Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

QUOTE(maskatukas @ 2016 09 04, 18:43)

As vel su klausimu? Is alize lana gold 800 esu mezgusi. Patiko. Viskas ok. Aisku ne prie kuno, megztukui pats tas. Bet kuo skiriasi alize lana gold - vieni 240 m, o kiti - 390 m 100 gr ? Zinau kad pacio siulo storiu, bet realiai ka is ju galima megzti?
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2016 09 04, 18:43)

Ir dar siulai gazal coton - 60 proc medvilne ir 40 proc akrilas, jo kokybe?
Atsakyti
Norėjau paklausti, ar megztinis iš vilnos per pusę su akrilu visada išsitempia? Nusimezgiau ir rankovės bei megztio apačia išskalbus 10 centimetrų ilgesnės pasidarė. Gerai, kad prieš tai per trumpos buvo lotuliukas.gif Nuo ko priklauso tai?
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 09 28, 16:56)
Norėjau paklausti, ar megztinis iš vilnos per pusę su akrilu visada išsitempia? Nusimezgiau ir rankovės bei megztio apačia išskalbus 10 centimetrų ilgesnės pasidarė. Gerai, kad prieš tai per trumpos buvo  lotuliukas.gif Nuo ko priklauso tai?

Gal šlapią padžiovėte? smile.gif nuo svorio išįso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimaa: 28 rugsėjo 2016 - 17:32
QUOTE(mylimaa @ 2016 09 28, 17:31)
Gal šlapią padžiovėte? smile.gif nuo svorio išįso.

ne, išgrežiau truputį rankomis ir ant rankšluoščio ištiesiau
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 09 28, 19:10)
ne, išgrežiau truputį rankomis ir ant rankšluoščio ištiesiau

Mezginius skalbiu rankomis, paskui i masina ir maziausiu 400 grezimo tezimu isgreziu. Pasiteisina 100%. Niekada mezginys neistysta. Tada tiesiu ant dziovyklos kol siek tiek pradziusta. Paskui galima ir kabinti. O dar-gal labai laisvai mezgate?
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 09 28, 16:56)
Norėjau paklausti, ar megztinis iš vilnos per pusę su akrilu visada išsitempia? Nusimezgiau ir rankovės bei megztio apačia išskalbus 10 centimetrų ilgesnės pasidarė. Gerai, kad prieš tai per trumpos buvo  lotuliukas.gif Nuo ko priklauso tai?

Tempimasis,man atrodo,priklauso ne tik nuo siūlų sudėties. Įtakos turi ir jų susukimas, mezginio raštas, mezgėjos išgaunamas tamprumas/kietumas. Todėl nepažįstamiems siūlams visada pamezgu mėginuką,kurį išskalbiu ir patampau. Tada matau,kaip siūlas elgiasi išskalbtas ;)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 09 28, 14:15)
As vel su klausimu? Is alize lana gold 800 esu mezgusi. Patiko. Viskas ok. Aisku ne prie kuno, megztukui pats tas. Bet kuo skiriasi alize lana gold - vieni 240 m, o kiti - 390 m 100 gr ? Zinau kad pacio siulo storiu, bet realiai ka is ju galima megzti?

Viską smile.gif Skiriasi tik pačių siūlų ir naudojamų virbalų storis. Šitie siūlai yra vieni mano mėgstamiausių, iš 240 m/100 g mezgu 4-5 nr virbalais, iš 390 m/100 g - 2-3 nr virbalais. Mano galva jie tinka bet kokiems mezginiams: megztiniams, liemenės, šalikams, kepurėms, suknelėms ir tt ir pan. Geri, kokybiški, nebrangūs siūlai, plati atspalvių gama, tinka ir vaikams, ir suaugusiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 09 29, 11:42)
Viską  smile.gif Skiriasi tik pačių siūlų ir naudojamų virbalų storis. Šitie siūlai yra vieni mano mėgstamiausių, iš 240 m/100 g mezgu 4-5 nr virbalais, iš 390 m/100 g - 2-3 nr virbalais. Mano galva jie tinka bet kokiems mezginiams: megztiniams, liemenės, šalikams, kepurėms, suknelėms ir tt ir pan. Geri, kokybiški, nebrangūs siūlai, plati atspalvių gama, tinka ir vaikams, ir suaugusiems  smile.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Abelo @ 2016 09 28, 21:50)
Tempimasis,man atrodo,priklauso ne tik nuo siūlų sudėties. Įtakos turi ir jų susukimas, mezginio raštas, mezgėjos išgaunamas tamprumas/kietumas. Todėl nepažįstamiems siūlams visada pamezgu mėginuką,kurį išskalbiu ir patampau. Tada matau,kaip siūlas elgiasi išskalbtas ;)

Mezgiau šonuose gera, bloga, gera, bloga, o per vidurį ripsu. Siūlai stori, bet tik dabar pastebėjau, kad numezgus buvo labai storas ir purus megztinis, o dabar išplonėjęs ir susigulėjęs, tartum kas lygintuvu būtų prasiėjęs.
Mezgiau iš šitų siūlų
http://www.grosshand...-wool-hellcreme
šitą megztinį http://club.osinka.r...-46503?p=390453
Tikrai, kad skalbsiu kitą kartą mėginuką

QUOTE(Viksė @ 2016 09 28, 21:37)
Mezginius skalbiu rankomis, paskui i masina ir maziausiu 400 grezimo tezimu isgreziu. Pasiteisina  100%. Niekada mezginys neistysta. Tada tiesiu ant dziovyklos kol siek tiek pradziusta. Paskui galima ir kabinti. O dar-gal labai laisvai mezgate?

Norėjau, kad kietesnis būtų, tai laisvai nemezgiau, bet kietas irgi nebuvo, vidutiniškai sakyčiau.
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 09 29, 14:51)
Mezgiau šonuose gera, bloga, gera, bloga, o per vidurį ripsu. Siūlai stori, bet tik dabar pastebėjau, kad numezgus buvo labai storas ir purus megztinis, o dabar išplonėjęs ir susigulėjęs, tartum kas lygintuvu būtų prasiėjęs.
Mezgiau iš šitų siūlų
http://www.grosshand...-wool-hellcreme
šitą megztinį http://club.osinka.r...-46503?p=390453
Tikrai, kad skalbsiu kitą kartą mėginuką
Norėjau, kad kietesnis būtų, tai laisvai nemezgiau, bet kietas irgi nebuvo, vidutiniškai sakyčiau.

Tokių siūlų tai nepažįstu smile.gif o megztuko foto man atrodo, kad vidurys originale perliuku megztas. Nes ripsas tai pats iš savęs toks tįstantis raštas. Bet nenusiminkit, gyveni ir mokais ;)
Atsakyti
Iš kokių siūlų mezgate kojines? smile.gif neįsivaizduoju iš kokių bemegzti dukrytei, didžiausias skyles pravaikšto per savaitę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2016 09 30, 08:06)
Iš kokių siūlų mezgate kojines? smile.gif neįsivaizduoju iš kokių bemegzti dukrytei, didžiausias skyles pravaikšto per savaitę biggrin.gif

Regia Sock wolle. Nesunesiojamos
http://kasiulai.lt/r...8cscume5dkliib7
Atsakyti