Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(adija5 @ 2015 04 15, 13:39)
Radai akciją didesniam kiekiui  g.gif ?Ar tą mažesnį pokiuką pirkai?

Nemoki ieškot  tongue.gif Santaikos g. Maksimos pilna rampa prikrauta.Putinų Maksimoj viskas už grotų,jau kliančyt reikia.Dar prie IKI Naujojoj g. būna ištrenkta dažnai.Ir aplamai,ką nėra jokių pažįstamų pardavėjų ar apsauginių parduotuvėse  g.gif ?Visi turi draugų pardavėjų  biggrin.gif

Nu,tikrai,kam tu jį kankini šitaip.Drėkink,drėkink ir mauk tą kepurę nuo galvos.Nors gali būt ir amen jau tiek laiko su šalmu prastovėjus  unsure.gif

Varysiu kasdien daba... kaip duonos.... ieškosiu... nugi mažu pavyks g.gif
Jau vakar šiaop ne taip nuėmiau tą kepurę... vienas lapelis toks kreivas , bet tikiuosi susitvarkys... nugi baisia norisi tų kelių "kitokių" pomidorų... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 04 16, 09:45)
jeigu tai aukštaūgiai - skabyti.
[

As kaip naujoke, visas seklas nusipirkau aukstaugiu pomidoru. O ar ne per anksti tos pazastys dygta? Ar taip ir turi buti daigu stadijoje?
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 04 16, 10:52)
As kaip naujoke, visas seklas nusipirkau aukstaugiu pomidoru. O ar ne per anksti tos pazastys dygta? Ar taip ir turi buti daigu stadijoje?

Protinga naujokė,kas iš tų pusmetrinių biggrin.gif Žiūrint kokia ta stadija,kiek jau laiko išlindę.Kokios veislės,nes irgi labai skiriasi pažastų dygimo intensyvumas.A nors koks skirtumas-jei dygsta,reiškiasi jau laikas.Skabyk,jei aukštaūgiai ir tiek ax.gif
Atsakyti

aš irgi laikausi tos nuomonės, kad gero gamintojo geros trąšos yra pagamintos tiksliai laikantis technologijos ir receptūros, tinkamai subalansuotos. Belieka protingai naudoti. O pilant savadarbius raugus, tos proporcijos prapuola - laisto ir raugais, ir marmalais, ir arbatėlėm, ir dar mėšliuku patręšia, ir jo užraugia - nes juk viskas natūralu, viskas iš gamtos g.gif
[/quote]
Pritariu. Viskas turi būti su saiku ir vietoj. Kažkada teko skaityti, kad mūsų taip garbinamame mėšle yra tiek visokių nitratų, kad baisu doh.gif . Laikausi tos nuomonės, kad neužauginsi nieko be papildomo maisto, t.y., trąšų. Juk ekologiniai ūkiai - tai ne tie, kurie nenaudoja trąšų, o tie, kuriuose auginama produkcija neviršija nustatytų trąšų normų. Tai va.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 04 16, 09:19)
O tie visi raugai, arbatėlės - be azoto, daugiau ten ko nors gero yra dar?  g.gif

ašai raugiu ne dilgėles ( nelabai jos mane mėgsta, aplenkia) o garšvas, žliūges, varputį ir pan, pilu į raugą pelenų, dedu kiaušių lukštų. Lieju su marmalu labai retai, jei ką- du- tris kartus iki pabaigos derliaus- tingiu , tiesą pasakius dažniau, o ir nematau reikalo- auga ir taip. vat kai kokis maras užpuola tai žaidžiu tada stipriai- ne trąšos galvoj būna, o peilis rankoj, karutis šalia ir purkštuvas kur netoli paslėptas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 16 balandžio 2015 - 10:17
QUOTE(Marmaledas @ 2015 04 16, 11:13)
ašai raugiu ne dilgėles ( nelabai jos mane mėgsta, aplenkia) o garšvas, žliūges, varputį ir pan, pilu į raugą pelenų, dedu kiaušių lukštų

Nu ir ax.gif ?Kokia to raugo sudėtis gaunasi?
Atsakyti
Sveikutes, o mini pomidorų Vilma, Aztek pažastis reikia laužyti, keliomis viršūnėmis galima leisti augti ?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 04 16, 11:13)
auga ir taip.

Aišku,kad auga,kur jis dėsis biggrin.gif Duok pomidorui žemės,vandens ir augs,nereik nei marmalų.A vot derliaus ir vaisių skonio kokybė jau ženkliai skiriasi,jei dirva prasta.Tamista,kiek žinau viską žaliam,t.y. nekoncervuotam pavidale suvalgot,a jei žiemai norėtųsi prisivakuot,ar užtektų to derliaus,kai auga ir taip?
Pas man apie 150l sulčių jau susprogom biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(kajoka @ 2015 04 16, 10:22)
Sveikutes, o mini pomidorų Vilma, Aztek pažastis reikia laužyti, keliomis viršūnėmis galima leisti augti ?


šitus jei skabysit, tai visai neturėsit ką suvalgyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 16, 10:18)
Nu ir  ax.gif ?Kokia to raugo sudėtis gaunasi?

kvailai tikiu, kad įvairių mirkroelementų gauna, ne tik azoto. Kadangi lieju labai mažai aš juo, ir tai labai skiestu, tai kad ir kas ten bebūtų- daug aš to nesuvalgau. Man tie raugai uogų krūmeliam ir gėlėm labiau aktualu, bet gauna ir pomidorai biski biski. Šiemet kažkaip karklų arbatėlės šaknims nedaviau, visad duodavau, ale kad gražios ir taip auga- kam dar skatint.
kažkaip nemėgstu aš tręšt, ne tik valgomų, nu tingiu, ne kitaip. O dar kai pradėjau viską mulčiuot tai ir poreikis sumažėjo, ir laistymo ženkliai mažiau- auga viskas puikiau. Na būna, kad kokis susna auga, bet jei jau užkliuvo- nereanimuoju, naikinu ( blogį reikia naikinti)

tep tep, vartojam viską šv, žaliam pavidale, tskant ( kai kas tiesiogine to žodžio prasme- mb ik pradėjusius raust suryja- kaip jam vidurių nepaleidžia- nežinau, o ir skonis koks... taip kad mano šeimyna ne gurmanai, aš tik išsikalinėju, kad man tai tokių tai anokių reik, vyras viską sulapnoja, bele rausta. sūnus tik agurkus valgo, mergytė vyšniukus visokius ir pailgus mėgsta, ta nejautri skoniui, bet laukia kol sunoks bent)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 16 balandžio 2015 - 10:32
man su tom trasom iki siol tamsuma. Galetu tokias israsti, kur tik sodinant i duobes iberi, ir daugiau pamirsti, ir kad vienodos, visom tiktu biggrin.gif O dabar, kai prasideda, didziavaisams to truksta, pailgavaisiams, ano, kiekvienam dar pataikyti reikia, cia jau mano nervai nebelaiko.

O del vartojimo, puszaliu pavidale, tai turbut man tinka, tokie man dar skanesni unsure.gif Pradzioj tik tokius ir valgau, veliau jau neber kaip, kai ju daug pasipila, ir tai, diedas prinokusius vartoja, o as vis koki nedanokusi ciumpu
Atsakyti
o tai koks tų pusžalių skonis?a?net smalsu. vyro klaust neina, pas jį su iškalba nelabai, leptelia žodį skanu arba ne ir viskas.
Tiesa, tipo padažų prisidarau, jei ką, nesuėdam visko, kad ir kaip valgom, taip kad su derlium gal normaliai, sakyčiau. Aišku, jei sulčių dar kokių reiktų daryt, gentainius išmaitint ir pan- tai jau ne, ale plantacijų ir neauginu- tik tiek, kiek reikia
Atsakyti