Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(ORNELLA @ 2017 06 01, 09:34)
Maudyti nereikia, galite išgąsdinti ar peršaldyti. Jūsų mažyliui dabar tokie stresai nereikalingi, nes streso fone gali pradėti lįsti visokios ligos. Pabandykite porą kartų per dieną pavalyti vaikiškomis drėgnomis servetėlėmis.
Dėl kvapo tai kiekvienas gyvūnas (ir žmogus tame tarpe) turi tam tikrą kvapą. Viskas priklauso nuo kvapo stiprumo ir kiek jis malonus/nemalonus konkrečiam šeimininkui. Maži žiurkiukai kvapo neturi jei tik nebuvo pirkti iš prastų sąlygų kurios būna daugumoje zooparduotuvių ar prastose daugyklose (maži narvai su daug gyventojų, pjuvenomis ar šienu). Su laiku žiurkinui bręstant atsiranda stipresnis/silpnesnis individualus kvapas, dauguma patinų šeimininkų tvirtina kad jų žiurkinai kvepia muskusu.

Buvau palikusi ziurkiukus tevams 8 dienoms. puikiai pakele kelione apie 130 km.pas tevus taip pat netriuksmavo nors kasdien iprate lakstyti.ten jiems teko pabuti uzdarytiems.kvapelis po savaites aisku buvo.dabar grizom namo,paleidom vel lyg niekur nieko, matosi nestresuoja. mano berniukams kas tris dienas keiciu kraika.net ir pakeitus nuo ju yra sioks toks kvapas bet man jis nemaiso:)
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 06 02, 15:02)
mano berniukams kas tris dienas keiciu kraika.net ir pakeitus nuo ju yra sioks toks kvapas bet man jis nemaiso:)

Kažkaip labai dažnai jums tenka kraiką keisti g.gif Jei narvas tinkamo dydžio ir kraiko pilasi pakankamai tai įprastai geras kraikas laiko apie 7-10 dienų. Juo labiau kad gyvena tik 2 berniukai ir kitų žiurkių jūs neturite.
O tualetinio popieriaus ar popierinių rankšluosčių duodate? naudoja juos?
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 06 02, 15:29)
Kažkaip labai dažnai jums tenka kraiką keisti g.gif Jei narvas tinkamo dydžio ir kraiko pilasi pakankamai tai įprastai geras kraikas laiko apie 7-10 dienų. Juo labiau kad gyvena tik 2 berniukai ir kitų žiurkių jūs neturite.
O tualetinio popieriaus ar popierinių rankšluosčių duodate? naudoja juos?

naudoju tik carefrech confeti kraika.na taip kas 3-4 dienas keiciu.daro jie viename kamputyje ir kai laksto po namus visada matau kad grizta atlikti reikalu i narveli. idedu tik nuo tuoletinio kartonini ruloneli,kartais pagrauzia ji.narvas dviems ziurkems kazkur 65*55*55 .
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 06 02, 17:58)
naudoju tik carefrech confeti kraika.na taip kas 3-4 dienas keiciu.daro jie viename kamputyje ir kai laksto po namus visada matau kad grizta atlikti reikalu i narveli. idedu tik nuo tuoletinio kartonini ruloneli,kartais pagrauzia ji.narvas dviems ziurkems  kazkur 65*55*55 .

Dabar supratau kodėl jums taip dažnai tenka keisti kraiką, deja, popieriniai kraikai prasčiausiai laiko kvapą, bet užtat labai patinka žiurkėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 06 02, 21:17)
Dabar supratau kodėl jums taip dažnai tenka keisti kraiką, deja, popieriniai kraikai prasčiausiai laiko kvapą, bet užtat labai patinka žiurkėm  smile.gif

rinkausi kiek imanoma sveikesni ziurkems.esu bandziusi kukuruzini popierini katems bet sitas jiems labiausiai patinka:)
Atsakyti
Ar Lietuvoje parduodami skanėstai (dropsai) graužikams, kuriuos prakandus viduje būtų įdaras "tyrelė"?
Čekijoje parsiduoda tokie, bet pas mus nesu jų mačiusi

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 06 03, 13:09)
Ar Lietuvoje parduodami skanėstai (dropsai) graužikams, kuriuos prakandus viduje būtų įdaras "tyrelė"?
Čekijoje parsiduoda tokie, bet pas mus nesu jų mačiusi

vartotojo įkelta nuotrauka  vartotojo įkelta nuotrauka

gal kas susidurete su ziurkiu traumomis?maniskis siandien grizo i narveli sunkiai primindamas galine kojele.gal bus nykstelejes?daviau jam narvo rezima,eda,aktyvus tik kad pakeles laiko.
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 06 04, 18:38)
gal kas susidurete su ziurkiu traumomis?maniskis siandien grizo i narveli sunkiai primindamas galine kojele.gal bus nykstelejes?daviau jam narvo rezima,eda,aktyvus tik kad pakeles laiko.

Žiurkinių traumų atveju (net ir rimtesnių lūžių, aišku jei tik kaulai nekyšo) gydymas yra vienas - apriboti judėjimą ir laipiojimą, t.y. patalpinti žiurkę kelioms dienoms į nelabai didelį narvelį be lentynų/kopetėlių ir be kraiko (vietoj jo įtiesti vienkartinę palą, popierinį rankšluostį arba medžiaginį ar flisinį patiesaliuką)
Jei koją tik nikstelėjo tai ryt/poryt turėtų praeiti.
Atsakyti
Naujausia info dėl rusvų odos darinių.
Tai yra tarsi oranžinės pleiskanos. Ir tai yra normalu. Tai skaitosi tarsi patinų odos taukai, patinai išskiria daugiau riebalų, ir tai nėra kenksminga. Lietuviškame forume užsikabinau, o angliškuose šaltiniuose galutinai išsiaiškinau, kas per daiktas smile.gif Man taip ir pasirodė - tarsi pleiskanos, tačiau oranžinės, ir nusėdusios ant odos.
Tikiuosi kažkam bus naudinga smile.gif
Galiu įmesti anglišką šaltinį, pirma pastraipa, bei skaičiau forumuose:
http://www.ratfanclub.org/skin.html
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 06 05, 09:14)
Naujausia info dėl rusvų odos darinių.
Tai yra tarsi oranžinės pleiskanos. Ir tai yra normalu.

Labai džiaugiuosi kadišsiaiškinai kas tikrai yra tavo žiurkinui. Lietuviškame forume yra aprašyta ir kaip galima bandyti su tuo kovoti.

Apie oranžines pleiskanas aš žinau, bet net nekilo mintis susieti tavo aprašytų odos atplaišėlių su patinų oranžinėmis pleiskanomis biggrin.gif Ne tik todėl kad tavo aprašyme visiškai neatitiko spalva (tu rašei kad "padengta kažkokiu rudu sluoksniu"). Atmečiau šią versiją dėl dviejų priežasčių:
- nesutampančios pleiskanų lokalizacija - tu rašei kad padengta "visa oda", oranžinės pleiskanos nebūna išsidėsčiusios ant viso kūno, jos būna tik ant žiurkino nugaros ir ant šonų, kitose vietose (ant pilvo, krūtinės, kaklo, galvos, kojų ir pan) jų nebūna
- amžius - tai pagrindinė priežastis kodėl neminėjau apie oranžines pleiskanas. Atsimenu kad įsigijai žiurkiuką vos prieš 3 savaites ir neminėjai kad jis būtų jau gerokai paaugintas, todėl mano galvoje jis dar visiškas vaikas. O oranžinės pleiskanos įprastai atsiranda hormoninių persitvarkymų metu, t.y. virš 4-5 mėnesių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 05 birželio 2017 - 10:21
Sveiki 4u.gif Jau ilgai svajoju apie naują augintinę žiūrkytė. Gana daug laiko domėjausi šiais padarėliais ir galiausiai nusprendžiau, kad jau laikas papildyti savo šeimą. Gal galite patarti, kur geriausiai įsigyti žiūrkę? Apžiūrėjau tikriausiai visus skelbimų puslapius, tačiau rimtų veislynų neužtikau, galima susidaryti įspūdį, kad dabar tik daugyklos užsiima jų veisimu. Labiausiai norėčiau dumbo žiūrkiukės.
Taip pat, daug kur skaičiau, kad geriausiai šiuos gyvūnus laikyti bent 2, ar tai yra tiesa? Kokių išmatavimų narvelio mažiausiai reiktų porai žiūrkių laikyti? Labai ačiū už atsakymus, domina visiškai betkokia informacija. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, mūsų žiūrkių kompanija laikosi gerai:) Ornella, dėl Jūsų rodomų dropsų, tai aš esu pirkusi Kikoje versele laga firmos kažką panašaus, buvo su uogomis, o viduje tyrelė. Tai graužė tikrai skaniai. O kokį Jus pagrinde sausą miksą duodate? Panda77, galiu pasakyti kad mes buvome irgi iš tų, kurie svarstė gal užteks vienos žiurkės, bet dabar turime 3:) ir žinote tikrai smagu matyti jų tarpusavio bendravimą, dėl narvelio pažiūrėkite yra skaičiuoklės, kiek vietos reikia tam tikram žiurkių kiekiui ( forume ziurkes.lt)
Papildyta:
QUOTE(viviti @ 2017 06 07, 17:29)
Sveiki, mūsų žiūrkių kompanija laikosi gerai:) Ornella, dėl Jūsų rodomų dropsų, tai aš esu pirkusi Kikoje versele laga firmos kažką panašaus, buvo su uogomis, o viduje tyrelė. Tai graužė tikrai skaniai. O kokį Jus pagrinde sausą miksą duodate? Panda77, galiu pasakyti kad mes buvome irgi iš tų, kurie svarstė gal užteks vienos žiurkės, bet dabar turime 3:) ir žinote tikrai smagu matyti jų tarpusavio bendravimą, dėl narvelio pažiūrėkite yra skaičiuoklės, kiek vietos reikia tam tikram žiurkių kiekiui ( forume ziurkes.lt)

Atsiprašau, rašiau pudra 77, pataisė į panda:)
Atsakyti