QUOTE(ORNELLA @ 2017 05 24, 09:05)
Kad nulipti/nušokti nuo lovos žiurkė turi to norėti Yra daug žiurkių, kurios visiškai netrokšta lipti nuo lovos ar kitų paviršių, joms to visai nereikia, grindys joms kažkas baisaus kur gyvena žiurkes valgančios pabaisos, todėl net netyčia nukritusios stengiasi užsiropšti atgal arba laukia kol ateis šeimininkas ir jas užkels.
Pas mane per 8 metus iš viso gyveno apie 60 žiurkių, iš jų "grindinėmis" buvo tik vieno narvo žiurkės (10 merginų) ir tai tik todėl, kad narve atsirado viena mergina, kuri nuėjo ant grindų ir per dvi dienas to išmokino visas narviokes.
Suvaryti laiku į narvą man buvo problema - žiurkės protingos ir puikiai žino kad dabar jau teks grįžti į narvą, jei tai neieina į jų planus padarys viską kad to neįvyktų Jei mergina kažkuo būna labai užimta, tai ji dažniausiai irgi ignoruoja šaukimą. Kitos saldžiai miegodavo ir nieko negirdėdavo, tekdavo ieškoti po visas žinomas ir nežinomas miegojimo vietas.
Beje, berniukų ir merginų pasivaikščiojimai kardinaliai skirtingi, didžioji dalis suaugusių berniukų pasivaikščiojimo laiko skirta saldžiai pasnausti
Pas mane per 8 metus iš viso gyveno apie 60 žiurkių, iš jų "grindinėmis" buvo tik vieno narvo žiurkės (10 merginų) ir tai tik todėl, kad narve atsirado viena mergina, kuri nuėjo ant grindų ir per dvi dienas to išmokino visas narviokes.
Suvaryti laiku į narvą man buvo problema - žiurkės protingos ir puikiai žino kad dabar jau teks grįžti į narvą, jei tai neieina į jų planus padarys viską kad to neįvyktų Jei mergina kažkuo būna labai užimta, tai ji dažniausiai irgi ignoruoja šaukimą. Kitos saldžiai miegodavo ir nieko negirdėdavo, tekdavo ieškoti po visas žinomas ir nežinomas miegojimo vietas.
Beje, berniukų ir merginų pasivaikščiojimai kardinaliai skirtingi, didžioji dalis suaugusių berniukų pasivaikščiojimo laiko skirta saldžiai pasnausti
Mano ziurkiukai berniukai nuo mazu dienu vaiksciojo zeme. pirma net nesuprasdavo kad galima kazkur uzlipti bet su laiku isidrasino. pritariu del suvarimo i narva. pas mus jie paleidziami nuo 17 iki 21 h bet jeigu kartais reikia kur iseiti anksciau jie i narva nesubegs tenka pavargti:)o jeigu ta diena neisleidi nakti buna tokie trenksmai kad atrodo kad narva pragraus:)bet kad megsta pamiegot berniukai taip. dazniausiai lindi sulinde sofeleje, ten nusinesa duotus skanumynus,aisku laiks nuo laiko tenka prasluoti paloves,kur tik nenusinesa:)