Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 20:33)
*Tik vat aš galvoju, mes tinko nedažysim, jis jau su spalva, kaip ir baltas angokraščiams jau gatavas bus - ar Jūs čia tik taip sąlyginai vadinate "dažyti"?
*Beje, o kaip tinkuoja tas 3cm juosteles? Turbūt kažkokiais specialiais mažučiukais įrankiais?  biggrin.gif . Ir dar klausimas - ar dėl apvadų darymo iš tinko nepakelia kainos? g.gif

*sienoms tinkas daromas su spalva tam, kad spalva geriau laikytusi, kitaip sakant, spalva eina kiaurai, o ne tik ant virsaus, kad ne taip greitai isbluktu ar nusibraizius nesimatyto balto pagrindo. Lygiai toks pat skirtumas kaip pvz. akmens mases plyteles ir glazuruotos.
Apvadai dazniausiai (as irgi ne viska zinau, gal yra ir kitokiu budu) dazomi voleliu, rankiniu budu.
O kodel jus angokrasciu nedazot, norit strukturinio tinko?
*3cm juostele padaroma taip: ant pagrindinio tinko norimoje vietoje uzklijuojama 3cm plocio lipni popierine juosta ir toliau tinkuojama stambesniu tinku. Jis ant lipnios juostos nelimpa, o nuplesus juosta, lieka smulkaus tinko apvadelis. Tada jis yra dazomas - ta pacia sienu spalva (gaunasi tik skirtingos fakturos) arba kita spalva.

*Vien tik angokrasciai baltos spalvos atrodys lygiai taip pat kaip ir interjere langu balti angokrasciai su sienu spalva.
Jei vistik desit siaura langu apvaduka, tai man graziau butu iskilus. Paprastas, tiesus kaip lentute ir siek tiek iskiles. Bet jis bus lygus. Tada ir angokrasciai turi buti lygus. Man kazkaip neaisku su tuo jusu angokrasciu tinku. Kodel juos dar karta reikia tinkuoti g.gif ?

Atsakyti
Neinzy 4u.gif dar vis kalat biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 04 30, 22:42)
Jei vistik desit siaura langu apvaduka, tai man graziau butu iskilus. Paprastas, tiesus kaip lentute ir siek tiek iskiles. Bet jis bus lygus. Tada ir angokrasciai turi buti lygus. Man kazkaip neaisku su tuo jusu angokrasciu tinku. Kodel juos dar karta reikia tinkuoti  g.gif ?

Na, angokraščiai yra tinkuoti tik tuo pirminiu, nežinau, kaip vadinas, tinku. Planavom visą namč tinkuoti dekoratyviu tiklu, taigi ir angokraščius taip pat. Tik juos galvojam baltu tinku tinkuoti. o tie apvadai, apie kuriuos čia kalbėjau, yra padengti tokiu "smėliuku", vat juos reiktų dažyti.
Atsakyti
Naujais aromatais padvelke biggrin.gif

Juodai, o kas yra siuolaikiniai gelynai? blush2.gif

Nu ir dar - kas per namas yra grybas? blush2.gif

Noriu ir as buti apsisvietus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 21:49)
Na, angokraščiai yra tinkuoti tik tuo pirminiu, nežinau, kaip vadinas, tinku. Planavom visą namč tinkuoti dekoratyviu tiklu, taigi ir angokraščius taip pat. Tik juos galvojam baltu tinku tinkuoti. o tie apvadai, apie kuriuos čia kalbėjau, yra padengti tokiu "smėliuku", vat juos reiktų dažyti.

apvadai buna gruntuoti, kai nusidazys, atrodys lygus, bet ar bus grazu, jei angokrasciai bus grubus, o apvadai lygus? Jus cia jau konsultuokites su specialistais, nes as manau, kad jusu esama gruntini tinka galima dazyti kartu su apvadais.
As tikrai ne statybininke biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 04 30, 23:12)
apvadai buna gruntuoti, kai nusidazys, atrodys lygus,

Ne ne, jie bus grublėti, kaip ir tinkas. Gali būti lygūr, gali būt grublėti, bet jau ten, kur ruošėmės pirkti. rodė pavyzdį, tokie kaip smėliu apipilti. Tai gal sakau tikrai rinktis kokį neįmantrų apvadą, tik siauresnį, nei buvau anksčiau numačius... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Žalia Rūta @ 2015 04 30, 23:10)
Juodai, o kas yra siuolaikiniai gelynai? blush2.gif

Šiuolaikinis gėlynas 4u.gif . Tai toks gėlynas, kurio nereikia prižiūrėti biggrin.gif ... na nebent pirmus pora metų mirksiukas.gif . Tokis gėlyniukas tinginiukams lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 30 balandžio 2015 - 22:21
QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 23:21)
Tai toks gėlynas, kurio nereikia prižiūrėti  biggrin.gif ...

aciu.
galetu buti ir siuolaikiniai namai (kuriu nereikia priziureti) biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes.
Ojj, kaip suprantu Juodai, mes irgi susiprojektavome vieno aukšto namuką, kai sienos ir stogas iškylo, bei langai įsistatė apsisprendžiau, kad labiausiai myliu klasiką. ax.gif biggrin.gif Va kaip būna, kai gyveni toliau nuo statybų ir sunkiai viską sau mintyse susidelioji ko ir kaip nori, o dabar kai gyvename šalia namo, tai ir įdėjos gimsta biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(paslaptukai @ 2015 05 01, 11:15)
Ojj, kaip suprantu Juodai, mes irgi susiprojektavome vieno aukšto namuką, kai sienos ir stogas iškylo, bei langai įsistatė apsisprendžiau, kad labiausiai myliu klasiką. ax.gif 

drinks_cheers.gif
Mes tiesiog norim panaudoti kai kuriuos klasikos elementus, grynai klasikinio namo kažin ar norėčiau.. Bet tai turbūt yra sunkiausia, tas priderinimas, kad neatrodytų kvailai smile.gif . Namą projektavomės taip, kad būtų patogu jame gyventi, kad būtų erdvu, norėjom didelių langų. Ir eigoj "pasimaišė" ta klasika lotuliukas.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 22:21)
Papildyta:

Šiuolaikinis gėlynas  4u.gif . Tai toks gėlynas, kurio nereikia prižiūrėti  biggrin.gif ... na nebent pirmus pora metų  mirksiukas.gif . Tokis gėlyniukas tinginiukams  lotuliukas.gif .

Vaizdai is nuotrauku man nuostabus, pati tokiu noreciau, bet realiai tokiu graziu vaizdu realybeje nesu maciusi.
Mamagabi, nuostabus vaizdas..bet darbuotis lapus grebiant nera smagu..tiksliau smagu nuo vieno medelio kartais pasisukt su sluota, bet kai medziu daug, lapukai smulkus, reikia rankoves raitotis..Ne visi ta megsta. Kadangi as myliu medzius,paukscius, tai grebiu, tikiuosi tas noras neisbles.
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2015 05 01, 12:30)
Vaizdai is nuotrauku man nuostabus, pati tokiu noreciau, bet realiai tokiu graziu vaizdu realybeje nesu maciusi.

Matyt dėl to nesat mačiusi, kad tai dar nėra populiaru pas mus. Pavyzdžiui, mano draugė pamačius tokius gėlynus, pasakė - "šabakštynas" lotuliukas.gif . Išties, jie kiek primena naturalią pievą, gal žmones tai trikdo. Dauguma pripratę matyti iščiustytus, išlaižytus gėlynus. Kaip man aiškino želdintojos, žmonės dažniausia perka, ką randa parduotuvėje ir bando derinti, nei susiplanuoti viską, kad derėtų ir ieškotis būtent reikiamo augalo.
Nežinau, gal mane paveikė labai patrauklus pasakojimas apie tokį gėlyną (puikios vadybininkės biggrin.gif ), bet užsikabliavau smile.gif. Psžiūrėsim, kad gausis iš to. Man patinka dar ir tai, kad bus ne taip, kaip pas visus smile.gif .
QUOTE(Rabambule @ 2015 05 01, 12:30)
bet kai medziu daug, lapukai smulkus, reikia rankoves raitotis..Ne visi ta megsta. Kadangi as myliu medzius,paukscius, tai grebiu, tikiuosi tas noras neisbles.

Mums berželius sklype pasiūlė dal ir dėl smulkios lapijos (pagrinde juos pasirinkom dėl ypač baltų kamienų:
user posted image
- tokia rūšis, - kurie atkartos man baltą spalvą ir pagyvins vaizdą žiūrint į rudos kaimynų tvoros pusę biggrin.gif ), su kuria sakė gana lengvai susitvarko žoliapjovė - tiesiog pjaunant žolę tie lapukai gana stipriai aprenkami kartu su nupjauta žole. O ir šiaip nukritę tokie smulkūs nekrenta taip į akis, kaip sakykim kokio klevo lapai.
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2015 04 30, 16:18)
-O kas ten ypatingo matosi lens.gif Baldai is seno buto ir psio. Tik vaizdas zyyymiai geresnis smile.gif

tamsus tapetai man wub.gif apvadu proporcijos taip gerai parinktos,kad nebado akiu, nors spalva ir labai kontrastuoja su tapetais thumbup.gif (daznai buna ieini i namus- ir OBA- net akis bado tie balti apvadai, nors ir prie sviesiu sienu doh.gif )... kede jei reiks dar ir i kitus namus gales keliauti- tu tikrai rasi kur ja "priderinti".. uzuolaidu karnizas- pagal paskirti,o ne del grozio thumbup.gif uzuolaidos irgi be jokiu trigubu parisimu, uzlenkimu.. na zodziu.. nemoku as grazbyliauti, bet viskas subtiliai ir paprastai, o galutinis rezultatas OSOM biggrin.gif Arba tu ziauuuriai gera fotografe lotuliukas.gif

QUOTE(TuDa @ 2015 04 30, 21:45)
Neinzy 4u.gif dar vis kalat biggrin.gif


dar kaip kalu biggrin.gif labai nervus ramina biggrin.gif tik jau audiniu nebeklijuoju- kantrybes ir kruopstumo tiek neturiu biggrin.gif ir ne as viena kalu jau, ziuriu ir lt meistriukai tai pradejo daryti biggrin.gif
http://bfp.lt/produc...utes/att-01#ATT 01
tik gyvai dar nemaciau
QUOTE(Juodai @ 2015 05 01, 12:14)
-Mums berželius sklype pasiūlė dal ir dėl smulkios lapijos (pagrinde juos pasirinkom dėl ypač baltų kamienų:

turiu viena dyyydeli berza ant sklypo ribos- ir vargstu su juo- siuksliu karalius doh.gif kai zydi- tai visas kiemas zalais-masina, trinkeles, lauko baldai doh.gif paskui tie lapai- labai anksti pradeda kristi, isgrebti gerai neina, veja gadinasi, po veju ir sakeliu visokiu prikrinta, o is niekas neauga po juo, nes kazkaip jis vandeni "vagia". Salia yra azuolai ir klevai- tai su jais tokiu problemu nera- nugrebei lapus ir laisvas... todel gerai pagalvokite apie berzu sodinima sklype 4u.gif
Atsakyti