Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

Ačiū, ORNELLA, raminat mane :) Nes kai pradeda cypt, tai nežinau, ką daryt, tikiuosi, kad tas cypimas nereiškia skausmo. Bet žaidzų dar nė vienas neturi. Kovoja broliukai. Nei merginų aplink - dėl ko kovot, velnias žino :D Va dabar rašau ir girdžiu, kaip duodasi abu ir cypia vienas ant kito. O miega abu susiglaudę, kad gražu žiūrėt :D Iš pradžių į hamaką nelipdavo, bet pakabinau skanėstą netoli, tai jau ir miega tam hamake visada abu, ir nesumyža, net nepakakoja jame. O toliau tai vien purvas. Valau ir valau :D Dar ir per grotas ant žemės pridrabsto savo turto.

Merginos irgi taip kovoja ar taikesnės būna?

Dar klausimas - aš sergu (šiandien prasidėjo), peršalau. Ne gripas, bet peršalimas toks šlykštus su sloga, skaudančia gerkle, bet beveik be temperatūros, ar galiu jiems permest? Kažkur esu skaičius, kad galima žiurkes apkrėst tuo pačiu virusu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 09 vasario 2017 - 23:08
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 02 09, 23:48)
<p>Ačiū, ORNELLA, raminat mane smile.gif Nes kai pradeda cypt, tai nežinau, ką daryt, tikiuosi, kad tas cypimas nereiškia skausmo.

Nekreipkite dėmesio į cypimą, svarbu kad žaizdų/traumų nėra.
Čia juk vyriškiai, nors ir maži, turi išsiaiškinti ne tik kas stipresnis/vikresnis, bet ir kieno "vyriškas pasididžiavimas" didesnis bei kiaušiukai krūtesni lotuliukas.gif

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 02 09, 23:48)
Merginos irgi taip kovoja ar taikesnės būna?

Įvairiai būna biggrin.gif Čia labiau nuo charakterių ir svorio/fizinių savybių priklauso. Pas mane visi berniukai būdavo taikūs, o pas draugę net kelios poros žiauriai konfliktuojančių bachūrų gyveno.
Aš sakyčiau kad vaikinai yra atviresni savo santykiuose, iš karto matosi kas su kuo nesugyvena, ir kovos pas juos nors ir "garsios" (galima laiku sureaguoti) bet įprastai be didelių traumų. O merginos viską mėgsta daryti "tyliai" - atrodo tylu/ramu narve, o prieini ir matai kad "kraujas liejasi laisvai" ir pradedi nervingai skylių/žaizdų ieškoti biggrin.gif Pas mane krūva traumų įvyko kai aš sėdėdavau vos per 1-1,5 metro nuo jų bet nieko negirdėjau biggrin.gif O dar merginos iki pat senatvės nenusiramina, jei jau kažkuri neįtiko tai visą gyvenimą ir kentės. Ir konfliktai pas jas tiesiog lygioje vietoje vyksta - ne taip pažiūrėjo, ne ten guli, ryte nenusišypsojo, ne tą grūdą paėmė, žodžiu, tikros moterys biggrin.gif

Aš irgi esu skaičiusi kad teoriškai žiurkėms galima virusus perduoti, tačiau nei vieno užfiksuoto atvejo nežinau. Bet aš pati dėl viso pikto apriboju kontaktus iki minimumo
Atsakyti
Sveikos mergaites, niekad nediskutavau sioje temoje o ir peliukus auginam dar tik nepilni metai. Papasakosiu jei leisite viska nuo pradziu(ir uz klaidas iskart jei ka atsiprasu rolleyes.gif ) Ziurkytes pirmas dvi isigyjome is gamtininku stoties. Ieskojom ziurkeno bet kikoje mergaite patare geriau rinktis ziurkes nes ji ir pati jas augino. Tai taip namie atsirado dvi paneles. Po triju savaiciu pasirodo viena atsinese ir kraiteli kartu su savimi +8. O jos kolege teko atskirti nes moterytes nelabai norejo draugauti(po kiek laiko po truputi vel suleidom kartu). Tuo metu supratome kodel viena panele vis pasikandziodavo o va kolega taip ir nepriprato prie musu kad ir kaip lepinom jei ji nenori tai jos nepaimsi ir kanda. Na 10 peliuku neauginam. 4 isdalinom visgi seimynos numyletiniai liko. Beje ne vien kraiteli parsinese paneles bet ir niezus. Kol supratome kas joms, pikciurna apkrete visas nes buten nuo jos ir prasidejo. Su veterinaro pagalba isdigydem. Dabar svarbiausias dalykas- seimynai musu jauniausiems jau greit 7men ir dviems kazkas nutiko. Vienai panelei ir vienam vaikinukui apie viena aki kaip ir zaizdeles susidare(beje jie atskirti☺) gal kazkas susidurete ir galite kazka patarti ar visgi teks vel veterinara aplankyti?

Pridėta:

Atsakyti
Renate, sumažinkite nuotrauką - jos normaliai nerodo ir ji iškraipo tekstą
Žiurkyčių turite tikrai daug pagal lietuviškus mąstelius biggrin.gif jei gerai suskaičiavau viso 8, o kiek iš jų berniukų? Du ar daugiau?
Ir labai šaunu kad berniukai nuo mergaičių gyvena atskirai.
Kaip tos žaizdelės apie akis atrodo? Gal ten tik porfirino likučiai?
Neteko girdėti/skaityti kad žiurkės sirgtų niežais rolleyes.gif o jei kalba apie poodines erkutes tai žiurkės jomis viena nuo kitos neapsikrečia, o visos žiurkės jas turi, tiesiog jos pasireiškia nusilpus organizmo imunitetui (stresas, namų pasikeitimas, nėštumas, liga ir pan.), taigi daugelis šeimininkų pirkdami žiurkes iš tokių vietų kaip zooparduotuvės, maistiniai ir kitokie daugintojai, jūsų paminėta gamtininkų stotis susiduria su erkučių problema, nes iš tokių sąlygų paimtiems žiurkiukams viskas yra stresas.
Atsakyti
ORNELLA
Gal dabar geriau rodo?
Papildyta:
Na taip niezai dar kitaip poodines erkutes. Tik veterinaras sake kad uzkreciama nes jei butu jos tureje kontakta ir su kitais namu gyvunais butu ir anuos reikeje gydyti.6 savaites vazinejome leistis vaistu. Beje ju 6 du vyrukai ir 4 paneles 😍 maistas pas mus nesikeite, vieta taip pat. Kas galejo abiems buti

Pridėta:

Atsakyti
Su matematika, matau, pas mane ne kas biggrin.gif
Čia ne žaizdelės, o elementarus porfirinas. Porfirinas gali būti apie akis ir dar apie nosį. Savaime porfirinas nėra jokia "liga", bet jo atsiradimas (ypač didesnis kiekis) informuoja šeimininką kad pas žiurkę atsirado sveikatos problema.
Jūsų atveju reikia atidžiai apžiūrėti akį - ar akyje bei aplinkui nėra jokių žaizdelių, įbrėžimų, pažiūrėti po voku - kartais ten prisirenka visokių dirginančių akį "šiukšlių". Taip pat apžiūrėkite tos pačios pusės ausį (akis gali porfirininti kai pas žiurkę yra otitas (ausies uždegimas)) - ar ji normalios spalvos, ar neparaudusi, ar nėra jokio kvapo, sieros ar kitokių išskyrų, ar žiurkė jos nekąso, ar žiurkė normaliai laiko galvą, nepalenkusi į vieną pusę.
Į pačią akį galima palašinti vaistų - Ciloxan (ar analogą kur veiklioji medžiaga Ciprofloxacin) arba Levomicetiną, iš stipresnių Tobrex (ar jo analogai kur veiklioji medžiaga yra Tobramicinas)
Kokį kraiką jūs naudojate? Jei narve yra šienas, ar medžio pjuvenos, ar prastesnis granuliuotas medžio kraikas, greitai subyrantis į smulkias dulkes, tai irgi gali būti akies porfirininimo priežastis.

QUOTE(renate @ 2017 02 15, 16:01)
Na taip niezai dar kitaip poodines erkutes. Tik veterinaras sake kad uzkreciama nes jei butu jos tureje kontakta ir su kitais namu gyvunais butu ir anuos reikeje gydyti

Poodinėmis erkutėmis žiurkės kitų gyvūnų užkrėsti negali biggrin.gif Kitaip aš savo tris šunis ir katę nuolat nuo jų gydyčiau, nes aš gyvenu vieno kambario bute ir mano žiurkės kasdien laksto po tą pačią teritoriją kaip ir kiti gyvūnai. Su poodinėmis erkutėmis susiduriu nuolat, kadangi paskutinius šešis metus dažnai perku jau sergančias ar nusilpusias/senas žiurkes ir žiurkiukus iš visokių daugintojų/zooparduotuvių, ir žiurkių pas mane gyveno vienu metu iki 40 štukų 13-oje narvų biggrin.gif
Su vaistų leidimu jūsų veterinaras gerokai persistengė (ypač atsižvelgiant į jauną žiurkių amžių), matyt labai norėjo daugiau pinigų nuplėšti arba labai rimtas/išmanantis pasirodyti, nes tie stiprūs leidžiami vaistai yra naudojami tik tada, kai nepadeda kitos priemonės. Poodinės erkutės yra gydomos elementariomis antiparazitinėmis ampulėmis (Stronghold mažiems kačiukams/šuniukams arba suaugusioms katėms arba Advocat), lašinama po vieną lašą ant keteros ant odos, praskleidus plaukus, po 2 savaičių kartojama. Dviejų apdirbimų pilnai pakanka (kai yra apleistos ausų erkutės tada reikia apdirbti 3 kartus). Po sulašinimo būtina palaikyti žiurkę ant rankų apie 10 minučių neleidžiant laižytis/kasytis/kutinėtis kol preparatas pilnai įsigers į odą (kitaip žiurkė gali apsinuodyti). Viskas biggrin.gif Žiurkėms bei šeimininkui jokio streso ir finansus sutaupysite biggrin.gif (ampulė kainuoja apie 11-15 eurų, vienos ampulės užtenka dviems kartams kelioms žiurkėms) Taip smulkiai viską surašiau kad jei dar kada su tuo susidursite (o su tokiu dideliu kolektyvu manau tai tikrai įvyks kai žiurkės pradės senti ir imunitetas silps) tai žinotumėte kaip elgtis ir "kur bėgti".
Atsakyti
Kraikas granules medzio drozliu. Paskutiniu metu pastebejau kad jos greiciau issileidzia ko anksciau nebudavo. Tikriausiai tai galejo itakoti. Teks kazka kito sugalvoti o merginai gali but stresas nes pikciurna padvigubino peliuku skaiciu 🤓 aciu mazajam kad paliko narvelius pravirus. Bent jau gerai kad ne giminaiciai. Ausytes pas abu svarios. Teks nusipirkti lasiuku bandyti
Atsakyti
QUOTE(renate @ 2017 02 15, 17:39)
Kraikas granules medzio drozliu. Paskutiniu metu pastebejau kad jos greiciau issileidzia ko anksciau nebudavo. Tikriausiai tai galejo itakoti. Teks kazka kito sugalvoti o merginai gali but stresas nes pikciurna padvigubino peliuku skaiciu 🤓 aciu mazajam kad paliko narvelius pravirus. Bent jau gerai kad ne giminaiciai. Ausytes pas abu svarios. Teks nusipirkti lasiuku bandyti

Nuo streso akys neporfirinina, tik nosis.
Kaip gali būti "negiminaičiai", jei abi merginos imtos iš vienos vietos ir jūs pasilikote jų vaikus hmm.gif
Jei šeimoje yra tokių narių, kurie nesupranta kad žiurkei nėštumas ne į naudą ir kad patinai su patelėmis griežtai niekada neturi kontaktuoti, tai reikėtų arba patinus kastruoti, arba visas pateles sterilizuoti (kas beje ateityje šiek tiek sumažintų tikimybę pieno liaukų auglių atsiradimui ir kad merginas teks operuoti po kelis kartus) Nes tokių "netyčiukų" bus ir ateityje, kas su merginų amžiumi gali grėsti jų gyvybei.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 02 15, 20:30)
Nuo streso akys neporfirinina, tik nosis.
Kaip gali būti "negiminaičiai", jei abi merginos imtos iš vienos vietos ir jūs pasilikote jų vaikus  hmm.gif
Jei šeimoje yra tokių narių, kurie nesupranta kad žiurkei nėštumas ne į naudą ir kad patinai su patelėmis griežtai niekada neturi kontaktuoti, tai reikėtų arba patinus kastruoti, arba visas pateles sterilizuoti (kas beje ateityje šiek tiek sumažintų tikimybę pieno liaukų auglių atsiradimui ir kad merginas teks operuoti po kelis kartus) Nes tokių "netyčiukų" bus ir ateityje, kas su merginų amžiumi gali grėsti jų gyvybei.

Todel kad viena mergina buvo jaunesne kita vyresne. Plius nelabai isivaizduojate koks burys gyvena gamtiniku stotyje. Jos veisiamos maitynimui ir tokie idiotai kaip as ateina kartais jas nuperka. Del sterilizacijos aciu reikes pagalvoti apie tai. Seimoje yra vaiku kurie taip paliek narvelio dureles ar tai reiskia kad jie neturi teises bendrauti su gyvunais? Taip mes jau kalbejome ir issiaiskinome. Skaiciau jusu komentarus atejau ne klausti jusu kaip jas auginti o pasiteirauti nes visgi maciau kad ne pirmus metus auginate. Bet manau kad jum bendravimas su zmonemis sunkiau gaunasi nei su agintiniais. Tai labai matosi jei jusu nuomone nesutampa su kitu. Taip kad aciu uz informacija daugiau jusu netrugdysiu. Gero vakaro 😊
Atsakyti
QUOTE(renate @ 2017 02 15, 21:00)
Todel kad viena mergina buvo jaunesne kita vyresne. Plius nelabai isivaizduojate koks burys gyvena gamtiniku stotyje. Jos veisiamos maitynimui ir tokie idiotai kaip as ateina kartais jas nuperka. Del sterilizacijos aciu reikes pagalvoti apie tai. Seimoje yra vaiku kurie taip paliek narvelio dureles ar tai reiskia kad jie neturi teises bendrauti su gyvunais? Taip mes jau kalbejome ir issiaiskinome. Skaiciau jusu komentarus atejau ne klausti jusu kaip jas auginti o pasiteirauti nes visgi maciau kad ne pirmus metus auginate. Bet manau kad jum bendravimas su zmonemis sunkiau gaunasi nei su agintiniais. Tai labai matosi jei jusu nuomone nesutampa su kitu. Taip kad aciu uz informacija daugiau jusu netrugdysiu. Gero vakaro 😊

Ir jums gero vakaro 4u.gif
(jei nepatinka ką ir kaip rašau galite nevargti ir toliau neskaityti biggrin.gif )

Argi aš rašiau kad jūsų vaikai negali bendrauti su žiurkėmis hmm.gif Įdomiai skaitote tekstą biggrin.gif
Kur mano nuomonė nesutapo su jūsų iš viso nelabai supratau, lyg apie nieką dar ir nediskutavome hmm.gif
Mano nuomone auginant bet kokius gyvūnus namuose vaikams turi tekti tik bendravimo su jais malonumas ir džiaugsmas, galvoti apie visa kitą ir spręsti su auginimu susijusias problemas yra tik suaugusiųjų žmonių reikalas ir atsakomybė biggrin.gif
Kai kalba eina apie kartu su gyvūnais gyvenančius vaikus, tai bent jau man savaime suprantama kad vaikai yra tik vaikai ir tokių "nesusipratimų" buvo ir bus kai yra laikomi skirtingų lyčių gyvūnai (čia tik tėvams amžinai atrodo kad jų vaikai jau dideli, viską supranta ir visada elgiasi tik taip, kaip tėvai pasako biggrin.gif ) Būtent todėl tuo turėtų iš anksto pasirūpinti suaugę žmonės. Vaikai ne tik gali netyčia užmiršti uždaryti narvelius, bet ir specialiai paleisti palakstyti merginas su berniukais, nes pvz. "jie labai norėjo kartu pažaisti", ar užsinorėti kad žiurkytės susilauktų vaikučių. Žiurkės rujoja kas 2-3 dienas tik po keletą valandų, įprastai vakare/naktį, kad žiurkės susilauktų vaikų veisėjai tas dienas seka ir skaičiuoja, ir tai dažniausiai žiurkei tenka po kelias dienas ar net savaites su patinu gyventi kol ji sėkmingai pastoja, todėl sutikite, bet tikimybė kad taip sėkmingai buvo nutaikytas vienkartinis narvelių neuždarymas kelioms valandoms yra pakankamai maža. Bet tebūnie kad viskas tikrai įvyko nuo vieno nesėkmingo pasivaikščiojimo biggrin.gif
Iš esmės dabar visai nesvarbu, kaip ir kodėl visa tai įvyko, netgi nebus didelės tragedijos jei tokie "netyčiukai" per artimiausius 2-3 mėnesius dar pasikartos, o jūs sugebėsite visus žiurkiukus puikiai išauginti ir jiems visiems surasti tikrai gerus šeimininkus (jūsų merginos šitam mano sakiniui norėtų labai paprieštarauti, bet, deja, jos nemoka žmonių kalbos biggrin.gif ) Svarbu kad kai patelėms sueis 12-14 mėnesių jos tikrai daugiau nebepastotų (o pirmą kartą gimdanti patelė negali būti vyresnė nei 10 mėnesių), nes kuo vyresnės patelės tuo didesnė komplikuoto nėštumo ir gimdymo tikimybė, o su lietuvišku žiurkinės veterinarijos lygiu abejoju kad bus sėkmingai padarytas cezaris ir išsaugota bent jau žiurkės-mamos gyvybė. Tik todėl užvedžiau kalbą apie kastraciją/sterilizaciją. Jei kastruosite patinus ar sterilizuosite visas pateles tai jūsų žiurkės galės kartu gyventi viename narve ir lakstyti (kiek suprantu jūsų žiurkės gyvena viename kambaryje, taigi skirtingi pasivaikščiojimai po kelias valandas per dieną irgi yra tam tikra problema).

Kad pirkimo momentui jūsų merginos buvo skirtingo amžiaus yra visiškai nesvarbu - kai tokiose vietose yra dauginamos žiurkės tikrai nevedama jokia smulki kergimų "dokumentacija" ir kiekvienai patelei/patinui nepildomas kilmės dokumentas (dažnai netgi tikslios gimimo datos pasakyti negali) ir nesukama galvos koks yra jų giminystės procentas, taigi visos žiurkės būna daugiau/mažiau giminingos.
Kiek žiurkių gyvena (ir kokiomis sąlygomis jos gyvena biggrin.gif ) tokiose vietose aš puikiai įsivaizduoju biggrin.gif Ne kartą teko lankytis tokio tipo "fermutėse", be to keletą kartų esu buvusi zoosodo patalpoje, kur buvo auginami gyvūnai maistui.
Atsakyti

Rodomės po mėnesio ir keturų dienų (lyg - jau pradedu mažiau skaičiuot :D )

nauji_pelysiai.jpg

Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 02 16, 00:58)
Rodomės po mėnesio ir keturų dienų (lyg - jau pradedu mažiau skaičiuot biggrin.gif )

Oho, kaip paaugo bigsmile.gif jau į du delnus nebetelpa
Atsakyti