Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(syri @ 2015 04 18, 20:54)
man rodos, nuolat taip daro ar tai Gaudvile ar Ex - katra sumetat kaulus į pečių ir panaudojat po to pelenus  g.gif ? Praėjusias metais buvo kalba.

Tai kad kaulamilčiai nedeginti... Šiaip kaulai sumalti ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2015 04 18, 20:41)
Zaliajam centre dirbantis agronomas Vilniuje, vietoj zuvu miltu man parekomendavo Kaulamilcius, po valgoma saiksta po krumu, daugiau fosforo turi nei zuzvu miltai ir da papildomu medziagu.
info is supermamu psl : Kaulamilčiai - daug fosforo turinti trąša. Juose yra 20-24% fosforo ir 3-5% azoto. Kauiamilčiai mažina dirvos rūgštingumą, nes juose yra kalcio ir magnio.

Bandysi siemet, o gal kas jau bandet g.gif

Man Kaune ŽS irgi kaulamilčius vietoje žuvų miltų rekomendavo, tipo, daug geriau.
Atsakyti
QUOTE(astiti @ 2015 04 18, 19:10)
vaje, tada reikia purksti... tikiuos nesuvalgys viso augalo sad.gif
aciu uz pagalba wink.gif

As duodu90% kad tai ne parazitai o del dregmes ir silumos disbalanso .Man taip buvo su ciliukais, rimtai tada info ieskojau. Kai isodinsit ir susireguliuos aplinka, viskas praeis savaime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 04 18, 22:09)
Man Kaune ŽS irgi kaulamilčius vietoje žuvų miltų rekomendavo, tipo, daug geriau.

Tai kur jų gaaaauuut doh.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 18, 21:41)
Tai kur jų gaaaauuut  doh.gif ?

Ai, nesamonė. Nu ir taip, aš žiūriu, ir anaip. Ir nesuprantu, kodėl gi kaulamilčiai geriau negu žuvų miltai. Juk mes tuos žuvų miltus beriam dėl fosforo realiai. O fosforo žuvų kauluose yra lygiai tiek pat, gal šiek daugiau negu paprastuose gyvulių kauluose. Man atrodo, kad čia gal naujas ŽS produktas arba gavo užduotį pareklamuot ir reklamuoja. nežinau, nežinau... aš tai kol kas nematau dėl ko atsisakyt tų žuvų miltų. Anie per daug metų jau augintojų patvirtinti. ir žuvys irgi veikia pomidorus gerai.

Aš tai galvoju gal kitą šeštadienį reikia sodint?.. g.gif g.gif Nes iki vakar ir taip mano pomidorai pratupėjo visą savaitę šiltnamyje... Dabar kelias dienas įkėliau į verandą, bet jaučiu ryt vėl iškelsiu atgal į šiltnamį. Tai jeigu jie ir taip jau šiltnamy, tai ko čia jų nepasodinus g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 18 balandžio 2015 - 21:57
QUOTE(Freke @ 2015 04 18, 19:40)
A tai vadinas bus gera zeme. Nes zole buvo. Tai tik pelenu dar papilsiu ir bus gerai. Jei jau ko truks eigoj palepinsiu.
Kiek cia to kurenimo beliko. Tai gal bus kokie trys kibirai g.gif

Tiesa zadejot pas mus i medelyna atlekt. Tai jei kokiu rododendru ar azaliju norejot tai mazeja. Hortenziju dar nepardavineja. Spygliuociu tai dar visokiu buvo. Goji kelis maciau. Bet mugeje buvo tai gali but dar maziau visko. Internete turi asortimenta susideje. mirksiukas.gif

Taip, pomidorai parodys ko jiems trūksta ax.gif O dėl kūrenimo neaišku būna gi nemalonių staigmenų doh.gif
Norėjau krūminės vyšnios nepamenu kaip vadinasi bet atrašė kad neturi gal kokį spygliuoti nusižiūrėsiu ax.gif Neturiu office programos negaliu peržiūrėti jų kainyno verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 04 18, 22:53)
O fosforo žuvų kauluose yra lygiai tiek pat, gal šiek daugiau negu paprastuose gyvulių kauluose.

Deja,bet nea ,kaulamilčiuose šiek tiek daugiau.Kaip ir visų kitų naudingų medžiagų,azoto,kalio,plius dar kalcis,kuris neleidžia dirvai užrūgštėt .Beje,kaina už žuvamilčius didesnė nei kaulamilčius,nors naudingumas mažesnis.
Mergės,jei kur pamatysit tokių parduotuvėj,garsiai rėkit ax.gif
http://www.ecohumus....9.html#lightbox[14349]/1/
Atsakyti
Adija5, žuvų miltus užpernai mes Lankavoj pirkom.
Galėsiu draugaitės paklausti ar į mokvežą tokių atveža.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 18, 21:50)
A kur gavai?Ir aš noriu  ax.gif

As zalioj stotelej pirkau, nzn kur dar yra
O daigams tas pats agronmas rekomendavo Humistar, oraganines trasas
http://www.sodininka...kokybei-gerinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievakata: 19 balandžio 2015 - 07:42
QUOTE(Regila @ 2015 04 19, 07:31)
Adija5, žuvų miltus užpernai mes Lankavoj pirkom.
Galėsiu draugaitės paklausti ar į mokvežą tokių atveža.

Vilniuje jų yra senukuose ir moki veži. Praitais metais pirkau ermitaže.
Šiemet mėginsiu kaulų miltus. 3pokiukus pirkau. Žiūrėsim kaip bus.
Sako, Geriausi kraujamilčiai. Ale neįsivaizduoju kur jų būna. Rusės, teko skaityt, maišo žuvies, kraujo, kaulų miltus lygiom dalim ir deda po šaukštą po krūmu. Ir aš taip noriu. Bet kraujamilčių nebematau. g.gif

Atsakyti
Sveikos merginos, seniai pas jus nesilankiau, ir nelabai skaiciau ka snekejot, bet... gal galit pasakyti kame beda? Jau daugiau kaip pusė pomidorų tap išgriuvo, pomidorai neperlieti ir neperdžiūvę, žemė pirktinė, sėklos iš ptashkos ir pomidoras.eu .

user posted image

Ar dar galiu likusius 10 daigų kažkaip gelbėti ar ką daryti? Ir ar ne per vėlu sėti dabar naujai dar? Nes tokiais tempais iš šitų nieko neliks tuoj sad.gif

Dėkinga už patarimus iš anksto.

P.S. mastyčiau apie juodąją kojelę, bet keistai kažkaip ten atrodo bent foto.
Atsakyti
Mičiko va radau krajamilčių netyčia http://www.seklos.lt...organin/s/tr/os psl. apačioj. Ar čia tik psl jie turi?
Atsakyti