Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(ORNELLA @ 2016 07 26, 22:24)
Kai Klaipėdoje žiurkių veisimu užsiėmė Michailas, tai jis "siuntė" žiurkes į labai daug miestų. Gali pabandyti su juo susisiekti ir pkalausti kaip jis tai darydavo.
Jei gerai žinau tai Feisbuke anksčiau buvo puslapis, kuriame skelbdavosi žmonės, kurie kažkur važiuoja ir ieško pakeleivių.
Dar galima pabandyti ieškoti per šunininkus - dabar parodų metas ir krūva šunininkų važinėja į parodas po visą Lietuvą, nemanau kad jiems būtų problema pervežti porą žiurkiukų.

Sveiki, taip ir daridavau.
Kai zmones noretu pirkt ziurkiu is kitu miestu, jie pagal nuotraukas issirikdavo kuriu jie nori, susitardovom del kainos. Jaj jie gyvendavo ne Klaipedoj ir patys ne galedavo atvaziot pasiimti, tai as per facebooka, per grupes vezu-pervezu nia ar panasiaj surasdavau zmogu, kuris vazioja i ta mesta ir jam perdavinejau ziurkiu.
Del mokeima, uz ziurkes zmones mokejo man i saskaita, o uz pristatima vairotojuj, taj budavo apie 3 euro nesvarbu i koki miesta.
Atsakyti
Parašiau šiam Klaipėdos veisėjui asmeniškai dėl informacijos, bet rašau ir čia, nes labai noriu įsigyti du berniukus arba dvi mergytes. Ar dar yra Lietuvoj kokių patikimų žmonių, ar reikia gaudyti momentą? O kokios jūsų nuomonės apie Kiką, jei pataikoma ant pakankamai jaunių žiukriukų? Bijau aš tos Kikos, nors su mano paskutiniu Džiugučiu iš Kikos tik geriausi prisiminimai. O kažkada turėjau žiurkytę iš Kikos, kurios taip niekada ir nepripratinau prie rankų. Pasimokiau, kad žiurkiukų nereikia žaloti ir neauginti po vieną, todėl ieškau dviejų, geriausia iš tos pačios vados. Laukiu bet kokios info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2016 09 21, 21:19)
Parašiau šiam Klaipėdos veisėjui asmeniškai dėl informacijos, bet rašau ir čia, nes labai noriu įsigyti du berniukus arba dvi mergytes. Ar dar yra Lietuvoj kokių patikimų žmonių, ar reikia gaudyti momentą? O kokios jūsų nuomonės apie Kiką, jei pataikoma ant pakankamai jaunių žiukriukų? Bijau aš tos Kikos, nors su mano paskutiniu Džiugučiu iš Kikos tik geriausi prisiminimai. O kažkada turėjau žiurkytę iš Kikos, kurios taip niekada ir nepripratinau prie rankų. Pasimokiau, kad žiurkiukų nereikia žaloti ir neauginti po vieną, todėl ieškau dviejų, geriausia iš tos pačios vados. Laukiu bet kokios info  4u.gif

Sveiki, as jau beveik du metus nevejsiu ir jau nebeturiu ziurkiu, deja.
Kas uzsimineja ju veisimu, nzn, nesidomejau. Paklauskite ORNELLA, ji senaj jau augino ziurkiu ir gal gales padet ar patarti, kur ju galima isigyti Kaune.
Taip pat paziurekite Skelbiu.lt skelbimus, tarpo griauziku.
Taip, geriau imti pora ziurkiuku, nesvarbu, ar pateles ar patinukaj, bet kad butu vieno amziaus ir is vienos vados. Geriusiaj imti 1-3 menesiu vaikucius ir is ranku, ne is pardotuves.
Atsakyti
Mes turim dvi pateles. Vaikas (na, toks paūgėjęs jau, 13 m.- čia jo augintinės) visai norėtų žiurkiukų "pasigaminti", o man kažkaip nedrąsu, nes jei nebus norinčių jas įsigyti, visai nesinorėtų likti su visa žiurkių ferma... verysad.gif Veda tai jos ne 2 ir ne 3... verysad.gif
Ir dar- ar ne per vėlu būtų jas pirmą kartą suleisti? Joms metai jau.
Atsakyti
mes is Klaipedos esame, bet pirkome is Kauno ziurkiukus du. Ir esame labai patenkinti smile.gif

QUOTE(wishmaster79 @ 2016 09 22, 17:34)
Sveiki, as jau beveik du metus nevejsiu ir jau nebeturiu ziurkiu, deja.
Kas uzsimineja ju veisimu, nzn, nesidomejau. Paklauskite ORNELLA, ji senaj jau augino ziurkiu ir gal gales padet ar patarti, kur ju galima isigyti Kaune.
Taip pat paziurekite Skelbiu.lt skelbimus, tarpo griauziku.
Taip, geriau imti pora ziurkiuku, nesvarbu, ar pateles ar patinukaj, bet kad butu vieno amziaus ir is vienos vados. Geriusiaj imti 1-3 menesiu vaikucius ir is ranku, ne is pardotuves.

Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2016 09 22, 20:19)
Mes turim dvi pateles. Vaikas (na, toks paūgėjęs jau, 13 m.- čia jo augintinės) visai norėtų žiurkiukų "pasigaminti", o man kažkaip nedrąsu, nes jei nebus norinčių jas įsigyti, visai nesinorėtų likti su visa žiurkių ferma... verysad.gif Veda tai jos ne 2 ir ne 3... verysad.gif
Ir dar- ar ne per vėlu būtų jas pirmą kartą suleisti? Joms metai jau.
]
Kad sukergti patelę gal reikėtų kiek kitokių argumentų negu "norėtų žiurkiukų "pasigaminti"" g.gif biggrin.gif
Metų laiko pirmą kartą kergti negalima - per didelė rizika patelės sveikatai, didelė tikimybė kad patelė neišgimdys ir mirs ir ji, ir žiurkiukai. Pirmą kartą patelė yra kergiama 5-9 mėn, kuo vyresnė patelė tuo didesnė gimdymo ir komplikacijų rizika.
Geriau tegu vaikas paklausia patelių, ar jos nori visą mėnesį su tais žiurkiukais duotis, juk jų būna 8-16 ir su "laiminga motinyste" tai neturi nieko bendro. Jūsų sūnus aišku galvoja tik kad bus smagu į tuos žiurkiukus žiurėti ir su jais žaisti, jis negalvoja nei kaip surasti tokiai krūvai gerus šeimininkus, nei kad patelę gali tekti operuoti, nei kad teisingai išauginti tokią krūvą žiurkiukų ir finansiškai kainuoja nepigiai, nes jauni augantys žiurkiukai valgo kaip skėriai.
Papildyta:
QUOTE(Laugh_Cry @ 2016 09 21, 22:19)
Parašiau šiam Klaipėdos veisėjui asmeniškai dėl informacijos, bet rašau ir čia, nes labai noriu įsigyti du berniukus arba dvi mergytes. Ar dar yra Lietuvoj kokių patikimų žmonių, ar reikia gaudyti momentą? O kokios jūsų nuomonės apie Kiką, jei pataikoma ant pakankamai jaunių žiukriukų? Bijau aš tos Kikos, nors su mano paskutiniu Džiugučiu iš Kikos tik geriausi prisiminimai. O kažkada turėjau žiurkytę iš Kikos, kurios taip niekada ir nepripratinau prie rankų. Pasimokiau, kad žiurkiukų nereikia žaloti ir neauginti po vieną, todėl ieškau dviejų, geriausia iš tos pačios vados. Laukiu bet kokios info  4u.gif

Deja, bent jau aš nežinau Lietuvoje jokių normaliau dirbančių patikimesnių daugintojų. Kas liečia Kikas, tai ten jau virš metų žiurkių nebepardavinėja nes yra uždrausta (nebent dabar vėl kažkas pasikeitė).
Žiemą-pavasarį buvo viena moteris iš Kėdainių, kuri turėjo nemažai lizdų. Aš iš jos balandį nusipirkau 4 merginas, tikrai puikaus charakterio žiurkės ir kol kas visiškai sveikos, bet jos skelbimų nuo to laiko daugiau nebemačiau.
Kaune yra Vilmantas, kuris nuolat turi įvairaus amžiaus žiurkiukų, nes augina juos savo Minizoo gyvūnų šėrimui. Bet jo žiurkiukai būna nesocializuoti, per anksti atimami nuo mamos ir per mažo svorio, dažnai turi parazitų (plaukagraužių), kartais būna čiaudintys (nes auginami ant netinkamo kraiko).
Jei jums "nedega" aš palaukčiau kol atsiras koks skelbimas žmonių, kas nusiperka "įdarytą žiurkę" arba nusprendžia "žiurkiukais pasidžiaugti" biggrin.gif Tokie žiurkiukai bent jau būna normaliai pripratinti prie žmogaus ir bendraujantys (nusipirkti gerai išaugintą žiurkiuką su normaliu svoriu aš jau praradau viltį biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 09 22, 23:06)
]
Kad sukergti patelę gal reikėtų kiek kitokių argumentų negu "norėtų žiurkiukų "pasigaminti"" g.gif biggrin.gif 
Metų laiko pirmą kartą kergti negalima - per didelė rizika patelės sveikatai, didelė tikimybė kad patelė neišgimdys ir mirs ir ji, ir žiurkiukai. Pirmą kartą patelė yra kergiama 5-9 mėn, kuo vyresnė patelė tuo didesnė gimdymo ir komplikacijų rizika.
Geriau tegu vaikas paklausia patelių, ar jos nori visą mėnesį su tais žiurkiukais duotis, juk jų būna 8-16 ir su "laiminga motinyste" tai neturi nieko bendro. Jūsų sūnus aišku galvoja tik kad bus smagu į tuos žiurkiukus žiurėti ir su jais žaisti, jis negalvoja nei kaip surasti tokiai krūvai gerus šeimininkus, nei kad patelę gali tekti operuoti, nei kad teisingai išauginti tokią krūvą žiurkiukų ir finansiškai kainuoja nepigiai, nes jauni augantys žiurkiukai valgo kaip skėriai.

Rūpesčiais ir dideliais pinigais neišgąsdinsit. smile.gif Mes veisiam šunis ( kad neapkaltintumėt nebūtais dalykais- veislynas registruotas LKD, VMVT, imamas verslo liudijimas esant vadai, šunys parodiniai, veisimas apgalvotas, dažniausiai kergimai ne vietiniai, žodžiu, moralizuoti apie atsakomybės nebuvimą nereikia, ne tuo adresu), tai tikrai nepalyginsi žiurkių vados ir pvz. rotveilerių vados, kurioje 10 šuniukų. Jai auginti tenka net atostogas imti, ir savaitę šalia kalės ant čiužinuko miegoti. Ryja tikrai nepalyginamai dagiau kaip žiurkiukai. smile.gif Ir bardakų, ir nuostolių padaro... Žodžiu.
Vat dėl amžiaus jų ir aš jau nesu tikra, nesinori problematiškų gimdymų ir poveikio sveikatai. Ir tų rūpesčių nenoriu, nes nors žiurkės ir vaiko, vienas visko nesužiūrės.
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2016 09 24, 10:28)
Rūpesčiais ir dideliais pinigais neišgąsdinsit. smile.gif Mes veisiam šunis ( kad neapkaltintumėt nebūtais dalykais...)

Kaltinti jūsų niekuo nesiruošiu biggrin.gif Aš tikrai labai džiaugsiuosi jei Lietuvoje vėl atsiras bent vienas žmogus, kuris rimtai užsiims žiurkių veisimu (kad kažkas vėl nuspręs turėti žiurkių veislyną tokio lygio, koks prieš 8-10 metų buvo "Nagliukas", deja, bet jau net nesisvajoja verysad.gif )
Tik frazė "norėtų žiurkiukų "pasigaminti"" man nesiasocijuoja su jokiais rimtesniai ketinimais veisimo atžvilgiu, apart vaikiško įgeidžio "pasidaryti atrakciją" turimos gyvos būtybės sąskaita.
Kadangi užsiimate kilmingų šunų veisimu, tai juo labiau nei jums, nei jūsų sūnui nereikia aiškinti elementarių dalykų - kad niekas, rimtai žiurintis į veisimą, nekergs nežinomos kilmės netinkamo eksterjero patelės/patino su neaiškia sveikata, kurie pirkti turguje/zooparduotuvėje/daugykloje. Kalė ir patinas turi būti žinomos kilmės ir tikti vienas kitam pagal kilmę ir trūkumus/privalumus, abu turi būti teisingai išauginti ir puikiai atrodyti, visiškai sveiki ir nebūti rimtų genetiškai persiduodančių ligų nešiotojai, kad jų eksterjeras turi atitikti tam tikrus standartus bei kergimui keliamus reikalavimus ir t.t. Kodėl galvojate kad su žiurkių veisimu turėtų būti kitaip? Tik todėl kad tai "maži, pigūs, trumpai gyvenantys graužikai, dažniausiai perkami vaikams pažaisti" ?
Kaip tai neatrodytų galbūt jums ir kitiems žmonėms juokinga, bet veisiamoms žiurkėms ir jų kergimams irgi yra keliami tam tikri reikalavimai ir viskas beveik analogiška kaip kačių/šunų pasaulyje (gal tik su ta išlyga, kad daugelyje šalių žiurkėms nėra privaloma vaikščioti į parodas ir gauti parodinius įvertinimus biggrin.gif) Nes žiurkių kergimo tikslas yra ne "žiurkiukų pagaminti", o gerinti eksterjerą, charakterį, bendravimą su žmogumi, sveikatą ir gyvenimo trukmę. Patinas ir patelė turi būti žinomos kilmės ir tikti vienas kitam, jų išvaizda turi atitikti eksterjero standartus (žiurkės irgi juos turi), visiškai sveiki kergimo momentui, niekuo nesirgę iki to ir nebūti genetiškai persiduodančių ligų nešiotojai, turi būti tam tikro amžiaus ir ne mažesnio nei leidžiama svorio ir t.t. Žiurkes leidžiama kergti ne daugiau kaip du kartus su ne trumpesne nei nustatyta pertrauka tarp kergimų. Dar gerai būtų pašonėje turėti veterinarą, kuris ekstra atveju bet kuriuo paros metu sutiks žiurkei padaryti sėkmingai pasibaigusi cezario pjūvį, o Lietuvoje tokį veterinarą surasti daug sunkiau nei šunims/katėms.
Kas liečia rimtą žiurkiukų pardavimą čia irgi yra niuansų (nors jie jums turbūt pasirodys juokingi, nes sugebate rasti šeimininkus krūvelei savo rotveileriukų) - nei vienas save gerbiantis žiurkių veisėjas užsienyje neparduos žiurkiuko vienišam gyvenimui. Dauguma veisėjų pradeda kalbą nuo to, kad siunčia būsimam šeimininkui užpildyti kelių lapų anketą (nors per savo gyvenimą esu pirkusi nemažai veislinių šunų ir veislinę katę, bet su anketa susidūriau tik kai nusprendžiau atsivežti žiurkes ir pirmą kartą pamačiusi anketos klausimus patyriau nedidelį šoką biggrin.gif ) Bet koks žiurkių veisėjas ne tik išsiklausinės apie būsimas gyvenimo, šėrimo, auginimo sąlygas, bet neretai ir paprašys nufotografuoti narvą, bei išsiklausinės apie būsimo šeimininko finansines galimybes apmokėti veterinaro paslaugas. (Veisėjai neturi jokio noro, kad jų veisiami žiurkiukai gyventų tokiuose narvuose-karceriuose, kokiuose gyvena didžioji dauguma lietuviškų žiurkių ir kokiais pašarais yra šeriama, ir kad šeimininkas žiurkei susirgus nenuveš pas veterinarą nes "neturi pinigų","per brangu, pigiau naują nusipirkti" ir pan.).
Prieš kergiant dar reikėtų susipažinti su žiurkių kailio spalvų gama ir genetika, kad paskui nebūtų taip, kaip daugumai lietuvių, nusprendusių žiurkiukais pasidžiaugti - kai sukergus dvi "gražių spalvų" žiurkes ir tikintis "spalvotų žiurkiukų, panašių į tėvus", visi žiurkiukai gimsta juodi arba aguti (o tokių nelabai kas nori).
Taigi, jei jūsų vaikas nori užsiimti būtent žiurkių veisimu, o ne "gaminti žiurkiukus", tai turbūt reikėtų pradėti nuo kokybiškų sveikų kilmingų žiurkių atsivežimo, jų teisingo išauginimo, tinkamo partnerio parinkimo ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 09 22, 23:06)
Jei jums "nedega" aš palaukčiau kol atsiras koks skelbimas žmonių, kas nusiperka "įdarytą žiurkę" arba nusprendžia "žiurkiukais pasidžiaugti"  biggrin.gif  Tokie žiurkiukai bent jau būna normaliai pripratinti prie žmogaus ir bendraujantys (nusipirkti gerai išaugintą žiurkiuką su normaliu svoriu aš jau praradau viltį  biggrin.gif  )

Ačiū 4u.gif Man tikrai nedega. Svarbiausia, kad žiurkiukai būtų sveiki. Stebėsiu skelbimus 4u.gif
Atsakyti
Keliu ir spalvinu temą. smile.gif Primenu (ar pasakau, jeigu kas nežino)- tai Zosė ir Antosė.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos,
Turiu klausima gal zinote kas pardavineja Plikas ziurkytes?
Esam jau tokias augine , labai mums patiko.
Deja nerandu dabar kur ju isigyti , atsimenu jog buvau pirkusi is Kaunietes moters.
Aciu ...
O su Kika mum nesiseke esam pirke 3 peliukus paeiliui tai praeina 4men ir nugaista...Daugiau neberizikuojam..
Atsakyti
Sveiki, sugrįžtu aš pas jus po to, kai mano Džiugas iškeliavo į sūrio šalį 4u.gif biggrin.gif
Visiškai netikėtai turiu du mažyčius broliukus žiurkiukus. Įkelsiu vieno nuotrauką. Parsivežiau šiandien po darbo. Prašysiu ORNELLA patarimų, nes tokių mažyčių nesu rankose laikiusi. Esmė, kad žmogus turi smauglį ir šeria jį žiurkiukais, tačiau veda vadas dažnai ir pardavinėja už simbolinę kainą, o tuos pinigus jo vaikučiai taupo. Man sakė, kad jiems - 5 savaitės. O man tokie mažučiai, tokie trapūs atrodo... Sakykit, ką kitaip daryti su jais nei su suaugusia žiurke? Maitinti kitaip? Dar nespėjau išsiaiškinti, nes jie pas mane netikėtai ir tik kelias dar valandas. Gyvena abu kol kas vienai suaugusiai žiurkei per ankštame narve, bet jiems dabar kaip tik, o vėliau bus perkelti į didelį (narvą dar renkuosi, norėčiau kažko iki 100 EUR, gal patarimų? Nusižiūrėjau Interzoo Frodo, bet ar ne per didelis? Tos durytės mažos atrodo nepatogu, geriau būtų vienos didesnės, net nežinau).
Patys žiurkučiai kol kas bailūs, bet savo narve laksto sienom ir lubom biggrin.gif Vienas toks aršesnis, atiminėja iš kito - ramesnio - morką, cypia besipešdami dėl tos morkos (ar normalu, kad cypia, ar jau čia skaudžiai kažkas vyksta?). Įkeliu vieno nuotrauką, labai vizualiai panašūs abu.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 11 sausio 2017 - 21:56