Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(Allegria @ 2016 05 13, 20:09)
Tai tiesiog judrus ir smalsus gyvūnas ir žmogui kuris mėgsta ramybę ir tvarka aišku toks gyvūnas netiks.. 

Mano draugai/pažįstami juos augino, todėl ir žinau kad man toks gyvūnas netinka biggrin.gif Ne tiek dėl ramybės ar tvarkos, kiek kad per daug landus, judrus ir nekontroliuojamas

Vakar nulėkiau iki zoo pard. ieškot žiurkėms guolio ar hamako na tai radau tik mažuliukų skirtų žiurkėnams tai užvažiavau i buitinių prekių pard. ir nupirkau virtuvinę pirštinę  biggrin.gif nu tai viena guli tam sukimo rate o kita miega pirštinėj, žodžiu tiko  smile.gif 

Kad zooparduotuvėse nebūna nei normalių guolių, nei hamakų. Galima pirkti per įvairius internetinius puslapius kur žiurkininkai patys siuva arba siūti pačiam. O žmonės "be rankų", augančių iš reikiamos vietos, hamakams pritaiko įvairius daiktus ir rūbus biggrin.gif Aš hamakams perku kvadratinius medvilninius užvalkalus dekoratyvinėms pagalvėms ir pakabinus narve prasegu, tai žiurkės gali gulėti ir viduje, ir ant viršaus. Taip pat kabinu vaikiškus rūbus (nedideliam vaikui) - kelnes arba bliuzoną. Iš savo sunešiotų džinsų nukirpus klešnes išeina puikūs "tuneliai".

Dar idomu dalyka pagalvojau, buvom čia su vyru radę laukini paukštuka na ir bandėm augint, aišku nepavyko na ir liko štai tokio maisto:  

Nieko negaliu pasakyti šiuo klausimu, neturiu supratimo ar tinka.
Aš turbūt pasistengčiau pakelį per specializuotus paukščių forumus kam nors padovanoti.

Ai dar galvojau paklausiu ar galima joms salotas, špinatus duot? 

Salotas duoti galima. O dėl špinatų žiurkininkų nuomonės išsiskiria, vieni skaito kad galima, kiti kad nerekomenduojama.
Jei yra kur prisiskinti "ekologiškai švarių" tai žiurkės labai mėgsta pienes, ir lapus, ir žiedus.
Čia buvau įdėjusį lenteles, kur surašyta galima ar negalima duoti žiurkei (tiesa rusų kalba, vis neprisiruošiu išversti) http://www.ziurkes.l...p...1574&page=4
Čia galite pasiskaityti ko duoti negalima http://www.ziurkes.l...read.php?tid=44
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 13 gegužės 2016 - 23:52
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 11, 23:36)
Kokia miela dablreksė  wub.gif  wub.gif  wub.gif o jau ūsai

QUOTE(Allegria @ 2016 05 13, 19:09)
tai bent grožis  bigsmile.gif ir neteko nieko panašaus matyt  bigsmile.gif

Ačiū, čia ta, paimta iš Michailo ax.gif Labai miela žiurkytė wub.gif Dar yra ir balta žiurkė Pica wub.gif Va taip mes draugaujam kapišone pas mane (nelabai kokybiška nuotrauka, bet vistiek eina įžiūrėti lotuliukas.gif Nuotrauka didinasi ax.gif )

user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Matrioška_ @ 2016 05 14, 10:21)
Ačiū, čia ta, paimta iš Michailo ax.gif Labai miela žiurkytė wub.gif Dar yra ir balta žiurkė Pica wub.gif Va taip mes draugaujam kapišone pas mane (nelabai kokybiška nuotrauka, bet vistiek eina įžiūrėti  lotuliukas.gif  Nuotrauka didinasi ax.gif  )

user posted image

Ir dar viena nuotraukytė ax.gif Žiurkytė Pica bigsmile.gif Paimta iš Kikos, todėl bailiukė biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Allegria @ 2016 05 10, 16:13)
Dar va tokius augintinius teko laikyt, dygliapeles..  smile.gif

Vienu metu ir aš buvau jom susižavėjus ir jau ruošiaus pirkt, tik gerai, kad draugė atkalbėjo, ir dabar džiaugiuos, kad nepirkau, nes vaikiukas mažas - pavojingos kad įkąs. O ar dažnai dygliapelės vedė jauniklius, kai pas jus gyveno?
QUOTE(Allegria @ 2016 05 10, 16:13)
jaučiu didelę silpnybę graužikams  wub.gif  smile.gif
Papildyta:

Man dabar geriausi augintiniai japoniškos pelytės wub.gif iki žiurkės ar žiurkiaus dar niekaip neprisiruošiu... verysad.gif
Man gyvūnas įdomus ir kaip stebėjimo objektas , ir turi būti toks, kad būtų galima jį paglostyti blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 09, 05:20)
Yra gyvūnai, gyvenantys tik po vieną, yra po kelis. Visada reikia prisiminti kaip gyvūnas gyvena natūralioje gamtoje.
Žiurkėnų griežtai negalima laikyti po kelis (nors lietuviai nuolat bando juos "sudraugauti", o paskui baisisi kai tenka žiurkėnų dalis iš narvo traukti). Pelių patinai gyvena irgi tik po vieną, o patelės kaip ir žiurkės auginamos nedideliais būreliais.

O kaip žiurkinams įprasta gyventi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giekab: 15 gegužės 2016 - 17:58
QUOTE(giekab @ 2016 05 15, 18:56)
Vienu metu ir aš buvau jom susižavėjus ir jau ruošiaus pirkt, tik gerai, kad draugė atkalbėjo, ir dabar džiaugiuos, kad nepirkau, nes vaikiukas mažas - pavojingos kad įkąs. O ar dažnai dygliapelės vedė jauniklius, kai pas jus gyveno?

Man dabar geriausi augintiniai japoniškos pelytės  wub.gif iki žiurkės ar žiurkiaus dar niekaip neprisiruošiu...  verysad.gif
Man gyvūnas įdomus ir kaip stebėjimo objektas , ir turi būti toks, kad būtų galima jį paglostyti  blush2.gif
Papildyta:

Pas mane jos gyveno terariume, tai terariumas pakankamai gera apsauga nuo vaikų smile.gif

Del vaikučių vedimo žinokit jau ir nepamenu nes aš jas auginau prieš daugiau nei 10 metų, bet kiek pamenu tai vargo su tuom neturėjau nes ir mažiukų jos veda po nedaug 2-3 ir nesunkiai išdovanodavau.. smile.gif

Tai, bet ir tas japoniškas pelytes turbūt nelabai imanoma i rankas paimt? na aš jau geriau laikyčiau dygliapeles jos ir savo išvaizda labai patrauklios ir stebėt gan idomu.. smile.gif

O iš visų graužikų tai geriausios žiurkės smile.gif ištikrūjų dar iš pradžių ir buvo dvejonių galvojau o gal geriau žiurkėna pirkt, kad ir vaikui būtų idomu nes pagal savo žiurkina atrodė kad visos žiurkės turėtų būt tokios lėtos na ir aišku tas kvapas truputi gazdino nes mano žiurkius dvokė nespėdavau kraiko keist doh.gif na ir tas žymėjimas nervindavo nes paimdavau i rankas tai visas apmyždavo doh.gif biggrin.gif perskaičiau kad ir patelės gali žymėt na tai va del to ir buvo daugiausiai dvejonių.. na, bet žiurkės nugalėjo kuo dabar ir džiaugiuos biggrin.gif ir idomios ir baisiai judrios vakar net sugebėjo viena pabėgt doh.gif biggrin.gif na ir labai svarbu, kad jos visa diena būdrauja nes pvz. koks žiurkėnas tai didelę dienos dali pramiega.. o kai po tunelius landžioja vaikui kiek juoko biggrin.gif na ir svarbiausia, kad nekanda ( tfu tfu tfu ) vaikas vis i narva pirštus kiša, nors ir draudžiu ir šaukiu, bet nulis dėmesio nu tai žiurkės tik palaižo ar švelniai sukanda ir viskas..
Vakar širdelių išviriau ir kol rankom narva graibiau ir jų ieškojau nes mėgsta po lentynom palyst, viena man i piršta ikando, baisiai išsigandau nes nesitikėjau biggrin.gif tai, bet dantų žymės nepaliko biggrin.gif na tai jei pajutusios mėsa kanda tik taip tai i vaiko pirštuka stipriau neturėtų ikast.. smile.gif na tai ir va del to man patinka žiurkės, kad jos protauja ir bereikalo nekanda nes manau bet kuris kitas graužikas labai ir nesiaiškina kur maistas o kur pirštas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allegria: 15 gegužės 2016 - 21:03
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 14, 00:49)
Mano draugai/pažįstami juos augino, todėl ir žinau kad man toks gyvūnas netinka  biggrin.gif Ne tiek dėl ramybės ar tvarkos, kiek kad per daug landus, judrus ir nekontroliuojamas

Nekontroliuojamas biggrin.gif tas tai tiesa biggrin.gif ai nu mūsų šeškas buvo tobulas, matyt išimtis.. biggrin.gif nu tikrai vargo neturėjom ant vienos rankos pirštų suskaičiuočiau jo padarytus - jau tokius rimtus '' nusikaltimus '' biggrin.gif na o visa kita tai tik smulkmena.. smile.gif
Man ypač patiko, kad jie labai tvarkingi o tualeto '' tūrinys '' taip nedvokia kaip pvz. katės
Na ir aišku, kad iki senatvės išlieka tokie linksmi ir žaismingi.. smile.gif
Papildyta:
Galima pirkti per įvairius internetinius puslapius kur žiurkininkai patys siuva arba siūti pačiam. O žmonės "be rankų", augančių iš reikiamos vietos, hamakams pritaiko įvairius daiktus ir rūbus  biggrin.gif Aš hamakams perku kvadratinius medvilninius užvalkalus dekoratyvinėms pagalvėms ir pakabinus narve prasegu, tai žiurkės gali gulėti ir viduje, ir ant viršaus. Taip pat kabinu vaikiškus rūbus (nedideliam vaikui) - kelnes arba bliuzoną. Iš savo sunešiotų džinsų nukirpus klešnes išeina puikūs "tuneliai".

Del pagalvių užvalkalų gal ir gera idėja tik turbūt mūsų narvui jie bus per dideli tai reiks arba kažka iš rūbų sumeistraut arba kitoj zoo pard. didesnių hamakų paieškot..
virtuvinę pirštinę tai jau suspėjo sugraužt biggrin.gif kitoj pusėj pravarė skylę ir pasidarė atsargini išejimą biggrin.gif
Papildyta:
Čia buvau įdėjusį lenteles, kur surašyta galima ar negalima duoti žiurkei (tiesa rusų kalba, vis neprisiruošiu išversti) http://www.ziurkes.l...p...1574&page=4
Čia galite pasiskaityti ko duoti negalima http://www.ziurkes.l...read.php?tid=44

Ačiū labai už nuorodas 4u.gif išsisaugojau ir tikiuosi daugiau klausimų nekils smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allegria: 15 gegužės 2016 - 21:20
QUOTE(giekab @ 2016 05 15, 18:56)

Visos žiurkės nepriklausomai nuo lyties turi gyventi bent po dvi.
Jei žmogus neturi noro pirkti dvi žiurkes tai geriau įsigyti kitą gyvūną.

Papildyta:
QUOTE(Allegria @ 2016 05 15, 22:11)
Man ypač patiko, kad jie labai tvarkingi o tualeto '' tūrinys '' taip nedvokia kaip pvz. katės

Mano katės tualeto tūrinys nedvokia blink.gif tiesiog reikia naudoti kokybišką sušokantį kraiką, o katę/katiną sterilizuoti/kastruoti.

QUOTE(Allegria @ 2016 05 15, 22:11)
Del pagalvių užvalkalų gal ir gera idėja tik turbūt mūsų narvui jie bus per dideli tai reiks arba kažka iš rūbų sumeistraut arba kitoj zoo pard. didesnių hamakų paieškot..

Mano dabartiniai narvai panašaus pločio kaip pas jus. Aš kalbu apie užvalkalus dekoratyvinėms pagalvėms, jie įprastai būna 40x40 cm arba 45x45cm ir idealiai tinka tokio pločio narvui.
Aš nei karto parduotuvėse nesu mačiusi normalių hamakų, bet jums gal pasiseks rasti smile.gif porą kartų pirkau hamakus kartu su narvais bet tekdavo juos išmesdavau, vis tiek žiurkės juose negulėjo - medžiaga buvo visiškai netikusi, gryna sintetika, o ir hamako forma "ne į temą" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 15 gegužės 2016 - 23:06
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 16, 00:05)

Mano katės tualeto tūrinys nedvokia blink.gif
tiesiog reikia naudoti kokybišką sušokantį kraiką, o katę/katiną sterilizuoti/kastruoti.

Turėjau galvoj didelius reikaliukus blush2.gif aš bent nežinau katės kurios š... nedvoktų biggrin.gif nu o šlapimo kvapui neutralizuot tai taip, reik tik kokybiško kraiko smile.gif o nekastruoti smirda tik katinai, pas mane buvo katės tai kampų nežymėdavo nors ir nebuvo sterilizuotos.. ax.gif

Šiandien ryte pas žiurkes radau toki lyg pakruvinta tualetini popieriu, vakar daviau pomidoro ir nesuprantu ar tai nuo pomidoro ar kraujas, žiurkės jaučiasi puikiai sakau gal buvo susikibusios? g.gif
Tiesa nei tualetinio popieriaus nepripažysta visa lauk iš namuko ištempė biggrin.gif na, bet jame man rodos jos ir nemiega nes ta bailiuke nuolat matau gulint rate o kita tai arba pirštinėj arba po lentyna kampe ant kraiko guli.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Allegria @ 2016 05 15, 21:42)
Pas mane jos gyveno terariume, tai terariumas pakankamai gera apsauga nuo vaikų smile.gif

tai nebent jei tas terariumas, tokioj vietoj, kur negali vaikutis pasiekti, bet jei gali - ramybės gyvūnėliams nebus (maniškis visur mėgsta "pam pam" daryti, sakyk nesakius, vis vien jam labai įdomu ir lenda prie tų mažų gyvūnėlių, kiša pirštukus pro narvelio grotas)

Del vaikučių vedimo žinokit jau ir nepamenu nes aš jas auginau prieš daugiau nei 10 metų, bet kiek pamenu tai vargo su tuom neturėjau nes ir mažiukų jos veda po nedaug 2-3 ir nesunkiai išdovanodavau.. smile.gif

Tai, bet ir tas japoniškas pelytes turbūt nelabai imanoma i rankas paimt? na aš jau geriau laikyčiau dygliapeles jos ir savo išvaizda labai patrauklios ir stebėt gan idomu.. smile.gif

Nusipirkau 4 jaunas 2-3mėn. pelytes ir stengiuos kasdien imt ant rankų ir jaukinuos, kartu ir sūnutis paglosto, labai jau jam patinka ir džiaugiasi plaukuotais gyvūnėliais (ir žiurkėnai, ir kiaulytė, ir pelytės, ir šuniukas patinka, mėgsta liesti ir jais visais džiaugiasi, kai prieina ). Iš dabartinių pirktų tik viena pelytė labai šokinėja, visos kitos trys gana jaukios wub.gif Laikau kol kas plastiko dėžutėj su skylėtu dangčiu, kai paaugs leisiu į narvelį, nes dvi pelytės dar mažos bijau, kad pro narvelio virbus nepabėgtų. O dėl kandimo mažiausiai bijau, greičiau jau jos bando pabėgti, nei kad kąstų į pirštą...
Su dygliapelėm neaišku kaip būtų. g.gif

O iš visų graužikų tai geriausios žiurkės  smile.gif ištikrūjų dar iš pradžių ir buvo dvejonių galvojau o gal geriau žiurkėna pirkt, kad ir vaikui būtų idomu nes pagal savo žiurkina atrodė kad visos žiurkės turėtų būt tokios lėtos na ir aišku tas kvapas truputi gazdino nes mano žiurkius dvokė nespėdavau kraiko keist  doh.gif  na ir tas žymėjimas nervindavo nes paimdavau i rankas tai visas apmyždavo  doh.gif  biggrin.gif perskaičiau kad ir patelės gali žymėt na tai va del to ir buvo daugiausiai dvejonių.. na, bet žiurkės nugalėjo kuo dabar ir džiaugiuos  biggrin.gif ir idomios ir baisiai judrios vakar net sugebėjo viena pabėgt  doh.gif  biggrin.gif na ir labai svarbu, kad jos visa diena būdrauja nes pvz. koks žiurkėnas tai didelę dienos dali pramiega.. o kai po tunelius landžioja vaikui kiek juoko  biggrin.gif na ir svarbiausia, kad nekanda ( tfu tfu tfu ) vaikas vis i narva pirštus kiša, nors ir draudžiu ir šaukiu, bet nulis dėmesio nu tai žiurkės tik palaižo ar švelniai sukanda ir viskas..

Mane irgi domina žiurkės, bet joms pakankamai didelio narvo reikia, žymėjimas ir dažnas narvo valymas taip pat ir mane gasdina, dar ir bendravimui vis pagalvoju ar visada laiko bus- kol kas susilaikau, ir tenkinuos pelytėm blush2.gif na ir dar pavojus, mažesniems už jas augintiniams.
Papildyta:
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 16, 00:05)
Visos žiurkės nepriklausomai nuo lyties turi gyventi bent po dvi.
Jei žmogus neturi noro pirkti dvi žiurkes tai geriau įsigyti kitą gyvūną.

O tai sakykim žiurkinai jaučiasi geriau kai gyvena tik du, ar kuo didesnis būrys, tuo jiems smagiau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giekab: 16 gegužės 2016 - 23:36
QUOTE(Allegria @ 2016 05 16, 22:15)
Turėjau galvoj didelius reikaliukus blush2.gif aš bent nežinau katės kurios š... nedvoktų  biggrin.gif 

Mano katės šūdas irgi nedvokia - aš naudoju sušokantį medžio pjuvenų kraiką, taigi visi šudukai būna gražiai apvynioti sluoksniu spygliuočių pjuvenų biggrin.gif

QUOTE(Allegria @ 2016 05 16, 22:15)
Šiandien ryte pas žiurkes radau toki lyg pakruvinta tualetini popieriu, vakar daviau pomidoro ir nesuprantu ar tai nuo pomidoro ar kraujas, žiurkės jaučiasi puikiai sakau gal buvo susikibusios? g.gif 

Pomidoras šlapimo nenuspalvina.
Spalvinti gali burokėliai arba raudonos/ružavos granulės iš sauso pašaro.
O ten grynai dėmelės ar labiau tokie tamsiai raudonai-rudi taškiukai?
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2016 05 17, 00:39)
tai nebent jei tas terariumas, tokioj vietoj, kur negali vaikutis pasiekti, bet jei gali - ramybės gyvūnėliams nebus (maniškis visur mėgsta "pam pam" daryti, sakyk nesakius, vis vien jam labai įdomu ir lenda prie tų mažų gyvūnėlių, kiša pirštukus pro narvelio grotas) 

Terariumai būna juk visai uždari, be grotų su tarpais, nebus kur pirštukus įkišti, galės tik per stiklą daužyti.

Mane irgi domina žiurkės, bet joms pakankamai didelio narvo reikia, žymėjimas ir dažnas narvo valymas taip pat ir mane gasdina, dar ir bendravimui vis pagalvoju ar visada laiko bus- kol kas susilaikau, ir tenkinuos pelytėm  blush2.gif na ir dar pavojus, mažesniems už jas augintiniams. 

Narvą galima ir pačiam pasidaryti, bus kelis kartus pigiau nei pirktinis.
Kas liečia žymėjimą tai čia pagrinde berniukai žymi. Nei su vienomis savo merginomis kažkaip niekada problemų neturėjau. Aišku prieš paleidžiant uždengiu lovą su "žiurkiniais" pledais.
Dėl narvo valymo tai tas pats kaip ir daugumai gyvūnų - narvo plovimas vonioje po dušu kartą į savaitę. O kasdien pravalyti lentynas užtrunka maksimum 5 minutes.
Bet dėl bendravimo tai jūs teisi - jei žiurkės pirktos iš normalios vietos tai jos nori bendrauti su žmogumi.

O tai sakykim žiurkinai jaučiasi geriau kai gyvena tik du, ar kuo didesnis būrys, tuo jiems smagiau?  g.gif 

Būna labai įvairiai ir deja nieko neįmanoma nuspėti į priekį. Viskas priklauso ir individualiai nuo žiurkių, ir nuo susiklosčiusių kolektyve santykių. Kai didesnis kolektyvas žiurkės gali pasirinkti su kuo draugauti ir bendrauti.
Asmeniškai man labiau patinka kai merginos gyvena po 6-8, tada daug labiau atsiskleidžia santykiai ir individualybės. Dėl berniukų nieko negaliu pasakyti - taip išėjo kad pagrinde gyveno po du, tik vieną kartą turėjau narve 4 brolius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 17 gegužės 2016 - 03:58
Gal kas ieško gero ir kokybiško narvo
Panevėžyje parduoda italų Ferplast firmos narvą Furat Plus (55 eurai)
http://www.skelbiu.l...i-24087927.html
Atsakyti