Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(ORNELLA @ 2017 05 24, 09:05)
Kad nulipti/nušokti nuo lovos žiurkė turi to norėti smile.gif Yra daug žiurkių, kurios visiškai netrokšta lipti nuo lovos ar kitų paviršių, joms to visai nereikia, grindys joms kažkas baisaus kur gyvena žiurkes valgančios pabaisos, todėl net netyčia nukritusios stengiasi užsiropšti atgal arba laukia kol ateis šeimininkas ir jas užkels.
Pas mane per 8 metus iš viso gyveno apie 60 žiurkių, iš jų "grindinėmis" buvo tik vieno narvo žiurkės (10 merginų) ir tai tik todėl, kad narve atsirado viena mergina, kuri nuėjo ant grindų ir per dvi dienas to išmokino visas narviokes.
Suvaryti laiku į narvą man buvo problema - žiurkės protingos ir puikiai žino kad dabar jau teks grįžti į narvą, jei tai neieina į jų planus padarys viską kad to neįvyktų biggrin.gif Jei mergina kažkuo būna labai užimta, tai ji dažniausiai irgi ignoruoja šaukimą. Kitos saldžiai miegodavo ir nieko negirdėdavo, tekdavo ieškoti po visas žinomas ir nežinomas miegojimo vietas.
Beje, berniukų ir merginų pasivaikščiojimai kardinaliai skirtingi, didžioji dalis suaugusių berniukų pasivaikščiojimo laiko skirta saldžiai pasnausti  biggrin.gif

Mano ziurkiukai berniukai nuo mazu dienu vaiksciojo zeme. pirma net nesuprasdavo kad galima kazkur uzlipti bet su laiku isidrasino. pritariu del suvarimo i narva. pas mus jie paleidziami nuo 17 iki 21 h bet jeigu kartais reikia kur iseiti anksciau jie i narva nesubegs tenka pavargti:)o jeigu ta diena neisleidi nakti buna tokie trenksmai kad atrodo kad narva pragraus:)bet kad megsta pamiegot berniukai taip. dazniausiai lindi sulinde sofeleje, ten nusinesa duotus skanumynus,aisku laiks nuo laiko tenka prasluoti paloves,kur tik nenusinesa:)
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 05 24, 20:22)
pas mus jie paleidziami nuo 17 iki 21 h bet jeigu kartais reikia kur iseiti anksciau jie i narva nesubegs tenka pavargti:)

Oho, kaip jūsų berniukai prisitaikė prie jūsų gyvenimo ritmo, mano visos žiurkės tokiu metu dar saldžiai miega, net su skaniuku neprisišauksi, nekalbant jau kad kažkur eitų lakstyti biggrin.gif
Atsakyti
musiskiai apie septinta ryte islenda pries darbus pasilabinti,tada visa diena miega ir apie 5 kai gristame pradeda budinetis ir jau susede laukia narvelyje prie dureliu:)
Atsakyti
mums kale padedavo kas del uzmigimo bet kur - "kur ziurke? ieskoook" biggrin.gif dabar is grauziku tik sinsila turim, kuri tikrai daug "grauzikiskesne" ... ir kvailesne biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Grįžtu su savo dviem broliais smile.gif Įdėsiu vieno foto (atrodo mažesnis nei iš tikrųjų. Bet šiaip man ir iš esmės jie atrodo maži. Ar neturėtų jau būt suaugę iki savo pilno žiurkės dydžio (maitinu tikrai gerai ir kaip priklauso)? Juos įsigijau sausio viduy, buvo per maži ir per mažo svorio (spėliojimai skyrės nuo 3 iki 5 savaičių).
Per juos - tiksliau per savo durną galvą - darbar po gydytojus vaikštau dėl alergijų. Dabar jie sėdi Carefresh Confetti kraike (šitas, manau, jiems tinkamas?), bet buvo maždaug prieš mėnesį atvejis, kai staiga reikėjo kraiko, o neradau pirkt norimo, tai nupirkau medžio granulių. Aišku tas medis buvo turbūt spygliuotis, o aš esu šiaip alergijom palankus žmogus. Tai prieš tą mėnesį galvojau, kad peršalau, prasidėjo nežmoniškas kosulys, kartais su dusuliu, ir būtent tada, kai jiems įpyliau to velnio išmislo granuliuotų medžio drožlių. Dabar esu tiriama dėl visokių refliuksų, alergijų ir pan., perku inhaliacinius vaistus (nes man ir su žiedadulkėmis susiję ir su daug kitų daiktų, kurių dar nežinau). Pačiom žiurkėm alergijos niekada neturėjau ir tikiuosi, kad neišsivystė, eisu pas alergologą po poros dienų. Nežinau, ką reikėtų daryt, jei nustatytų alergiją pačioms žiurkėms (bet taip nebus). Įdedu vieno iš savo mažiukų foto. Čia Žirnis, jis yra rankinukas, prašosi visada ant rankų. Jo brolis Spirgas yra biškį traumuotas iki šiol, kai buvo pabėgęs ir palindo po karštu radiatorium, o po to po lova. Kad ir kiek su juo bendraučiau, jis yra toks, kuris nebijo manęs, bet ir nesiprašo paimamas smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Laugh_Cry, ačiū kad parodėte bachūriuką. Ne toks jau jis ir "žirnis" biggrin.gif
Kas liečia dydį tai gal galit parašyti tikslų brolių svorį kad būtų aiškiau orientuotis?
Pagal paskaičiavimus jam 5 mėnesiai, taigi jis tikrai dar neturi būti kaip suaugęs patinas, lyginant su žmogumi jis yra maždaug 16-17 metų paauglys. Dar kelis mėnesius žiurkinas augs, o stambės ir formuosis maždaug iki metų.
Kadangi paėmimo momentu buvo labai mažiukas tai aišku nereikia tikėtis kad svers apie 700-800 gramų ar daugiau, bet žiurkino-patino normą (500 g) pasiekti turėtų.
Kraikas Carefresh Confetti puikiai tinka, galite pirkti ir buko granules, kukurūzinį ar popierinį granuliuotą kraiką Wild cat.
Labai užjaučiu dėl alergijos sad.gif nemalonus dalykas, tikėsimės kad rasite tikrąjį šaltinį ir ji bus ne berniukams. Tarp žiurkininkų yra nemažai žmonių-alergikų, tame tarpe pas kuriuos yra alergija būtent žiurkėms. Kai kada ji būna pvz. tik merginoms ar tik vaikinams, pas kai kuriuos net iki raudonų pūslių ant rankų. Visuose rusų forumuose yra temos apie alergiją ir kaip su ja gyventi.
Pas mane pačią yra alergija mano katei (kuriai greitai jau 19 metų), ačiū dievui ji lengvos formos (be dusulio priepuolių), taigi minčių apie katės atidavimą net nekilo (kai priiminėjau sprendimą ką daryti su kate aišku negalvojau kad ji gyvens taip ilgai biggrin.gif )
Atsakyti
ORNELLA, ačiū už atsakymą 4u.gif Neturiu aš jų kaip pasvert dabar, tai nežinau tikslaus svorio. Nėra jie kažkokie kūdi, normalūs žiurkinai, tik aš kažkaip įsivaizdavau, kad jau turėtų pilno dydžio būt biggrin.gif Matyt sau įsikalbu pastoviai.
Gavau šiandien atsakymą, kad žiurkėms aš nealergiška yahoo.gif Užtat alergiška visokiems beržams, žolėms ir namų dulkėms, tai man matyt tos nelaimingos granulės ir sukėlė priepuolį. O katėms aš irgi alergiška, bet aš jau labai joms alergiška, net negaliu paliest katės, nes paskui norisi iš savo odos išsinert biggrin.gif O jūsų katė su žiurkėm gerai sugyvena?
Atsakyti
Laugh_Cry, nuostabiai šauni žinia kad žiurkėms alergijos nėra thumbup.gif

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 05 30, 19:20)
O jūsų katė su žiurkėm gerai sugyvena?

Žiūrint ką jūs turite omenyje ties žodžiu "sugyvena" biggrin.gif Jei rašydama "sugyvena" turite omenyje kad skirtingų rūšių gyvūnai laisvai tūsinasi vienoje erdvėje, tai pas mane taip sugyvena tik šunys ir katė. Mano žiurkės nei su kate, nei su šunimis neturi jokio tiesioginio kontakto - žiurkės gyvena narvuose ir laisvai laksto po savo stalus. Šunys ir katė ten priėjimo neturi. Per žiurkinius pasivaikščiojimus ir katė, ir šunys yra uždaromi kitose erdvėse ir neturi jokios galimybės patekti į kambarį. Jei kuri mergina nusprendžia nušokti nuo stalo tai ir katė, ir viena iš kalių iš karto man savo elgesiu parodo kad įvyko diversija, bet prieiti prie žiurkės jos vis tiek negali, nes kambario kampas su žiurkių narvais yra atitvertas ir ten patekti galiu tik aš.
Taip elgiuosi dėl visų savo gyvūnų saugumo. Mano pirmas žiurkinas laisvai lakstė po beveik visą butą, tai jis mano šunį (erdelio terjerą) visaip auklėjo ir skriaudė, pešiodavo iš jos kailį lizdui, miegodavo ant jos susisukęs o ji bijodavo pajudėti biggrin.gif manau dabartinės žiurkės be vargo apkramtytų nosis, ausis, letenas šunims bei katei biggrin.gif Žiurkė ne šuo, ir ne katė, jos nepaauklėsi pagal savo norus ir įgeidžius biggrin.gif nei katė, nei šunys žiurkių sąmoningai nenuskriaustų, bet juk gali neapskaičiuoti jėgų, netyčia kur užspausti, užšokti, "sužaisti" ar "užmylėti" negyvai - tokie dalykai vyksta per sekundes, gali net nepamatyti ar nesuspėti sureaguoti, kažkaip man nekyla noras taip eksperimentuoti, nematau tame prasmės biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien intensyviai glostonėjau savo mažylį, masažavau ale, ir ant rankų liko štai tokios atplaišos nuo odos. Kas čia yra? Paskui apžiūrėjau odą- visa oda pas jį tokia padengta kažkokiu rudu sluoksniu, pakasius nusigramdo.
Priedas  image.jpg   1,95MB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teisybes_ieskotoja: 31 gegužės 2017 - 20:49
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 05 31, 21:41)
Šiandien intensyviai glostonėjau savo mažylį, masažavau ale, ir ant rankų liko štai tokios atplaišos nuo odos. Kas čia yra? Paskui apžiūrėjau odą- visa oda pas jį tokia padengta kažkokiu rudu sluoksniu, pakasius nusigramdo.

Deja, aš neturiu ką pakomentuoti.
Per 8 metus esu ėmusi žiurkes iš visokių vietų ir įvairaus stovio, su erkutėmis, parazitais, nusikąsymais ar žaizdomis, bet su tokiu dalyku susidūrusi nebuvau.
Gal jam kailį kas nors dažė ir odą tuo pačiu biggrin.gif
Kol kas siūlau stebėti - jei berniukas nesikąso ir tokia oda nesukelia jam diskomforto, nelieka jokių raudonumų ar žaizdelių tai nieko daryti ir nereikia - gal "nusiners" odą ir viskas.
Jūs jį lyg iš kažkokios "veisėjos" pirkote? Galima jai paskambinti ir pasikonsultuoti, gal ji žinos kas čia yra.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 05 31, 21:35)
Deja, aš neturiu ką pakomentuoti.
Per 8 metus esu ėmusi žiurkes iš visokių vietų ir įvairaus stovio, su erkutėmis, parazitais, nusikąsymais ar žaizdomis, bet su tokiu dalyku susidūrusi nebuvau.
Gal jam kailį kas nors dažė ir odą tuo pačiu biggrin.gif 
Kol kas siūlau stebėti - jei berniukas nesikąso ir tokia oda nesukelia jam diskomforto, nelieka jokių raudonumų ar žaizdelių tai nieko daryti ir nereikia - gal "nusiners" odą ir viskas.
Jūs jį lyg iš kažkokios "veisėjos" pirkote? Galima jai paskambinti ir pasikonsultuoti, gal ji žinos kas čia yra.

Nu grynai, lyg koks nudažytas biggrin.gif
Gal purškė jį kuom nors... Aš kaip tyčia jo neapžiūrėjau iki šiol, vis kirbėjo patikrinti kailį, bet toks vikrus buvo, tai nežiūrinėjau.
Šiaip jis nesikaso, jokių žaizdelių neužmačiau, bet yra toks keistas sluoksnis.
Gal jį išmaudyti? biggrin.gif
O šiaip žiurkė turi kvapą kailio? Jis pas mane toks su savotišku kvapeliu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teisybes_ieskotoja: 01 birželio 2017 - 07:13
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 06 01, 08:10)
Gal jį išmaudyti? biggrin.gif
O šiaip žiurkė turi kvapą kailio? Jis pas mane toks su savotišku kvapeliu biggrin.gif

Maudyti nereikia, galite išgąsdinti ar peršaldyti. Jūsų mažyliui dabar tokie stresai nereikalingi, nes streso fone gali pradėti lįsti visokios ligos. Pabandykite porą kartų per dieną pavalyti vaikiškomis drėgnomis servetėlėmis.
Dėl kvapo tai kiekvienas gyvūnas (ir žmogus tame tarpe) turi tam tikrą kvapą. Viskas priklauso nuo kvapo stiprumo ir kiek jis malonus/nemalonus konkrečiam šeimininkui. Maži žiurkiukai kvapo neturi jei tik nebuvo pirkti iš prastų sąlygų kurios būna daugumoje zooparduotuvių ar prastose daugyklose (maži narvai su daug gyventojų, pjuvenomis ar šienu). Su laiku žiurkinui bręstant atsiranda stipresnis/silpnesnis individualus kvapas, dauguma patinų šeimininkų tvirtina kad jų žiurkinai kvepia muskusu.
Atsakyti