QUOTE(Allegria @ 2016 05 13, 20:09)
Tai tiesiog judrus ir smalsus gyvūnas ir žmogui kuris mėgsta ramybę ir tvarka aišku toks gyvūnas netiks..
Mano draugai/pažįstami juos augino, todėl ir žinau kad man toks gyvūnas netinka Ne tiek dėl ramybės ar tvarkos, kiek kad per daug landus, judrus ir nekontroliuojamas
Vakar nulėkiau iki zoo pard. ieškot žiurkėms guolio ar hamako na tai radau tik mažuliukų skirtų žiurkėnams tai užvažiavau i buitinių prekių pard. ir nupirkau virtuvinę pirštinę nu tai viena guli tam sukimo rate o kita miega pirštinėj, žodžiu tiko
Kad zooparduotuvėse nebūna nei normalių guolių, nei hamakų. Galima pirkti per įvairius internetinius puslapius kur žiurkininkai patys siuva arba siūti pačiam. O žmonės "be rankų", augančių iš reikiamos vietos, hamakams pritaiko įvairius daiktus ir rūbus Aš hamakams perku kvadratinius medvilninius užvalkalus dekoratyvinėms pagalvėms ir pakabinus narve prasegu, tai žiurkės gali gulėti ir viduje, ir ant viršaus. Taip pat kabinu vaikiškus rūbus (nedideliam vaikui) - kelnes arba bliuzoną. Iš savo sunešiotų džinsų nukirpus klešnes išeina puikūs "tuneliai".
Dar idomu dalyka pagalvojau, buvom čia su vyru radę laukini paukštuka na ir bandėm augint, aišku nepavyko na ir liko štai tokio maisto:
Nieko negaliu pasakyti šiuo klausimu, neturiu supratimo ar tinka.
Aš turbūt pasistengčiau pakelį per specializuotus paukščių forumus kam nors padovanoti.
Ai dar galvojau paklausiu ar galima joms salotas, špinatus duot?
Salotas duoti galima. O dėl špinatų žiurkininkų nuomonės išsiskiria, vieni skaito kad galima, kiti kad nerekomenduojama.
Jei yra kur prisiskinti "ekologiškai švarių" tai žiurkės labai mėgsta pienes, ir lapus, ir žiedus.
Čia buvau įdėjusį lenteles, kur surašyta galima ar negalima duoti žiurkei (tiesa rusų kalba, vis neprisiruošiu išversti) http://www.ziurkes.l...p...1574&page=4
Čia galite pasiskaityti ko duoti negalima http://www.ziurkes.l...read.php?tid=44