Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(ORNELLA @ 2016 06 19, 13:06)
Laugh_Cry, o jūsų žiurkinas mineralinę kreidą graužia? Įprastai kai suaugusi žiurkė pradeda intensyviai graužti kreidą, tai reiškia jog yra problemos su sveikata. Pas mane dabar mergina su galvos smegenų augliu kreidą graužia kaip termitas

Visiškai negraužia... Na nors paskutinį kartą jo kreidą išmečiau kaip tik prieš tai, kai prasidėjo toks elgesys. Visada turėdavo kreidos, bet niekada net neliesdavo jos. Pabandysiu vėl duoti.

Nebežinau net, kaip padėt jam... Po to, kai parašiau savo problemą čia, jis staiga pradėjo labai daug vandens gerti (vienu kartu nemažai išgėrė ir vėliau tą pačią dieną vėl gėrė). Paskui vėl nebegėrė. Jaučiu, kad gali būti dehidratavęs, nes mažai valgo ir geria. Miega irgi įtampoj visada, nes arba ant viršaus, kur kojytės slysta per grotas, tai pastoviai juda, o jei uždarau aš jį (na, į darbą einu, nakčiai irgi uždarau kartais, kad neišbėgtų, nes pats nebežino, kur eina), tai, atrodo, iš proto išeis ir susižalos arba dantis išsilauš bandydamas ištrūkt...

O anksčiau tai tik atsidaryt iš išorės ir užsidaryt iš vidaus mokėjo, kad niekas nelįstų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2016 06 20, 16:02)
Visiškai negraužia... Na nors paskutinį kartą jo kreidą išmečiau kaip tik prieš tai, kai prasidėjo toks elgesys. Visada turėdavo kreidos, bet niekada net neliesdavo jos. Pabandysiu vėl duoti.

Kreida visada turi būti narve. Sveikos suaugusios žiurkės kreidos negraužia, ją graužia vaikai arba ligonės, kartais senos žiurkės. Todėl kai suaugusi žiurkė pradeda intensyviai graužti kreidą reikia susirūpinti ir atidžiau stebėti.
Vandens galėjo pradėti daugiau gerti ir dėl to, kad dabar karštą.
Dehidrataciją labai lengva patikrinti - tiesiog atitraukite odą ant kūno ir pažiūrėkite kaip greitai odos klostė išsitaiso. Jei tikrai yra dehidratacija reikėtų 2-3 kartus per dieną po oda paleisti fiziologinio tirpalo 2-4 ml (priklausomai nuo žiurkės dydžio ir dehidratacijos laipsnio).
Ant viršaus kad kojos neslįstų tiesiog užtieskite ką nors - gabaliuką vonios kilimėlio, flisinį dekį ar kokios kitos medžiagos (keliais sluoksniais).
O su kvėpavimu pas jį viskas tvarkoje? nėra jokių pašalinių garsų?
Dar dėl viso pikto apžiūrėkite ir apčiupinėkite ausis - ar nėra išskyrų, nesigirsi jokių "kliurksinčių" garsų, nes koordinacijos sutrikimai gali būti susiję ir su vidinės ausies uždegimu. (nors man mažai tikėtina kad pas jus būtent tai)

Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 06 20, 21:18)
Kreida visada turi būti narve. Sveikos suaugusios žiurkės kreidos negraužia, ją graužia vaikai arba ligonės, kartais senos žiurkės. Todėl kai suaugusi žiurkė pradeda intensyviai graužti kreidą reikia susirūpinti ir atidžiau stebėti.
Vandens galėjo pradėti daugiau gerti ir dėl to, kad dabar karštą.
Dehidrataciją labai lengva patikrinti - tiesiog atitraukite odą ant kūno ir pažiūrėkite kaip greitai odos klostė išsitaiso. Jei tikrai yra dehidratacija reikėtų 2-3 kartus per dieną po oda paleisti fiziologinio tirpalo 2-4 ml (priklausomai nuo žiurkės dydžio ir dehidratacijos laipsnio).
Ant viršaus kad kojos neslįstų tiesiog užtieskite ką nors - gabaliuką vonios kilimėlio, flisinį dekį ar kokios kitos medžiagos (keliais sluoksniais).
O su kvėpavimu pas jį viskas tvarkoje? nėra jokių pašalinių garsų?
Dar dėl viso pikto apžiūrėkite ir apčiupinėkite ausis - ar nėra išskyrų, nesigirsi jokių "kliurksinčių" garsų, nes koordinacijos sutrikimai gali būti susiję ir su vidinės ausies uždegimu. (nors man mažai tikėtina kad pas jus būtent tai)

Oda išsitaiso kaip visada, kreidos jau turi vėl.
Kvėpavimas irgi kaip visada, t.y. kartais nusičiaudėja, bet tai, manau normalu, kvėpavimas nesutrikęs, tik fiziškai labiau matosi, nes sukūdęs. Iš rankų ėda, bet kietą maistą meta lauk dažniau, mieliau palaižo kažką skysto, pvz. jogurtą. Ausys irgi tvarkoje. Šiaip pas jį nėra sutrikusi koordinacija - tiesiog eina visur, kur netingi, kai anksčiau matydavo savo narvą kaip tikslą. Kažkodėl atrodo, kad suprastėjęs regėjimas. Nors pas jas žiurkes ir taip nėra itin geras, bet matosi, kad prasčiau mato, nors ir nėra aklas.
Ar dažnos žiurkėms širdies ligos?
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2016 06 20, 21:42)
Ar dažnos žiurkėms širdies ligos?

Žiūrint ką skaityti "dažnos" biggrin.gif pasitaiko, bet aišku ne taip dažnai kaip kvėpavimo takų ligos. Pas berniukus būna kiek dažniau nei pas merginas.
Pas mus problema dar ir jų diagnozavime - požymiai labai juk panašūs į problemas su kvėpavimo takais. Per 7 mano žiurkininkystės metus pas mane buvo apie 40-50 žiurkių, širdies ligų nebuvo nei vieno atvejo (bent aš taip manau biggrin.gif ).
Atsakyti
ORNELLA, ačiū labai už pagalbą. Mano žiurkiui geriau. Nupirkau jam kokybiško kačiukų ėdalo, kad būtų mėsos didesnis procentas. Žinau, kad nieko naudingo ten jam, bet bent pavalg kažkiek. Sauso žiurkių maisto negraužia, iš rankų palaižo jogurto, agurko paima. Vandens jau atsigeria. Palaksto atėjęs, pamiega prie galvos. Pas jį anksčiau niekada nebūdavo aplink nosį tų raudonų išskyrų (pamiršau terminą), bet dabar pastebėjau, kad visa nosytė raudona, o šiandien pradėjo kvėpuot per burną. Kiekvieną kartą įkvėpdamas prasižioja. Šiaip nečiaudo. Ar yra būdų palengvinti jam kvėpavimą?
Atsakyti
QUOTE(Laugh_Cry @ 2016 06 25, 01:24)
ORNELLA, ačiū labai už pagalbą. Mano žiurkiui geriau. Nupirkau jam kokybiško kačiukų ėdalo, kad būtų mėsos didesnis procentas. Žinau, kad nieko naudingo ten jam, bet bent pavalg kažkiek. Sauso žiurkių maisto negraužia, iš rankų palaižo jogurto, agurko paima. Vandens jau atsigeria. Palaksto atėjęs, pamiega prie galvos. Pas jį anksčiau niekada nebūdavo aplink nosį tų raudonų išskyrų (pamiršau terminą), bet dabar pastebėjau, kad visa nosytė raudona, o šiandien pradėjo kvėpuot per burną. Kiekvieną kartą įkvėpdamas prasižioja. Šiaip nečiaudo. Ar yra būdų palengvinti jam kvėpavimą?

Nori kaip geriau bet iš tikrųjų darai tik blogiau ax.gif kačiukų ėdalą reikia skubiai pakeisti kažkuo kitu - suaugusiom žiurkėm, o juo labiau senom ir ligotom yra ribojamas baltymų kiekis maiste, nes per daug baltymų papildomai apkrauna inkstus ir kepenis. Be to nuo šunų/kačių sauso gali išsivystyti stipri alergija.
Yra pakankamai įvairaus maisto, kuriuo galima šerti ligotą žiurkę. Jei nevalgo sausų grūdų galima juos užpilti karštu vandeniu ir pabrinkinti, galima duoti grūdų dribsnius (sausus ir užpiltus). Įvairios košės (užpilti karštu vandeniu grikiai ar kuskusas, ryžių košė). Galima nupirkti vaikiškos kūdikių košės (be pieno), kūdikių tyrelių. Jogurtas, varškė, putpelių kiaušiniai ir t.t. Iš šunų/kačių pašaro tinka tik skirti nusilpusiems gyvūnams atstatyti Royal Canin konservai Recovery arba milteliai Royal Canin Convalense Support http://www.vetparduo...-support-10x50g
Atsakyti
Šiandien jis jau vos kojytes pavilko, o dar užvakar šokinėjo ant lovos, akytės pabalusios. Ryt pas veterinarą turėjom važiuoti. Atėjo pats ant rankų, pamaitinau aš jį, kaip, ORNELLA, patarei, užpilta košele, padėjau į narvą, atskivėpė kelis kartus ir užgeso.
Ačiū tau už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laugh_Cry: 26 birželio 2016 - 23:00
Laugh_Cry, labai tave užjaučiu verysad.gif
Berniukui minkštų sūrio debesėlių
Atsakyti
Sveikos

Gal galite rekomenduoti veterinarą Vilniuje?

Būsiu dėkinga
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2016 06 28, 12:22)
Sveikos

Gal galite rekomenduoti veterinarą Vilniuje?

Būsiu dėkinga

Veterinarijos gydytoja Ingrida (buvusi žiurkių augintoja)
TOTO klinika, tel. 861120187

Veterinarijos gydytojas Darius Milbutas
JERUZALĖS VETERINARIJOS KLINIKA
Jeruzalės g. 7, Vilnius
Telefonas: +370 5 2472555
Mob. telefonas: +370 652 51003

Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 06 28, 13:16)
Veterinarijos gydytoja Ingrida (buvusi žiurkių augintoja)
TOTO klinika, tel. 861120187

Veterinarijos gydytojas Darius Milbutas
JERUZALĖS VETERINARIJOS KLINIKA
Jeruzalės g. 7, Vilnius
Telefonas: +370 5 2472555
Mob. telefonas: +370 652 51003

Ačiū. Susisiekiau su Darium
Atsakyti
Sveiki,
mano pats geriausias svelniausias ziurkiukas, viena diena ikando ir man, ir vaikui, kazi kas tai galejo isprovokuoti. Bet nieko nebuvo padaryta jam sad.gif
Atsakyti