Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės-3

Merginos turiu, klausima, ka duodat ziurkytem skanaus? bei sisiukas ruzavos spalvos ar gali buti?
Atsakyti
QUOTE(Kristi05 @ 2016 01 27, 11:41)
Merginos turiu, klausima, ka duodat ziurkytem skanaus? bei sisiukas ruzavos spalvos ar gali buti?

Sisiukas ružavos spalvos neturi būti, tai rodo kad yra kažkas ne taip. Kartais sisiuka nudažo dažikliai, kurie yra naudojami pigesniuose sausuose pašaruose. Arba reikia ieškoti ligos, pvz. cistito.
Kaip skanėstus aš duodu gabaliuką džiovinto banano, riešutus (kedro, graikinį, lazdyno), rečiau gabaliuką baronkos, nesaldaus kūdikių sausainio, pūstus sausus pusryčius.
Atsakyti
aciu labai. pirkau is Kikos maista, kur rekomendavote smile.gif. Dziovintu bananu nevalgo biggrin.gif ne vienas, isrenka is maisto visus biggrin.gif. Na reiks pastebeti sad.gif, bet nezinau, kuris cia taip padaro

QUOTE(ORNELLA @ 2016 01 27, 11:46)
Sisiukas ružavos spalvos neturi būti, tai rodo kad yra kažkas ne taip. Kartais sisiuka nudažo dažikliai, kurie yra naudojami pigesniuose sausuose pašaruose. Arba reikia ieškoti ligos, pvz. cistito.
Kaip skanėstus aš duodu gabaliuką džiovinto banano, riešutus (kedro, graikinį, lazdyno), rečiau gabaliuką baronkos, nesaldaus kūdikių sausainio, pūstus sausus pusryčius.

Atsakyti
QUOTE(Kristi05 @ 2016 01 27, 12:59)
aciu labai. pirkau is Kikos maista, kur rekomendavote smile.gif. Dziovintu bananu nevalgo biggrin.gif ne vienas, isrenka is maisto visus biggrin.gif. Na reiks pastebeti sad.gif, bet nezinau, kuris cia taip padaro

Maistą turi omenyje žiurkinį JR Farm? Jis tikrai nedažo sysiuko, aš juo savo žiurkes šeriu jau 5 metus, nei karto tokių dalykų nebuvo.
Gal atskirai kokių "dažytų" skanėstų ar medaus pagaliukų davei?
O kaip tu tą ružavą sysiuką pastebėjai? Visa bala vienodai ružavos spalvos?
Atsakyti
pradzioje pamaciau ant tokio balto kailiuko ruzavas demeles, po to vaikui i delniuka pasisiojo ruzavai, po to lyg ir nebuvo, o vakar ziuriu ant geltonos plastamses vel ruzava demele

QUOTE(ORNELLA @ 2016 01 27, 14:31)
Maistą turi omenyje žiurkinį JR Farm? Jis tikrai nedažo sysiuko, aš juo savo žiurkes šeriu jau 5 metus, nei karto tokių dalykų nebuvo.
Gal atskirai kokių "dažytų" skanėstų ar medaus pagaliukų davei?
O kaip tu tą ružavą sysiuką pastebėjai? Visa bala vienodai ružavos spalvos?

Atsakyti
QUOTE(Kristi05 @ 2016 01 27, 20:06)
pradzioje pamaciau ant tokio balto kailiuko  ruzavas demeles, po to vaikui i delniuka pasisiojo ruzavai, po to lyg ir nebuvo, o vakar ziuriu ant geltonos plastamses vel ruzava demele

Reikėtų atskirai po vieną atskirti kelioms valandoms pasodinus ant baltų popierinių rankšluosčių ar tualetinio popieriaus kad išsiaiškinti ar tik vienas taip sysioja, ar abu.
O vaikinai burokėlių nevalgė?
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 01 22, 12:17)
Pabandyk duoti laižyti nuo piršto, delno ar dubenėlio kokį jogurtą, o kita ranka atsargiai apžiūrėk kailį.

Apžiūrėjau aš jį, neradau nei šašiukų, nei vabaliukų - nieko įtartino. Bet jis ir toliau nervingai kasosi, tai nežinau, ką daryti unsure.gif

Klausykit, kaip žiurkių 'užmigdyt' sputnike priverstiniu būdu? laugh.gif Nupirkom naują narvą, sputniką pakabinom su paminkštinimu, nes prisiskaičiau, kaip žiurkės jį myli, o jis į jį (bent jau prie manęs) buvo įlipęs lygiai 5 sekundėm doh.gif Galvojau, gal jam nejauku, kad kabo, nes prieš tai kabančių aukštai tokių neturėjo, bet pabandžiau ir ant dugno pastatyti - vis tiek į jį net nežiūri, miegojo už sputniko kamputy susirietęs lotuliukas.gif Gaila man į jį žiūrėt taip... Planavau, kaip pirksiu hamakų, dar kokių fainų reikaliukų, bet jei jam jie visi nepatiks, kaip ir šitas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Twista: 28 sausio 2016 - 11:11
nea, nedaviau smile.gif. bet dabar galvoju, jus duodat jiems, morkikes gal kokias sviezias ar ka? nu nezinau ka joms galima duoti ko ne?

QUOTE(ORNELLA @ 2016 01 27, 19:36)
Reikėtų atskirai po vieną atskirti kelioms valandoms pasodinus ant baltų popierinių rankšluosčių ar tualetinio popieriaus kad išsiaiškinti ar tik vienas taip sysioja, ar abu.
O vaikinai burokėlių nevalgė?

Atsakyti
QUOTE(Twista @ 2016 01 28, 12:09)
Apžiūrėjau aš jį, neradau nei šašiukų, nei vabaliukų - nieko įtartino. Bet jis ir toliau nervingai kasosi, tai nežinau, ką daryti unsure.gif
Klausykit, kaip žiurkių 'užmigdyt' sputnike priverstiniu būdu? laugh.gif Nupirkom naują narvą, sputniką pakabinom su paminkštinimu, nes prisiskaičiau, kaip žiurkės jį myli, o jis į jį (bent jau prie manęs) buvo įlipęs lygiai 5 sekundėm doh.gif Galvojau, gal jam nejauku, kad kabo, nes prieš tai kabančių aukštai tokių neturėjo, bet pabandžiau ir ant dugno pastatyti - vis tiek į jį net nežiūri, miegojo už sputniko kamputy susirietęs lotuliukas.gif Gaila man į jį žiūrėt taip... Planavau, kaip pirksiu hamakų, dar kokių fainų reikaliukų, bet jei jam jie visi nepatiks, kaip ir šitas?

Nereikia jo priverstinai migdyti biggrin.gif tegu kabo. Kartais turi praeiti nemažai laiko kol žiurkės teigiamai įvertins naujovę. Mano merginos iš karto sputnikuose apsigyvena, o dabartiniams berniukams prireikė beveik 2 mėnesių kad sputniką pamilti biggrin.gif
O ką reiškia "sputniką pakabinom su paminkštinimu", kas per paminkštinimas?
Hamakų pirkti irgi nereikia - tie sintetiniai hamakai kurie Lietuvoje parsiduoda niekam tikę, žiurkės jų nemėgsta, o ir dydžiai/forma nevykusi. Jei yra galimybė siūti pačiai ar pas kažką užsakyti, tai forumuose ir internete pilna visokių modelių ir dydžių su matmenimis ir kai kada aprašymais.
Kadangi aš nemoku siūti, tai hamakams perku narvo pločio medvilninius arba flanelinius užvalkalus pagalvėms, pakabinu atsegtus, žiurkėms patinka - gali miegoti ant viršaus arba lenda į vidų. Puikūs hamakai-tuneliai išeina iš senų džinsų - nukerpi kalaškas ir kabini. Dar žiurkės mėgsta flisinius hamakus - nuperku per akciją pledus (tik imu storesnius, kurie mažiau tįsta), sukarpau reikiamo dydžio gabaliukais (kad būtų dvigubi) ir pakabinu.

Papildyta:
QUOTE(Kristi05 @ 2016 01 28, 12:24)
nea, nedaviau smile.gif. bet dabar galvoju, jus duodat jiems, morkikes gal kokias sviezias ar ka? nu nezinau ka joms galima duoti ko ne?

Duodu morkas, obuolius, moliūgus, kriaušes, agurkus, pomidorus ir t.t.
Čia buvau patalpinusi sąrašą, ką galima, ir ko ne (bet jis rusų kalboje, vis neprisiruošiu išversti) http://www.ziurkes.l...p...1574&page=4
Čia kas kenkia http://www.ziurkes.l...read.php?tid=44
Žiurkių forume yra visas skyrius apie mitybą, pasižvalgykite prie progos
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 01 28, 11:37)

Hamakų pirkti irgi nereikia - tie sintetiniai hamakai kurie Lietuvoje parsiduoda niekam tikę, žiurkės jų nemėgsta, o ir dydžiai/forma nevykusi. Jei yra galimybė siūti pačiai ar pas kažką užsakyti, tai forumuose ir internete pilna visokių modelių ir dydžių su matmenimis ir kai kada aprašymais.
Kadangi aš nemoku siūti, tai hamakams perku narvo pločio medvilninius arba flanelinius užvalkalus pagalvėms, pakabinu atsegtus, žiurkėms patinka - gali miegoti ant viršaus arba lenda į vidų. Puikūs hamakai-tuneliai išeina iš senų džinsų - nukerpi kalaškas ir kabini. Dar žiurkės mėgsta flisinius hamakus - nuperku per akciją pledus (tik imu storesnius, kurie mažiau tįsta), sukarpau reikiamo dydžio gabaliukais (kad būtų dvigubi) ir pakabinu.

O kaip pakabini?
Gal gali foto parodyti?
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2016 01 28, 12:53)
O kaip pakabini?
Gal gali foto parodyti?

Aš darau hamakus iš džinsų ir juos tenka keisti kartą per porą savaičių, nes būna beveik visas siugriaužtas doh.gif Neseniai irgi nupirkau tą sputniką, tai praėjo kelios dienos kol įsidrasino įlysti biggrin.gif Aš dar į sputniką įdėjau škudurėlį, kad minkščiau būtų ax.gif Kartais abi miega sputnike, kartais viena džinso guolyje, kita sputnike...
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2016 01 28, 13:53)
O kaip pakabini?
Gal gali foto parodyti?

Kabinu elementariai: hamakus už kampų, džinsinę klešnę kaip tunelį.
Tvirtinimui naudoju kanceliarinius segtukus, arba karabinus (pirkdavau Senukuose), arba segtukus, skirtus dušo užuolaidoms.
Čia kelios nuotraukos iš forumų ir interneto, principas matosi (nuotraukos didinasi)

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image
Atsakyti