QUOTE(mamagabi @ 2015 06 22, 15:11)
Bais bijau kad ziema mazyliai buksmedukai nenusaltu - gal turite patarimu???
ar jie jums nesusprogo per ziema? Is ko juos geriau rinktis: keramika , betonas ar dar kas? Seniuose jau planavau pirkti, ale sako, kad visi ju turimi atlaiko -5 laipsniu salti, tai va ir pabijojau du didelius imti
Laistyti
turiu buskmedzius pietineje puseje. bujoja
nenusalo, neapdege nei buksmedziai, nei kukmedis. Nedengiau. Buvo eksperimentas, sakiau, jei bus labai blogai, tai tada mastysiu kazka. Bet mes viska laistom labai intensyviai. Ziema maziau, bet irgi laistom visus viszalius. Na, ne tujas, kuriom jau vos ne 15 metu
Na, as pareguliuoju vyrui, ka laistyti, o ka ne, kad augalai labai jau prie gero nepriprastu
Turiu. Man rodos, kad pas mane glazuruota keramika. Buvo ikejoj pirkti, labai norejau baltu aukstu vazonu. nedejau nieko i vidu, tik pacioje apacioje, nes jie gilus, akmenis didelius igrudau. Vazonus pastaciau ant nedideliu betoniniu plyteliu. Tai stovi ant pagrindo, su zeme nesiliecia, skyle vandens pertekliui yra, ir deka tu akmenu, manau, kad ji ten nepriplukta zemiu. As ne sodininke, tai labai jau diletantiskai papasakosiu toliau. Zeme pirkau, maisiau su durpemis apacioje, kad butu pralaidesne, lengvesne, kad vanduo neuzsistovetu labai juose. geriau jau dazniau laistom. Ziema laistom butinai irgi. Neretai juk dabar pliusine temperatura buna. O ir jei minusas ilgiau, tai po puoduka vis supilam, jei susirodo, kad gali ten isdziuti zeme. Is rudens dar iki pat virsaus durpemis pamulciavau. pamulciavau ir pietinius buksmedzius. Mulciuoju as durpemis neutraliomis. nezinau, gal kas sakys, kad negerai, as juk darau daug ka pagal intuicija
Bet gal ne tokia ji pas mane bloga, nes zeme pavasari prie tu pamulciuotu augaliuku buna fantastiska. O ir augalai pas mane labai nedekingomis salygomis auga, bet kol kas nesusitaiko su tomis salygomis tik irisai ir vat tas bijunas
Vazonuose auga kukmedziai. Dvejojau del apsisprendimo, nes link formalaus sodo krypstu. Bet kol kas labai dziaugiuosi, formuoja burbulus abu labai graziai
Kol kas vazonai gerai atlaike, na, sutruks, tai sutruks, ieskosim kitu
QUOTE(TuDa @ 2015 06 23, 10:37)
Svarbu nepamiršti, kad jie mėgsta drėgmę. Pirmais augimo metais siūlau mulčiuoti. Tiek tujom, tiek buksmedžiams tai patiks, o ir kiti augaliukai tai mėgsta
Nors daugelis sako, kad paberta, nupjauta žolė aplink augalus atrodo neestetiškai.
Va butent, jiems negerai ne pati saule, o isgarinta is lapeliu dregme. Uztat sakau, nepamirsti ir ziema palieti.
Vasara pasirenku zieves mulca. Bet smulkesni. Tai jis ir atrodo gerai, ir savo funkcija dirvozemiui atlieka. o pries ziema kai kuriuos augalus durpemis. Nupjauta zole vistik neestetiska, kol augalai mazi arba priekinese linijose.
QUOTE(vida777 @ 2015 06 23, 14:14)
per giliai pasodinti bijunai nezydi, juos reikia sodinti dirvos pavirsiuje.
zinau. tik maniskiams vieta netiko, pasodinti gerai buvo