Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka, 17 tema

QUOTE(barric @ 2015 04 20, 09:29)
zinoma, bet nebuna dumu be ugnies zinokite, as ne kiek neabejoju, kad gavote saziningai, be jokiu nesamoniu, lygiai taip pat gavome ir mes, bet vat jeigu pvz. jus suzinotumete, kad jusu grupe po rugsejo 1 jau pradejo lankyti vaikas, kuris deklaraves vieta kitame rajone, nepriklausanciam siam darzeliui ir neturi si darzeli lankanciu broliu/seseru - ar jums neikiltu bent mintyse klausimas "kokiu budu"?

Pirmiausia kiltų įtarimas, kad galbūt tėvai vaikui "sutvarkė" registracijos vietą, nes taip darančių tikrai yra nemažai.
Atsakyti
Bet kaip jūs sužinot taip smulkmeniškai - kas, iš kur? unsure.gif
Du vaikai jau darželius praėję, nei man įdomu kas kaip pakliuvo, nei kur gyvena, nei kokie prioritetai buvo. Nei aš pasakojuosi, nei kitus naršau g.gif Su auklėtojom irgi apie savo vaiką kalbuosi, ne kitus. Minčių ir nekyla, nes mažiausiai noro ir galimybių rūpintis kas ir kokiu būdu darželyje.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 04 20, 09:54)
Du vaikai jau darželius praėję, nei man įdomu kas kaip pakliuvo, nei kur gyvena, nei kokie prioritetai buvo. Nei aš pasakojuosi, nei kitus naršau g.gif Su auklėtojom irgi apie savo vaiką kalbuosi, ne kitus. Minčių ir nekyla, nes mažiausiai noro ir galimybių rūpintis kas ir kokiu būdu darželyje.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 04 19, 17:06)
kazkuriam forume viena mamyte sake, kad jai tas darzelis po langais, visiskai apleistas ir jokia veikla ten nevyksta (renovacija) - tai neaisku kada ji planuoja atidaryt, nebent per vasara suskubs viska irengt, kas man kelia abejoniu... galima pasiskambint i savivaldybe tuo klausimu, jei jie zino kazka smile.gif as planuoju i savivaldybe eiti pas koki aukstesni pareiguna i priemima del savo klausimo, tai galesiu pasiteirauti, jei aisku pateksiu ten smile.gif

na va, kazka radau apie tai, kazkokie pirkimai vyksta
https://bi.kontrakta...14D1FA6EDEED/0/

planuojamas 220 vietu darzelis, visai gali buti, kad  2 mazyliu grupes formuos (teoriskai) o ka savivaldybe planuoja realiai - tik jie tezino

Kalbėjau su Azuolo direktore, formuos 2 mazyliu grupes (aisku jegu niekas nepasikeis). Darbai vyksta, bet direktore negarantavo kad rugsėjo 1 d. darzelis bus paruostas, jeigu ne tai gruodzio menesi jau sake tikrai bus atidarytas. Aisku jeigu viskas butu jos rankose sake tas darzelis jau seniai butu paruostas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(1PuPa @ 2015 04 20, 09:33)
Mamytes, brukstelkit prasau kokiais numeriais skambinat del darzeliu i savivaldybe, nes bendruoju neprisiskambinu.  doh.gif
Noreciau pasitikslint kiek vaiku priims musu isrinkti darzeliai  g.gif

Jūs geriau ne į savivaldybę skambinkit, o į pačius darželius, kur kas greičiau susirinksit norimą info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 04 20, 09:54)

As asmeniskai kalbejau apie hipotetine situacija, todel parasiau kad "pvz." O suzinom visaip - pagrinde is kalbu, bet aisku apie kitokius dalykus, na tarkim pernai i musu grupe buvo priimta 20 zmoniu, manoji pradzioje nepateko, bet buvo vasara pirminis tevus susirinkimas, tai sutikau kieme mama is musu grupes, kuri buvo susirinkime - is jos suzinojau, kad 3 vaikai issibrauke, tada emiau veikti, skambinti i savivaldybe del tu atsilaisvinusiu vietu ir t.t. - na juk si info niekur nebuvo viesinama.

QUOTE(flixe @ 2015 04 20, 09:58)
Kalbėjau su Azuolo direktore, formuos 2 mazyliu grupes (aisku jegu niekas nepasikeis). Darbai vyksta, bet direktore negarantavo kad rugsėjo 1 d. darzelis bus paruostas, jeigu ne tai gruodzio menesi jau sake tikrai bus atidarytas. Aisku jeigu viskas butu jos rankose sake tas darzelis jau seniai butu paruostas  doh.gif

Na va, vien paziurejus tas pirkimo salygas - darbai per 12 menesiu nuo sutarties isigaliojimo turi but baigti, o vokai atplesiami siandien... tai mums tas darzelis netinka pagal jokius parametrus, nes nuo gruodzio lankyt pradet nera mums tinkamas variantas... manau, kad cia dar labai optimistinis variantas bus, jei jis gruody atsidarys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 04 20, 12:08)
na tarkim pernai i musu grupe buvo priimta 20 zmoniu, manoji pradzioje nepateko, bet buvo vasara pirminis tevus susirinkimas, tai sutikau kieme mama is musu grupes, kuri buvo susirinkime - is jos suzinojau, kad 3 vaikai issibrauke, tada emiau veikti, skambinti i savivaldybe del tu atsilaisvinusiu vietu ir t.t. - na juk si info niekur nebuvo viesinama.

ir? kur turejo buti viesinama? Issibraukus kazkam skambinama toliau pagal eile.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2015 04 20, 12:50)
ir? kur turejo buti viesinama? Issibraukus kazkam skambinama toliau pagal eile.

aga, taip turetu buti, taciau kai is visu pusiu rekiama apie sistemos neskaidruma ir savivaldybes darbuotoju uzdarbiavima, turi sekti - kadangi sioje vietoje puiki erdve prakisti vaika uz pinigus - ziurekit, birzelio pabaiga, paskelbta, kad grupes suformuotos, mano vaikas tarkim stovi 2 uz bruksnio ir kai jau suformuotojoe grupeje staiga atsilaisvina 3 vietos - pagal ideja vaikas turetu ten ikristi, bet koks nors sav. darbuotojas tarkim uz kysi iraso ten kita vaika (juk atsilaisvinusios vietos niekur neskelbiamos, niekas apie jas nezino, as nezinau, sedziu rami, laukiu sekanciu metu, i laisvas vietas uz kysius ikrenta 3 vaikai aplenkdami mane ir visi patenkinti sedi - as isivaizduoju tokias schemas, gal ir kazkokios kitokios egzistuoja, nezinau
Atsakyti
QUOTE(Murkysa @ 2015 04 20, 09:37)
Jūs geriau ne į savivaldybę skambinkit, o į pačius darželius, kur kas greičiau susirinksit norimą info  mirksiukas.gif

Na žinokit nebūtinai - aš šiandien surašiau užklausas į visus 5 man rūpimus lopšelius -darželius dėl planuojamo grupių skaičiaus ir naujai priimamų vaikų skaičiaus, tai iš vieno gavau atsakymą tik apie grupes, o iš kito, kad "priėmimą į Vilniaus miesto ikimokyklines įstaigas vykdo Vilniaus miesto savivaldybė. Informacijos dėl rugsėjo mėn. formuojamų grupių teiraukitės savivaldybėje".
Į savivaldybę taip pat parašiau, bet tikėjausi iš darželių greitesnio/ tikslesnio atsakymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nena @ 2015 04 20, 16:07)
Na žinokit nebūtinai - aš šiandien surašiau užklausas į visus 5 man rūpimus lopšelius -darželius dėl planuojamo grupių skaičiaus ir naujai priimamų vaikų skaičiaus, tai iš vieno gavau atsakymą tik apie grupes, o iš kito, kad "priėmimą į Vilniaus miesto ikimokyklines įstaigas vykdo Vilniaus miesto savivaldybė. Informacijos dėl rugsėjo mėn. formuojamų grupių teiraukitės savivaldybėje".
Į savivaldybę taip pat parašiau, bet tikėjausi iš darželių greitesnio/ tikslesnio atsakymo smile.gif

biggrin.gif panašu, kad Jums atsakiau kitam forume biggrin.gif na bet vis tiek keista, nes iš kur daugiau savivaldybė gauna skaičius apie laisvas vietas, jei ne iš pačių darželių.
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 04 20, 13:26)
aga, taip turetu buti, taciau kai is visu pusiu rekiama apie sistemos neskaidruma ir savivaldybes darbuotoju uzdarbiavima, turi sekti - kadangi sioje vietoje puiki erdve prakisti vaika uz pinigus - ziurekit, birzelio pabaiga, paskelbta, kad grupes suformuotos, mano vaikas tarkim stovi 2 uz bruksnio ir kai jau suformuotojoe grupeje staiga atsilaisvina 3 vietos - pagal ideja vaikas turetu ten ikristi, bet koks nors sav. darbuotojas tarkim uz kysi iraso ten kita vaika (juk atsilaisvinusios vietos niekur neskelbiamos, niekas apie jas nezino, as nezinau, sedziu rami, laukiu sekanciu metu, i laisvas vietas uz kysius ikrenta 3 vaikai aplenkdami mane ir visi patenkinti sedi - as isivaizduoju tokias schemas, gal ir kazkokios kitokios egzistuoja, nezinau

Na mano nuomone, tai priežastis nebūtinai iš machinacijų serijos. Juk yra garsusis išimtis nustatantis punktas (28. Vaikai, kuriems Savivaldybės Vaiko gerovės komisijos nutarimu skirtas privalomas ikimokyklinis ir (ar) priešmokyklinis ugdymas, įvaikinti vaikai, globą turintys vaikai (išskyrus atvejus, kai laikinoji globa nustatoma tėvų prašymu), tos pačios Įstaigos darbuotojų, dirbančių pagal pagrindinio darbo sutartį, vaikai, du ar daugiau vienu metu šeimoje gimę vaikai ir kitais Lietuvos Respublikos įstatymų numatytais atvejais į Įstaigą priimami be eilės, neatsižvelgiant į teritorinį principą (pridedami skenuoti dokumentai). Prašymai priimami nuolat), kurio dėka netikėtai prieš jus gali atsidurti pavyzdžiui įvaikintas ar globojamas vaikas, dvynukai, ar naujai priimtos darželio darbuotojos vaikas smile.gif

Taip kad kai yra nustatyta išimtis, neįmanoma tiksliai susidėlioti savo patekimo/ nepatekimo scenarijų.. deja..
Papildyta:
QUOTE(Murkysa @ 2015 04 20, 15:16)
biggrin.gif  panašu, kad Jums atsakiau kitam forume  biggrin.gif  na bet vis tiek keista, nes iš kur daugiau savivaldybė gauna skaičius apie laisvas vietas, jei ne iš pačių darželių.

Išties smile.gif
net neabejoju, kad žino, bet ne visi noriai turima informacija dalijasi.. dar rudenį, kai skambinau į darželius viename man atsakė, kad šios informacijos reikia teirautis savivaldybėje, - gal raštinės pamažu taip siekia skambučio srautą susimažint? bet tokiu atveju galėtų viešai skelbti kiek planuojama suformuoti grupių ir priimti naujai vaikų, tuomet nereikėtų į vis tuos pačius skirtingų mamų klausimus atsakinėt biggrin.gif
Atsakyti

Man darželyje atsakė, kiek grupių formuos ir kiek vaikų žada priimti. Čia gal nuo atsiliepiančio žmogaus geranoriškumo priklauso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiukas16: 20 balandžio 2015 - 15:34