Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 01 11, 22:51)
Sveiki, sugrįžtu aš pas jus po to, kai mano Džiugas iškeliavo į sūrio šalį  4u.gif  biggrin.gif

Negaliu redaguoti vėl savo posto, bet noriu dar vieną nuotrauką įkelti. Vienas koks ėdrus, valgo išsijuosęs morką, agurką, tysia visą maistą į vietą, o tas ramesnis "užkando" ir brolio apcyptas kampe sau miega.

Dar pastebėjimas - ar jie ne per mažo svorio atrodo? Nes man atrodo, bet gal dėl to, kad mažučiai labai, nepratus aš tokios mažos žiurkės rankose turėti. Juos maitino batonu (narvely buvo riekių primėtyta), daugiau nežinau, kuo. Žinau, kad ne idealus variantas, kai žiurkės veisiamos šėrimui, bet norėjau aš juos pasiimti. Tikiuosi užauginti sveikus ir laimingus. Dar jis turi dvi mergytes baltas. Jei kam reikia, galiu duoti nr. Čia Kaune. Žmogus malonus, nieko neslepia, viską parodo, pasiūlo kreiptis, jei kažkas bus ne taip.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 11 sausio 2017 - 23:34
Laugh_Cry, sveikinu su naujokėliais 4u.gif
Pažiūri į tokias nuotraukas žiurkiukų ir tik vienas jausmas kyla, kaip rusai sako "apsikabinti ir verkti" (обнять и плакать) biggrin.gif
Mano akimis į 5-ių savaičių žiurkiukus jie tikrai nepanašūs, sprendžiant iš visiškai vaikiško kailiuko sakyčiau apie 3,5-4 savaičių.
Jų S\svoris per mažas, "kaulai ir skūra" verysad.gif Normaliai išaugintas 5 savaičių žiurkiukas turi atrodyti "storokas" ir sverti 100g, jūsiškiai gi manau svers apie 40-50 gramų. Lietuvoje praktiškai neįmanoma nusipirkti normalaus svorio žiurkiukų.
Dėl mitybos tai kokybiškas sausas miksas (visada turi būti narvelyje) plus "natūralus" maistas 3-4 kartus po dieną. Jūsų mažylius priskirsime prie "išbadėjusių" biggrin.gif todėl stenkitės natūralų maistą duoti dažnai, bet ne po daug - išbadėję žiurkiukai dažnai nežino saiko jausmo ir lengvai persivalgo (gali prasidėti problemos su žarnynu).
Natūralus maistas
- košės - grikiai, kus-kusas, kelių grūdų dribsnių (visas tris galima ne virti, o tik plikyti verdančiu vandeniu), ryžiai
- pieno produktai - neriebi varškė, kefyras, riaženka, natūralus jogurtas be priedų
- putpelių kiaušinis, žalias arba virtas.
- įvairi virta mėsa ir jos suproduktai (labai gerai tinka vištų kakliukai ar sparneliai, širdelės, skrandukai, retkarčiais gabaliukas kepenėlių)
- virta žuvis
Aš tokius vaikus dar "atšerinėju" kūdikių košėmis (bepienėmis), kurios tik užsipliko šiltu vandeniu, 1-2 kartus į dieną, man labiausiai patinka Bebi firmos grikių ir avižinė, jų būna pirkti beveik visuose prekybos centruose, tik reikia žiūrėti kad būtų būtent be pieno. Taip pat narvelyje be sauso pašaro pakabinkite kitą dubenėlį su kelių grūdų dribsniais - jie minkštesni, lengviau kramtosi ir skanesni, įprastai žiurkiukai mieliau juos kramto nei grūdus.
Kai duodat natūralų maistą stebėkit ar žiurkiukai normaliai valgo, nes pvz. mano sfinksė, kuri atkeliavo pas mane 6 savaičių amžiaus ir 38 g svorio normaliai net nevalgė (net nežinau kodėl), pirmas kelias dienas man teko ją šerti iš insulininio švirkšto. Taip pat atkreipkite dėmesį ar jie pakankamai geria ir ar atitraukus odą nėra vandens trūkumo (mano sfinksė atkeliavo su stipria dehidratacija)
Dėl narvo. Narvas Frodo pagal dydį tikai ne per didelis (per didelių narvų nebūna biggrin.gif ), bet aš jo nepirkčiau už tokią kainą būtent dėl mažų durelių - tokį didelį narvą su tokiomis miniatiurinėmis durelėmis bus sunku aptarnauti ir net visiškai nuimamas stogas padėties neištaisys. Nebent tas dureles didinti aukojant bendrą vaizdą arba keisti visą priekinę sienelę į tinklinę. Dar vienas minusas lenkiškų Interzoo narvų - jie nekokybiškai nudažyti, dažai labai greitai pradeda byrėti gabalais.
Aš aišku labiausiai rekomenduočiau nusipirkti Ferplast'o Furat, bet deja net lenkiškoje internetinėje parduotuvėje jo dabartinė kaina dabar pasidarė nerealiai brangi (143 eurai), apie lietuviškas kainas iš viso tyliu doh.gif Mano akimis geriausias variantas už jūsų sumą būtų iš vokiškos internetinės parduotuvės užsisakyti Savic'o narvą Zeno2 - jis žemesnis už Frodo 10 cm ir turi vienas pakankamai dideles dureles per vidurį (tos durelės, deja, mažesnės nei Furat'uose, bet kiek skaičiau atsiliepimų tai rašo kad jų pakanka) Savic narvų dažų padegimas kokybiškas, aš kažkada turėjau Freddy2 narvą tai per 6 naudojimo metus dažai tik vos vos pasitrynė keliose vietose. Narvas kainuoja 90 eurų, dabar su nuolaida 70 eurų (nemokamas atvežimas į Lietuvą kai perki virš 99 eurų, taigi dar galėsite nusipirkti pigiau nei Lietuvoje pašaro ar kraiko)
http://www.zooplus.d...tte/80cm/331919
Iš Lietuvoje parduodamų narvų aš nežinau jokių tinkamų variantų. Anksčiau "Senukai" pardavinėjo itališkus Imac narvus, bet dabar kaip suprantu jų nebeveža.
Dar patinų savininkai giria Ferplastinį Casitą narvą, bet jam reikia daugiau "grindų ploto", nes reikia imti 100-inį ir teks netrumpai paauginti vaikus kol nustos per grotų tarpus išlįsti (ir vsi tiek siųstis iš užsienio nes ten jie gerokai pigesni, pvz lenkų zoofast'e 71,36 euro)
http://www.kika.lt/s...100-narvas.html
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 01 12, 01:47)
Laugh_Cry, sveikinu su naujokėliais

Laaaaabai ačiū už patarimus. Būtinai pasidomėsiu narvu iš vokiečių. Vakar prieš važiuodama jų pasiimt nuvariau į Kiką. Galvojau gausiu tokius paaugintus, kaip pratus buvau matyt Kikose, o į rankas kai padavė, tai atrodė, kad akys blogai mato smile.gif Gerai, kad to Frodo narvo nebuvo, nes turbūt būčiau pirkus "ant karštųjų".

Gert jie gėrė (bent jau vienas). Tokia problema, kad aš juos dar painioju, kuris yra kuris, nes tokie panašūs... Vienas vos kiek šviesesnis, pilvukai skirtingi, bet to nesimato, kai žiūri į juos narve. Tokie du maži taškiukai laksto... Vienas ir karstosi, toks nenuorama. Ir valgo, susinešė gabaliukus į kampą, o tą kitą veja nuo maisto. Pats tupi ir valgo. Toks jausmas, kad kitas alkanas sėdi. Na, stebėsiu.

Jie turbūt ir per anksti nuo mamos paimti? Jei tikrai jiems kokios 3,5 sav., o dar ką žinau, kada juos atskyrė iki man pasiimant.
Atsakyti
https://www.senukai....-5-x-60-cm/3jg7
mes šį buvome pirkę

QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 01 12, 09:24)
Laaaaabai ačiū už patarimus. Būtinai pasidomėsiu narvu iš vokiečių. Vakar prieš važiuodama jų pasiimt nuvariau į Kiką. Galvojau gausiu tokius paaugintus, kaip pratus buvau matyt Kikose, o į rankas kai padavė, tai atrodė, kad akys blogai mato smile.gif Gerai, kad to Frodo narvo nebuvo, nes turbūt būčiau pirkus "ant karštųjų".

Gert jie gėrė (bent jau vienas). Tokia problema, kad aš juos dar painioju, kuris yra kuris, nes tokie panašūs... Vienas vos kiek šviesesnis, pilvukai skirtingi, bet to nesimato, kai žiūri į juos narve. Tokie du maži taškiukai laksto... Vienas ir karstosi, toks nenuorama. Ir valgo, susinešė gabaliukus į kampą, o tą kitą veja nuo maisto. Pats tupi ir valgo. Toks jausmas, kad kitas alkanas sėdi. Na, stebėsiu.

Jie turbūt ir per anksti nuo mamos paimti? Jei tikrai jiems kokios 3,5 sav., o dar ką žinau, kada juos atskyrė iki man pasiimant.

Atsakyti
QUOTE(Kristi05 @ 2017 01 12, 12:05)

Ir kaip jums? Jo, matau, nebėra pardavime. Ar nėra jis iš tų "skystų" narvų? Ir tokio ryškaus nesinorėtų ir tokiais dideliais tarpais.

Įsimylėjau Furat narvą, nu bet kaina... blink.gif Lietuvoj iš vis patylėsiu. Manau užsisakysiu Zeno 2, prisiskaičiau gerų atsiliepimų. Dar mačiau iš Interzoo yra žemesnis Hugo, bet durelės irgi mažos, o ir su dažais turbūt ta pati situacija.
Atsakyti
Dabar pastebėjau, kad vienas mažiukas dešinę akytę kiek labiau primerkęs ir dažniau ja mirksi. Atrodytų, lyg perštėtų jam ją. Jokio paraudimo aplink nesimato, išskyrų jokių nėra, elgesys irgi guvus, smalsuolis toks. Susirūpint dėl to ar nieko tokio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 12 sausio 2017 - 20:02
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 01 12, 15:39)
Ir kaip jums? Jo, matau, nebėra pardavime. Ar nėra jis iš tų "skystų" narvų? Ir tokio ryškaus nesinorėtų ir tokiais dideliais tarpais.

Čia itališkas Imac firmos narvas, jis tikrai yra "skystokas", bet kokybė gera, dažai irgi gerai laikosi, plus visi jų narvai labai lengvi, o lentynos puikios (gaila kad jų nėra atskirai pardavime), aš šitos firmos vienaaukščius narvus naudoju senoms žiurkėms arba ligoniams/pooperacinėms žiurkėms.
Deja, kiek žiurinėjau Senukuose paskutinį pusmetį tokių narvų nebėra pardavime, nebent gal kur koks užsilikęs.
Na ir aišku tarpai tarp virbų didoki, 2,2-2,3 cm, per tokius tarpus net suaugusios merginos (iki 330g) pas mane išlenda biggrin.gif Jūsų "blakes" tektų auginti kokius 3-4 mėnesius, kol pasiektų reikiamą svorį biggrin.gif

Dėl akytės tai jei turite "natūralios ašaros" ar fiziologinio tirpalo galima paplauti - žiurkiukai buvo auginti greičiausiai ant pjuvenų arba pigių granulių, galėjo kokių nešvarumų prisirinkti. Kol kas panikuoti nereikia, tiesiog stebėti ar per kelias dienas nepasireikš koks uždegimas.
Visi daugintojai labai anksti atskiria žiurkiukus nuo mamos, 3-3,5 savaičių, kai tik atsimerkia ir pradeda po truputį ragauti suaugusiųjų pašarą. Nes dažniausiai vos pagimdžiusią mamą po kelių dienų vėl suleidžia su patinu, taigi kol ji maitina žiurkiukus, pilve auga nauja vada. Arba suleidžia kai tik atskiria vaikus. Patelės pas daugintojus tai nuolatinis vaikų gimdymo konvejeris ir "prastovos" niekam nereikalingos.

Jei pirkti Interzoo narvą tai tik cinkuotą, toks narvas juoduoja/baltuoja, bet vis tiek atrodo daug padoriau, nei dažytas su nubyrėjusiais dažais ir rūdimis tose vietose.

Kad žiurkiukus atskirti galite paprastu markeriu ant uodegos kokį brūkšnį nupiešti biggrin.gif (per kažkiek dienų nusitrins)
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2017 01 13, 00:23)
Jūsų "blakes" tektų auginti kokius 3-4 mėnesius, kol pasiektų reikiamą svorį  biggrin.gif

Dėl akytės tai jei turite "natūralios ašaros" ar fiziologinio tirpalo galima paplauti

Prajuokinot su blakėm biggrin.gif Nuotraukose net nesimato realaus vaizdo, kokie jie miniatiūriniai biggrin.gif
Pabandysiu paplaut akytę, tik kol kas neįsivaizuoju, kaip, nes kaip žuviukai iš rankų sprunka. Arba sėdi ramūs, prausiasi, kol nejudi ir tik galvytę glostai. Pasirodo nieko ten vienas kito neskriaudžia. Abu vienodai pasiutę biggrin.gif Dėl vandens gėrimo jau net irgi sunerimau, ar ne per daug jie geria - tai vienas, tai kitas, tai abu kartu.
Atsakyti

Tarpai dideli, bet mes kaip uždėjome aplink dar metaline tvorele taip ir liko smile.gif. Tikrai ne skystas šis narvas, neturėjau kito, negaliu lyginti, bet ir šiuo esame labai patenkinti smile.gif

QUOTE(ORNELLA @ 2017 01 12, 23:23)
Čia itališkas Imac firmos narvas, jis tikrai yra "skystokas", bet kokybė gera, dažai irgi gerai laikosi, plus visi jų narvai labai lengvi, o lentynos puikios (gaila kad jų nėra atskirai pardavime), aš šitos firmos vienaaukščius narvus naudoju senoms žiurkėms arba ligoniams/pooperacinėms žiurkėms.
Deja, kiek žiurinėjau Senukuose paskutinį pusmetį tokių narvų nebėra pardavime, nebent gal kur koks užsilikęs.
Na ir aišku tarpai tarp virbų didoki, 2,2-2,3 cm, per tokius tarpus net suaugusios merginos (iki 330g) pas mane išlenda  biggrin.gif  Jūsų "blakes" tektų auginti kokius 3-4 mėnesius, kol pasiektų reikiamą svorį  biggrin.gif

Dėl akytės tai jei turite "natūralios ašaros" ar fiziologinio tirpalo galima paplauti - žiurkiukai buvo auginti greičiausiai ant pjuvenų arba pigių granulių, galėjo kokių nešvarumų prisirinkti. Kol kas panikuoti nereikia, tiesiog stebėti ar per kelias dienas nepasireikš koks uždegimas.
Visi daugintojai labai anksti atskiria žiurkiukus nuo mamos, 3-3,5 savaičių, kai tik atsimerkia ir pradeda po truputį ragauti suaugusiųjų pašarą. Nes dažniausiai vos pagimdžiusią mamą po kelių dienų vėl suleidžia su patinu, taigi kol ji maitina žiurkiukus, pilve auga nauja vada. Arba suleidžia kai tik atskiria vaikus. Patelės pas daugintojus tai nuolatinis vaikų gimdymo konvejeris ir "prastovos" niekam nereikalingos.

Jei pirkti Interzoo narvą tai tik cinkuotą, toks narvas juoduoja/baltuoja, bet vis tiek atrodo daug padoriau, nei dažytas su nubyrėjusiais dažais ir rūdimis tose vietose.

Kad žiurkiukus atskirti galite paprastu markeriu ant uodegos kokį brūkšnį nupiešti  biggrin.gif (per kažkiek dienų nusitrins)

Atsakyti
Kad ramiau rankose pasėdėtų pabandykite prieš tai rankas kokiu skaniai kvepiančiu maistu pasitrinti, tada kol rankas uostys (gal net laižys biggrin.gif ) jūs tą akytę praplausite. Ir neužmirškite po procedūros ką nors labai skanaus duoti (pvz. mažytę kruopytę krabų lazdelės)
Aš labai gerai įsivaizduoju jų realų dydį, man teko daug kartų tokius mini-žiurkiukus pirkti biggrin.gif
Tegu vaikai geria kiek nori, gal vandenį jiems irgi duozuotai davė. Be to tokiems mažiukams pakankamai sunku mažais liežuviukais girdyklos kamuoliuką stumdyti, gal mažiai pavargsta ir nesugeba pakankamai atsigerti, dėl to ir geria dažnai. Aš tokiems vaikams būtinai dar ir mažą aukštesnį dubenėlį su vandeniu statydavau (jei negers, tai nors rankas/kojas nusipraus biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 13 sausio 2017 - 10:11
Su ta akyte tai pastebėjau išsididinus nuotrauką iš užvakar, kad yra toks mikro įdrėskimas virš akytės, toks tamsiai raudonas, lyg kraujo krešuliukas. O šiandien žiūriu jau plika akim matosi juodas taškelis toks. Gal įdrėskė brolis ar kiti žiurkiukai prieš pasiimant buvo įdrėskę... Atmerkia tą akytę, bet jam patogiau neatmerkt, taip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2017 01 13, 19:44)

Nesuprantu, kodėl negaliui redaguoti savo postų.
O ar galima / reikia tokiem mažiukam mineralinės druskos? Nupirkau ir mineralinės druskos, ir kreidos, ir nežinau, ką dabar daryt su jais.
Atsakyti