QUOTE(giekab @ 2015 05 15, 20:16)
Ornella, ankstestėse temose minėjot, kad pirkot žiurkes iš Skaliaro parduotuvės urmo bazėj. Anksčiau niekad neužeidavau tenai - labai jau užkampy jinai. Tik neseniai atradau, tiksliau MB atrado. Tai dabar kai jau radom, kai būnu bazėj užsuku ir tenai. Pardavėjas įtariu tos parduotuvės šeimininkas, tvarka ir švara nepasižymi, vakar kai buvau akvariumai baisiai atrodė... paprašiau, kad parodytų kokias turi pelytes, tai parodė, paklausiau, kokio amžiaus sakė 1-2mėn. nors duočiau joms 1metus, mano pelytės suaugę tokio dydžio, o kaip atrodo jauniklės jau žinau ne kartą turėjau. Pelytės abiejų lyčių laikomos kartu.
Noriu paklausti ar neparsinešėt kartu su žiurkėm kokių ligų, parazitų ar dar ko, kas pakenktų senbuvėm
Nesinorėtų paskui nuo parazitų ar kitų ligų gydyt visas peles
O buvo ten tokia juoda pelytė šviesiai rusva apačia, - seniai tokios norėjau, tik gan retos tokios spalvos.
Urmo bazėje anksčiau niekada nebuvo Skaliaro parduotuvės
ji buvo Kovo 11-osios gatvėj, o vėliau persikėlė į Raudondvario plentą (ten nesu buvusi), du kartus žiurkes pirkau Skaliaro parduotuvėje Klaipėdoje (kur ir yra pagrindinis gyvūnų dauginimo centras)
O kurioje vietoje Skaliaras yra bazėje, pirma kartą apie tai girdžiu
nuliūdinai mane, aš taip džiaugiausi kad jie pagaliau Kaune nebeturi parduotuvės
Pardavėjas tikrai negali būti šeimininku, nes Skaliaro savininkas yra panevežietis, ten ir gyvena.
Iš Skaliaro esu parsinešusi ir su parazitais, ir su kvėpavimo ligomis, ir chronikes su mikoplazma kurios sirgo visą gyvenimą, ir antrą kartą nėščią 3,5 mėn. sergančią merginą, kuri vos nenumirė begimdydama, ir mamą su didžiausiu pūliniu gerklėje kurią tik dėl to ir pirkau kad išgydyti
Bet teisybės delei reikia pasakyti kad priešpaskutinės "partijos" mano ir draugės pirktos žiurkės buvo be parazitų ir sveikos (bet pirkom Klaipėdoje).
Jei atvirai tai aš zooparduotuvėse sveikų jaunų žiurkių praktiškai neperku - tik arba dideles "užsisėdėjusias", arba nėščias, arba ligotas, arba traumuotas (pvz. be uodegos, dalies ausų ir pan)
Pelytė apie kurią rašai kiek suprantu yra "tanas", kažkas kažkada tokias skelbiu.lt pardavinėjo, aš dar stebėjausi iš kur toks "deficitas"