QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 05, 21:13)
Žiurkėms ratas nėra būtinas narvo atributas kaip kad pelytėms ar žiurkėnams.
Aš tiesiu tualetinį popierių arba popierinius rankšliuosčius ir keičiu 1-2 kartus per dieną (įprastai merginos nešvarius pačios išmeta iš namukų, o kai kada ir iš narvo ).
Aš tiesiu tualetinį popierių arba popierinius rankšliuosčius ir keičiu 1-2 kartus per dieną (įprastai merginos nešvarius pačios išmeta iš namukų, o kai kada ir iš narvo ).
Na tai ir apsieisim.. paliksiu ta mažuliuką tegul sau jame guli
Del dukros ligos biškutėli atitrūkau nuo interneto, na bet jau gerėja tai atsirado laiko ir pelytėms o pelytės jaučiasi gerai to keisto garso nebegirdžiu nu ir ačiū Dievui prie rankų dar nenoriai eina, nors vyras ikiša ranka tai taip apie jo ranka aplimpa idomu kuo mano ranka joms netinka o ta laukinukę šiandien trumpam pavyko i rankas pasiimt, na tai tikiuosi viskas bus gerai ir greit susidraugausim
Radau nuolaidėlę witakraft spec. vatai tiest žiurėnams i namukus, tai dabar visas narvas apmėtytas vata
Papildyta:
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 05, 22:46)
Dukrytei daug daug sveikatos debesėlių
Tegu sveiksta greičiau, per daug gražus oras kad sirgti
Pagal dugno plotą jūsų narvo tikrai pilnai pakanka, trūksta tik aukščio (o jis kambario ploto "nesuvalgo").
Tegu sveiksta greičiau, per daug gražus oras kad sirgti
Pagal dugno plotą jūsų narvo tikrai pilnai pakanka, trūksta tik aukščio (o jis kambario ploto "nesuvalgo").
Ačiū jums labai jau sveikstam
Čia taip pat jūsų tiesa matot papuolė šis narvas už labai juokinga kaina ( su visais priedais ) tai jau negalėjau nepirkt mano žiurkius turėjo lygiai toki dviejų aukštų narva tik trigubai mažesni pagal ploti na ir kažkaip atrodė kad jam tos vietos užtenka, kaip kad nerodė to noro išeit pasivaikščiot už narvelio ribų..
Na ir velgi parduotuvėje man siūlė toki pati narva tik didesni, bet didesnis pagal ploti ir ilgi o aukštis nebuvo didelis, turim mes toki narva bet jame laikėme šeška na ir tarpai tarp virbų gan dideli tai jis žiurkėms tikrai nebus tinkamas..
Papildyta:
Papildyta:
Na o dėl vietos namuose tai čia tiesiog psichologija Pas mane vieno kambario tipiškame lietuviškame bute kažkada buvo 13 narvų su žiurkėmis (mažiausias mano narvas buvo praktiškai jūsų narvo dydžio), negaliu pasakyti kad jie kažkaip smarkiai jautėsi ar trukdė
Oho ispūdinga jei gyvenčiau viena ir aš turbūt visus namus narvais apsistatyčiau tiesa o kaip jūs kvapa šalindavot, su tokia gausybe narvu tai tikrai visi namai turėjo '' kvepėt '' ar tiesiog dažnai kraika keisdavot?
Papildyta:
Viskas pas jus bus gerai su jaukinimu, po truputį susidraugausite.
Žiurkės noro bendrauti ar jaukumo neįtakoja turimų draugių kiekis Kažkada seniai (kai nebuvo nei interneto, nei knygų, nei informacijos apie teisingą žiurkių auginimą) mano du berniukai gyveno po vieną, negaliu pasakyti kad jie buvo smarkiai jaukesni ar labiau norėjo bendrauti už tas merginas, kurios gyveno pas mane kolektyvuose po 8-10 žiurkių Viskas priklauso nuo konkrečios žiurkės charakterio ir jos požiūrio į šeimininką
Žiurkės noro bendrauti ar jaukumo neįtakoja turimų draugių kiekis Kažkada seniai (kai nebuvo nei interneto, nei knygų, nei informacijos apie teisingą žiurkių auginimą) mano du berniukai gyveno po vieną, negaliu pasakyti kad jie buvo smarkiai jaukesni ar labiau norėjo bendrauti už tas merginas, kurios gyveno pas mane kolektyvuose po 8-10 žiurkių Viskas priklauso nuo konkrečios žiurkės charakterio ir jos požiūrio į šeimininką
Nu mano bernužėlis buvo nerealiai jaukus ir meilus jau taip jam patikdavo mano dėmesys, nepraleisdavo nei vienos progos iš narvo išlyst kai pamatydavo mane šalimais..
Va koks buvo
bevartydama nuotraukas ir prisiminiau, kad miegodavo jis pas mane virtuvinėje pirštinėje..
arba va taip:
Papildyta:
Papildyta:
Aš prieš savaitę nusipirkau mažą pliką žiurkytę, savaitę jai teko gyventi vienai nes buvo neaiškumai dėl jos lyties ir nežinojau ką į draugus jai imti, berniukus ar mergaites. Prieš dvi dienas ji gavo iš karto net keturias naujas drauges mūsų santykiuose tai nieko nepakeitė - kai tik atidarau narvą ir pakalbinu ji iš karto atbėga bendrauti ir pažaisti. Draugės jos gyvenimą įtakoja tik tiek, kad dabar aš nejaučiu sąžinės graužimo kad negaliu su žiurke normaliai pažaisti, palankstyti, pamiegoti kartu hamake ir užsiimti su ja tada, kai jai to reikia - dabar aš žinau kad kai dirbu ar miegu, ar užsiimu kita veikla mano plikutė turi su kuo žaisti, aiškintis santykius ir kalbėtis apie gyvenimą.
Wow kaip pavydu pamenu labai tokios norėjau bet tuomet perskaičiau kad jos turi gyvent su kitom žiurkėm na atseit kad būtų šilčiau tai tas mane ir atbaidė nes niekad nemaniau, kad galima tos pačios lyties žiurkes laikyti kelias, kažkodėl atrodė kad jos pešasi.. nuo vaikystės pamenu kai mama laikydavo žiukėnus kaip jie tarpusavyje pjaudavosi ir piršus vienas kitam nukasdavo nu kažkoks siaubas..
na, bet kaip suprantu žiurkės nesunkiai priima naujas žiurkes, bet tik jaunikles?
Nes rodos velgi, čia liepia pirkt po kelias žiurkes na bet gi tiek pat laiko jos abi negyvens, kažkuri iškeliaus anksčiau tai kitai jau bus didelis stresas..
Papildyta:
Panelės visiškai kitokios Įprastai judrios, smalsios, naglos, joms viskas rūpi ir visur savo nosį reikia įkišti. Man auginti merginas daug įdomiau (ir sunkiau ) nei berniukus, jų gyvenimas kolektyve tikras "televizorius" su nesibaigiančia muilo opera.
O berniukai "meditacijai" - ramiai glostinėti pasiėmus ant kelių.
O berniukai "meditacijai" - ramiai glostinėti pasiėmus ant kelių.
Nu kolkas tai negaliu atsižiūrėt i jų žaidimus, nemaniau kad pelės moka žaist
Labai idomu, va vis dvejojau del patelės dar ir del to kad jos baisiai judrios, o norisi ir ant kelių pasitupdyt ir pilva pakasyt.. na ir man labai norėjosi didelės žiurkės, patelės kiek suprantu ženkliai mažesnės..
Dėl šito galite nepergyventi - pirkdama žiurkes Austrijos zooparduotuvėje jūs nedarote jokios įtakos tam verslui, nes žiurkės atkeliauja iš maistinių daugyklų, kurių "apyvarta" dešimtys ir šimtai tūkstančių gyvačių maistui auginamų žiurkių. Net jei visi Austrijos žiurkių mylėtojai niekada nebepirks žiurkių zooparduotuvėse, "maistinės daugyklos" to net nepajus
Galima būtų kalbėti apie kažkokią įtaka kai perki žiurkę pvz. Lietuvoje zooparduotuvėje, kurioje jos dauginamos vietoje, ar kai perki iš žmonių-daugintojų, kurie nustotų dauginti jei nebūtų paklausos.
Galima būtų kalbėti apie kažkokią įtaka kai perki žiurkę pvz. Lietuvoje zooparduotuvėje, kurioje jos dauginamos vietoje, ar kai perki iš žmonių-daugintojų, kurie nustotų dauginti jei nebūtų paklausos.
Na tai bent tiek..
Tiesa savo ankstesni žiurkuti kai pirkau tai sakė, kad jei nebūtume nupirkę būtų keliavęs maistui, ta parduotuvė turėjo nemažai roplių.. net baisu pagalvot na nors ir trumpai bet bent jau buvo laimingas..