Laba dar karteli
Pastebejau, kad daug kas mezga su ALIZE siuliukais. At visos rusys yra geros, at kazkuriu reiktu privengti, pvz besiburbuliuojanciu ir panasiai. Ziurineju merino ir ngora
Alize turi labai daug skirtingų siūlų, bet pažiūrėjus į sudėtį matai, kad daugumoje labai daug sintetikos Bent man tinka tik keli variantai iš šio gamintojo:
Cashmira - 100 % vilna (plonoka mano skoniui, sekciinio dažymo nepatiko trumpos sekcijos. Bet šiaip gerai mezgasi, gerai nešiojasi, lengva prižiūrėti)
Lanagold - 49 % vilnos - mano mėgstamiausi, geras storis, labai plati atspalvių gama, yra tokie pat Lanagold Batik - sekciinio dažymo, gražūs spalviniai deriniai, ne visai trumpos sekcijos. Lanagold fine - tokie pat, tik plonesni, kartais ir tokių reikia. Lanagold 800 - asmeniškai man per ploni, mezgiau kartą, daugiau nenoriu. Lanagold plus - jau per stori mano skoniui
Ir tai viskas, ką galėčiau rekomenduoti
Dar kelios pastabos apie kitus bandytus Alize siūlus:
Angora gold/ Angora gold batik ir Angora real 40/Angora real 40 batik - gera išeiga ir nešiojasi gerai, jei tinka tokia sudėtis. Spalviniai deriniai kartais netikėti, būna bemezgant išlenda spalva, kurios nelaukei
Baby wool/Baby wool batik - malonūs, švelnūs, nekandantys, šiek tiek apsivelia ilgainiui, bet jei bus naudojami pagal paskirtį (t y kūdikiams ), tai nespės apsivelti (bus išaugti rūbeliai greičiau, nei nusinešios)
Cotton gold/Cotton gold batik - labai švelnus siūlas, dėl akrilo sudėtyje. Gerai nešiojasi, skalbiasi. itin minkštas ir švelnus, malonu megzti, malonu liesti. Aš pati negaliu nešioti tokios sudėties, labai jaučiu akrilą, bet vaikams mezgiau.
Miss/Miss batik - plonytė medvilnė vąšeliui. Virbalams deja netiko...
Softy - labai greitai praranda prekinę išvaizdą. Iš jų buvo megztas dekoro elementas, deja, sugadino visą megztinį. Nerekomenduočiau
Maxy Flower - storas siūlas su gėlytėmis, privargau bemegzdama, nepatiko...
Bella/Bella batik - šiek tiek kietoka medvilnė, lyginant su Cotton gold, užtat šimtaprocentinė Šiek tiek išsitampo į plotį...
Bamboo fine/bamboo fine batik - beprotiškai tįsta į ilgį