Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(viviti @ 2017 04 19, 21:31)
dar klausimas įsigijome sfinksiuką, bet dabar jis yra su švelniais pukeliais, turėtu nuplikti, įdomu kada? Nu nusibosiu Jums:)

Nenusibosite - mano "savanoriškas darbas" yra dalintis žiniomis apie žiurkių auginimą kiek pati žinau, taigi klausinėkite kiek tik reikia, kiek galėsiu - padėsiu smile.gif
Kas liečia sfinksiuką nieko negaliu jums atsakyti nematant pačio sfinksiuko bei jo tėvų. Nes nesu tikra kad pas jus tikrai sfinksas, kadangi tikri sfinksai (hairless) niekada nebūna su švelniais pūkeliais ax.gif
Sfinksai būna trijų "rūšių"
1) ant dablreksogeno - nuo pat vaikystės visiškai plikos žiurkės praktiškai be ūsų
2) ant reksinio geno - be ūsų arba su nedideliais ūsais, kūnas ir kojos visiškai pliki, bet ant veido būna daugiau mažiau tiesių trumpų plaukų, kurie formuojasi į įvairias dažniausiai nuolat besikeičiančias "šukuosenas"
3) ant standartinio geno - sfinksai su retais pakankamai ilgais tiesiais "stovinčiais" plaukais. Tie plaukai iškrenta ir vėl atauga, taip gali tęstis visą gyvenimą, arba kažkiek mėnesių, kol sfinksas galutinai nuplinka. Jie įprastai būna su ilgais tiesiais ūsais.

Kadangi Lietuvoje ne tiek daug žmonių žinančių apie sfinksus ir jų ypatumus, tai pardavėjai tuo naudojasi ir pas mus kaip "plikas žiurkes" labai dažnai pardavinėja fuzzus - būtent jie būna su švelniais plaukeliais (pūkeliais). Taip pat kaip sfinksus pardavinėja dablreksus. Kai kurie žiurkiukai-reksai kai keičia vaikišką kailiuką į suaugusių būna beveik pliki ir irgi kažkiek būna panašūs į sfinksus.
Ar pas jus tikrai sfinksas bus lengva nustatyti maždaug po pusmečio - bet kokios spalvos tikras sfinksas nuo 4-6 mėnesių praranda spalvą ir tampa daugiau/mažiau "ružavas", kai tuo tarpu fuzzai ir dablreksai visą gyvenimą išlaiko savo pradinę spalvą.

Sfinksas ant dablreksinio geno (5-6 savaičių ir suaugę)
vartotojo įkelta nuotrauka

Sfinksas ant reksinio geno.

Sfinksas ant standartinio geno (mažylis, "apžėlęs" variantas ir dvi praktiškai pliko varianto žiurkės)

Sulyginimui suaugę sfinksas (kairėje) ir fuzzas (dešinėje)

Lietuviški fuzzai (suaugę)

Lietuviški fuzzai (vaikystėje)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 20 balandžio 2017 - 14:19
Bent jau kolkas manau, kad mūsiškis yra fuzzas:) kartais būname Latvijoje, Daugpilyje, tai va užsukome į parduotuvę, kur pirkome pirmuosius, pamatėme mažiukus, tai negalėjome neįsigyti šito, na įtraukiantis tokie gyvūnai:) apie plikus kažkaip mažai skaičiau, todėl sudvėjojau, kas iš jo išaugs, bet vistiek fainuolis. O dar iš Jūsų pridėtu foto, tai tikrai fuzzas. O vyresni priėmė gerai, net sakyčiau prižiūri mažiuką, net neatima kokio skanėstų iš jo, vakar mažiukas pačiupo kiaulpienės paskutinį lapuką, tie taip žiūrėjo, bet neatėmėsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(viviti @ 2017 04 21, 13:27)
Bent jau kolkas manau, kad mūsiškis yra fuzzas:) kartais būname Latvijoje, Daugpilyje, tai va užsukome į parduotuvę, kur pirkome pirmuosius, pamatėme mažiukus, tai negalėjome neįsigyti šito, na įtraukiantis tokie gyvūnai:) apie plikus kažkaip mažai skaičiau, todėl sudvėjojau, kas iš jo išaugs, bet vistiek fainuolis. O dar iš Jūsų pridėtu foto, tai tikrai fuzzas. O vyresni priėmė gerai, net sakyčiau prižiūri mažiuką, net neatima kokio skanėstų iš jo, vakar mažiukas pačiupo kiaulpienės paskutinį lapuką, tie taip žiūrėjo, bet neatėmėsmile.gif

Pas fuzzus vaikystėje/jaunystėje dažniausiai būna apžėlęs snukis švelniais trumpais pūkeliais. Na ir pagal ūsus galima atskirti - jie visai kitokie nei pas sfinksus, užsirietę į vidų link nosies.
Fuzzai nuostabūs, juos labai malonu glostyti wub.gif
Matyt teks man į Daugpilį važiuoti ir ieškoti sau fuzzų mergyčių biggrin.gif (gal žinote adresą zooparduotuvės kur pirkote?)
Atsakyti
Nu, tikrai fuzzas, ūsai visiškai kitokie, užsiriete į vidų. Zooparduotuvė yra jų centriniame turguje pačiame pastate ( ten tik vieną), buvo mergaičių smile.gif sugundysiu važiuoti:) ORNELLA, pasidalinkite kiek dabar turite žiurkių?
Atsakyti
QUOTE(viviti @ 2017 04 21, 17:36)
Nu, tikrai fuzzas, ūsai visiškai kitokie, užsiriete į vidų. Zooparduotuvė yra jų centriniame turguje pačiame pastate ( ten tik vieną), buvo mergaičių smile.gif sugundysiu važiuoti:) ORNELLA, pasidalinkite kiek dabar turite žiurkių?

Pas mane dabar žiurkių liko labai nedaug, paskutinį kartą tiek turėjau kai tik pradėjau auginti žiurkes, prieš 8 metus - tik penkios merginos viename narve, visos vieno amžiaus (vienerių metų)
Bet neseniai tapau visiškai man naujų žvėriukų šeimininke - turiu dvi dekoratyvines pelytes mamą ir dukrą biggrin.gif
Turėčiau mašiną tikrai nuvažiuočiau jau rytoj i Daugpilį ir nupirkčiau visas mergytes-fuzzes, o dabar teks dar gerai viską apgalvoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 04 21, 19:02)
Pas mane dabar žiurkių liko labai nedaug, paskutinį kartą tiek turėjau kai tik pradėjau auginti žiurkes, prieš 8 metus - tik penkios merginos viename narve, visos vieno amžiaus (vienerių metų)
Bet neseniai tapau visiškai man naujų žvėriukų šeimininke - turiu dvi dekoratyvines pelytes mamą ir dukrą biggrin.gif
Turėčiau mašiną tikrai nuvažiuočiau jau rytoj i Daugpilį ir nupirkčiau visas mergytes-fuzzes, o dabar teks dar gerai viską apgalvoti biggrin.gif

Papasakokit kaip atsirado tos dvi pelytės pas jus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2017 04 21, 20:58)
Papasakokit kaip atsirado tos dvi pelytės pas jus.  mirksiukas.gif

Tai kad nėra ką pasakoti biggrin.gif
Pelytėms-tanams jaučiu silpnybę jau 8 metus (nes savo spalva primena man mano pinčerius), būtent jų dėka pas mane atsirado žiurkės (Nagliuko veislyno puslapio kepurėje buvo juodo tano nuotrauka, parašiau veisėjai nes galvojau kad ten tokios spalvos žiurkė)
Praeitų metų lapkričio pabaigoje vaikščiodama po Urmo bazę užsukau į man nematytą zooparduotuvę, kur narvelyje sėdėjo dvi "japoniškos pelytės" - viena rudai-marga ir kita kaip man pasirodė šokoladinė tanė (iš tikrųjų tai šokoladinė foksė, bet tada dar nežinojau kad būna ir tokios biggrin.gif ) Šokoladukė buvo neseniai pagimdžiusi peliukus, todėl ja tik pasigrožėjau ir išėjau. Namie pasėdėjau rusų forume ir pelių puslapiuose, dar kartą pavarvinau seilę į visokias grožybes, paskui paskaičiavau kiek laukia išlaidų jei nuspręsčiau pirkti peles ir apsiraminau nes prieš akis buvo Nauji metai ir Kalėdos.
Prieš kelias savaites vėl netyčia patekau į Urmą ir nusprendžiau užsukti į tą zooparduotuvę - buvau įsitikinusi kad tos šokoladukės nebėra ir man negresia joks pavojus biggrin.gif o ten pasirodo ne tik vis dar gyvena šokoladukė, bet ir jos dukra tokios pat spalvos (jau iš kito, antro lizdo). Kažkaip gaila pasidarė kad taip ir nugyvens visą gyvenimą tame stikliniame "akvariume" nuolat vaikus gimdydamos ir nežinodamos kas yra normalios gyvenimo sąlygos. Žodžiu, kitą dieną pasiėmiau žiurkių transporterį ir nupirkau abi peles kartu su jų namuku biggrin.gif
Dabar suku galvą iš kur gauti dar kelias pelytes, noriu kokių "įdomesnių" spalvų/kailiuko, rankinių ir nebijančių žmogaus (nes šitos visiškos laukinukės, aš jas matau labai retai biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 21 balandžio 2017 - 20:31
ORNELLA, nu šauni Jūsų kompanija:) mes gal dabar tik vasarą nuvyksime į Daugpilį, bet visada galiu priimti užsakymąsmile.gif dabar bus naują aistra pelytės:)
Atsakyti
QUOTE(viviti @ 2017 04 21, 22:25)
ORNELLA, nu šauni Jūsų kompanija:) mes gal dabar tik vasarą nuvyksime į Daugpilį, bet visada galiu priimti užsakymąsmile.gif  dabar bus naują aistra pelytės:)

Pelytės per daug "kvepia" ir per daug nebendraujančios kad taptų nauja aistra biggrin.gif
Aišku jei gyvenčiau kitoj šaly, kur yra pelių veislynai, tai tikrai nesusilaikyčiau nenupirkusi 10-20 garbanotų, ilgaplaukių ir plikų pelių, bet Lietuvoje man toks kiekis negresia. Taigi nupirksiu dar 2-4 pelytes kad būtų normalus merginų kolektyvas ir to pilnai užteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 21 balandžio 2017 - 21:44
sveikos,
uz menesio isvaziuoju savaitei ir savo ziurkiukus nuvesiu priziureti tevams. labai pergyvenu kad labai nestresuotu. jie pas mus kiekviena diena yra paleidziami o pas tevus jau gyvens narvelyje vargsiukai. gal susidurete su tokia situacija?kaip jusu augintiniai pakele kelione automobiliu?reikes vezti apie 100km...nes niekas is pazistamu nenori priimti,visi labai bijo ziurkiu.
Atsakyti

sveikos,
uz menesio isvaziuoju savaitei ir savo ziurkiukus nuvesiu priziureti tevams. labai pergyvenu kad labai nestresuotu. jie pas mus kiekviena diena yra paleidziami o pas tevus jau gyvens narvelyje vargsiukai. gal susidurete su tokia situacija?kaip jusu augintiniai pakele kelione automobiliu?reikes vezti apie 100km...nes niekas is pazistamu nenori priimti,visi labai bijo ziurkiu.
Sveika, galiu pasakyti iš savo mažos patirties mano žiurkės keliavo net 150 km, aišku oras buvo palankus, ne per karšta. Pridėjau agurko, tai ištvėrė gan gerai. O vat su vasaros atostogom irgi dar suku galvą, kur reikės padėti, nes pas mane atvirkščiai tėvai nepriims, bijo:)
Atsakyti
QUOTE(kamile4848 @ 2017 04 24, 10:52)
sveikos,

Aš vienas pirmų savo žiurkių vežiausi autobusu iš Baltarusijos, neseniai pas pažįstamą iš Vilniaus žiurkės atkeliavo net iš Maskvos smile.gif Taigi 100 km ir valanda kelio čia ne atstumas biggrin.gif
Aišku žiurkėms bus kažkiek stresas nauja aplinka, nauji žmonės ir dar be pasivaikščiojimų, bet didelės problemos būti neturėtų.
Atsakyti