Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 07 09, 15:52)
O mano paaugliui ar nustos nugara riebaluotis? biggrin.gif nu tikra paauglyste, nugaros kailis toks riebaluotas, kad net matosi labai aiškiai, ne tik palei odą pleiskanos, bet pats kailis taukuotas  biggrin.gif

Niekas nežino atsakymo į šitą klausimą biggrin.gif arba nustos, arba ne.
Juodą duoną su aliejumi ar valgėt?
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 07 09, 21:40)
Niekas nežino atsakymo į šitą klausimą  biggrin.gif arba nustos, arba ne.
Juodą duoną su aliejumi ar valgėt?

kaip ziurkes sugyventu su sunimi?planuoju ateityje isigyti suni.ar jums teko isigyti suni kai jau yra ziurkes?del kasdieniu pasivaiksciojimu suni galima uzdaryti i kita kambari. arba su prieziura kad vienas kito nesuzeistu.
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 07 10, 20:38)
kaip ziurkes sugyventu su sunimi?planuoju ateityje isigyti suni.ar jums teko isigyti suni kai jau yra ziurkes?del kasdieniu pasivaiksciojimu suni galima uzdaryti i kita kambari. arba su prieziura kad vienas kito nesuzeistu.

Viskas priklauso nuo to, ką jus turite omenyje ties žodžiu "sugyvena".
Pas mane be žiurkių dar gyvena trys šunys ir katė. Nematau jokių problemų kai kartu su žiurkėmis dar gyvena šunys. Tiesiog reikia viską apgalvoti.
Reikia laikytis "saugaus laikymo" taisyklių
- žiurkė turi gyventi narvelyje, kurio negalėtų pasiekti šuo (pas mane visi narveliai stovi ant stalų ir komodų, visiškai atskirai nuo kitų baldų, bet tai tinka tik kai šuo nedidelio ir vidutinio ūgio)
- žiurkinių pasivaikščiojimu metu šuo yra uždaromas kitoje patalpoje, iki kurios žiurkė negali nueiti.

arba su prieziura kad vienas kito nesuzeistu.

Šuniui užteks sekundės kad sugriebti žiurkę dantimis ar užgauti su letena, jūs net nespėsite sureaguoti.
Atsakyti
Šiandien vakare vežu savo žiurkių pas Donatą. Galinė kojytė jam praėjo, viskas su ja tvarkoj, bet dabar jau abi priekinės kaip kaladės sutinusios, tik spalva normali. Nesuprantu, čia trauma po traumos kaip domino efektas ar liga kažkokia. Cypt necypia, neatrodo, kad jam skauda, bet nei valgyt gali pasiimt, ir sėdi ant užpakalio dažniausiai arba ant šono atsigula miegot. Tikiuosi, kad viskas gerai bus.
Atsakyti
Labai priklauso ir nuo šuns asmenybės, ir nuo jūsų elgesio. Aš įsišuninau Lotą, kai jau turėjau du degučius (su žiurkėm patirties neturiu, bet šuns akimis, manau, čia tas pats smile.gif ). Prie jos ėmiau juos ant ranko ir šnekinau tuo pačiu balso tonu, kaip šneku su ja. Iš pradžių šunė per daug stresavo, kad rūpėtų kažkokie pypsiukai, o pamažu, manau, suprato, kad čia šeima. Dabar kartais paleidžiu degučius bėgioti po miegamąjį, šunė miega ant lovos, tie gali net ant jos užšokti, ateina letenas apuostyti - nieko. Šunė daugių daugiausiai dramatiškai atsidūsta ir nusuka galvą.
Bet iš pradžių reikia labai stebėti šuns reakciją ir auklėti, jei ji ne tokia, kaip norite. Maniškė greit susigaudė, bet kurį laiką degučių nepaleidinėdavau, tik nuo delno duodavau apuostyti, smalsu gi smile.gif

Atsakyti
Na va, grizom is klinikos. Ryt vel vaziuosim, tai rasysiu cia, kaip kas, gal kam bus naudinga info. Abieju koju tinimas sake pas ji panasus i edema, o pas ziurkes dazniausiai reiskia sirdies problemas (stoja sirdis). Jokiu traumu nera, sirdis irgi normaliai musa, sake bite sugelt abieju koju negalejo is karto biggrin.gif Dar gali su inkstais but, bet kas ziurkei istirs inkstus. Suleido dvieju rusiu vaistus: vieni tinima nuima, skyscius pravaro, kiti potrauminiai, skausma mazina. Ryt ryte turetu but tinimas nuejes, bet vaziuosim pasirodyt vis tiek.

Del galines kojytes - viskas gerai, buvo nedidele trauma matyt, o ir negali del sirdies tint visos kojos, nes kraujo cirkuliacijos skirtingos. Labai faina vet. gyd. Donata pasirode. Aciu, Ornella, uz kontakta.
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 07 11, 19:13)
Dar gali su inkstais but, bet kas ziurkei istirs inkstus.

O kame Donata mato problemą inkstus ištirti? Čia apie inkstų echoskopiją kalba? Ar apie tyrimą iš kraujo?

Pas kažką iš forumiečių berods buvo kad dar jaunam žiurkinui kojos tino.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 07 11, 21:57)
O kame Donata mato problemą inkstus ištirti? Čia apie inkstų echoskopiją kalba?  Ar apie tyrimą iš kraujo?

Pas kažką iš forumiečių berods buvo kad dar jaunam žiurkinui kojos tino.

Tiesiog pasake, kad gali tas priekiniu abieju koju tinimas but susijes ir su inkstais, bet pasake "bet kaip jus tuos inkstus istirsit ziurkei". Ne zodis i zodi, bet taip sake. Tai supratau, kad jinai to padaryt negali. As nelabai zinau, ko jos klaust, nes galvojau iki siol, kad trauma. Ryt paklausiu, jei iseis pas ja patekt, nes ryt dirba iki 17, o jei veliau jei ateisiu sake jos kolega apziures. Bet as bandysiu iki pietu patekt, kad jinai butu, tai paklausiu.
Na mes ten kartu stovejom ir as viska pasakojau, kas jam su tom kojom, ka paatebejau, o jinai svarste variantus. Dar alergija paminejo, bet as nieko nepakeiciau jiem maiste, klausiau del to. Klause dar ar ratelio jie neturi, kad traumuotis, ar kazko, kad kojas ikist, bet nieko tokio pavojingo nera narve. Rato as nenoriu jiems det. Bet sake trauma kd butu abiems priekinems kojoms tai cia biski nerealu atrodo.

Dabar po vaistu mano ziurkinui geriau jau atrodo, radau ji hamake (turejo naudot priekines kojas ten uzlipt). Brolis atskirtas kitam kambary.
Atsakyti
Pridedu: Donata issvarste variantus, paklausinejo, pasakojau viska, suleido vaistus ir sake, kad jei ryt nebus nuejes tinimas, ar kad ir bus nuejes, bet vis tiek tada ziuresim toliau, kas gali but ir ka daryt. Kol kas vizualiai tinimas nuejes nuo pirstuku, jau antra karta ji randu virsuj. Bet pacios kojytes vis dar kaladytes. Ryt ziuresiu, butinai taikysiu pas Donata ir parasysiu, kad kaip.
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 07 11, 23:18)
Tiesiog pasake, kad gali tas priekiniu abieju koju tinimas but susijes ir su inkstais, bet pasake "bet kaip jus tuos inkstus istirsit ziurkei". Ne zodis i zodi, bet taip sake. Tai supratau, kad jinai to padaryt negali.

Rusai puikiai tiria inkstus, kaip ir visus kitus organus. Aišku palpacijos būdu žiurkei inkstus sudėtinga ištirti, bet ir echoskopiją galima padaryti, ir kraują iš uodegos venos ar nago paimti. Reikės man pačiai progai pasitaikius pas Donatą paklausti.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 07 12, 09:44)
Rusai puikiai tiria inkstus, kaip ir visus kitus organus. Aišku palpacijos būdu žiurkei inkstus sudėtinga ištirti, bet ir echoskopiją galima padaryti, ir kraują iš uodegos venos ar nago paimti. Reikės man pačiai progai pasitaikius pas Donatą paklausti.

Grįžau iš Donatos. Patinimas nuėjęs, bet per riešus dar aptinę vos. Sakė panašu į traumą dabar riešų, kai patinimas nuėjo, bet mistika, kaip abi kojas susižalot vienu metu. Pats vaikšto, maistą pasiima. Suleido dar ampulę ir sakė penktadienį jei nebus praėję, tada išrašys siuntimą rentgenui, o per tą laiką suras, kas padarytų tą rentgeną.
Atsakyti
Laugh Cry, linkiu bachuriukui greičiau pasveikti 4u.gif

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 07 12, 11:36)
Grįžau iš Donatos. Patinimas nuėjęs, bet per riešus dar aptinę vos. Sakė panašu į traumą dabar riešų, kai patinimas nuėjo, bet mistika, kaip abi kojas susižalot vienu metu. Pats vaikšto, maistą pasiima. Suleido dar ampulę ir sakė penktadienį jei nebus praėję, tada išrašys siuntimą rentgenui, o per tą laiką suras, kas padarytų tą rentgeną.

Skaitmeninį rentgeną daro klinikoje Partizanų gatvėje (tik reikia eiti pas vyriškį, nes kai mergina darė tai pinigai į balą išmesti) Dar reikia neleisti migdyti (nežinau iš kur atėjo ta mada pas veterinarus, bet paskutinius tris metus visus gyvūnus, įskaitant šunis ir kates, nori migdyti kad jiems lengviau būtų doh.gif )
Taip pat skaitmeninis rentgenas yra Dainavos veterinarijos klinikoje (Pašilės g. 118, Kaunas), tel.: 8 (37) 478 015, mob. tel.: 8 683 82620. Vėlgi man ten patinka tik kaip dirba veterinarai-vyrai (pats klinikos savininkas bei rentgenologas) biggrin.gif su merginomis matyt "auros nesueina", ypač kai matau kad net vaistų normaliai suleisti nesugeba. Beje, jie turi ir labai gerą ultragarso aparatą, savininkas kažkada tyrė mano žiurkę, man labai patiko jo darbas ir komentarai - viskas pagal reikalą ir jokių bereikalingų emocijų bei pilstymo iš tuščio į kiaurą.
Dar man atrodo kad skaitmeninis rentgenas yra Žaliakalnio vet. klinikoje (Darbininkų g. 13, Kaunas, mob. +370 601 23667, +370 675 31357). Mano draugė-žiurkininkė iš Vilniaus sakė kad toje klinikoje dirba ir vet. gydytoja, pakankamai gerai nusimananti žiurkių ligose (ji anksčiau gyveno ir dirbo Vilniuje ir mano draugė kelis kartus pas ją lankėsi), bet aš pati pas ją niekada nesu buvusi, taigi apie jos nusimanymo lygį neturiu jokios nuomonės.
Atsakyti