QUOTE(renate @ 2017 02 15, 21:00)
Todel kad viena mergina buvo jaunesne kita vyresne. Plius nelabai isivaizduojate koks burys gyvena gamtiniku stotyje. Jos veisiamos maitynimui ir tokie idiotai kaip as ateina kartais jas nuperka. Del sterilizacijos aciu reikes pagalvoti apie tai. Seimoje yra vaiku kurie taip paliek narvelio dureles ar tai reiskia kad jie neturi teises bendrauti su gyvunais? Taip mes jau kalbejome ir issiaiskinome. Skaiciau jusu komentarus atejau ne klausti jusu kaip jas auginti o pasiteirauti nes visgi maciau kad ne pirmus metus auginate. Bet manau kad jum bendravimas su zmonemis sunkiau gaunasi nei su agintiniais. Tai labai matosi jei jusu nuomone nesutampa su kitu. Taip kad aciu uz informacija daugiau jusu netrugdysiu. Gero vakaro 😊
Ir jums gero vakaro
(jei nepatinka ką ir kaip rašau galite nevargti ir toliau neskaityti
)
Argi aš rašiau kad jūsų vaikai negali bendrauti su žiurkėmis
Įdomiai skaitote tekstą
Kur mano nuomonė nesutapo su jūsų iš viso nelabai supratau, lyg apie nieką dar ir nediskutavome
Mano nuomone auginant bet kokius gyvūnus namuose vaikams turi tekti tik bendravimo su jais malonumas ir džiaugsmas, galvoti apie visa kitą ir spręsti su auginimu susijusias problemas yra tik suaugusiųjų žmonių reikalas ir atsakomybė
Kai kalba eina apie kartu su gyvūnais gyvenančius vaikus, tai bent jau man savaime suprantama kad vaikai yra tik vaikai ir tokių "nesusipratimų" buvo ir bus kai yra laikomi skirtingų lyčių gyvūnai (čia tik tėvams amžinai atrodo kad jų vaikai jau dideli, viską supranta ir visada elgiasi tik taip, kaip tėvai pasako
) Būtent todėl tuo turėtų iš anksto pasirūpinti suaugę žmonės. Vaikai ne tik gali netyčia užmiršti uždaryti narvelius, bet ir specialiai paleisti palakstyti merginas su berniukais, nes pvz. "jie labai norėjo kartu pažaisti", ar užsinorėti kad žiurkytės susilauktų vaikučių. Žiurkės rujoja kas 2-3 dienas tik po keletą valandų, įprastai vakare/naktį, kad žiurkės susilauktų vaikų veisėjai tas dienas seka ir skaičiuoja, ir tai dažniausiai žiurkei tenka po kelias dienas ar net savaites su patinu gyventi kol ji sėkmingai pastoja, todėl sutikite, bet tikimybė kad taip sėkmingai buvo nutaikytas vienkartinis narvelių neuždarymas kelioms valandoms yra pakankamai maža. Bet tebūnie kad viskas tikrai įvyko nuo vieno nesėkmingo pasivaikščiojimo
Iš esmės dabar visai nesvarbu, kaip ir kodėl visa tai įvyko, netgi nebus didelės tragedijos jei tokie "netyčiukai" per artimiausius 2-3 mėnesius dar pasikartos, o jūs sugebėsite visus žiurkiukus puikiai išauginti ir jiems visiems surasti tikrai gerus šeimininkus (jūsų merginos šitam mano sakiniui norėtų labai paprieštarauti, bet, deja, jos nemoka žmonių kalbos
) Svarbu kad kai patelėms sueis 12-14 mėnesių jos tikrai daugiau nebepastotų (o pirmą kartą gimdanti patelė negali būti vyresnė nei 10 mėnesių), nes kuo vyresnės patelės tuo didesnė komplikuoto nėštumo ir gimdymo tikimybė, o su lietuvišku žiurkinės veterinarijos lygiu abejoju kad bus sėkmingai padarytas cezaris ir išsaugota bent jau žiurkės-mamos gyvybė. Tik todėl užvedžiau kalbą apie kastraciją/sterilizaciją. Jei kastruosite patinus ar sterilizuosite visas pateles tai jūsų žiurkės galės kartu gyventi viename narve ir lakstyti (kiek suprantu jūsų žiurkės gyvena viename kambaryje, taigi skirtingi pasivaikščiojimai po kelias valandas per dieną irgi yra tam tikra problema).
Kad pirkimo momentui jūsų merginos buvo skirtingo amžiaus yra visiškai nesvarbu - kai tokiose vietose yra dauginamos žiurkės tikrai nevedama jokia smulki kergimų "dokumentacija" ir kiekvienai patelei/patinui nepildomas kilmės dokumentas (dažnai netgi tikslios gimimo datos pasakyti negali) ir nesukama galvos koks yra jų giminystės procentas, taigi visos žiurkės būna daugiau/mažiau giminingos.
Kiek žiurkių gyvena (ir kokiomis sąlygomis jos gyvena
) tokiose vietose aš puikiai įsivaizduoju
Ne kartą teko lankytis tokio tipo "fermutėse", be to keletą kartų esu buvusi zoosodo patalpoje, kur buvo auginami gyvūnai maistui.