Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

Laba dar karteli smile.gif
Pastebejau, kad daug kas mezga su ALIZE siuliukais. At visos rusys yra geros, at kazkuriu reiktu privengti, pvz besiburbuliuojanciu ir panasiai smile.gif. Ziurineju merino ir ngora smile.gif

Alize turi  labai daug skirtingų siūlų, bet pažiūrėjus į sudėtį matai, kad daugumoje labai daug sintetikos  :)  Bent man tinka tik keli variantai iš šio gamintojo:

Cashmira - 100 % vilna (plonoka mano skoniui, sekciinio dažymo nepatiko trumpos sekcijos. Bet šiaip gerai mezgasi, gerai nešiojasi, lengva prižiūrėti)

Lanagold - 49 % vilnos - mano mėgstamiausi, geras storis, labai plati atspalvių gama, yra tokie pat Lanagold Batik - sekciinio dažymo, gražūs spalviniai deriniai, ne visai trumpos sekcijos. Lanagold fine - tokie pat, tik plonesni, kartais ir tokių reikia. Lanagold 800 - asmeniškai man per ploni, mezgiau kartą, daugiau nenoriu. Lanagold plus - jau per stori mano skoniui  :)

Ir tai viskas, ką galėčiau rekomenduoti  :)

Dar kelios pastabos apie kitus bandytus Alize siūlus:

Angora gold/ Angora gold batik ir Angora real 40/Angora real 40 batik - gera išeiga ir nešiojasi gerai, jei tinka tokia sudėtis. Spalviniai deriniai kartais netikėti, būna bemezgant išlenda spalva, kurios nelaukei  :D

Baby wool/Baby wool batik - malonūs, švelnūs, nekandantys, šiek tiek apsivelia ilgainiui, bet jei bus naudojami pagal paskirtį (t y kūdikiams :D ), tai nespės apsivelti (bus išaugti rūbeliai greičiau, nei nusinešios)

Cotton gold/Cotton gold batik - labai švelnus siūlas, dėl akrilo sudėtyje. Gerai nešiojasi, skalbiasi. itin minkštas ir švelnus, malonu megzti, malonu liesti. Aš pati negaliu nešioti tokios sudėties, labai jaučiu akrilą, bet vaikams mezgiau. 

Miss/Miss batik - plonytė medvilnė vąšeliui. Virbalams deja netiko...

Softy - labai greitai praranda prekinę išvaizdą. Iš jų buvo megztas dekoro elementas, deja, sugadino visą megztinį. Nerekomenduočiau

Maxy Flower - storas siūlas su gėlytėmis, privargau bemegzdama, nepatiko... 

Bella/Bella batik - šiek tiek kietoka medvilnė, lyginant su Cotton gold, užtat šimtaprocentinė  :)  Šiek tiek išsitampo į plotį...

Bamboo fine/bamboo fine batik - beprotiškai tįsta į ilgį   :4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 09 lapkričio 2016 - 08:42
QUOTE(dontstop @ 2016 11 09, 06:29)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mamatinaite" data-cid="71196166" data-time="1478617494">
<div>
<p>Laba dar karteli vartotojo įkelta nuotrauka

Pastebejau, kad daug kas mezga su ALIZE siuliukais. At visos rusys yra geros, at kazkuriu reiktu privengti, pvz besiburbuliuojanciu ir panasiai vartotojo įkelta nuotrauka. Ziurineju merino ir ngora vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Alize turi  labai daug skirtingų siūlų, bet pažiūrėjus į sudėtį matai, kad daugumoje labai daug sintetikos  smile.gif  Bent man tinka tik keli variantai iš šio gamintojo:</p>
<p><strong>Cashmira</strong> - 100 % vilna (plonoka mano skoniui, sekciinio dažymo nepatiko trumpos sekcijos. Bet šiaip gerai mezgasi, gerai nešiojasi, lengva prižiūrėti)</p>
<p><strong>Lanagold</strong> - 49 % vilnos - mano mėgstamiausi, geras storis, labai plati atspalvių gama, yra tokie pat Lanagold Batik - sekciinio dažymo, gražūs spalviniai deriniai, ne visai trumpos sekcijos. Lanagold fine - tokie pat, tik plonesni, kartais ir tokių reikia. Lanagold 800 - asmeniškai man per ploni, mezgiau kartą, daugiau nenoriu. Lanagold plus - jau per stori mano skoniui  smile.gif</p>
<p>Ir tai viskas, ką galėčiau rekomenduoti  smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Dar kelios pastabos apie kitus bandytus Alize siūlus:</p>
<p><strong>Angora gold/ Angora</strong> <strong>gold batik ir Angora real 40/Angora real 40 batik</strong> - gera išeiga ir nešiojasi gerai, jei tinka tokia sudėtis. Spalviniai deriniai kartais netikėti, būna bemezgant išlenda spalva, kurios nelaukei  biggrin.gif</p>
<p><strong>Baby wool/Baby wool batik</strong> - malonūs, švelnūs, nekandantys, šiek tiek apsivelia ilgainiui, bet jei bus naudojami pagal paskirtį (t y kūdikiams biggrin.gif ), tai nespės apsivelti (bus išaugti rūbeliai greičiau, nei nusinešios)</p>
<p><strong>Cotton gold/Cotton gold batik </strong>- labai švelnus siūlas, dėl akrilo sudėtyje. Gerai nešiojasi, skalbiasi. itin minkštas ir švelnus, malonu megzti, malonu liesti. Aš pati negaliu nešioti tokios sudėties, labai jaučiu akrilą, bet vaikams mezgiau. </p>
<p><strong>Miss/Miss batik </strong>- plonytė medvilnė vąšeliui. Virbalams deja netiko...</p>
<p><strong>Softy</strong> - labai greitai praranda prekinę išvaizdą. Iš jų buvo megztas dekoro elementas, deja, sugadino visą megztinį. Nerekomenduočiau</p>
<p><strong>Maxy Flower </strong>- storas siūlas su gėlytėmis, privargau bemegzdama, nepatiko... </p>
<p><strong>Bella/Bella batik</strong> - šiek tiek kietoka medvilnė, lyginant su Cotton gold, užtat šimtaprocentinė  smile.gif  Šiek tiek išsitampo į plotį...</p>
<p><strong>Bamboo fine/bamboo fine batik</strong> - beprotiškai tįsta į ilgį   4u.gif</p>

Laip issamiai! Labai labia Jums Aciu! smile.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(mamatinaite @ 2016 11 11, 01:34)
Laip issamiai! Labai labia Jums Aciu!  smile.gif  aciuks.gif

4u.gif Ačiū, nors ne man atsakėte, bet tiek gavau daug reikalingos informacijos, kad negaliu nepadėkoti. Labai dėkinga bis.gif
Atsakyti
dontstop,

labai ačiū už išsąmią informaciją smile.gif
mezgiau tik iš Cashmira, patiko, o kitų bijojau smile.gif
Atsakyti
Jei kam aktualu DROPS siūlai Vilniuje, yra jų parduotuve www.facebook.com/saulessiulas.
Kaip tik siuo metu taikomos įvairios nuolaidos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agute.: 15 lapkričio 2016 - 18:10
Laba smile.gif

Ir vel as su savo siuliniais klausimais ax.gif

Kurie DROPS geriausi?
Atsakyti

:D visi geri. Viskas priklauso nuo projekto,nuo pageidaujamo išgauti efekto,nuo šilumos ir spalvotumo poreikio  :mirksiukas: 

Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2016 11 19, 16:43)
<p> biggrin.gif visi geri. Viskas priklauso nuo projekto,nuo pageidaujamo išgauti efekto,nuo šilumos ir spalvotumo poreikio  mirksiukas.gif </p>

Aciu smile.gif
Atsakyti
Kokie siulai butu panasiausi i Rowan felted tweed? Ju sudetyje merino, alpakos vilna, viskoze, bet nebutinai tokia sudetis. E-midaroj paieska per paprasta, normaliai neprafiltruoja ir tiek siulu unsure.gif ne vienu neciupinejau. Gal is drops kas panasaus yra? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GammaOrionis @ 2016 11 22, 20:20)
Kokie siulai butu panasiausi i Rowan felted tweed? Ju sudetyje merino, alpakos vilna, viskoze, bet nebutinai tokia sudetis. E-midaroj paieska per paprasta, normaliai neprafiltruoja ir tiek siulu  unsure.gif ne vienu neciupinejau. Gal is drops kas panasaus yra?  4u.gif

Pirkau tvida is cia-pilka ir rusva is naujo vezimo (cia nuotrauka dar neikelta). https://m.facebook.c...4...dl&mt_nav=1 Rytoj jau tureciau gauti. Jei bus idomu, parasysiu atsiliepimus kai paciupinesiu. Tik nezinau, ar i Jusu minimus panasus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viksė: 22 lapkričio 2016 - 21:26
QUOTE(Viksė @ 2016 11 22, 22:24)
Pirkau tvida is cia-pilka ir rusva is naujo vezimo (cia nuotrauka dar neikelta). https://m.facebook.c...4...dl&mt_nav=1          Rytoj jau tureciau gauti. Jei bus idomu, parasysiu atsiliepimus kai paciupinesiu. Tik nezinau, ar i Jusu minimus panasus

Parašykit atsiliepimą 4u.gif
Iš pradžių žiūrėjau panašius pagal storumą, bet galvoju, kad tarkim koks merinas ne taip žiūrėsis mezginyje, mat jis glotnesnis. Norisi išlaikyti tą tvidiškumą, antraip tiesiog bus eilinis megztinis.

Čia žiūrėjau, kuo pakeisti, tai arba Lietuvoj nėra, arba dar brangiau unsure.gif
Atsakyti

Kokie siulai butu panasiausi i Rowan felted tweed? Ju sudetyje merino, alpakos vilna, viskoze, bet nebutinai tokia sudetis. E-midaroj paieska per paprasta, normaliai neprafiltruoja ir tiek siulu unsure.gifne vienu neciupinejau. Gal is drops kas panasaus yra? 4u.gif

O šiti nepanašūs? 

http://zaliosavys.le...n-highland-aran

aš Rowan tik kartą ir trumpai čiupinėjus,tai man pasirodė pamašūs į šitus. tik spalvų mažoka :)

Atsakyti