Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(rabuska@ @ 2015 04 30, 10:46)
Na, man atrodo perkrautai, nesiziuri tie apvadai Jusu projektui ir tiek....Tuose pavyzdeliuose namu kur esate ikelusi- labai grazu smile.gif

Aha, man tuose pavyzdžiuose irgi labai patinka smile.gif. Bet koks paradoksas, ten jų sumoje tikrai žymiai daugiau, nei ant mūsų namo, o bendras vaizdas be priekaištų, neperkrautas. Taip, mūsų projektas prasilenkia su klasika, bet galvoju dabar, ar tokį jau nusikaltimą stiliui padarytumėm su tais apvadais, su dailiais šviestuviukais - tikrai ne moderniais, gal kažkokiais panašiais g.gif ... Nu per vėlai mums atėjo tas klasikos noras, negi dabar graiuti namą biggrin.gif .
QUOTE(rabuska@ @ 2015 04 30, 10:46)
veliau jungsiuos rimciau- jei tik priimsit zinoma smile.gif

Tikrai priims čia 4u.gif ir gerų patarimų duos smile.gif
QUOTE(rabuska@ @ 2015 04 30, 10:46)
Isklausysit daug nuomoniu- bet vistiek priimsit savaja- tad linkiu pasirinkti teisingai 4u.gif

Na, jau kai priimsim, tai ji turės būti teisinga lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 30 balandžio 2015 - 10:06
QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 08:40)
Nesupratau... Tai kai iš balto tinko daro apvadą, ta vieta būna labiau iškilus, nei likęs fasadas? O tie 3 cm - tai nuo lango nišos pradžios iki apvado?
Angokraščius galvojam baltu tiknu tinkuoti, tai gal ir tą juostelę reikėtų baltai, va taip:


Ne, viskas yra vienodai iskile, kaip likes fasadas, tik ta juostele yra tarsi lygesne uz tinka (savo faktura) ir vos gilesne nei tinkas ir ji yra tarp vienos spalvos ir tarp kitos, kaip cia kad butu tarp rudu spalvu:

user posted image

Jusu atveju baltas angokrastis isliptu ir uzliptu ant sienos lotuliukas.gif, tada juostele, o jau ji butu dazoma baltai arba namo spalva - taip turetumete pasirinkima laviruoti su baltos spalvos plociu.
Pavirsiniu/iskiliu apvadu nesirinkciau, nes jie labiau tinkami klasikiniai architekturai, o jusu atveju skandinaviskam lengvam namukui uztektu tik uzuominos i baltus apvadus, bet ne per placius, neperspaustus... kaip tvoros segmentai ar stogo pakalimai...Papuosiau smile.gif :
user posted image


Noriu pasidziaugti savo vaizdu pro miegamojo langa wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 30 balandžio 2015 - 11:42
QUOTE(mamagabi @ 2015 04 30, 11:40)
Noriu pasidziaugti savo vaizdu pro miegamojo langa wub.gif


wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **Deiva**: 30 balandžio 2015 - 12:01
QUOTE(mamagabi @ 2015 04 30, 12:40)
Papuosiau smile.gif :

Ačiū 4u.gif .

QUOTE(mamagabi @ 2015 04 30, 12:40)
Noriu pasidziaugti savo vaizdu pro miegamojo langa wub.gif

Nuostabus wub.gif . Ar ten berželiai lens.gif ? Su apželdinimo dizainere esam suplanavę trijų berželių kompoziciją pas mus smile.gif .
-----
Pupuk, ar Jūs galėtumėt parodyti savo namo apvadus iš arčiau blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 30 balandžio 2015 - 12:11
QUOTE(mamagabi @ 2015 04 30, 11:40)
Noriu pasidziaugti savo vaizdu pro miegamojo langa wub.gif

wub.gif wub.gif
ir kas cia sake, kad nieko ypatingo is tavo interjero nesitiketi biggrin.gif

o nerija.co.uk vel "paturbino" savo apartamentus biggrin.gif ? kazkaip is vonios ir to pastatomo sviestuvo su atvirksciu gaubtu (labai jis man patinka biggrin.gif ) speju g.gif
http://www.nerija.co.uk/en/photo/794

Juodai, jei reikia dar vienos nuomones-as uz tai, kad nedeti apvadu 4u.gif o jei jau labai reikia,tai tada angokrastis ir minimaliai juostele ant sienos blush2.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už nuomones 4u.gif.
Mamagabi, o ta juostelė dedama skirtingų tinkų sujungimo paslėpimui?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 13:10)
Nuostabus wub.gif . Ar ten berželiai  lens.gif ? Su apželdinimo dizainere esam suplanavę trijų berželių kompoziciją pas mus  smile.gif .
-----


Dekui.
Taip, ten visa dideliuuu berzu aleja bigsmile.gif Labai dekingas medis - meta labai jauku minksta seseli, neuztamsuoja aklinai saules, o tai pietineje puseje svarbu, nebarsto diiideliu lapu, kieme toks jausmas, kad vanduo mirguliuoja nuo lapeliu virpejimo ir spinduliu sokinejimo rolleyes.gif

Trys berzeliai gerai, bet 5-7vnt. dar geriau - jau turetum sava giraite ax.gif Juk jie nekainuoja - nuejai ir prisikasei ir stai jau nemazas sklypo kampas zaliuoja - dar ziurek ir kokiu paberziu pridygs - eis vaikai grybaut, ir hamaka galima koki pasikabinus pasisupuot, ir sulos savos susiveikt!
Pas jus palei visa gatvele irgi galima berzeliu pasisodinti - nieko nekainuoja, gan greitai auga, nerealiai pajaukina aplinka ir t.t. Todel as tik uz tai, kad jei tik yra galimybe, zeldinkite ne tik savo sklypo vidu - anapus tvoros grozis irgi svarbu mirksiukas.gif

Jei turi apzeldinimo planeli - pasirodyk! bigsmile.gif

QUOTE(neinzy @ 2015 04 30, 14:13)
wub.gif  wub.gif
ir kas cia sake, kad nieko ypatingo is tavo interjero nesitiketi  biggrin.gif

o nerija.co.uk vel "paturbino" savo apartamentus  biggrin.gif ? kazkaip is vonios ir to pastatomo sviestuvo su atvirksciu gaubtu (labai jis man patinka biggrin.gif )  speju  g.gif


O kas ten ypatingo matosi lens.gif Baldai is seno buto ir psio. Tik vaizdas zyyymiai geresnis smile.gif

Nelabai izvelgiau ka ten Nerija paturbino savo bute apart kad pasikabino kelis savo paveikslus ir kad stalas vonioj stojo per viduri blink.gif

QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 14:26)
Mamagabi, o ta juostelė dedama skirtingų tinkų sujungimo paslėpimui?


Kiek zinau tokia skirtingu spalvu tinko "suvedimo' technologija g.gif
Matyt galima butu tiesiog tiesiai dazyti ta pati tinka, puse viena spalva, puse kita, bet tada dazu suvedimas butu kreivas sleivas. Cia pasitarkit su tinkuotojais - jie tikrai ismano. Jei neismano - meskit lauk lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 30 balandžio 2015 - 16:26
QUOTE(mamagabi @ 2015 04 30, 17:18)
Trys berzeliai gerai, bet 5-7vnt. dar geriau - jau turetum sava giraite ax.gif
<...>
Jei turi apzeldinimo planeli - pasirodyk! bigsmile.gif
<...>
Cia pasitarkit su tinkuotojais - jie tikrai ismano. Jei neismano - meskit lauk lotuliukas.gif

Tikiu, kad geriau, bet sklype netilps tiek. Esam galvoję ir apie beržus už tvoros, bet šitą planą truputį nustūmėm į toliau.

Turiu, cielus du smile.gif. Vienas toks tipinis, toks kaip "pas visus" biggrin.gif, taip ir liks neįgyvendintas. Kitą derinam su šaunia dizainere palaipsniui, pradžioje darysim šiuolaikinius gėlynus bigsmile.gif , na ir tuos tris berželius sklype smile.gif. Reikia nuskenuoti planelį, nes dizainerė piešia ranka.

Puikus tinkuotojų patikrinimo būdas biggrin.gif . Bet mano vyras jau beveik užsiciklino tie tais klijuojamais apvadais... Na pažiūrėsim, kai kainą realią sužinosim smile.gif.
Atsakyti
Pradinis projektėlis su dabartine dizainere buvo toks. Tačiau pakoregavom kiek gėlynų formas prie namo, pakeitėm kukmedžius į berželius ir kompoziciją atitraukėm nuo kaimynų tvoros. Žodžiu, darome etapais ir koreguojam reikalui esant, ar gimus naujai idėjai smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 04 30, 13:26)
Mamagabi, o ta juostelė dedama skirtingų tinkų sujungimo paslėpimui?

is tokio pasakojimo kazi ar imanoma nemaciusiam suprasti, kas buvo noreta pasakyti smile.gif .
Dazant langu apvadus ant vienodos fakturos tinko labai sunku lygiai nutepti linija, todel sienai ir apvadams pasirenkamas skirtingo smulkumo fakturinis tinkas, tada atsiranda tarp ju kantelis/briaunele, smulkios fakturos tinkas buna giliau, stambios fakturos - iskilesnis.
Galima pasirinkti smulkesni tinka angokrasciams ir norimo plocio apvadui, o toliau tinkuoti sienas stambesniu, galima angokrasti ir pvz. 10 cm lango apvada tinkuoti tokiu pat tinku kaip sienos, tada deti 3cm plocio smulkuji tinka (ta juostele bus gilesne) ir toliau vel tinkuoti sienu tinku. Siuo atveju jus galesite rinktis - dazyti angokrasti su 10 cm plocio apvadu arba 13 cm (10+3 cm smulkioji juostele).
Apie tai ir bande papasakoti mamagabi.

As, tiesa pasakius, irgi buvau labai nustebinta, isvydusi realu vaizda. Be foto kazka patarineti, tai kaip is tuscio i kiaura...
Nemegstu skandinavisko/svedisko stiliaus mediniu namu ir mediniu tvoru. Man jie kaip tie spalvoti nykstukai soduose. Atsiprasau uz netakta blush2.gif .
Is jusu namo fasado galima padaryti arba modernu, arba skandinaviska. Klasikinis nesigaus.
Man jis rimtesnis/skoningesnis/solidesnis atrodo be apvadu. Platus balti apvadai ir ta balta tvora, ypac nuo gatves puses - tikras skandinaviskas namukas.
Truputi painiavos inesa tamsiai ryski namo spalva, kuri itin kontrastuoja su apvadais. Sviesesne neatrodytu taip skausmingai. Bet sakete, kad namo spalva bus kitokia.
Vidineje kiemo puseje, ten, kur terasa, man apvadai dar taip nekliuva, o priekyje, ypac aplink garaza - labai rolleyes.gif . Bet is esmes jie isplatina ir suzemina pati nama.
Balta spalva visoje sitoje kompozicijoje nepamaisytu, bent jau angokrascius vistiek darysite ne tamsius, o baltus, ar ne?
Patiko ta balta lempa ant vartu, ji tikra, ar cia tik vizualizacijoj uzdejot?
Taigi, ka bedarytumet, tik per daug "nepripuoskit" ten, kur nereikia. O ant garazo visai apvadu nedeciau - uztenka balto garazo vartu lopo, o tas apvadas labai isryskina (dar labiau pritraukia) zema, nesimetriska garazo vartams stoga.


http://www.anglija.l...swsx/119922.jpg

http://www.google.de...ed=0CKsBEK0DMCw
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 30 balandžio 2015 - 18:59
Aptarinetas namo fasadas labai primena kaimo parduotuve,keista kai zmones nusipirke toki statini bando islausti klasika ar provansa.Iki skandinavisko stiliaus cia irgi labai toli.O visokie apvadai,raityti gelynai...visokio plauko ,,dizaineriams,, toki uzsakovai tikras lobis.Sorry,kad vel kisuos,bet nesusilaikiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aromatas @ 2015 04 30, 20:44)


Jei nepatinka, tai kokio velnio sekate ir žiūrite? blink.gif
Niekas čia nieko išspaust nenori, o klausiu nuomonių dėl apvadų. Jūs savo jau pasakėt, ačiū 4u.gif . Įžeidinėjimus pasilikit kam nors akis į akį biggrin.gif . O jeigu Jūs ką nors ir nusimanote stiliuose, tai visai nemokate to parodyt, tad gaunasi tik žemo lygio blevyzgos... smile.gif
Atsakyti