Nu va, tai dabar galiu reziumuoti šiųmetinę auto nuomos patirtį Madride.
Nuomavaus mašiną per doyouspain, kompanija papuolė autoclick rent a car. Išorinį metinį draudimą pirkau iš www.worldwideinsure.com
Nuoma 24 dienoms liepos mėn. Madride Ford Fiesta mašiniukui kainavo 273 eurai. Rezervavau kažkur pavasarį. Vėliau tokios geros kainos nebemačiau.
Doyouspain: problemų neturėjau didelių. Kai rezervavau pamačius kainą, neturėjau atgalinio bilieto, tai ėmiau bet kokį atgalinį laiką, tik datą pasilikau tokią, kurią žinojau, kad ieškosiu atgalinio bilieto. Vėliau, kai reikėjo modifikuoti užsakymą to niekaip neišėjo padaryti internetu, nes vis rodė, kad nėra reikiamu laiku automobilių, bet paskambinus jų duotu numeriu viską sutvarkė greitai ir be problemų. Kalbėjau angliškai.
Autoclick rent a car: Pirmą kartą girdėta nuomos kompanija, neturi ofiso pačiame oro uoste. Dieną prieš skrydį paskambino, pasitikslino, ar tikrai viskas ok, pasakė, kokia bus mašina ir kad atskridus reikia jiems paskambinti, atvažiuos autobusiukas, paims ir nuveš į ofisą. Viskas taip ir buvo, ofise labai greitai susitvarkėm dokumentus. Dėl jų pilno draudimo jokio spaudimo nebuvo, pasakiau, kad turiu išorinį, viskas tiko. Davė nemokamą orange wifi ir plančetę. Paėmė už juos depozitą, bet vėliau grąžino. Užšaldė nemažai - tiksliai nepamenu, virš 1100 eurų.
Grąžinant auto greitai apžiūrėjo ir savo akyla akimi užmatė (aš net nemačiau, kol neparodė) 0,5 mm priekinio stiklo įdaužą. Matomai, kokį akmenuką pagavau bevažiuojant. Apsitarę ką čia iš manęs paimti, nusprendė, kad čia toks miniatiūrinis dalykas, kuris vertas 30eurų. Pasakiau, kad turiu išorinį draudimą, išrašė žalos aktą ir sąskaitą. Nuvežė į oro uostą atgal.
Šiaip malonūs visi, tikrai neturiu jokių pretenzijų jiems.
www.worldwideinsure.com: išorinė draudimo kompanija. Nuo dokumentų pateikimo datos turi sureaguoti per 5 darbo dienas, tai dažniausia ir sureaguoja į penktą dieną. Teikiau dokumentus du kartus, nes kaip ir anksčiau kažkur rašiau buvau palikus automobilyje nuomos sutartį, tai laukiau, kol jie atsiųs skenuotą.
Mano tokiai žalai reikėjo pateikti:
Rental Insurance Policy Document (draudimo polisas)
Rental Agreement (nuomos sutartis, kurią pasirašote pasiimdami auto, su visomis sąlygomis)
Accident Damage Report (žalos aktas iš nuomos kompanijos)
Copy Driving Licence (vairuotojo pažymėjimas, nuskenuotas iš abiejų pusių)
Proof of Payment (sąskaita iš draudimo kompanijos ir printscreen internetinio banko išrašas, kur matosi, kad yra nuskaičiuota suma iš nuomos kompanijos. Mano kreditkėje ta suma yra dar atidėta, bet jiems tiko ir toks statusas)
Aš daugiau nieko neteikiau, bet dar gali reikėti, priklausomai nuo žalos:
Repair Invoice
Police Report
Šiandien gavau atsakymą, kad turėtų man išmokėti žalos atlyginimą. Viskas užtruko, nes ilgai laukiau iš nuomos kompanijos skenuotos sutarties, bet jei pateikus visus dokumentus pirmą kartą, manyčiau, visai greitai tokiems paprastiems reikalams yra sutvarkoma. Beveik ir atsipirko išorinio draudimo suma