Kur didelis pasirinkimas? Visur tie patys gamintojai, iš geresnių Addi ir Knit pro Aš džiaugiuosi Knit pro kubiniais metaliniais virbalais ( nova cubics). Pabandymui pirkau vieną porą su valu, superiniai. Dabar ieškau tokių pat paprastų, ilgų
O gal kas bandė ChiaoGoo virbalus? Mezgimo youtube dėl jų eina iš proto
Jei tik vieni kokie bandyti, tai gal išsirinkt ne taip jau ir paprasta gi vien jau nuspręst mediniai, plastikiniai, metaliniai ar karboniai reikia, po to apvalūs ar kvadratiniai, o jei planuojami pirkt tik vieni, tai tikriai yra iš ko rinktis Va, su gamintojais tai tikrai tik keletas LT prieinami, bet tikrai vieni iš geresnių ir vertinamų pasaulyje, tai nemanau, kad taip jau blogai - gerai juk galėt pirkt gerą daigta, o ne rinktis vien iš pigių ir prastų.
Mano patirtis nedidelė, bet šį tą esu bandžius:
Metaliniai apvalūs Addi - man labai slidūs, mezgu paprastai laisviau, tai kartais laksto akys kas sau, jei daugiau sugrūsta ir vis reikia jas sugaudyt. Tikriausiai, labiau patinka tampriai/kietai mezgančioms.
Metaliniai apvalūs Prym - patinka, nes padengti kažkokia matine medžiaga/dažu, tai to slydimo mažiau, lankstus ir tvirtas valas.
Metaliniai apvalūs Raynbow (ar kažkaip panašiai iš Ikiuko ar Prizmos) - panašiai dengti kaip ir Prym, bet man nepatikimi, nes prastas susjungimas valo su metaline dalimi, vienuose peša siūlą, kiti nutrūko antram mezginy
Metaliniai kvadratiniai KnitPro - geriau nei Addi apvalūs, nes gal tvirčiau rankoj laikyt išeina, tai akys mažiau bėgioja ir gana lygiai gula Valas puikus.
Ir mano šiuo metu mėgstamiausi anglies pluošto apvalūs KnitPro - viskas super! Ir valas lankstus, ir smagus virbalas, kurio galiukas metalinis, bet pats virbalas matinis ir neslidus.
O kuo tie Chiao Goo ypatingi? Patys mezga šalia kamuoliuko gulėdami? Nors aišku, kai toks apsėdimas, tai pačiupinėt ir pabandyt norėtųs....