Sveiki
Dukra uzsiprase gimtadieniui ziurkiuku Kadangi svaigsta ne pirmus metus, ir matom kad tikrai pasirupins (11mete), svarstom igyvendint jos svajone... Bet susidurem su problema - visu pirma, kur gaut tuos ziurkiukus? skelbimuose nieko nesimato....
Taip pat gal galite patarti, ka geriau ieskotis? patinus ar pateles? imti dvi ar trys?
Gal kas galetu patarti ;) butume labai dekingi ;)
Gal zinote kas turi ziurkiuku vada? gimtadienis rugpjucio gale, tai turim 2-3sav paieskom....
QUOTE(-zuika- @ 2017 08 01, 20:47)
Sveiki
Dukra uzsiprase gimtadieniui ziurkiuku Kadangi svaigsta ne pirmus metus, ir matom kad tikrai pasirupins (11mete), svarstom igyvendint jos svajone... Bet susidurem su problema - visu pirma, kur gaut tuos ziurkiukus? skelbimuose nieko nesimato....
Taip pat gal galite patarti, ka geriau ieskotis? patinus ar pateles? imti dvi ar trys?
Gal zinote kas turi ziurkiuku vada? gimtadienis rugpjucio gale, tai turim 2-3sav paieskom....
Sveiki
Jūsu mergaitė tikrai nemaža ir greičiausiai pakankamai atsakinga, bet manau puikiai suprantate kad ir jums pačiai teks skirti kažkiek dėmesio žiurkėms (bent jau kas liečia jų sveikatą ir savijautą bei suteikti informaciją apie teisingą auginimą)
Dabar žiurkiukus galima įsigyti tik iš žmonių pagal skelbimus. Jei nenorite kad dukra nusiviltų augintiniais, paieškokite ne maistinių ar kitokių "pramoninių" daugintojų, kurie gamina vadą po vados neatsižvelgdami į mamos sveikatą, o žmonių kurie suleidžia 1-2 kartus ir augina normaliomis sąlygomis bei žiurkiukus socializuoja.
Būtinai patys važiuokite pasiimti ir pabendraukite su mama (galbūt ir tėčiu) bei žiurkiukais - jie turi būti judrūs, drąsūs ir smalsūs, noriai su jumis bendrauti, ir svarbiausia normaliai reaguoti į jūsų rankas bei glostymus, kasinėjimus, niurkymus.
Normalūs veisėjai atiduoda žiurkiukus ne anksčiau 5 savaičių, bet Lietuvoje, deja, praktiškai niekas nesilaiko šito termino ir gerokai per anksti atskiria mažylius (3-4 savaičių). Kuo ilgiau žiurkiukai būna su mama, tuo stipresnis jų imunitetas ir psichika.
Iš paskutinių metų matytų skelbimų bandyčiau žiūrėti čia
https://www.skelbiu....i-30214459.html
https://www.skelbiu....s-29942865.html
Tik būtinai imkite abi žiurkes iš vieno vados, kai kurie veisėjai gali pasakyti ir kas su kuo draugauja, žaidžia, miega - tokių porų atskirti nereikėtų.
Manau dviejų žiurkių pradžioje tikrai pakaks. Jei dukrai po pusmečio ar metų gyvūnai nenusibos, galima bus nupirkti dar porą mažų žiurkiukų ir apgyvendinti kartu.
Kas liečia lytį tai čia sunku patarti. Berniukai didesni ir kai suauga būna gerokai ramesni. Įprastai daugumos žiurkinų gyvenimo credo "Pavalgėm - galima ir pamiegot, pamiegojom - galima ir pavalgyt" Pasivaikščiojimų metu jie apeina savo teritoriją ir paskui eina kasytis pas šeimininką ar miegot. Dauguma žiurkinų gali ilgai gulėti ant kelių kol šeimininkas žiūri kokį filmą ir juos glosto. Merginos - visiška priešingybė, iki senatvės ar kol leidžia sveikata jos kaip enerdžaizeriai, jų visur pilna, joms viskas įdomu, pasivaikščiojimo metu amžinas judesys ir žaidimai, pas jas nuolat pilna visokių neužbaigtų reikalų, pastoviai visko prisigalvoja kad šeimininkui "būtų įdomiau" ir galvoje atsirastų dar keli žili plaukai Būtent todėl net pačios bendraujančios merginos retai kada sėdi rankose ilgiau kaip kelias minutes. Asmeniškai man su merginomis įdomiau, bet aišku ir sunkiau jas sužiūrėti pasivaikščiojimo metu.
Dar pasakysiu ir apie žiurkių minusus:
- dauguma žmonių skaito kad nuo žiurkių būna stipresnis/silpnesnis kvapas. Net jei teisingai jas prižiūrėsite ir kasdien tvarkysite narvą jei šeimoje yra žmonių su jautresne uosle gali kilti problema kad žiurkės "smirdi". Žiurkės nėra patys tvarkingiausi gyvūnai pasaulyje Prisysinti į hamaką ar namuką ir paskui toje baloje miegoti daugeliui žiurkių yra normalu.
- jei žiurkės normaliai bendraujančios joms kasdien reikia bent poros valandų pasivaikščioti ir pabendrauti su šeimininku, nesvarbu kad šeimininkas pavargęs, serga, neturi laiko ar noro.
- ŽIURKĖS GRAUŽIA kai kurios žiurkės graužia narvą nakties metu. Didžioji dalis žiurkių graužia daiktus, kuriuos randa pasivaikščiojimo metu - baldus, patalynę, pledus, rūbus, batus, gumines knopkes nuo telepultelio. Ypač joms patinka ausinės, kompiuterinės pelės, pakrovėjai, įvairūs laidai (pvz. nuo kompiuterio). Mėgsta iškapstyti gėles. Jei žiurkė kažką sugraužė kalta ne žiurkė, o šeimininkas, laiku nepadėjęs daiktų į vietą
- žiurkės nėra labai pigūs gyvūnai jų išlaikymo klausimu, kaip galvoja dauguma žmonių, pažiūrėję į jų įsigijimo kainas. Žiurkėms reikalingas kokybiškas pašaras ir kraikas, kurie Lietuvoje nėra pigūs (man 5 žiurkių mėnesinis išlaikymas kainuoja daugiau nei 3 šunų ). Taip pat ir "pradinė investicija" jas įsigyjant nemaža, nes reikalingas pakankamai didelis narvas (net naudotas kainuos apie 40-50 eurų)
- ŽIURKĖS SERGA ir jas reikia gydyti. Deja, veterinarijos gydytojų, nors kažkiek nusimanančių žiurkių ligose yra vienetai, ir už jų paslaugas tenka nemažai sumokėti. Net paprasčiausios ligos atveju būtų "pigiau naują nusipirkti" Dauguma merginų, peržengusios 1,5 metų amžių pradeda augintis pieno liaukų auglius. Kartais tenka jas operuoti po kelis kartus kas 2-3 mėnesius, operacijos kaina priklausomai nuo miesto, vet. klinikos lygio, naudojamos narkozės ir gali kainuoti 30-150 eurų. Taigi vos įsigijus žiurkes-merginas galima pradėti taupyti kas mėnesį dedant pinigus į jų "sveikatos fondą"
- ŽIURKĖS TRUMPAI GYVENA palyginus su šunimis/katėmis, reta žiurkė išgyvena ilgiau 2,5 metų, ir labai pasiseka jei paskutinis pusmetis nepraeina reguliariai gydant. Net suaugusiems žmonėms sunku susitaikyti su tokia jų gyvenimo trukme.
QUOTE(ORNELLA @ 2017 08 02, 12:52)
Sveiki
Jūsu mergaitė tikrai nemaža ir greičiausiai pakankamai atsakinga, bet manau puikiai suprantate kad ir jums pačiai teks skirti kažkiek dėmesio žiurkėms (bent jau kas liečia jų sveikatą ir savijautą bei suteikti informaciją apie teisingą auginimą)
Dabar žiurkiukus galima įsigyti tik iš žmonių pagal skelbimus. Jei nenorite kad dukra nusiviltų augintiniais, paieškokite ne maistinių ar kitokių "pramoninių" daugintojų, kurie gamina vadą po vados neatsižvelgdami į mamos sveikatą, o žmonių kurie suleidžia 1-2 kartus ir augina normaliomis sąlygomis bei žiurkiukus socializuoja.
Būtinai patys važiuokite pasiimti ir pabendraukite su mama (galbūt ir tėčiu) bei žiurkiukais - jie turi būti judrūs, drąsūs ir smalsūs, noriai su jumis bendrauti, ir svarbiausia normaliai reaguoti į jūsų rankas bei glostymus, kasinėjimus, niurkymus.
Normalūs veisėjai atiduoda žiurkiukus ne anksčiau 5 savaičių, bet Lietuvoje, deja, praktiškai niekas nesilaiko šito termino ir gerokai per anksti atskiria mažylius (3-4 savaičių). Kuo ilgiau žiurkiukai būna su mama, tuo stipresnis jų imunitetas ir psichika.
Aciu labai uz issamu atsakyma ;)
rezervavom mergytes is pirmo skelbimo ir lauksim nauju seimos nariu bei intensyviai ruosimes
Įprastai daugumos žiurkinų gyvenimo credo "Pavalgėm - galima ir pamiegot, pamiegojom - galima ir pavalgyt"
Man atrodo, kad visų gyvūnų toks gyvenimo credo, na bent jau daugelio, ne peliukai aišku dar žaidžia
Pasivaikščiojimų metu jie apeina savo teritoriją ir paskui eina kasytis pas šeimininką ar miegot. Dauguma žiurkinų gali ilgai gulėti ant kelių kol šeimininkas žiūri kokį filmą ir juos glosto.
Norėčiau, kad maniškis pas mane miegotų Nežinau, ar paauglystės maištas, ar kas, bet jam ramiai pas mane išbūti misija neįmanoma
- dauguma žmonių skaito kad nuo žiurkių būna stipresnis/silpnesnis kvapas.
Žiurkės tikrai turi nemenką kvapą. Visų pirma jos turi kailio kvapą, nuo ko esu atpratusi, bei jų šlapimas laaabai aitrus. Pvz jūrų kiaulytės iš viso jokių kvapų neturi, nebent ilgai nevalai narvelio.
- jei žiurkės normaliai bendraujančios joms kasdien reikia bent poros valandų pasivaikščioti ir pabendrauti su šeimininku, nesvarbu kad šeimininkas pavargęs, serga, neturi laiko ar noro.
Mano bičui manęs nereikia
- ŽIURKĖS GRAUŽIA
Va šioje vietoje džiugu, kad mano žiurkiui kol kas nepasireiškė žiurkiški įpročiai labai mažai graužia. Kartą natikėtai pradėjo graužt spintelę, ant kurios vaikšto, bet tikiuosi daugiau nepasikartos
Išvada - ne visi nepataisomi graužikai
- ŽIURKĖS TRUMPAI GYVENA
Va dėl trumpos gyvenimo trukmės labai gaila
O dar klausimas, aš kaip suprantu, jos yra žaismingos. Ar klystu? Gal yra kokių specialių žaisliukų? Kaip paįvairinti jų kasdienybę?
Man atrodo, kad visų gyvūnų toks gyvenimo credo, na bent jau daugelio, ne peliukai aišku dar žaidžia
Pasivaikščiojimų metu jie apeina savo teritoriją ir paskui eina kasytis pas šeimininką ar miegot. Dauguma žiurkinų gali ilgai gulėti ant kelių kol šeimininkas žiūri kokį filmą ir juos glosto.
Norėčiau, kad maniškis pas mane miegotų Nežinau, ar paauglystės maištas, ar kas, bet jam ramiai pas mane išbūti misija neįmanoma
- dauguma žmonių skaito kad nuo žiurkių būna stipresnis/silpnesnis kvapas.
Žiurkės tikrai turi nemenką kvapą. Visų pirma jos turi kailio kvapą, nuo ko esu atpratusi, bei jų šlapimas laaabai aitrus. Pvz jūrų kiaulytės iš viso jokių kvapų neturi, nebent ilgai nevalai narvelio.
Mano bičui manęs nereikia
- ŽIURKĖS GRAUŽIA
Va šioje vietoje džiugu, kad mano žiurkiui kol kas nepasireiškė žiurkiški įpročiai labai mažai graužia. Kartą natikėtai pradėjo graužt spintelę, ant kurios vaikšto, bet tikiuosi daugiau nepasikartos
- ŽIURKĖS TRUMPAI GYVENA
Va dėl trumpos gyvenimo trukmės labai gaila
O dar klausimas, aš kaip suprantu, jos yra žaismingos. Ar klystu? Gal yra kokių specialių žaisliukų? Kaip paįvairinti jų kasdienybę?
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 08 02, 19:32)
Panos taip nesielgia, pas jas nuolat pilna veiklos kaip narve, taip ir už jo ribų
Čia rašiau apie suaugusius žiurkinus pas jus dar viskas ateityje
Pas mane buvo įvairių variantų - nuo beveik negraužančių iki tikrų "termitų" aišku aš patinų auginau daug mažiau nei patelių, bet susidariau nuomonę kad žiurkinai graužia mažiau nei merginos
Ne visoms žiurkėms yra įdomūs būtent kažkokie žaisliukai. Maniškiams patinka tik pagaliukas su plunksna, visokiems kačių kamuoliukams ir pelėms jos abejingos. Maniškės labiau mėgsta knistis dėžutėse su įvairiais daiktais/laidais/kaspinėliais/skudurėliais. Mėgsta dėžutę su pasodinta žole. Kinder kiaušinį mielai atidarinėja ar taršo popierinį kamuoliuką su skaniuku.
Jei jūsų vaikinukas "maistinis" tai galima jį pabandyti išmokinti įvairių žiurkinių triukų.
Mūsų istorija, labai linksma . Kadangi narvą visada laikome atidaryta, vis dėlto vieną naktį, mūsų drąsiausias sumastė išeiti pasivaikščioti po namus. Girdėjau, kad kažkas vyksta vaikų kambarį, bet galvojau gal vaikas kažką per sapnus krebždina . Neilgai trukus supratau, kad vis dėlto, jie miega, o ką tik prabėgo žiukiukas. Padėjus į narvą, nuėjau pažiūrėti, ką jis ten pridirbo, ogi, labai gerą dalyką, mūsų mažasis niekaip nenorėjo atsisakyti buteliuko, todėl atsigėręs pasimetė prie lovos, o žiurkiukas, paėmė ir sugriaužė čiulptuką . Ryte, lyg ir ašara norėjo bėgti, bet kadangi yra vyrukas, tai nuėjo ir išmetė buteliuką, nuo tos dienos, nebereikia ir tą istoriją prisimine, juokiames
Kristi05, tikrai linksma istorija
Darėm "fotosesiją" su berniukais. Iš dviejų berniukų visur liko vienas su dviem uodegom, nes kitam per daug reikia lįst visur ir uodegą palikt kadre
Kaip žiurkių augintojai laikosi? Niekas nieko neparašo
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 08 21, 01:41)
Kaip žiurkių augintojai laikosi? Niekas nieko neparašo
Tai reiškia kad pas visus viskas gerai - žiurkės sveikos, laimingos, puikiai gyvena ir nekelia jokių problemų
Būna, kad ir be problemos kažkas parašo Va aš, pavyzdžiui
Šiandien mama buvo svečiuose, kuri šiaip žavisi žiurkėm, jai jos gražios, bet į rankas neima. Tai paėmiau vieną į rankas, jinai paglostė, jisai pauostė mamos rankas (o mama mano mėgėja stipresnių kvepalų), o tada myžo ant manęs, kaip nėra myžęs Ką kvapai reiškia... Nors gal ne kvepalai, nes aš irgi skirtingais pasikvepinu, o tiesiog kito žmogaus kvapas. Mama tai yra buvus pas mane, bet visada tik iš toli pažiūrėdavo į narvą, o dabar pakuteno vieną
Šiandien mama buvo svečiuose, kuri šiaip žavisi žiurkėm, jai jos gražios, bet į rankas neima. Tai paėmiau vieną į rankas, jinai paglostė, jisai pauostė mamos rankas (o mama mano mėgėja stipresnių kvepalų), o tada myžo ant manęs, kaip nėra myžęs Ką kvapai reiškia... Nors gal ne kvepalai, nes aš irgi skirtingais pasikvepinu, o tiesiog kito žmogaus kvapas. Mama tai yra buvus pas mane, bet visada tik iš toli pažiūrėdavo į narvą, o dabar pakuteno vieną
Laugh_Cry, smagu kad jūsų mama žavisi žiurkėmis, ne taip dažnai tai būna su artimaisiais. O kodėl mama žiurkių į rankas neima?
Man nelabai ką yra rašyti apie savo žiurkes, viskas kaip visada, nieko naujo - miega, valgo, storėja, kakina-sysina, bardakus daro
Man nelabai ką yra rašyti apie savo žiurkes, viskas kaip visada, nieko naujo - miega, valgo, storėja, kakina-sysina, bardakus daro