QUOTE(ORNELLA @ 2017 06 01, 09:34)
Maudyti nereikia, galite išgąsdinti ar peršaldyti. Jūsų mažyliui dabar tokie stresai nereikalingi, nes streso fone gali pradėti lįsti visokios ligos. Pabandykite porą kartų per dieną pavalyti vaikiškomis drėgnomis servetėlėmis.
Dėl kvapo tai kiekvienas gyvūnas (ir žmogus tame tarpe) turi tam tikrą kvapą. Viskas priklauso nuo kvapo stiprumo ir kiek jis malonus/nemalonus konkrečiam šeimininkui. Maži žiurkiukai kvapo neturi jei tik nebuvo pirkti iš prastų sąlygų kurios būna daugumoje zooparduotuvių ar prastose daugyklose (maži narvai su daug gyventojų, pjuvenomis ar šienu). Su laiku žiurkinui bręstant atsiranda stipresnis/silpnesnis individualus kvapas, dauguma patinų šeimininkų tvirtina kad jų žiurkinai kvepia muskusu.
Dėl kvapo tai kiekvienas gyvūnas (ir žmogus tame tarpe) turi tam tikrą kvapą. Viskas priklauso nuo kvapo stiprumo ir kiek jis malonus/nemalonus konkrečiam šeimininkui. Maži žiurkiukai kvapo neturi jei tik nebuvo pirkti iš prastų sąlygų kurios būna daugumoje zooparduotuvių ar prastose daugyklose (maži narvai su daug gyventojų, pjuvenomis ar šienu). Su laiku žiurkinui bręstant atsiranda stipresnis/silpnesnis individualus kvapas, dauguma patinų šeimininkų tvirtina kad jų žiurkinai kvepia muskusu.
Buvau palikusi ziurkiukus tevams 8 dienoms. puikiai pakele kelione apie 130 km.pas tevus taip pat netriuksmavo nors kasdien iprate lakstyti.ten jiems teko pabuti uzdarytiems.kvapelis po savaites aisku buvo.dabar grizom namo,paleidom vel lyg niekur nieko, matosi nestresuoja. mano berniukams kas tris dienas keiciu kraika.net ir pakeitus nuo ju yra sioks toks kvapas bet man jis nemaiso:)