Laba dar karteli
Pastebejau, kad daug kas mezga su ALIZE siuliukais. At visos rusys yra geros, at kazkuriu reiktu privengti, pvz besiburbuliuojanciu ir panasiai . Ziurineju merino ir ngora
Alize turi labai daug skirtingų siūlų, bet pažiūrėjus į sudėtį matai, kad daugumoje labai daug sintetikos Bent man tinka tik keli variantai iš šio gamintojo:
Cashmira - 100 % vilna (plonoka mano skoniui, sekciinio dažymo nepatiko trumpos sekcijos. Bet šiaip gerai mezgasi, gerai nešiojasi, lengva prižiūrėti)
Lanagold - 49 % vilnos - mano mėgstamiausi, geras storis, labai plati atspalvių gama, yra tokie pat Lanagold Batik - sekciinio dažymo, gražūs spalviniai deriniai, ne visai trumpos sekcijos. Lanagold fine - tokie pat, tik plonesni, kartais ir tokių reikia. Lanagold 800 - asmeniškai man per ploni, mezgiau kartą, daugiau nenoriu. Lanagold plus - jau per stori mano skoniui
Ir tai viskas, ką galėčiau rekomenduoti
Dar kelios pastabos apie kitus bandytus Alize siūlus:
Angora gold/ Angora gold batik ir Angora real 40/Angora real 40 batik - gera išeiga ir nešiojasi gerai, jei tinka tokia sudėtis. Spalviniai deriniai kartais netikėti, būna bemezgant išlenda spalva, kurios nelaukei
Baby wool/Baby wool batik - malonūs, švelnūs, nekandantys, šiek tiek apsivelia ilgainiui, bet jei bus naudojami pagal paskirtį (t y kūdikiams ), tai nespės apsivelti (bus išaugti rūbeliai greičiau, nei nusinešios)
Cotton gold/Cotton gold batik - labai švelnus siūlas, dėl akrilo sudėtyje. Gerai nešiojasi, skalbiasi. itin minkštas ir švelnus, malonu megzti, malonu liesti. Aš pati negaliu nešioti tokios sudėties, labai jaučiu akrilą, bet vaikams mezgiau.
Miss/Miss batik - plonytė medvilnė vąšeliui. Virbalams deja netiko...
Softy - labai greitai praranda prekinę išvaizdą. Iš jų buvo megztas dekoro elementas, deja, sugadino visą megztinį. Nerekomenduočiau
Maxy Flower - storas siūlas su gėlytėmis, privargau bemegzdama, nepatiko...
Bella/Bella batik - šiek tiek kietoka medvilnė, lyginant su Cotton gold, užtat šimtaprocentinė Šiek tiek išsitampo į plotį...
Bamboo fine/bamboo fine batik - beprotiškai tįsta į ilgį