QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 01 14, 01:19)
Tai paėmiau vieną po megztiniu, galvojau nesugaudysiu
Visada imu tik laiveliu, jeigu turite omeny, kad abiem delnais juos "pasemti" reikia.
O bananą jau po Džiugo bijau duoti, nes vieną kartą pakramtė (duodavau ir po to po truputį) ir kaip pasiuto duotis po visą kambarį, daiktus tąsyt bet kur... Galvojau, kad nuo didelio kiekio fruktozės banane, kaip nuo kokio energetinio
Nu dar ta proga dėsiu klausimą kvailą
Kai sakot vištų kakliuką duot, tei negi su visais kaulais? Ten ant jo mėsos, kaip įsivaizduoju, nelabai būna, o kaulo nesinori duot. Sparnelį jiems jau viriau, bet nedaviau nei kaulo, nei odos, nes odoj labai riebalų daug. Vištos kaulai skyla išilgai, tai pvz. šunys springsta nuo jų. Tai su tais kakliukais ką daryt reikėtų? Atvirai pasakius, nesu čiupinėjus vištų kakliukų, nes aš asmeniškai nevalgau nei kepenėlių, nei širdelių, nei kitokių organų ar dalių apart įprastų (nemėgstu tiesiog). Žuvies irgi nevalgau, bet žuvį tai jiems mokėčiau paruošt.
Duokite drąsiai bananą 1-2 kartus į savaitę po nestorą riekutę
Vištų kakliukai tuo ir "vertingi", kad juose yra ne tik mėsos, bet ir kremzlių bei kauliukai - čia ir maistas, ir žaislas. Galite duoti ir sparno dalį, ir kulšelės kaulą (tik nuo jų mėsą beveik visą patys nuvalgykite, palikite labai mažai). Žiurkininkai Rusijoje ir vištų galvas duoda (pas mus jų pardavime man neteko matyti), ir net didelius jaučio kaulus iš buljono
Jei šunys šeriami "natūraliai" jiems yra duodami ir vištų kaklai, ir sparnai, ir nugarėlės (neduodami tik aštrūs kulšelių/blauzdelių kaulai). Tik šunims kaulai yra duodami žali, virtų jiems negalima. Žiurkėms duodami virti - aš verdu kakliukus 5 min, paskui palieku tame pačiame puode, kai atšąla išimu ir duodu žiurkėms. Lygiai taip pat verdu sparnelius, odą nuimu ir išmetu, paskui nuo kauliukų nuimu beveik visą mėsą, duodu kaulą su mėsa ir dar gabaliuką atskirai tik mėsos.
Aš pati irgi daug ko nevalgau, bet perku ir verdu specialiai žiurkėms
Kad nebūtų gėda pirkti po 1 kakliuką, ar kelias širdeles, nusipirkite didesnį kiekį ir įdėkite į šaldiklį. Po poros savaičių jau galėsite kelis kartus į savaitę kiekvienam po pilną kakliuką duoti.
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 01 14, 02:51)
ORNELLA, o jūs pati niekad negalvojot veisti žiurkiukų? Turite tam pakankamai žinių, o ir norinčių įsigyti sveikų jaunų žiurkiukų yra. Aišku veisimas yra atsakingas reikalas, kuris neprasideda ir nepasibaigia tik suvedimu. Jeigu jūs gelbėjate tokias žiurkes kaip mano arba sergančias, tai tokių aišku neveisite, bet iš smalsumo tiesiog klausiu. Ar jau galbūt būtų sunku sveiką vadą išvesti, nes Lietuvos "rinka" tokia, kokia yra? Turbūt visada turite nemažą kiekį žiurkių. Ar jas mažiante, ar iškeliavusias keičiate naujomis? Kaip pasirenkate, iš kur imti ar pirkti žiurkes? Man esate žavus žmogus šiuo klausimu, todėl klausiu.
Apie veisimą aišku kad galvojau
(savo vienas iš pirmųjų merginas iš Baltarusijos vežiausi su teise kergtis, o tai labai retas dalykas kad nepažįstamam augintojui-naujokui, juo labiau iš kitos šalies, taip parduotų žiurkes) Ir dabar reguliariai pagalvoju, kai matau kad geri žmonės neturi kur nusipirkti žiurkiukų. Tik labai daug stabdančių aplinkybių.
Visų pirma, žiurkės gimdo per daug vaikų
ir visiems rasti gerus šeimininkus labai sunku, jau esu su tuo susidūrusi kai dalinau kelis lizdus nuo nusipirktų žiurkių-matrioškų. Paskutinį lizdą teko visą pasilikti sau (gerai kad buvo tik 5 žiurkiukai), nes jie turėjo genetiškai perduodamų problemų su psichika. Kad praeitų noras veisti man užtenka pažiūrėti kuo dauguma šeria, kokiuose narvuose laiko ir koks požiūris į žiurkės gydymą. Žiurkiuko "pardavimo laikas" labai trumpas, vos kelios savaitės, paskui žiurkiukas "perauga" ir pasidaro nebepatrauklus pirkėjui
O jei pardavinėčiau taip, kaip turėčiau jei skaityčiau save normalia veisėja ir kaip pardavinėja Rusijoje ir Europos šalyse, kai tam kad nusipirkti žiurkiuką reikia užpildyti tam tikrą anketą, kur daug įvairių klausimų ir apie šeimininko finansinę/šeiminę padėtį, ir apie gyvenimo sąlygas, ir apie tai kokias sąlygas jis ruošiasi suteikti savo augintiniui, tai Lietuvoje niekada neparduočiau nei vieno žiurkiuko
Dar viena man trukdanti aplinkybė tai finansai. Kad veisti žiurkes pirmiausia reikia iš užsienio susipirkti veislinę bandą. Tai padaryti pakankamai sudėtinga ne tik dėl didelių investicijų į pačius gyvūnus, bet dar ir sunku susitarti su veisėjaiS - visi veisėjai bijo "fabrikėlių" ir žiurkes su veisimo teise nepažįstamiems pardavinėja labai retai. Žiurkes veisti visiškai neapsimoka - kad turėti bent 5-6 vadas į metus, reikia turėti pakankamai daug suaugusių žiurkių ir jų kiekį nuolat didinti, nes patelė gali gimdyti tik 2 kartus, be to visada bus patelės, kurios bus nesukergtos dėl įvairių priežasčių (pvz. persirgtų ligų), t.y. patelė 2 kartus susikergia ir paskui dar apie 1-1,5 metų tiesiog "užima vietą", ją reikia šerti, bendrauti, gydyti/operuoti. Užsienyje kad žiurkių kiekis neišaugtų iki nerealaus skaičiaus nemažai žiurkių veislynų praktikuoja "rehominga" - kai nebereikalinga veisliniame darbe žiurkė keliauja į kitus namus (lygiai tokiu pačiu principu dirba didžioji dalis didesnių šunų/kačių veislynų), man tai visiškai nepriimtina. Turėti vėl 30-40 žiurkių nebenoriu, tai labai sunku ir finansiškai, ir laiko atžvilgiu, ir ypač morališkai, kai krūva žiurkių serga, o paskui miršta po kelias į mėnesį tiesiog "stogas pradeda važiuoti"
Šiuo metu žiurkių turiu labai mažai - tik 5 jaunas merginas viename narve (prieš kelis metus jų buvo 30-40, rekordinis narvų kiekis buvo 13) Sąmoningai smarkiai didinti jų kiekio neplanuoju, maksimum 8-10. Noriu pailsėti bent 1-1,5 metų nuo mirčių, intensyvių gydymų/operacijų/slaugymo.
Aš rinkausi iš kur ir kokias pirkti tik savo kelias pirmąsias žiurkes
Jokių planuotų žiurkių "keitimų" pas mane irgi nebūna. Visos žiurkės kažkaip "ateina pačios" iš labai įvairių vietų ir įvairaus amžiaus
Tiesiog ateina jausmas kad kažkur yra "mano žiurkė", tada pradedu galvoti kur turiu ją ieškoti
Pvz. prieš kelis metus vasario mėn. atsibudusi ankstų šeštadienio rytą supratau kad turiu skubiai važiuoti į Aleksoto turgų, nes ten manęs jau laukia
Dabar jaučiu kad kažkur turi būti dvi man skirtos plikutės