kitų žiurkių gydyme ir diagnostikoje).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 21 lapkričio 2017 - 09:11
QUOTE(ORNELLA @ 2017 11 21, 09:51)
Kad numirtų jauna žiurkė pas mane asmeniškai per 8 metus tokių atvejų nėra buvę, jauniausios žiurkės buvo 16-18 mėnesių, bet jos prieš tai sirgdavo arba mirdavo per operacijas.
Kalbant apie staigumą, tai turėjau vieną tokį atvejį, kad vaikinas iš vakaro gerai jautėsi, o ryte radau jau atšalusi, bet jam buvo virš 2 metų, jis turėjo viršsvorį, mirė per miegus staiga (tai rodė jo kūno poza ir naktį nebuvo jokių garsų, reiškia prieš mirtį po narvą nesiblaškė, dusulio priepuolių nebuvo), taigi manau pas jį buvo arba infarktas, arba insultas, arba trombas.
Lietuviškame žiurkių forume kartais rašydavo apie atvejus kai staiga be jokių ligos simptomų mirdavo labai jaunos žiurkės (net 6-7 mėnesių).
Nustatyti tikslią mirties priežastį padeda tik skrodimas (Rusijoje tai pakankamai dažna praktika, padeda kitų žiurkių gydyme ir diagnostikoje).

Pas mus naktį irgi jokių garsų nebuvo, pati miegu ne kietai, manau būčiau girdėjus, jei kažkas vyktų...
Aš vakar angliškai skaičiau irgi apie staigias mirtis ir jauno amžiaus, būna pasirodo taip, bet reti tokie atvejai. O priežastys įvairios. Dažniausia aišku plaučių uždegimas.
Tikrai gaila ir netikėta dėl tokios jaunos ir guvios žiurkės netekties verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 11 21, 13:05)
Dažniausia aišku plaučių uždegimas.

Apie besimptominį plaučių uždegimą paskutiniu metu skaitau pakankamai dažnai, ir pas mane yra buvę tokių atveju, bet kai plaučių uždegimas pasiekia tam tikrą ligos stadiją jis juk pasimato - žiurkė pradeda darytis pasyvesnė, ji daugiau miega ir mažai juda, pradeda kvėpuoti "šonais", dūsti, mėlynuoja pirštai, kai žiurkei trūksta oro dažnai būna blaškymosi periodai, ji lipa kur aukščiau, pradeda mažai valgyti ir gerti ir t. t.
Neteko skaityti apie atvejus kad visiškai be jokių požymių visiškai sveikai atrodančiai žiurkei numirus skrodimas parodytų mirtį nuo plaučių uždegimo g.gif bet gal kitose šalyse kiti virusai ir ligos eiga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 21 lapkričio 2017 - 12:54
QUOTE(ORNELLA @ 2017 11 21, 13:54)
Apie besimptominį plaučių uždegimą paskutiniu metu skaitau pakankamai dažnai, ir pas mane yra buvę tokių atveju, bet kai plaučių uždegimas pasiekia tam tikrą ligos stadiją jis juk pasimato - žiurkė pradeda darytis pasyvesnė, ji daugiau miega ir mažai juda, pradeda kvėpuoti "šonais", dūsti, mėlynuoja pirštai, kai žiurkei trūksta oro dažnai būna blaškymosi periodai, ji lipa kur aukščiau, pradeda mažai valgyti ir gerti ir t. t.
Neteko skaityti apie atvejus kad visiškai be jokių požymių visiškai sveikai atrodančiai žiurkei numirus skrodimas parodytų mirtį nuo plaučių uždegimo g.gif bet gal kitose šalyse kiti virusai ir ligos eiga

Na tiesą sakant aš skaičiau tik diskusijas, bei spėliojimus, nebuvo darytas skrodimas, tiesiog klausimai, kas galėjo nutikti, kad staiga mirė, ir atsakymai, kokios priežastys būna.
Gal būna koks ūmus uždegimas, bet ir tai nemanau, kad per keletą valandų jis taip išplistų. Rašė ir apie vėžį, ir apie nepastebimus auglius.
Bet vis tiek, manau bet kokia rimta liga progresuoja, ir turėtų būti pastebima, nors aišku nežinau.
Papildyta:
O Lietuvos veterinarai daro skrodimus graužikam?
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 11 21, 21:42)
Bet vis tiek, manau bet kokia rimta liga progresuoja, ir turėtų būti pastebima, nors aišku nežinau.

Kai kada būna "žaibiškos formos" kai žiurkė nuo infekcijos ar viruso gali numirti per kelias valandas. Čekijoje berods prieš porą metų po parodos prasidėjo masinė infekcija kai per 2-4 paras išmirdavo 40-60 žiurkių veislynai (šeimininkai ryte rasdavo po 10-15 mirusių žiurkių). Žiurkė mirdavo per 3-5 valandas nuo to, kai šeiminkas pastebėdavo (arba nepastebėdavo) blogą savijautą.
Kaip tik prieš savaitę pas Prahoje gyvenančią rusę susirgo kelios žiurkės, simptomus pas pirmąją žiurkę pamatė netikėtai - streso fone (pažindino su nauju žiurkiuku kitame narve) žiurkė pasijuto labai blogai, šeimininkė nuvažiavo į vet. klinika ir kol sėdėjo eilėje žiurkei visai pablogėjo, taigi ligą spėjo laiku užgriebti, nors šansų kad mergina liks gyva buvo mažai. Jei ne tas stresas ryte žiurkė būtų buvusi jau negyva.

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 11 21, 21:42)
O Lietuvos veterinarai daro skrodimus graužikam?

Negaliu atsakyti nei teigiamai, nei neigiamai nes forume ar šioje temoje niekas niekada apie tai nerašė.
Su savo veterinare nekalbėjau tuo klausimu, bet manau esant reikalui jokių problemų dėl skrodimo padarymo nekiltų. Tik juk reikia dar ir mokėti teisingai "perskaityti" tą skrodimą, o tai kaip visada ateina tik su praktika.
Atsakyti

Atėjau pasiguosti, o čia ne vienai man problemos... Labai užjaučiu, Teisybės_ieskotoja.

Mano broliai gyvi, bet vėl tam pačiam, kur prieš tai buvo su kojom problemos... Užvakar vėl pastebėjau, kad galinę koją ore laiko. Praeitą kartą buvo tas pats su galine koja, bet kai galinė praėjo, ištino abi priekinės. Šį kartą iš karto atskyriau nuo brolio, vakar koja buvo sutinusi (bet tikrai toli nuo žiauriausio mano Google matyto tinimo atvejo), sucypsėjo kartais, šiandien buvau pasiruošusi vežti pas Donatą, bet žiūriu jis jau vaikšto, lipa, maisto laukia, patinimas dvigubai nuėjęs (dar šiek tiek vos matosi). Nesuprantu, kas jam čia. Ar jam genetiškai kokios kaulų ligos gali būti? Nėra narve nieko, kuo galėtų susižaloti. Plius brolis daug judresnis, visur duodasi, ir jam nieko. Stebiu aš jį visad. Šiandien jau jis lyg niekur nieko, primina koją, tik pirštų neskečia. Jei negerės ar blogės, ar vėl priekinės pradės tint, vešiu pas Donatą.

Dar taip sutapo nelaimingai, kad man užvakar paskyrė gydymą antibiotikais ir namų režimą 10 dienų, o draugas dirba nuo ryto iki vakaro, net ir savaitgaliais. Nervas ima, negaliu. Bet vešiu vis tiek, jei reikės. Negalėdavau klausyt, kai sucypsėdavo kartas nuo karto. Dabar jau nebecypsi. Na dar ryt pažiūrėsiu... 

Atsakyti