Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Lusasita @ 2015 04 15, 23:19)
nu tai kam pardavejos meluoja  angel_sadangel.gif

manau, kad nemeluoja smile.gif Tik klaidingai įsivaizduoja perkančiojo auginamus kiekius.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 04 15, 21:37)
oi, trąšų aukos, taigi auginkim iokoliogiškai, o ne su trąšom doh.gif

Kai pradėjau SAVARANKIŠKAI auginti pomidorus, buvau griežtai nusistačiusi - jokių trąšų, mano vaikai chemijos nevalgys. Ir tikrai, pradedančiojo sėkmė - kokius porą metų pomidorai šiltnamyje augo puikiai, nežiūrint nepatyrusios augintojos bandymų juos numarinti. Dabar jau suprantu, kodėl - šiltnamis buvo naujoje vietoje, žemė pailsėjusi (iki tol daug metų ten pieva žėlė). O dabar, kad gaučiau nors panašų derlių (nors atrodo, jau ir žinių daugiau, ir sėklos ne bele kokios) jau reikia vis daugiau pastangų. Va tada mintis apie kažkokį pomidorų patręšimą trąšomis jau neatrodo tokia bloga ax.gif

Beje, beveik į temą - kur perkate žuvų miltus ir kiek jų sodindamos beriate į duobutes pomidorams?
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 04 16, 08:05)
Kai pradėjau SAVARANKIŠKAI auginti pomidorus, buvau griežtai nusistačiusi - jokių trąšų, mano vaikai chemijos nevalgys. Ir tikrai, pradedančiojo sėkmė - kokius porą metų pomidorai šiltnamyje augo puikiai, nežiūrint nepatyrusios augintojos bandymų juos numarinti. Dabar jau suprantu, kodėl - šiltnamis buvo naujoje vietoje, žemė pailsėjusi (iki tol daug metų ten pieva žėlė). O dabar, kad gaučiau nors panašų derlių (nors atrodo, jau ir žinių daugiau, ir sėklos ne bele kokios) jau reikia vis daugiau pastangų. Va tada mintis apie kažkokį pomidorų patręšimą trąšomis jau neatrodo tokia bloga  ax.gif

Beje, beveik į temą - kur perkate žuvų miltus ir kiek jų sodindamos beriate į duobutes pomidorams?

tai čia daug su panašia patirtim smile.gif Aš irgi pradžioj išvis nieko netręšiau. Su laiku pamačiau, kad mano pieske net medeliai neprimaitinami skursta. Darže, kur taikau sėjomainą, ir dabar visiškai niekuo netręšiu. Bet šiltnamy, kur jau eilė metų toj pačioj žemėj pomidorai auga, nori nenori turi kažkaip žemę praturtint.
O žuvų miltų išvis nededu.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2015 04 16, 09:05)

Perku Senukuose , o dedu po šaukštelį į duobikę , tik reikia sumaišyt su žeme/substratu ar kur ten sodinat. Žuvim pomidorai tikrai nesmirda .
user posted image + user posted image = user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 04 15, 22:09)
Pati pažiūrėk kaip atrodai  tongue.gif

lotuliukas.gif pati tu negraži cool.gif
Aš trąšas stengiusi naudoti savos gamybos, arba jau kuo įmanoma natur produkt ( vat turiu to gumi nusipirkus, gal netgi ir tas panaudosiu- humuso arbatikė gi būtų), karklų arbata, paskui žolių mix raugai- o ko ne trąša. Pelenai ir kitokia uinia muinia- kuo blogai. Na kai fosforo, kalio trūksta- ką darysi- reikia tai reikia.
Neturiu nieko prieš jei kas ir kitas naudojat- čia jau tikrai ne mano reikalas, gi žemė ne pas visus ideali- pas mane ne išimtis. Nu bet stengiuosi- mulčiuoju, barstau pelenus, raugiu marmalus- kažkiek auga ( aišku, ne miškas ir ne super duper gražuoliai ale vis savi)
Atsakyti
amžina diskusija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2015 04 10, 19:02)
Pas ką ten prieš porą temų lapai nuo kraštų džiuvo ir vyto. Ką darėt ir ar padėjo unsure.gif

Sveiki,
As persodinau tuos daigelius i kita zeme, tai labai suletejo tas vytimas, bet vistiek dar siek tiek yra sad.gif

Noriu paklausti, pas keleta daigu jau pradejo augti pazastys, ka su jomis daryti, ar leisti augti ?
Atsakyti
O tie visi raugai, arbatėlės - be azoto, daugiau ten ko nors gero yra dar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 04 16, 10:19)
O tie visi raugai, arbatėlės - be azoto, daugiau ten ko nors gero yra dar?  g.gif

nea, tik azotas, tik augimui. tai iš pradžių tinka, o derėjimui nepadeda, tik lapus augina
Atsakyti
Aš noriu paklausti - ar tas augalas atskiria - čia natūrali trąša geresnė man , čia sintetinė negera. Vienintelis minusas sintetinių trąšų - gali būti kažkokių kenksmingų medžiagų likusių nuo gamybos eigos .... Na pvz cukrų iš cukrinių runkelių chemija plauna - ta pačia kur automašinas plovyklose ... Beveik smile.gif
Va ko jau nesinori naudoti - tai nuodų ... Decio , Roudap.
Trąšos yra trąšos - jei augalui reikia , jie pasiims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 16, 10:21)
nea, tik azotas, tik augimui. tai iš pradžių tinka, o derėjimui nepadeda, tik lapus augina

Nu,tik nereikia irnesakyk.gif Trąša Nr.1 ,panacėja visais atvejais.Kaži ar tuo natur produkt liejančios kada nors savo daržoves tyrėsi ... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 04 16, 09:19)
Noriu paklausti, pas keleta daigu jau pradejo augti pazastys, ka su jomis daryti, ar leisti augti ?

jeigu tai aukštaūgiai - skabyti.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 04 16, 09:34)
Kaži ar tuo natur produkt liejančios kada nors savo daržoves tyrėsi  ...   mastau.gif

aš irgi laikausi tos nuomonės, kad gero gamintojo geros trąšos yra pagamintos tiksliai laikantis technologijos ir receptūros, tinkamai subalansuotos. Belieka protingai naudoti. O pilant savadarbius raugus, tos proporcijos prapuola - laisto ir raugais, ir marmalais, ir arbatėlėm, ir dar mėšliuku patręšia, ir jo užraugia - nes juk viskas natūralu, viskas iš gamtos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 16 balandžio 2015 - 09:48