Laugh_Cry, sveikinu su naujokėliais
Pažiūri į tokias nuotraukas žiurkiukų ir tik vienas jausmas kyla, kaip rusai sako "apsikabinti ir verkti" (обнять и плакать)
Mano akimis į 5-ių savaičių žiurkiukus jie tikrai nepanašūs, sprendžiant iš visiškai vaikiško kailiuko sakyčiau apie 3,5-4 savaičių.
Jų S\svoris per mažas, "kaulai ir skūra"
Normaliai išaugintas 5 savaičių žiurkiukas turi atrodyti "storokas" ir sverti 100g, jūsiškiai gi manau svers apie 40-50 gramų. Lietuvoje praktiškai neįmanoma nusipirkti normalaus svorio žiurkiukų.
Dėl mitybos tai kokybiškas sausas miksas (visada turi būti narvelyje) plus "natūralus" maistas 3-4 kartus po dieną. Jūsų mažylius priskirsime prie "išbadėjusių"
todėl stenkitės natūralų maistą duoti dažnai, bet ne po daug - išbadėję žiurkiukai dažnai nežino saiko jausmo ir lengvai persivalgo (gali prasidėti problemos su žarnynu).
Natūralus maistas
- košės - grikiai, kus-kusas, kelių grūdų dribsnių (visas tris galima ne virti, o tik plikyti verdančiu vandeniu), ryžiai
- pieno produktai - neriebi varškė, kefyras, riaženka, natūralus jogurtas be priedų
- putpelių kiaušinis, žalias arba virtas.
- įvairi virta mėsa ir jos suproduktai (labai gerai tinka vištų kakliukai ar sparneliai, širdelės, skrandukai, retkarčiais gabaliukas kepenėlių)
- virta žuvis
Aš tokius vaikus dar "atšerinėju" kūdikių košėmis (bepienėmis), kurios tik užsipliko šiltu vandeniu, 1-2 kartus į dieną, man labiausiai patinka Bebi firmos grikių ir avižinė, jų būna pirkti beveik visuose prekybos centruose, tik reikia žiūrėti kad būtų būtent be pieno. Taip pat narvelyje be sauso pašaro pakabinkite kitą dubenėlį su kelių grūdų dribsniais - jie minkštesni, lengviau kramtosi ir skanesni, įprastai žiurkiukai mieliau juos kramto nei grūdus.
Kai duodat natūralų maistą stebėkit ar žiurkiukai normaliai valgo, nes pvz. mano sfinksė, kuri atkeliavo pas mane 6 savaičių amžiaus ir 38 g svorio normaliai net nevalgė (net nežinau kodėl), pirmas kelias dienas man teko ją šerti iš insulininio švirkšto. Taip pat atkreipkite dėmesį ar jie pakankamai geria ir ar atitraukus odą nėra vandens trūkumo (mano sfinksė atkeliavo su stipria dehidratacija)
Dėl narvo. Narvas Frodo pagal dydį tikai ne per didelis (per didelių narvų nebūna
), bet aš jo nepirkčiau už tokią kainą būtent dėl mažų durelių - tokį didelį narvą su tokiomis miniatiurinėmis durelėmis bus sunku aptarnauti ir net visiškai nuimamas stogas padėties neištaisys. Nebent tas dureles didinti aukojant bendrą vaizdą arba keisti visą priekinę sienelę į tinklinę. Dar vienas minusas lenkiškų Interzoo narvų - jie nekokybiškai nudažyti, dažai labai greitai pradeda byrėti gabalais.
Aš aišku labiausiai rekomenduočiau nusipirkti Ferplast'o Furat, bet deja net lenkiškoje internetinėje parduotuvėje jo dabartinė kaina dabar pasidarė nerealiai brangi (143 eurai), apie lietuviškas kainas iš viso tyliu
Mano akimis geriausias variantas už jūsų sumą būtų iš vokiškos internetinės parduotuvės užsisakyti Savic'o narvą Zeno2 - jis žemesnis už Frodo 10 cm ir turi vienas pakankamai dideles dureles per vidurį (tos durelės, deja, mažesnės nei Furat'uose, bet kiek skaičiau atsiliepimų tai rašo kad jų pakanka) Savic narvų dažų padegimas kokybiškas, aš kažkada turėjau Freddy2 narvą tai per 6 naudojimo metus dažai tik vos vos pasitrynė keliose vietose. Narvas kainuoja 90 eurų, dabar su nuolaida 70 eurų (nemokamas atvežimas į Lietuvą kai perki virš 99 eurų, taigi dar galėsite nusipirkti pigiau nei Lietuvoje pašaro ar kraiko)
http://www.zooplus.d...tte/80cm/331919Iš Lietuvoje parduodamų narvų aš nežinau jokių tinkamų variantų. Anksčiau "Senukai" pardavinėjo itališkus Imac narvus, bet dabar kaip suprantu jų nebeveža.
Dar patinų savininkai giria Ferplastinį Casitą narvą, bet jam reikia daugiau "grindų ploto", nes reikia imti 100-inį ir teks netrumpai paauginti vaikus kol nustos per grotų tarpus išlįsti (ir vsi tiek siųstis iš užsienio nes ten jie gerokai pigesni, pvz lenkų zoofast'e 71,36 euro)
http://www.kika.lt/s...100-narvas.html