QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 00:06)
O kaip jūs žiūrit į žiurkių maudymą? Aš galvoju (prisiskaičius visko), kad joms tai nėra būtina, jos išsiprausia. Savo prieš tai augintą Džiugą kartais maudydavau, bet jam patikdavo (ypač vasarą) vanduo, jis panerdavo, pasipliuškendavo (nors sako, kad žiurkėms geriau ausų nekišt į vandenį). Galvojau išmaudysiu savo du brolius dabar, tai jie, aišku, nepratę prie vandens, bandė pasprukt (Džiugas irgi bandė pirmą kartą, po to pradėjo mėgautis vandeniu). Įdėsiu, kaip po procedūros mano ranka atrodė
Bet man visada taip būna, kai kažkuris įdreskia, o įdreskia dažnai, kai ant rankų, nes nagučiai aštrūs. Atrodo kaip pūslė, praeina po poros valandų, o alergijos žiurkėms neturiu. Ar čia visiems taip?
Ir dar kartą - ar reikia žiurkes išmaudyt su tinkamu joms šampūnu kartas nuo karto? Vieni rekomenduoja mažiems kačiukams ar šuniukams skirtus šampūnus, kiti rašo, kad tinka kūdikiams tinkami be priedų (kaip kad Baby Johnson's
Į žiurkių maudymą aš žiūriu neigiamai
Per 8 metus nei vienos iš savo 50 ar 60 žiurkių nesu maudžiusi. Žiurkių maudyti nereikia, juo labiau su visokiais šampūnais. Švariai laikomos žiurkės pačios išsivalo savo kailiuką. Jei žiurkė kažkuo išsiteplioja galima ją apvalyti kūdikių drėgnomis servetėlėmis ar paplauti tik tą vietą.
Dabar kai šilta galima pastatyti "baseinėlį", primėtyti į jį žirnių, agurkų, siemkių - žiurkės ir atsivėsins, ir pasipliuškens
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 00:06)
Įdėsiu, kaip po procedūros mano ranka atrodė
Bet man visada taip būna, kai kažkuris įdreskia, o įdreskia dažnai, kai ant rankų, nes nagučiai aštrūs. Atrodo kaip pūslė, praeina po poros valandų, o alergijos žiurkėms neturiu. Ar čia visiems taip?
Tokios pūslelės ant rankų nuo žiurkių nagų įdrėskimų yra viena iš alergijos formų.