Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 05, 21:13)
Žiurkėms ratas nėra būtinas narvo atributas kaip kad pelytėms ar žiurkėnams.

Aš tiesiu tualetinį popierių arba popierinius rankšliuosčius ir keičiu 1-2 kartus per dieną (įprastai merginos nešvarius pačios išmeta iš namukų, o kai kada ir iš narvo  biggrin.gif  ).

Na tai ir apsieisim.. smile.gif paliksiu ta mažuliuką tegul sau jame guli smile.gif

Del dukros ligos biškutėli atitrūkau nuo interneto, na bet jau gerėja tai atsirado laiko ir pelytėms tongue.gif o pelytės jaučiasi gerai to keisto garso nebegirdžiu nu ir ačiū Dievui thumbup.gif prie rankų dar nenoriai eina, nors vyras ikiša ranka tai taip apie jo ranka aplimpa biggrin.gif idomu kuo mano ranka joms netinka biggrin.gif o ta laukinukę šiandien trumpam pavyko i rankas pasiimt, na tai tikiuosi viskas bus gerai ir greit susidraugausim smile.gif

Radau nuolaidėlę witakraft spec. vatai tiest žiurėnams i namukus, tai dabar visas narvas apmėtytas vata biggrin.gif

Papildyta:

QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 05, 22:46)
Dukrytei daug daug sveikatos debesėlių  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Tegu sveiksta greičiau, per daug gražus oras kad sirgti

Pagal dugno plotą jūsų narvo tikrai pilnai pakanka, trūksta tik aukščio (o jis kambario ploto "nesuvalgo").

Ačiū jums labai 4u.gif jau sveikstam smile.gif

Čia taip pat jūsų tiesa blush2.gif matot papuolė šis narvas už labai juokinga kaina ( su visais priedais ) tai jau negalėjau nepirkt tongue.gif mano žiurkius turėjo lygiai toki dviejų aukštų narva tik trigubai mažesni pagal ploti na ir kažkaip atrodė kad jam tos vietos užtenka, kaip kad nerodė to noro išeit pasivaikščiot už narvelio ribų..

Na ir velgi parduotuvėje man siūlė toki pati narva tik didesni, bet didesnis pagal ploti ir ilgi o aukštis nebuvo didelis, turim mes toki narva bet jame laikėme šeška na ir tarpai tarp virbų gan dideli tai jis žiurkėms tikrai nebus tinkamas..

Papildyta:
Papildyta:
Na o dėl vietos namuose tai čia tiesiog psichologija  biggrin.gif  Pas mane vieno kambario tipiškame lietuviškame bute kažkada buvo 13 narvų su žiurkėmis (mažiausias mano narvas buvo praktiškai jūsų narvo dydžio), negaliu pasakyti kad jie kažkaip smarkiai jautėsi ar trukdė  biggrin.gif

Oho ispūdinga biggrin.gif jei gyvenčiau viena ir aš turbūt visus namus narvais apsistatyčiau biggrin.gif tiesa o kaip jūs kvapa šalindavot, su tokia gausybe narvu tai tikrai visi namai turėjo '' kvepėt '' smile.gif ar tiesiog dažnai kraika keisdavot?

Papildyta:

Viskas pas jus bus gerai su jaukinimu, po truputį susidraugausite.
Žiurkės noro bendrauti ar jaukumo neįtakoja turimų draugių kiekis biggrin.gif Kažkada seniai (kai nebuvo nei interneto, nei knygų, nei informacijos apie teisingą žiurkių auginimą) mano du berniukai gyveno po vieną, negaliu pasakyti kad jie buvo smarkiai jaukesni ar labiau norėjo bendrauti už tas merginas, kurios gyveno pas mane kolektyvuose po 8-10 žiurkių  smile.gif Viskas priklauso nuo konkrečios žiurkės charakterio ir jos požiūrio į šeimininką

Nu mano bernužėlis buvo nerealiai jaukus ir meilus wub.gif jau taip jam patikdavo mano dėmesys, nepraleisdavo nei vienos progos iš narvo išlyst kai pamatydavo mane šalimais.. smile.gif

Va koks buvo wub.gif user posted image

bevartydama nuotraukas ir prisiminiau, kad miegodavo jis pas mane virtuvinėje pirštinėje.. biggrin.gif

arba va taip: user posted image

biggrin.gif

Papildyta:
Papildyta:
Aš prieš savaitę nusipirkau mažą pliką žiurkytę, savaitę jai teko gyventi vienai nes buvo neaiškumai dėl jos lyties ir nežinojau ką į draugus jai imti, berniukus ar mergaites. Prieš dvi dienas ji gavo iš karto net keturias naujas drauges biggrin.gif mūsų santykiuose tai nieko nepakeitė - kai tik atidarau narvą ir pakalbinu ji iš karto atbėga bendrauti ir pažaisti. Draugės jos gyvenimą įtakoja tik tiek, kad dabar aš nejaučiu sąžinės graužimo kad negaliu su žiurke normaliai pažaisti, palankstyti, pamiegoti kartu hamake ir užsiimti su ja tada, kai jai to reikia - dabar aš žinau kad kai dirbu ar miegu, ar užsiimu kita veikla mano plikutė turi su kuo žaisti, aiškintis santykius ir kalbėtis apie gyvenimą.

Wow kaip pavydu bigsmile.gif wub.gif pamenu labai tokios norėjau bet tuomet perskaičiau kad jos turi gyvent su kitom žiurkėm na atseit kad būtų šilčiau tongue.gif tai tas mane ir atbaidė nes niekad nemaniau, kad galima tos pačios lyties žiurkes laikyti kelias, kažkodėl atrodė kad jos pešasi.. nuo vaikystės pamenu kai mama laikydavo žiukėnus kaip jie tarpusavyje pjaudavosi doh.gif ir piršus vienas kitam nukasdavo nu kažkoks siaubas.. doh.gif
na, bet kaip suprantu žiurkės nesunkiai priima naujas žiurkes, bet tik jaunikles?
Nes rodos velgi, čia liepia pirkt po kelias žiurkes na bet gi tiek pat laiko jos abi negyvens, kažkuri iškeliaus anksčiau tai kitai jau bus didelis stresas..
Papildyta:
Panelės visiškai kitokios  biggrin.gif Įprastai judrios, smalsios, naglos, joms viskas rūpi ir visur savo nosį reikia įkišti. Man auginti merginas daug įdomiau (ir sunkiau  biggrin.gif ) nei berniukus, jų gyvenimas kolektyve tikras "televizorius" su nesibaigiančia muilo opera.
O berniukai "meditacijai" - ramiai glostinėti pasiėmus ant kelių.

Nu kolkas tai negaliu atsižiūrėt i jų žaidimus, nemaniau kad pelės moka žaist biggrin.gif

Labai idomu, va vis dvejojau del patelės dar ir del to kad jos baisiai judrios, o norisi ir ant kelių pasitupdyt ir pilva pakasyt.. biggrin.gif na ir man labai norėjosi didelės žiurkės, patelės kiek suprantu ženkliai mažesnės..

Dėl šito galite nepergyventi - pirkdama žiurkes Austrijos zooparduotuvėje jūs nedarote jokios įtakos tam verslui, nes žiurkės atkeliauja iš maistinių daugyklų, kurių "apyvarta" dešimtys ir šimtai tūkstančių gyvačių maistui auginamų žiurkių. Net jei visi Austrijos žiurkių mylėtojai niekada nebepirks žiurkių zooparduotuvėse, "maistinės daugyklos" to net nepajus  smile.gif
Galima būtų kalbėti apie kažkokią įtaka kai perki žiurkę pvz. Lietuvoje zooparduotuvėje, kurioje jos dauginamos vietoje, ar kai perki iš žmonių-daugintojų, kurie nustotų dauginti jei nebūtų paklausos.

Na tai bent tiek.. smile.gif

Tiesa savo ankstesni žiurkuti kai pirkau tai sakė, kad jei nebūtume nupirkę būtų keliavęs maistui, ta parduotuvė turėjo nemažai roplių.. net baisu pagalvot unsure.gif na nors ir trumpai bet bent jau buvo laimingas.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allegria: 08 gegužės 2016 - 15:41
Pas jus nors internetinėse parduotuvėse yra ar didesniuose miestuose, o Lietuvoje su tuo iš viso milžiniškos problemos, nieko niekur neįmanoma nusipirkti, dar ir kainos nerealiai aukštos pagal mūsų pragyvenimo lygį.
Skanėstus-pagaliukus galite kabinti 1-2 kartus į savaitę
Sausi maistai žiurkėms būna labai įvairūs pagal savo sudėtį, baltymų kiekį, kokybę ir "naudingumą".

O tai tuos skanėstus reik paimt iš narvelio? nes aš idėjau du skanėstus viena vien su grūdais o kita su kažkokiom smulkiom krevetėm na bet graužia po truputuka..

sausa tai mes valgom JR Farm, jo kaip suprantu ir LT yra nes mačiau kiti augintojai perka..

o dabar kas liečia gyvulinės kilmės baltymus smile.gif jų kažkuom kitkuo pakeist neina? nes mes nevalgom mėsos ir ji mūsų šaldytuve retas svečias ( tik tuomet kai atvažiuoja visavalgiai svečiai smile.gif ) na nesibaidau žuvies ir kameroje turiu krevečių, nusipirkau bet nedristu valgyt biggrin.gif tai jas galima duot? skaičiau kad krevetes duoda, tai va vakar viena padalinau pusiau ir išdalinau merginoms, tai valgė net ausys lapsėjo biggrin.gif na bet jei reik ten kokių širdelių tai nupirksiu bėdos nėra, jei gyvūnui mėsa būtina tai vadinasi ir duosiu, dar ne taip senai šunis paukštiena maitinau na bet kai pas abu pradėjo skrandžiai stot, pakeičiau ant konservų na tai biškuti pelytės pavelavo ot būtų buvus puota biggrin.gif

Ai dar nepaminėjot kaip ten su žole ar galima joms duot pvz. pienių lapų? pastebėjau, kad jas labai mėgsta smile.gif

O siaube - visus rastus kakučius sudėt i dėžutę biggrin.gif bijau, kad tam kantrybės neturėsiu, čia jau juvelyrinis darbas biggrin.gif biggrin.gif tai, bet jei siusioja ne i dėžutę tuomet jau jokio skirtumo kur jos darys, būtų neblogai jei tik ta prisiusiota kraika būtų galima keist daug darbo atkristų.. na gaila, kad to nežinojau anksčiau, būčiau tualeto nepirkus teks imt lauk nes vistiek apverstas aukštyn kojom guli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allegria: 08 gegužės 2016 - 17:23
QUOTE(Allegria @ 2016 05 08, 18:21)
O tai tuos skanėstus reik paimt iš narvelio? nes aš idėjau du skanėstus viena vien su grūdais o kita su kažkokiom smulkiom krevetėm na bet graužia po truputuka

Nuimti nereikia biggrin.gif tegu dabar kabo, tiesiog paskui kabinkite rečiau

sausa tai mes valgom JR Farm, jo kaip suprantu ir LT yra nes mačiau kiti augintojai perka..

Pas mane nuo JR Farm labai žiurkės pradėjo tukti po to, kai gamintojas sudėtį "atnaujino", aš jį "skiedžiu" su įvairiais grūdais. Kadangi pas jus berniukai, jie dar mažiau juda, tai atkreipkite dėmesį ar nepradės tukti.

o dabar kas liečia gyvulinės kilmės baltymus  smile.gif jų kažkuom kitkuo pakeist neina? nes mes nevalgom mėsos ir ji mūsų šaldytuve retas svečias ( tik tuomet kai atvažiuoja visavalgiai svečiai  smile.gif )

Deja, pakeisti neina biggrin.gif žiurkėms, ypač augančioms, reikalingi gyvulinės kilmės baltymai teisingam augimui ir vystymuisi (žiurkės juk yra visaėdės, gamtoje jos ir paukštuką pasigauna, ir pelę su malonumu suvalgo, nekalbant jau apie visokius vikšrus ir vabalus).
Dalinai galima duoti virtos žuvies, 1-2 kartus per mėnesį apvirtą krevetę su kiautu arba be jo (tik ją reikia duoti prieš narvo plovimą nes po jos suvalgymo žiurkės labai kvapiai sysina).
Aš irgi mėsos praktiškai nevalgau biggrin.gif Bet tai nei kiek neatsiliepia nei šunų (jie valgo tik "natūraliai"), nei žiurkių racionui biggrin.gif Nupirkite puskilį (ar po kiek pas jus parduoda) vištos kakliukų ir širdelių, padalinkite į porcijas ir sušaldykite. Specialiai žiurkėms atšildyti porciją kakliukų, užkaisti vandenį ir išvirti visai nesunku smile.gif
Dar žiurkėms galima zooparduotvėse pirkti gyvus "vikšrus", pvz. zoofobusą, bet man tai nepriimtina.

Jei pas jūsų šunis nuo paukštienos pradėjo skrandžiai stoti, matyt kažką ne taip darėte, kažko nesubalansavote g.gif Aš savo tris šunis ant natūralios mitybos pervedžiau atrodo prieš 3 metus, tada mano šunims buvo 6, 7 ir 11 metų (visą gyvenimą šunys valgė sausą). Man geriausias teigiamas tokios mitybos rodiklis kad pas mano nykštukinį pinčerį 6 metų po pusmečio ausys atsistojo biggrin.gif (o jis dėl tų ausų mano buvo "nurašytas" kaip neparodinis) Pudelę (greit jai bus 14 metų) prieš keletą metų veterinarai "nurašė" ir prognozavo kad gyvens maksimum pusmetį, o ji sau po stadioną laksto kaip jauniklė biggrin.gif

Ai dar nepaminėjot kaip ten su žole ar galima joms duot pvz. pienių lapų? pastebėjau, kad jas labai mėgsta  smile.gif

Pienių lapų galima, ir žiedus taip pat, tik nepadauginkite kad nebūtų problemų su skrandžiu.

O siaube - visus rastus kakučius sudėt i dėžutę  biggrin.gif bijau, kad tam kantrybės neturėsiu, čia jau juvelyrinis darbas  biggrin.gif

Na kiek surinksite tiek gerai biggrin.gif pavargti tikrai verta, nes paskui būna kad prikakina ant lentynos, ten pat pasysina, kakučiai išbrinksta ir suminkštėja ir po kažkiek laiko žiurkės su savo kojomis po juos pavaikšto ir visur išnešioja, jie pridžiūna ir tada tenka "dantimis graužti" doh.gif
Prieš kažką perkant geriau užklausti ar paieškoti informacijos forume, nes zooparduotuvėse kad "planą padaryti" daug visokių nereikalingų daiktų įsiūlo. Kaip tik vienas iš jų
QUOTE(Allegria @ 2016 05 08, 16:43)
Radau nuolaidėlę witakraft spec. vatai tiest žiurėnams i namukus, tai dabar visas narvas apmėtytas vata  biggrin.gif

Žiurkėninė vata žiurkėms yra nenaudojama (žiurkėnams beje irgi biggrin.gif ) , ji nesugeria normaliai skysčio ir žiurkės ant šlapio miegos.
Siūlau "neišradinėti dviračio" - nupirkite specialiai žiurkėms prasčiausią tualetinį popierių ir kasdien duokite. Galite į miegojimo vietas padėti tik po kelis gabaliukus, o likusius popieriukus padėti narve ant lentynos - merginos pačios susinešios kur joms reikia, joms užsiėmimas, o jūsų dukrai bus "žiurkinis televizorius" biggrin.gif
https://www.youtube....1421828030#t=40
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 09 gegužės 2016 - 03:43
prie rankų dar nenoriai eina, nors vyras ikiša ranka tai taip apie jo ranka aplimpa  biggrin.gif idomu kuo mano ranka joms netinka  biggrin.gif o ta laukinukę šiandien trumpam pavyko i rankas pasiimt, na tai tikiuosi viskas bus gerai ir greit susidraugausim

O jus pabandykite jas nuo rankų maitinti kokiu skystesniu maistu, pvz. jogurtu ar varške. Galima duoti nuo delno arba laižyti nuo pirštų.
Kai įmate žiurkes į rankas stenkitės imti ne "iš viršaus" (daugelis žiurkių bijo), o abiem rankom iš šonų "laiveliu". Aš bailias žiurkes imu ištisai bet vos kelioms sekundėms - paimu, palaikau 4-5 sekundes, padedu ir duodu skaniuką biggrin.gif ir taip 20-30 kartų per pasivaikščiojimą

Na ir velgi parduotuvėje man siūlė toki pati narva tik didesni, bet didesnis pagal ploti ir ilgi o aukštis nebuvo didelis, turim mes toki narva bet jame laikėme šeška na ir tarpai tarp virbų gan dideli tai jis žiurkėms tikrai nebus tinkamas.. 

Dugno ploto jūsų dviem merginom tikrai pilnai užtenka.
O koks tiksliai pas jus narvas šeškams? Pamatuokite tarpus. Nes žiurkininkai labai dažnai naudoja šeškų narvus kai augina didesnį kiekį žiurkių.
Jei tarpai 22-23 mm, o jūsų merginos nebus labai smulkios ir priaugs bent 350 g tai galėsite perkelti į šeškų narvą.

Oho ispūdinga  biggrin.gif jei gyvenčiau viena ir aš turbūt visus namus narvais apsistatyčiau  biggrin.gif tiesa o kaip jūs kvapa šalindavot, su tokia gausybe narvu tai tikrai visi namai turėjo '' kvepėt '' smile.gif ar tiesiog dažnai kraika keisdavot?

Kad namai nekvepėtų šalinti kvapo nereikia, reikia narvus tvarkyti biggrin.gif
Aš visus narvus tvarkau vienodai nepriklausomai nuo žiurkių kiekio - kartą į savaitę narvo ir visos įrangos plovimas vonioje po dušu su deguto muilu ir acto/vandens mišiniu. Kraikas keičiamas 2 kartus į savaitę (kai netingiu tai kasdien dar kakučius "nurenku"), ir 1-2 kartus į dieną "šlapiai" valau visas lentynas ir keičiu popieriukus. Hamakai keičiami kas 2-4 dienos (priklauso nuo gyventojų).

Nu mano bernužėlis buvo nerealiai jaukus ir meilus

Koks šaunus vaikinas buvo wub.gif
Gaila kad taip mažai nugyveno verysad.gif

nuo vaikystės pamenu kai mama laikydavo žiukėnus kaip jie tarpusavyje pjaudavosi  doh.gif  ir piršus vienas kitam nukasdavo nu kažkoks siaubas.. 

Tiesiog prieš perkant bet kokius gyvūnus (arba juos nusipirkus) reikia apie juos pasiskaityti. Tada nereikės eiti prieš gamtą. O pas mus dažnai pirma nusiperka, paskui augina "pagal nuojautą" ir tik kai kažkas gaunasi ne taip puola ieškoti informacijos biggrin.gif
Yra gyvūnai, gyvenantys tik po vieną, yra po kelis. Visada reikia prisiminti kaip gyvūnas gyvena natūralioje gamtoje.
Žiurkėnų griežtai negalima laikyti po kelis (nors lietuviai nuolat bando juos "sudraugauti", o paskui baisisi kai tenka žiurkėnų dalis iš narvo traukti). Pelių patinai gyvena irgi tik po vieną, o patelės kaip ir žiurkės auginamos nedideliais būreliais. Smiltpelės, degu, šinšilos, jūrų kiaulytės ir triušiai - visi turi savo laikymo ypatumų ir į juos reikia atsižvelgti.

pamenu labai tokios norėjau bet tuomet perskaičiau kad jos turi gyvent su kitom žiurkėm na atseit kad būtų šilčiau

Užtat ir pirkau plikei drauges kad būtų šilčiau ir linksmiau. Tik matyt pas mane kažkas su maistu ar oru ne taip, nes mano plikė per kelias dienas pasidengė trumpais "spygliukais" lotuliukas.gif doh.gif

na, bet kaip suprantu žiurkės nesunkiai priima naujas žiurkes, bet tik jaunikles? 

Yra tam tikros žiurkių pažindinimo taisyklės. Viskas priklauso nuo senbuvių ir naujos žiurkės amžiaus bei charakterių. Kartais pažindinimai būna labai lengvi ir greiti, o kartais trunka po kelis mėnesius, reikalauja iš šeimininko daug laiko ir kantrybės, ir vyksta su didesnėmis/mažesnėmis traumomis, o kartais net baigiasi naujos žiurkės mirtimi. Todėl aš visada patariu nusipirkti iš karto kelias žiurkes ir gyventi sau ramiai biggrin.gif Man visi pažindinimai labai sunkiai duodasi, aš labai pergyvenu ir nervuojuosi, todėl man lengviau "padaryti" naują narvą su jauniklėmis nei pažindinti jas su 4-5 senbuvėmis biggrin.gif
Su senomis žiurkėmis būna įvairiai. Vienos, likusios vienos, labai teigiamai priima jauniklius ir "atjaunėja", o kitos kategoriškai atsisako gyventi su vaikais.
Visada kai perki naują žiurkę reikia turėti omenyje, kad ji gali nesusidraugauti su senbuvėmis ir tada naujokei teks imti draugę ir turėti dar vieną neplanuotą narvą.

Nu kolkas tai negaliu atsižiūrėt i jų žaidimus, nemaniau kad pelės moka žaist 

Dar ir kaip moka žaisti biggrin.gif
Aš dabar ištisai stebiu kaip mano naujas penketukas po narvą "skraido" (man rodos jos niekada nemiega doh.gif )

na ir man labai norėjosi didelės žiurkės, patelės kiek suprantu ženkliai mažesnės..

Patelės būna įvairios, kaip ir patinai - priklauso nuo genetikos, auginimo vaikystėje bei mitybos. Didelė žiurkė ir nutukusi irgi yra skirtumas.
Man irgi patinka didelės žiurkės, būtent dėl to niekaip neatsisakau patinų biggrin.gif Mano dabartiniai patinai sveria apie 700-800g, didžiausia patelė svėrė apie 600 g, mažiausia 250 g.
Su pasitupdymu ir pilvo pakasymu pas pateles būna sunkiai, nebent kai apsiramina sulaukusios dviejų metų.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 09, 04:40)
Nuimti nereikia  biggrin.gif tegu dabar kabo, tiesiog paskui kabinkite rečiau
Pas mane nuo JR Farm labai žiurkės pradėjo tukti po to, kai gamintojas sudėtį "atnaujino", aš jį "skiedžiu" su įvairiais grūdais. Kadangi pas jus berniukai, jie dar mažiau juda, tai atkreipkite dėmesį ar nepradės tukti.

Pas mane mergaitės, lyg ir rašiau blush2.gif berniuka turėjau anksčiau o mergaičių auginti neteko tad nežinau kaip ten su jom viskas vyksta smile.gif

QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 09, 04:40)

Deja, pakeisti neina biggrin.gif žiurkėms, ypač augančioms, reikalingi gyvulinės kilmės baltymai teisingam augimui ir vystymuisi (žiurkės juk yra visaėdės, gamtoje jos ir paukštuką pasigauna, ir pelę su malonumu suvalgo, nekalbant jau apie visokius vikšrus ir vabalus).

Dar žiurkėms galima zooparduotvėse pirkti gyvus "vikšrus", pvz. zoofobusą, bet man tai nepriimtina.

Jau nupirkau širdelių tai šiandien ir planuoju išvirt.. smile.gif

o del kirmėlių tai ne ne.. biggrin.gif jau geriau kakliukai biggrin.gif

o del šunų tai greičiausiai kažka blogai dariau, tiesiog su paukštiena išvirdavau kokių kruopu, dar daržovę imesdavau nu ir viskas, tai iš pradžių valgė gerai bet paskui matyt atsibodo tai dabar perėjau prie konservų ir viskas puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Vakar netyčia ta bailiukę iš narvo išsitraukiau tik paskui ta supratau biggrin.gif nu tai sakyčiau visai neblogai mums sekasi draugaut.. thumbup.gif

Jau neapsiėjom ir be nuostolių biggrin.gif spėjo užuolaida sugraužt biggrin.gif isitraukė kampa užuolaidų i narva tai aišku neapsiėjom be skylių biggrin.gif ir žinojau, kad taip gali nutikt ir buvau atitraukus jas nuo užuolaidų toliau, nesuprantu kaip taip galėjo nutikt biggrin.gif

o del šeško narvo tai ėjau i rūsi aš jo ieškot tai bet nugrūstas i pati gala rūsio doh.gif o iėjimas užkrautas vaiko dviračio priekaba tai jau niekaip nepavyko man iki jo dasigauti na bet primečiau aki kartu su metru biggrin.gif nu tai kažkas 2,5-3cm. tai bet jo aukštis taip pat nedidelis, ilgis ant 20cm. ilgesnis už ši, plotis man rodos panašus na ir gal aukštis vos vos didesnis na bet jis taip pat eina i ilgi tai tokia ten iš jo ir nauda.. smile.gif

del narvo valymo supratau, tai stengsimės ir mes dažniau tvarkytis..

Pasidarė labai idomu kiek jūs šiuo metu turite žiurkių? blush2.gif tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 09, 05:20)

Tiesiog prieš perkant bet kokius gyvūnus (arba juos nusipirkus) reikia apie juos pasiskaityti. Tada nereikės eiti prieš gamtą. O pas mus dažnai pirma nusiperka, paskui augina "pagal nuojautą" ir tik kai kažkas gaunasi ne taip puola ieškoti informacijos  biggrin.gif

Suprantama, tiesiog visad maniau kad žiurkės vieni iš papračiausiai auginamų gyvūnų tai bet dabar suprantu, kad klydau.. smile.gif

Dar va tokius augintinius teko laikyt, dygliapeles.. smile.gif

user posted image

jaučiu didelę silpnybę graužikams wub.gif smile.gif

Papildyta:
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 09, 05:20)

Yra tam tikros žiurkių pažindinimo taisyklės. Viskas priklauso nuo senbuvių ir naujos žiurkės amžiaus bei charakterių. Kartais pažindinimai būna labai lengvi ir greiti, o kartais trunka po kelis mėnesius, reikalauja iš šeimininko daug laiko ir kantrybės, ir vyksta su didesnėmis/mažesnėmis traumomis, o kartais net baigiasi naujos žiurkės mirtimi.  Todėl aš visada patariu nusipirkti iš karto kelias žiurkes ir gyventi sau ramiai  biggrin.gif  Man visi pažindinimai labai sunkiai duodasi, aš labai pergyvenu ir nervuojuosi, todėl man lengviau "padaryti" naują narvą su jauniklėmis nei pažindinti jas su 4-5 senbuvėmis  biggrin.gif
Su senomis žiurkėmis būna įvairiai. Vienos, likusios vienos, labai teigiamai priima jauniklius ir "atjaunėja", o kitos kategoriškai atsisako gyventi su vaikais.
Visada kai perki naują žiurkę reikia turėti omenyje, kad ji gali nesusidraugauti su senbuvėmis ir tada naujokei teks imti draugę ir turėti dar vieną neplanuotą narvą.

Vajej, tai jau čia gautūsi kad tektų laikyti žiurkes iki gyvenimo pabaigos nes visa gyvenima tektų vis kažkuriai žiurkei po nauja žiurke dapirkinėt biggrin.gif

Kažkaip dar turėjau minčių pirkti tris, na bet kitos dvi buvo gerokai didesnes o ir buvo tik dvi tai velgi tai vienai likusiai būtų buvę liūdna tai jau tektų pirkt keturias biggrin.gif nu tai va, apie ka aš ir kalbu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Allegria @ 2016 05 10, 15:38)
Pas mane mergaitės, lyg ir rašiau  blush2.gif berniuka turėjau anksčiau o mergaičių auginti neteko tad nežinau kaip ten su jom viskas vyksta

blush2.gif atsiprašau, susimaišiau

QUOTE(Allegria @ 2016 05 10, 15:38)
o del šunų tai greičiausiai kažka blogai dariau, tiesiog su paukštiena išvirdavau kokių kruopu, dar daržovę imesdavau nu ir viskas, tai iš pradžių valgė gerai bet paskui matyt atsibodo tai dabar perėjau prie konservų ir viskas puikiai

Mano akimis šerti konservais pats nedėkingiausias dalykas biggrin.gif kaina didžiulė, nauda maža, tik šeimininkui "akių apgavystė" nes galvoja kad šeria beveik mėsa
Prieš šeriant natūraliai geriau krūvelę informacijos perskaityti, kitaip galima ir šunų sveikatą smarkiai sugadinti.
O kokie pas jus šunys? kaip suprantu dar ir keli?

QUOTE(Allegria @ 2016 05 10, 16:13)
Vakar netyčia ta bailiukę iš narvo išsitraukiau tik paskui ta supratau  biggrin.gif nu tai sakyčiau visai neblogai mums sekasi draugaut

Pasistenkite kuo dažniau iš narvo imti.
Nežinau ar skaitėte, bet labai gerai jaukinasi kai pasikiši po megztuku, nebūtinai net ramiai sėdėti, galima visus namų darbus nromaliai nudirbti (tik megztinį reikia į kelnes susikišti kad neiškristų biggrin.gif )

Jau neapsiėjom ir be nuostolių  biggrin.gif spėjo užuolaida sugraužt  biggrin.gif isitraukė kampa užuolaidų i narva tai aišku neapsiėjom be skylių  biggrin.gif ir žinojau, kad taip gali nutikt ir buvau atitraukus jas nuo užuolaidų toliau, nesuprantu kaip taip galėjo nutikt

Kai žiurkės labai smarkiai nori kažką pasiekti pas jas kažkokiu fantastiniu būdu labai "pasiilgina" rankos biggrin.gif

o del šeško narvo tai ėjau i rūsi aš jo ieškot tai bet nugrūstas i pati gala rūsio  doh.gif  o iėjimas užkrautas vaiko dviračio priekaba tai jau niekaip nepavyko man iki jo dasigauti  na bet primečiau aki kartu su metru  biggrin.gif nu tai kažkas 2,5-3cm. tai bet jo aukštis taip pat nedidelis, ilgis ant 20cm. ilgesnis už ši, plotis man rodos panašus na ir gal aukštis vos vos didesnis na bet jis taip pat eina i ilgi tai tokia ten iš jo ir nauda.. 

Gaila kad tokie dideli tarpai, būtų galima du narvus vieną ant kito sujungti. Žiurkininkai kartais naudoja ir su tokiais tarpais, bet prieš tai reikia tinklu aptraukti.

Pasidarė labai idomu kiek jūs šiuo metu turite žiurkių?

Šiuo metu nedaug, tik 10 biggrin.gif trijuose narvuose
Penkios dvimetės (du berniukai ir trys merginos), ir penkios mano visiškai neplanuotos mažylės-naujokės (aš norėjau padaryti pertrauką žiurkių auginime ir jau beveik du metus nebeėmiau naujų žiurkių, net visus didelius narvus išsipardaviau biggrin.gif )

Suprantama, tiesiog visad maniau kad žiurkės vieni iš papračiausiai auginamų gyvūnų tai bet dabar suprantu, kad klydau..

Tikrai neklydot, taip ir yra. Tiesiog net ir patys nereikliausi gyvūnai reikalauja tam tikrų gyvenimo, mitybos ir bendravimo sąlygų.

Dar va tokius augintinius teko laikyt, dygliapeles.. 

Man jos labai gražios, bet niekada neteko jų matyti gyvai.
Jums teko tokius įdomius gyvūnus laikyti - dygliapeles, šešką (aš šeškų šeimininkams paminklą statyčiau, čia juk visą butą reikia pertvarkyti gyvūno poreikiams)

Vajej, tai jau čia gautūsi kad tektų laikyti žiurkes iki gyvenimo pabaigos nes visa gyvenima tektų vis kažkuriai žiurkei po nauja žiurke dapirkinėt 

Daugelis žiurkininkų taip ir daro biggrin.gif Tik ne po vieną dapirkinėja, o po dvi - kad jaunai žiurkei būtų su kuo žaisti ir lakstyti, ir ji smarkiai senutės nenuvargintų.
Tik deja ne visada sena žiurkė nori gyventi su jaunimu, kiek kartų aš bandžiau pirkti senutėms naujokes "kad linksmiau būtų" visos mano senutės griežtai atsisakydavo su jomis gyventi. O kažkaip imtis drąstinių priemonių pažindinant man tokiam amžiuje nebekildavo ranka.

Kažkaip dar turėjau minčių pirkti tris, na bet kitos dvi buvo gerokai didesnes o ir buvo tik dvi tai velgi tai vienai likusiai būtų buvę liūdna tai jau tektų pirkt keturias 

Aš visada stengiuosi kad narve būtų porinis žiurkių skaičius, kažkaip jos pas mane daugiau poromis draugauja
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 11, 05:15)

Mano akimis šerti konservais pats nedėkingiausias dalykas  biggrin.gif kaina didžiulė, nauda maža, tik šeimininkui "akių apgavystė" nes galvoja kad šeria beveik mėsa
Prieš šeriant natūraliai geriau krūvelę informacijos perskaityti, kitaip galima ir šunų sveikatą smarkiai sugadinti.
O kokie pas jus šunys? kaip suprantu dar ir keli? 

Galbūt blush2.gif na bet kitaip nesigauna, nes visų pirma tai vaikas mažas ir jau neturiu laiko su košėm cackintis juolabiau kad ir šunys i ja nenori žiūrėt, žalios mėsos del daugelio priežasčių negalėčiau duot, sausas maistas tinka tik kelioms dienoms o paskui pradeda išsidirbinėt na o konservus kokius dvejus metus valgo ir nei nebando atsikalbinėt, viskas tinka biggrin.gif o ir mano vienam šuniui anksčiau nuolat su žarnynu bėdų būdavo tai pradėjus valgyt konservus viskas susitvarkė na tai del to labai džiaugiuos.. konservus stengiuosi pirkt jau pačius geriausius kokius randu savo kaime, Real Nature gamintojo gal netyčia teko girdėt.. O šunys du, jorkšyro terjerai smile.gif Vienas tai jau labai senas kokių 14 metų.. smile.gif

Nežinau ar skaitėte, bet labai gerai jaukinasi kai pasikiši po megztuku, nebūtinai net ramiai sėdėti, galima visus namų darbus nromaliai nudirbti (tik megztinį reikia į kelnes susikišti kad neiškristų  biggrin.gif )

Ne, šito nežinojau reiks pabandyt smile.gif tik nelabai tikiu, kad ramiai išsėdės o jei pradės duotis tai vargu ar pavyks kokius darbus nudirbt biggrin.gif

Papildyta:

Kai žiurkės labai smarkiai nori kažką pasiekti pas jas kažkokiu fantastiniu būdu labai "pasiilgina" rankos  biggrin.gif

Man rodos jau supratau kas padėjo tas rankas prailgint biggrin.gif ogi greičiausiai dukra biggrin.gif Vakar vel kažkokiu būdu jas isitraukė ir pragraužė dar didesnę skylę biggrin.gif na o paskui atėjo dukra atsisėdo priešais narva ir su koja pastūmė artyn užuolaidų.. doh.gif nu tai ne žiurkių kaltė, kad viskas joms ranka pasiekiama biggrin.gif

Šiuo metu nedaug, tik 10  biggrin.gif trijuose narvuose
Penkios dvimetės (du berniukai ir trys merginos), ir penkios mano visiškai neplanuotos mažylės-naujokės (aš norėjau padaryti pertrauką žiurkių auginime ir jau beveik du metus nebeėmiau naujų žiurkių, net visus didelius narvus  išsipardaviau biggrin.gif )

Tai jau tikrai, kad nedaug biggrin.gif

Man jos labai gražios, bet niekada neteko jų matyti gyvai.
Jums teko tokius įdomius gyvūnus laikyti - dygliapeles, šešką (aš šeškų šeimininkams paminklą statyčiau, čia juk visą butą reikia pertvarkyti gyvūno poreikiams)

Man ir labai gražios, bet visiškai ne rankinės nei nebandžiau pratint prie rankų, gyvunėliai skirti tik stebėjimui, del grožio.. smile.gif ant nugaros turi spyglius, bet ne rimtus, stipriai neduria..
Na o kas labiausiai mane sužavėjo tai jų jaunikliai, kurie gimsta jau šiek tiek apsiplaukavę, pilnai matantys ir vaikštantys biggrin.gif

va imetu foto, čia ka tik gimę smile.gif

user posted image

Mama i namus nešas biggrin.gif

user posted image

O šeškai dar smagesni gyvūnai už žiurkes biggrin.gif ir žiurkės čia tik tarpinė stotelė iki kol dukra šiek tiek paaugs smile.gif Labai norėjau dar kažkokio augintinio namuos nes kol gyvenau LT namai jais buvo perpildyti na ir kentėjau, kentėjau kol neištvėriau biggrin.gif tai vyro mamos dienai išsiprašiau žiurkių biggrin.gif Tai dabar visi namai jomis džiaugiasi, ir dukra reguliariai nueina pažiūrėt ka jos veikia.. smile.gif tai, bet ir tenka prižiūrėt kad i narva piršto neikištu, maža dar ikas.. doh.gif bet idomu ar žiurkės linkusios kandžiotis, na taip jau rimtai? nes vyrui už piršto jos tik nestipriai sugriebia na bet vaiko pirštukai minkštesni ir mažesni ir turbūt gali palaikyt vietoj maisto..?

Atsakyti
QUOTE(Allegria @ 2016 05 11, 15:42)
Ne, šito nežinojau reiks pabandyt  smile.gif tik nelabai tikiu, kad ramiai išsėdės o jei pradės duotis tai vargu ar pavyks kokius darbus nudirbt  biggrin.gif

Tai ir nereikia kad ramiai sėdėtų, tegu duodasi biggrin.gif svarbu kad netyčia neiškristų per rankovę ar pro apačią. Aš ir indus plaunu, ir kambarius tvarkau, ir valgyt gaminu dabar 5 naujas merginas pasikišusi.

Na o kas labiausiai mane sužavėjo tai jų jaunikliai, kurie gimsta jau šiek tiek apsiplaukavę, pilnai matantys ir vaikštantys  biggrin.gif

Kokie faini wub.gif jei atskirai mažylius nufotografuotumėte sakyčiau kad įdomios spalvos žiurkiukai biggrin.gif

O šeškai dar smagesni gyvūnai už žiurkes biggrin.gif ir žiurkės čia tik tarpinė stotelė iki kol dukra šiek tiek paaugs  smile.gif 

Aš šeškų šeimininkams statyčiau paminklą biggrin.gif Ypač kurie jų turi po kelis. Reikia būti labai pasiaukojančiu kad tokį gyvūną laikyti, čia juk visą butą reikia specialiai gyvūno poreikiams pritaikyti su jo charakteriu, dydžiu ir vikrumu.
Kai tik Lietuvoje pasirodė šeškai aš irgi buvau užsidegusi jį laikyti, bet pažiūrėjusi kaip jis elgiasi namuose iš karto supratau kad tai "ne mano" gyvūnas.

bet idomu ar žiurkės linkusios kandžiotis, na taip jau rimtai? nes vyrui už piršto jos tik nestipriai sugriebia na bet vaiko pirštukai minkštesni ir mažesni ir turbūt gali palaikyt vietoj maisto..? 

Viskas priklauso individualiai nuo žiurkių. Vienos visiškai nekanda, kitos vos krimsteli, trečios kanda iki kraujo. Mano berniukai reguliariai manyje skylučių padaro biggrin.gif O vaikų pirštukai dažniausiai dar kokiu skaniu maistu kvepi, tai geriau pasaugoti.

Galbūt  blush2.gif na bet kitaip nesigauna, nes visų pirma tai vaikas mažas ir jau neturiu laiko su košėm cackintis juolabiau kad ir šunys i ja nenori žiūrėt, žalios mėsos del daugelio priežasčių negalėčiau duot, sausas maistas tinka tik kelioms dienoms o paskui pradeda išsidirbinėt na o konservus kokius dvejus metus valgo ir nei nebando atsikalbinėt, viskas tinka  biggrin.gif

Diskutuoti apie šunų mitybą nedėkingas dalykas biggrin.gif Kaip kad sveikos mitybos šalininkas ar veganas/vegetaras diskutuotų su žmogumi, besimaitinančiu vien hamburgeriais ir pusfabrikačiais, kuo sveikaiu maitintis biggrin.gif
Aš žinau kaip sakoma "iš vidaus" visą konservų ir sausų pašarų gamybos procesą (ir mačiau savo akimis), todėl neturiu jokių iliuzijų tuo klausimu biggrin.gif Nėra gerų konservų, yra tik gerai išreklamuoti ir su puikiu marketingu. Naivu tikėtis kad į konservus dėtų kokybišką mėsą ir kad jos ten tikrai daug biggrin.gif Pvz. Animondos konservai atsirado dėl to, kad kompanija užsiiminėja maisto žmonėms gamyba, ir likdavo labai daug "atliekų", kurių nebuvo galima panaudoti, tad taupūs vokiečiai nusprendė kad tai pinigų švaistymas vėjais ir pradėjo gaminti konservus šunims ir katėms. Beje, kai kuriose šalyse yra oficialiai leidžiama šunų/kačių pašarų gamyboje naudoti vet. klinikose užmigdytus gyvūnus, kritusius/sergančius gyvulius ir panašiai (aišku nei viena iš firmų garsiai apie tai nesiskelbs). Žodžiu, kuo mažiau žinai tuo ramiau gyveni biggrin.gif
Atsakyti
Rodomės... Gabi wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Matrioška_ @ 2016 05 11, 22:30)
Rodomės... Gabi wub.gif 

Kokia miela dablreksė wub.gif wub.gif wub.gif o jau ūsai
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 05 11, 17:43)
Aš šeškų šeimininkams statyčiau paminklą biggrin.gif Ypač kurie jų turi po kelis. Reikia būti labai pasiaukojančiu kad tokį gyvūną laikyti, čia juk visą butą reikia specialiai gyvūno poreikiams pritaikyti su jo charakteriu, dydžiu ir vikrumu.
Kai tik Lietuvoje pasirodė šeškai aš irgi buvau užsidegusi jį laikyti, bet pažiūrėjusi kaip jis elgiasi namuose iš karto supratau kad tai "ne mano" gyvūnas.

Tai tiesiog judrus ir smalsus gyvūnas ir žmogui kuris mėgsta ramybę ir tvarka aišku toks gyvūnas netiks.. nors tvarka turint šeška net ir labai gerai biggrin.gif man vienas šeškas tai išvis jokių problemų nekėlė gal buvo kiek baisu kai tik isigijom nes tik parsivežus namo pamatėm jog tai visiškai laukinis ir visai nerankinis gyvūnas, puolė mus ir šuni kast ir kol nuvažiavau pas tėvus i namus narvo parsivežt jis man iškasė visus vazonus.. biggrin.gif tai pamenu skambinau i kika klaust ar galėčiau atvežti atgal biggrin.gif tai kikoj tuomet tik pasakė turėkit kantrybės tuoj apsipras.. Patikėjau ir pasilikau, na o tas tuoj truko beveik visa pusmeti.. biggrin.gif Tai imdavau mieganti ( šeškai turi nerealų sugebėjima miegant atsijungti išvis biggrin.gif ) na ir glostydavau, būdavo net ir po dvi valandas, kol pvz. koki filma žiūrėdavom na ir va taip apsiprato ir dabar taip džiaugiuos, kad tuomet aš jo neatidaviau ir turėjau galimybę pažint toki nuostabų gyvūna wub.gif

Vakar nulėkiau iki zoo pard. ieškot žiurkėms guolio ar hamako na tai radau tik mažuliukų skirtų žiurkėnams tai užvažiavau i buitinių prekių pard. ir nupirkau virtuvinę pirštinę biggrin.gif nu tai viena guli tam sukimo rate o kita miega pirštinėj, žodžiu tiko smile.gif

Nupirkau dar maisto kitokio Multi fit gamintojo, bet pakuotė tokia pigoka tai gal koks prastas na bet kitokio nebuvo tai kita kart teks pavažiuoti už miesto, kraiko aišku ir neradau tai vel to pačio nupirkau..

Dar idomu dalyka pagalvojau, buvom čia su vyru radę laukini paukštuka na ir bandėm augint, aišku nepavyko na ir liko štai tokio maisto:

user posted image

tik pas mus jis gerokai smulkesnis.. na ir i ji ieina ivairūs vabaliukai ir kirmėliukai tai gal galima žiurkėms sušert, na pvz. i maistą po kažkiek imaišyt? nes tam Multi fit maiste džiovinta kirmėlę radau tai va taip šita idėja ir kilo, juolabiau kad jo neturiu kur dėt tai bent neišsimestų

Ai dar galvojau paklausiu ar galima joms salotas, špinatus duot?

šiandien dariau salotas na ir nusipirkau toki ivairių salotų rinkinuka tai po salota daviau, labai patiko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(_Matrioška_ @ 2016 05 11, 22:30)
Rodomės... Gabi wub.gif

tai bent grožis bigsmile.gif ir neteko nieko panašaus matyt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allegria: 13 gegužės 2016 - 19:12