Kai ištysta, tai dar tokie pokūdžiai atrodo, bet kaulai neišlenda jau Tik kad trigubai užaugę jau. Atskirdavau pagal spalvą, kad vienas šviesesnis, o dabar suvienodėjo, tai liko pagal nosytes atskirt, nes pas vieną ružava, o pas kitą tamsesnė. Nu ir pas vieną kažkoks kaip apgamas ant kiaušiukų širdies formos (tamsi dėmė simetriškai per abu kiaušiukus)..
Kai ištysta, tai dar tokie pokūdžiai atrodo, bet kaulai neišlenda jau Tik kad trigubai užaugę jau. Atskirdavau pagal spalvą, kad vienas šviesesnis, o dabar suvienodėjo, tai liko pagal nosytes atskirt, nes pas vieną ružava, o pas kitą tamsesnė. Nu ir pas vieną kažkoks kaip apgamas ant kiaušiukų širdies formos (tamsi dėmė simetriškai per abu kiaušiukus)..
Rodausi su naujais namais (Ačiū dar kartą Ornella, kad gerą daiktą parodė su nuolaida). Karstosi mažiukai po visur Užaugę mano "blakės", bet tam narve vėl kaip blakės (ten kairiam kampe vieno akys šviečia )
Ir dar po 3 savaičių buvimo pas mane rodomės. Nufotkint normaliai neįmanoma
Sveikinu su puikiais dideliais namais vaikinukams (tokiems šeimininkams kaip jus padėti vienas malonumas ) Dabar mama prisiūs hamakų ir namelių, pritaisys lentynų ir galės po kelis aukštus naktimis varinėti
Berniukai matosi kad auga, jau dviem delnais tenka laikyti matau ant galvų vaikišką kailiuką į suaugusiųjų jau pakeitė. O ant kūno dar vis vaikiškas pūkelis, ar jau irgi kalasi nuolatinė šūba?
Berniukai matosi kad auga, jau dviem delnais tenka laikyti matau ant galvų vaikišką kailiuką į suaugusiųjų jau pakeitė. O ant kūno dar vis vaikiškas pūkelis, ar jau irgi kalasi nuolatinė šūba?
Šūba kalasi tikrai, bent man atrodo Kai glostai, jaučias toks aštrus šėrys, o ne pūkas, kaip būdavo Tas pūkas dar yra, bet jau tas aštrumas jaučias, turbūt suprantat, apie ką aš O gal turit kokių gyvenimiškų patarimų, kaip prie tualeto pripratint? Galvojau sėdės tualete, nes mažam narve tas kraikas, kur dabar tualete, per visą dugną ėjo, ir tai susisukdavo guolį iš popieriaus viršuj, ne ant kraiko. Dabar granulių tik tualete pridėjau, o toliau popieriaus kol kas, tai buvo tualete iš pradžių, o dabar vėl popierių suka
Merginas pratinau paprastai - visus jų paliktus kakučius dėdavau į tualetus. Bet pas mane tokiam narve būna 2-3 tualetai, kad merginoms nereikėtų toli savo "turtą" nešti, nes išlipusios iš viršutinio namelio-sputniko į apačią tikrai nebėgtų
Trikampiai tualetai mano gyvūnams nepatiko (jie ten miegodavo ), pas mane didesni-mažesni keturkampi
Man čia tokia idėja kilo. Aš moku nert vašęliu, megzt (ne idealiai ir šimtą metų nedariau to), tai galima jiems tokių hamakų ar kokių "paklodžių" prigamint, aišku iš atitinkamų siūlų (ir nežinau, kokie tinkami būtų, kad jeigu pradėtų graužt, kad neprisiėstų chemijų kokių ar šiaip kad netiktų jiems medžiaga)? Matau internete daug kas pledus įtiesia, aš kol kas bijau, nes sumyš viską iš karto. Aišku pastoviai keisčiau. Kakoja ir sysioja, kur papuola. Miega - irgi. Tai po popieriais pasikasę, tai į hamaką (ai va hamako dar "nesugadino" ) įlenda, tai tualete, dabar iš vis ant lentynos prie bliūdo miega. Gaila, kad ne visada turiu dienoj laiko užsiimt su jais per visą dieną.
Turbūt labai kvailus klausimus uždavinėju, bet norisi išsiaiškint. Internete info ieškau, bet rusiškai suprantu minimaliai, o angliškai labai gerai, bet pas anglus/amerikiečius viskas gerai ir viskas tinka. Vienoj temoj visi skirtingai dėl visko pasisako, bet niekas nesiginčija.
Aš vąšeliu mezgu žiurkėms namelius-kokonus panašiai tokius
Žiemai mezgu iš siūlų, kartu sudedu 2-3 storus siūlus (vilnonius ar pusvilnonius). Vasaros sezonui kokonai mezgasi iš sekondhenduose nupirktų patalynės užvalkalų - jie sukarpomi maždaug 1 cm pločio juostelėmis ir iš jų mezgu. Kokonas gaunasi tvirtas, gerai laiko formą, jei žiurkė pragraužia skylę tai ta skylė toliau nesiardo.
Naudoti keturkampius megztus/nertus hamakus aš bijočiau - jau ne viena žiurkė susižalojo savo kojas užsitraukusi siūlu. Megztus daiktus žiurkės greičiau gadina, juos sunku prižiūrėti - neišsipurto visokios šiukšlės, ilgai džiūsta po skalbimo.
Kiekviena šalis turi savas narvų įrengimo tradicijas Pledai narvuose labai paplitę Anglijoje, Amerikoje - ten kur žiurkės gyvena dideliuose narvuose. Nesitiesia vienas flisinis pledas - jis iš karto būtų šlapias. Daroma keliasluoksnė "konstrukcija" - flisinis pledas nesugeria šlapimo, jis perleidžia skystį į kitą sluoksnį ir išlieka pakankamai sausas, todėl tiesiami keli pledai ir paskui kažkas sugėrimui, dažniausiai rankšluostis. Jei sudomino kitą savaitę galėsiu parašyti kaip viskas sluoksniuojama.
Man įdomu, kaip sluoksnuojama, bet dar nežinau, ar aš irgi taip daryčiau. Net nežinau, koks Lietuvoj gyvenant geriausias variantas tokiam narve. Kol kas popieriuj gyvena, bet jiems patinka, suka ten lizdus, pasidaro "namukus" (uždarų kažkokių erdvių narve kol kas vengiu, nes nepratę dar ateit į ranką tiesiai, tai nenoriu, kad užsislėptų). Užtenka jau, kad po popierium pasislepia
Parašysiu pirmadienį kaip sluoksniuojama. Man variantas su flisu nepatinka nes užknisa šiukšles iš fliso rankioti o su šiukšlėm į skalbiankę juk nekiši.
Asmeniškai aš kiek visko bandžiau patogiausias variantas su kraiku - merginoms tik į kelis tualetus, vaikinams ant viso dugno.
Be normalaus namelio narve irgi negerai man idealus variantas tokiais atvejai yra namelis-sputnikas - ir normalus namelis kuriame galima pasislėpti, ir tuo pačiu žiurkėms neišeina jo pilnai užbarikaduoti ir pasislėpti nuo viso pasaulio, o šeimininkas visada gali žiurkes matyti ir su jomis bendrauti
Arba galima panašų analogą pačiam pasidaryti
O normalu, kad jie "kovoja" vienas su kitu? Pvz. parverčia vienas kitą ant nugaros ir kapsto. Arba kabo vienas ant grotų šalia lentynos, o kitas nuo lentynos jį su dantim už gerklės į viršų traukia. Sucypsi kartas nuo karto bekovodami. Tada abu užlipa grotom į kampą pačiam viršuj, pešas ir krenta, vienas kitą nuo lentynos nustumia arba abu nurieda besipešdami. Toks jausmas, kad nusižudys vieną dieną.
Visiškai normalu žaidžia jie taip, "berniukiškai". Teks įprasti, kuo labiau augs, tuo kovos bus "žiauresnės", ypač paauglystėje. Paskui arba apsiramins (jei vienas brolis nusileis kitam) arba taip reguliariai daugiau/mažiau ir kovos.
Kartais kovos būna pakankamai "aršios" - ir kuokštai plaukų po narvą skraido, ir nedidelės žaizdos, ir stovi vienas prieš kitą besiboksuodami ar garsiai cypdami, ir užpakalinėmis kojomis spardosi, ir į kamuolį susisukę po narvą nuo lentynos ant lentynos ritinėjasi Viskas normalu kol nėra labai rimtų traumų.