Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(Kristi05 @ 2017 06 08, 20:13)
Aš vakar, pagalvojau, kad mano žiurkiukai, jau turi pusantrų metukų tikrai smile.gif. Ir, bijau, pagalvoti, kad taip greit laikas bėga. Jie pas mus tokie šaunuoliai, švaruoliai smile.gif. Ir šiaip pas mus visada narvas atidarytas smile.gif, jos pasivaikšto virš narvo, bet ant žemės net neina, kol patys nepadedame.

Tvarkingi berniukai švaruoliai yra tikra retenybė, jums labai pasisekė su jais. Tegu kuo ilgiau būna sveiki ir teikia jums džiaugsmą
Atsakyti
maniskiai jei narvas atidarytas islekia lakstyti akimirksniu:) mano ziurkiukui kur kojele buvo sutinusi ir pakeles laike daug geriau.po dvieju dienu jau pilnai primyne bet narve dar laikiau beveik savaitele.dabar paleidziu trumpam pavaikscioti.dar vos vos matosi kiek paslubcioja bet galvoju jei butu luze nebutu taip greitai pasveikes?gal tik sutrenke?ar nykstelejo.
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 06 10, 10:00)
maniskiai jei narvas atidarytas islekia lakstyti akimirksniu:) mano ziurkiukui kur kojele buvo sutinusi ir pakeles laike daug geriau.po dvieju dienu jau pilnai primyne bet narve dar laikiau beveik savaitele.dabar  paleidziu trumpam pavaikscioti.dar vos vos matosi kiek paslubcioja bet galvoju jei butu luze nebutu taip greitai pasveikes?gal tik sutrenke?ar nykstelejo.

Lūžiai pas žiurkes labai greitai gyja, bet kojos/rankos lūžta gana retai, aš pvz. per 8 metus su tuo nebuvau susidūrusi.
Jūsiškis greičiausiai tik nykstelėjo ar smarkiai susitrenkė.
Atsakyti
O kaip jūs žiūrit į žiurkių maudymą? Aš galvoju (prisiskaičius visko), kad joms tai nėra būtina, jos išsiprausia. Savo prieš tai augintą Džiugą kartais maudydavau, bet jam patikdavo (ypač vasarą) vanduo, jis panerdavo, pasipliuškendavo (nors sako, kad žiurkėms geriau ausų nekišt į vandenį). Galvojau išmaudysiu savo du brolius dabar, tai jie, aišku, nepratę prie vandens, bandė pasprukt (Džiugas irgi bandė pirmą kartą, po to pradėjo mėgautis vandeniu). Įdėsiu, kaip po procedūros mano ranka atrodė biggrin.gif Bet man visada taip būna, kai kažkuris įdreskia, o įdreskia dažnai, kai ant rankų, nes nagučiai aštrūs. Atrodo kaip pūslė, praeina po poros valandų, o alergijos žiurkėms neturiu. Ar čia visiems taip? biggrin.gif Ir dar kartą - ar reikia žiurkes išmaudyt su tinkamu joms šampūnu kartas nuo karto? Vieni rekomenduoja mažiems kačiukams ar šuniukams skirtus šampūnus, kiti rašo, kad tinka kūdikiams tinkami be priedų (kaip kad Baby Johnson's).

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 00:06)
O kaip jūs žiūrit į žiurkių maudymą? Aš galvoju (prisiskaičius visko), kad joms tai nėra būtina, jos išsiprausia. Savo prieš tai augintą Džiugą kartais maudydavau, bet jam patikdavo (ypač vasarą) vanduo, jis panerdavo, pasipliuškendavo (nors sako, kad žiurkėms geriau ausų nekišt į vandenį). Galvojau išmaudysiu savo du brolius dabar, tai jie, aišku, nepratę prie vandens, bandė pasprukt (Džiugas irgi bandė pirmą kartą, po to pradėjo mėgautis vandeniu). Įdėsiu, kaip po procedūros mano ranka atrodė biggrin.gif Bet man visada taip būna, kai kažkuris įdreskia, o įdreskia dažnai, kai ant rankų, nes nagučiai aštrūs. Atrodo kaip pūslė, praeina po poros valandų, o alergijos žiurkėms neturiu. Ar čia visiems taip? biggrin.gif Ir dar kartą - ar reikia žiurkes išmaudyt su tinkamu joms šampūnu kartas nuo karto? Vieni rekomenduoja mažiems kačiukams ar šuniukams skirtus šampūnus, kiti rašo, kad tinka kūdikiams tinkami be priedų (kaip kad Baby Johnson's

Į žiurkių maudymą aš žiūriu neigiamai biggrin.gif Per 8 metus nei vienos iš savo 50 ar 60 žiurkių nesu maudžiusi. Žiurkių maudyti nereikia, juo labiau su visokiais šampūnais. Švariai laikomos žiurkės pačios išsivalo savo kailiuką. Jei žiurkė kažkuo išsiteplioja galima ją apvalyti kūdikių drėgnomis servetėlėmis ar paplauti tik tą vietą.
Dabar kai šilta galima pastatyti "baseinėlį", primėtyti į jį žirnių, agurkų, siemkių - žiurkės ir atsivėsins, ir pasipliuškens biggrin.gif

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 00:06)
Įdėsiu, kaip po procedūros mano ranka atrodė biggrin.gif Bet man visada taip būna, kai kažkuris įdreskia, o įdreskia dažnai, kai ant rankų, nes nagučiai aštrūs. Atrodo kaip pūslė, praeina po poros valandų, o alergijos žiurkėms neturiu. Ar čia visiems taip? biggrin.gif

Tokios pūslelės ant rankų nuo žiurkių nagų įdrėskimų yra viena iš alergijos formų.
Atsakyti
Bet kad alergijos neturiu joms. Nors man alergologė dėjo tokius alergenus, kur per kvėpavimo takus pasireiškia, tai žiurkėms nesureagavo alergenas. O per odą tai man tokios pūslės bet kada atsiranda - į krūmą susibraižau, rožęs spyglys ir pan. Oda tai čia dar ne baisi alergijos forma, jeigu jinai yra smile.gif

Šiandien du savo vyrukus kai paleidau palakstyt, tai sugraužė mano dviejų balzamų lūpoms plastmasę aplink (vazelino neprisiėdė, nes nepriėjo iki jo) ir labai norėjo patekt į sulčių pakelio vidų.

O normalu, kad jie vienas kitą "tvarko"? Nu ta prasme tenkinasi vienas ant kito užlipęs, tada kitas apsiverčia ant pilvo ir "rėkia" ant to "tvarkytojo". Nufilmuosiu kada, nes žiauriai juokingi abu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 00:51)
Bet kad alergijos neturiu joms. Nors man alergologė dėjo tokius alergenus, kur per kvėpavimo takus pasireiškia, tai žiurkėms nesureagavo alergenas. O per odą tai man tokios pūslės bet kada atsiranda - į krūmą susibraižau, rožęs spyglys ir pan. Oda tai čia dar ne baisi alergijos forma, jeigu jinai yra

Aš su alergijomis neturiu didelės patirties, bet alergijos temose rusų žiurkių forumuose rašo ir apie tokias pūsles.
Alergija, pasireiškianti per odą aišku ne tokia baisi kaip susijusi su kvėpavimu, bet dažnai tos pūslės dar ir niežti, kai kurie žmonės nusikaso "iki mėsų".
Svarbiausia kad alergija neintensyvėtų.

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 00:51)
O normalu, kad jie vienas kitą "tvarko"? Nu ta prasme tenkinasi vienas ant kito užlipęs, tada kitas apsiverčia ant pilvo ir "rėkia" ant to "tvarkytojo". Nufilmuosiu kada, nes žiauriai juokingi abu biggrin.gif

Tai normalus elgesys, jis susijęs su dominavimu, o su tikru "seksu" neturi nieko bendro.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 06 11, 02:03)
Aš su alergijomis neturiu didelės patirties, bet alergijos temose rusų žiurkių forumuose rašo ir apie tokias pūsles.
Alergija, pasireiškianti per odą aišku ne tokia baisi kaip susijusi su kvėpavimu, bet dažnai tos pūslės dar ir niežti, kai kurie žmonės nusikaso "iki mėsų".
Svarbiausia kad alergija neintensyvėtų.
Tai normalus elgesys, jis susijęs su dominavimu, o su tikru "seksu" neturi nieko bendro.

mano berniukai irgi taip vartaliojasi,bet jiems tai manau patinka.duksta kulversciais.tai vienas virsuje tai kitas.o po to vel laksto:)del maudyniu as taip pat neigiamai ziuriu.mano pazistama kazkada bande maudyti tai i traumatologini isveze.ziurkius gabala iskando rankos.
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 06 11, 09:09)
del maudyniu as taip pat neigiamai ziuriu.mano pazistama kazkada bande maudyti tai i traumatologini isveze.ziurkius gabala iskando rankos.

Daug žiurkių pradeda labai stresuoti jau nuo leidžiamo vandens garso (šeimininkai, kurių žiurkės po operacijos ilgai nekakina puikiai tuo naudojasi biggrin.gif ) Jei pažįstama nutarė išmaudyti žiurkę po tekančiu vandeniu tai natūralu kad žiurkė sustresavo ir pradėjo neadekvačiai elgtis.
Maudymas yra didelis stresas, tai reiškia kad po maudynių gali susilpnėti imunitetas ir pradėti lįsti visokios ligos. Maudymo metu žiurkė gali peršalti, jei kažkiek vandens pateks į ausis gali būti otitas (ausų uždegimas) Maudymo su šampūnu metu nuo kailio nusiplauna apsauginiai odos riebalai - pasižeidžia natūrali odos ir kailio apsauga. Maudymo metu žiurkę lengvai galima traumuoti. Kam ir sau, ir žiurkei daryti papildomų problemų. Gamtoje žiurkės (kaip ir visi kiti gyvūnai) kažkaip puikiai apsieina be maudynių su šampūnais biggrin.gif Net prieš parodas retas šeimininkas rizikuoja maudyti žiurkes.
Jei jau šeimininkas užsiciklino kad jam gyvenimas nemielas jei jo žiurkės bus nemaudytos reikia tai daryti atsargiai - pripilti apie 5 cm šilto vandens į nedidelį dubenėlį, pasodinti žiurkę, viena ranka ją prilaikyti, o kita atsargiai delnu pilti šiltą vandenį stengiantis nesušlapinti galvos. Išmuilinti praskiestu vaikišku šampūnu arba profesionaliu kokybišku šampūnu jauniems kačiukams/šuniukams. Nuplauti šampūną vėl pilant vandenį delnu. Suvynioti žiurkę į rankšluostį, išsausinti, paskui suvynioti į sausą rankšluostį ir leisti jai 5-10 minučių jame pabūti, paskui pabandyti atsargiai išdžiovinti su fenu (nekarštu oru ir ant mažiausio greičio, pūsti iš 30-40 cm atstumo)
https://www.youtube....h?v=S5nPZSMzVN8
Atsakyti
Aš nežinau, kas į galvą turėtų pataikyt ir su kokiu daiktu, kad žiurkių po tekančiu vandeniu kiščiau. Man jau vien į kitą kambarį išnešt, kur galbūt kvapai kitokie, aplinka kita, negu jie kad pripratę lakstyt, jau atrodo, kad stresas jiems... Jau nekalbu apie garsus. O šiaip maudyt nebemaudysiu, nebent padarysiu "baseinėlį", nes kai kuriuos žiurkės tikrai mėgaujasi vandeniu karštą dieną, jei tinkamai pripratintos. Reikės pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 06 11, 13:01)
Aš nežinau, kas į galvą turėtų pataikyt ir su kokiu daiktu, kad žiurkių po tekančiu vandeniu kiščiau.

Žmonės patys prausiasi po tekančiu vandeniu, ir šunys/katės yra maudomos po dušu, taigi visiškai natūralu kad ir su žiurkėmis toks maudymo būdas (po kranu ar dušu) daugeliui gali atrodyti visiškai natūralus ir priimtinas (youtube yra tokių video). Ypač jei matė prieš 4 metus labai populiarų video, kaip plika žiurkė su malonumu turškiasi po tekančiu iš krano vandeniu biggrin.gif
Galima pabandyti į didelę plastikinę dėžę ar net vonią pripilti tiek vandens, kad žiurkės galėtų plaukioti ir padaryti kelias saleles, bet man rodos čia labiau merginoms patiktų nei vaikinams
https://www.youtube....h?v=-Xn6EPczy3c

Atsakyti
O žiurkės reaguoja į vardą? smile.gif kiek laiko užtrunka, kol išmoksta?
Aš dar niekaip neprisijaukinu savosios... Jau virš mėnesio ji pas mane. Kažin ar pavyks, ar ir bus tokia nebendraujanti? Maniau bus lengviau... Nepatinka jai laisvėj... Ant lovos kai būnam, vis nerimsta, vis pabėgti kažkur nori, narvą jei pamato, žiūri į jį ir atrodo mielai grįžtų,bet narvą ir lovą skiria grindys ir spintelė.
Iš rankų kartais net neima maisto laisvėj, net skaniausio, kartais ima šiek tiek, o namie jaučiasi geriausiai ir maistą griebia kaip pašėlus.
Kiek šiaip joms maisto reikia? Nes mano atrodo visad alkana, vis lipa sienom ir laukia kol ką duosiu, jau net stambesnė palikus.
Atsakyti