QUOTE(Foxe @ 2016 07 06, 11:25)
Aisku pirma mintis buvo infekcija ir iskart pas veta, o pasirode kad plauciukuose nieko nevyksta... Pati ausi pridedu girdisi kad tik nosis...
Kad plaučiuose nieko nevyksta tai labai gerai.
Pas jus rinitas, kuris gali būti kaip infekcinės kilmės, taip ir alerginės. Alergija gali būti bet kam, nebūtinai kraikui - pvz. kažkokioms sauso pašaro sudėtinėms dalims, gali būti problemos su nosies pertvara, hormoniniai pokyčiai.
Žmonėms padidintą nosies gleivių kiekį sukelia pieno produktų vartojimas, nežinau ar žiurkėms tai galioja, bet aš rinitinėms žiurkėms pieno produktų neduodu.
Taip pat rinitas gali būti ir mikoplazmos požymis (žiurkei dėl kokių nors priežasčių susilpnėjo imunitetas ir "išlindo" rinitas).
Dažnai rinitas būna kai kambaryje per sausas oras, kokia drėgmė šalia žiurkių narvo?
QUOTE(Foxe @ 2016 07 06, 11:25)
Gal kuri susiduret su tokia mistika? Manau vaziuosiu vel pas veta, nes anksciau juk nekriuksejo kol augo...
Bet jeigu vel antibiotiku israsys tai kam? Juk jie nepadejo, o leidau 5 dienas, po pertraukos dar 3... Nu vnz nebezinau kas cia gali buti.
Čia ne mistika
pas mane rinitai irgi labai sunkiai gydosi, nes visų pirma sunku nustatyti jų kilmę, visų antra sunku tinkamai parinkti vaistus. Kartais reikia kelis vaistus išbandyti, kol randi kurie veikia.
Aš nežinau pas kokį veterinarijos gydytoją tu lankeisi, bet nėra tokio antibiotikų kurso kaip 5 dienos ar 3 dienos - žiurkėms toks gydymo kursas yra per trumpas, net jei antibiotikas ir suveikia, tai požymiai tik nusiima, bet žiurkė nespėja pilnai išgyti ir po kiek laiko vėl "atkrenta". Mažiausiai antibiotikai duodasi 7-10 dienų, įprastai 10-14 dienų, o kartais net 3 savaites/mėnesį. Tokį trumpą pradinį kursą veterinarai naudoja tik tam, kad pažiūrėti ar organizmas reaguoja į gydymą ar ne, po atitinkamo dienų skaičiaus šeimininkas privalo vėl apsilankyti ir tada veterinaras arba duoda naują tų pačių vaistų dozę (jokių pertraukų net ir vienos paros negali būti, o jei vaistai duodami 2 kartus į dieną tai griežtai turi būti daroma tuo pačiu paros metu kas 12 val.), arba keičia vaistus į kitokius.
Gydyti rinitą būtina vien todėl, kad jei jis infekcinės kilmės tai infekcija gali pereiti į plaučius ar į bronchus.