QUOTE(barric @ 2015 04 20, 13:26)
aga, taip turetu buti, taciau kai is visu pusiu rekiama apie sistemos neskaidruma ir savivaldybes darbuotoju uzdarbiavima, turi sekti - kadangi sioje vietoje puiki erdve prakisti vaika uz pinigus - ziurekit, birzelio pabaiga, paskelbta, kad grupes suformuotos, mano vaikas tarkim stovi 2 uz bruksnio ir kai jau suformuotojoe grupeje staiga atsilaisvina 3 vietos - pagal ideja vaikas turetu ten ikristi, bet koks nors sav. darbuotojas tarkim uz kysi iraso ten kita vaika (juk atsilaisvinusios vietos niekur neskelbiamos, niekas apie jas nezino, as nezinau, sedziu rami, laukiu sekanciu metu, i laisvas vietas uz kysius ikrenta 3 vaikai aplenkdami mane ir visi patenkinti sedi - as isivaizduoju tokias schemas, gal ir kazkokios kitokios egzistuoja, nezinau
Na mano nuomone, tai priežastis nebūtinai iš machinacijų serijos. Juk yra garsusis išimtis nustatantis punktas (
28. Vaikai, kuriems Savivaldybės Vaiko gerovės komisijos nutarimu skirtas privalomas ikimokyklinis ir (ar) priešmokyklinis ugdymas, įvaikinti vaikai, globą turintys vaikai (išskyrus atvejus, kai laikinoji globa nustatoma tėvų prašymu), tos pačios Įstaigos darbuotojų, dirbančių pagal pagrindinio darbo sutartį, vaikai, du ar daugiau vienu metu šeimoje gimę vaikai ir kitais Lietuvos Respublikos įstatymų numatytais atvejais į Įstaigą priimami be eilės, neatsižvelgiant į teritorinį principą (pridedami skenuoti dokumentai). Prašymai priimami nuolat), kurio dėka netikėtai prieš jus gali atsidurti pavyzdžiui įvaikintas ar globojamas vaikas, dvynukai, ar naujai priimtos darželio darbuotojos vaikas
Taip kad kai yra nustatyta išimtis, neįmanoma tiksliai susidėlioti savo patekimo/ nepatekimo scenarijų.. deja..
Papildyta:
QUOTE(Murkysa @ 2015 04 20, 15:16)
panašu, kad Jums atsakiau kitam forume
na bet vis tiek keista, nes iš kur daugiau savivaldybė gauna skaičius apie laisvas vietas, jei ne iš pačių darželių.
Išties
net neabejoju, kad žino, bet ne visi noriai turima informacija dalijasi.. dar rudenį, kai skambinau į darželius viename man atsakė, kad šios informacijos reikia teirautis savivaldybėje, - gal raštinės pamažu taip siekia skambučio srautą susimažint? bet tokiu atveju galėtų viešai skelbti kiek planuojama suformuoti grupių ir priimti naujai vaikų, tuomet nereikėtų į vis tuos pačius skirtingų mamų klausimus atsakinėt